Tutustu Tylyyn

Etu-Töölön lukio on noin 770 opiskelijan yrittäjyyspainotteinen yleislukio Helsingin keskustassa. Lukiossamme on aktiivinen ja energinen Tyly-henki, jota opiskelijat ja opettajat luovat yhdessä.

Lukiomme arki on opiskelijoidemme näköistä. Opiskelijoidemme on mahdollista vaikuttaa koulun arkeen esimerkiksi tiimitoiminnan kautta. 

Aktiivinen opiskelijakunta, opiskelijatutorit, opiskelijan ohjaus, kansainväliset projektimme sekä monet teemapäivämme tukevat kasvamista yhteisöllisyyteen ja vastuunottoon.

Lukiomme on arvokkaassa ja perinteikkäässä rakennuksessa Helsingin ytimessä. Koulurakennuksemme on valmistunut perusparannuksesta tammikuussa 2022. Keskeisen sijainnin takia Etu-Töölön lukioon on erinomaiset kulkuyhteydet eri puolilta pääkaupunkiseutua. Monilla opintojaksoilla tehdään vierailuja koulun ulkopuolelle ja myös vierailijoiden on helppo tulla oppitunneille. Hae joukkoomme!

 

Avoimet ovet lukuvuonna 2023-2024

Tervetuloa tutustumaan lukioomme paikan päälle tai etänä.

Ke 13.12. klo 14-16 Lähitilaisuus koululla

To 18.1. klo 16-17 Etätilaisuus Teamsissa

Ti 23.1. klo 15-17 Lähitilaisuus koululla

Ke 31.1. klo 15-17 Lähitilaisuus koululla

Lähitilaisuuksissa käynti koulurakennukseen sisäpihan puolelta. Lähitilaisuuksissa tutorit kierrättävät tutustujia koulurakennuksessa eri pisteillä. Voit saapua paikalle liukuvasti tilaisuuden ensimmäisen tunnin aikana. 

Etu-Töölön lukion ala-aulassa on Kustaa Saksin Herbaario-taideteos. Teos on osa Helsingin taidemuseo HAMin taidekokoelmaa ja se on suunniteltu ja hankittu juuri meidän kouluumme sopivaksi.  Kuva: Tytti Laakso
Etu-Töölön lukion ala-aulassa on Kustaa Saksin Herbaario-taideteos. Teos on osa Helsingin taidemuseo HAMin taidekokoelmaa ja se on suunniteltu ja hankittu juuri meidän kouluumme sopivaksi. Kuva: Tytti Laakso

Yrittäjyyspainotteinen yleislukio

Me Etu-Töölön lukiossa uskomme, että tulevaisuuden taitoja tarvitaan jo tänään. Tylyn yrittäjyysopintojaksoilla haluamme tarjota juuri näitä työelämätaitoja. Yrittäjyysopintojaksoja on tarjolla monipuolinen valikoima.

  • Yrittäjyysopintojaksot ovat vapaaehtoisia opintojaksoja
  • Yr-opinnot sopivat kaikille, eivät vain yrittäjiksi aikoville
  • Ovat mainioita opiskelijalle, joka haluaa ideoida, tehdä ja toteuttaa
  • Opinnoissa pääset oppimaan työelämätaitoutta, luovuutta, omien vahvuuksien löytämistä, verkostoitumista, bisnestä, tiimityötaitoja 

Tylystä sanottua

On ollut helppo saada kavereita Tylyssä. Täällä on hyvät opettajat ja kivat tilat.

Toisen vuoden opiskelija

Suosittelisin todellakin Tylyä kaverille. Siistejä ihmisiä ja hyvät etäisyydet.

Ensimmäisen vuoden opiskelija

Täällä saa olla oma upea itsensä, pyrkiä hyvään ja parhaaseen, tarvittaessa epäonnistuakin ja saada tukea ja apua. Siitä saa jatkaa taas omaa ja yhteistä polkua mitä ihanimmassa porukassa.

Rehtori Joanna