Reformsektionen för social- och hälsovården samt räddningsväsendet behandlade finansieringen av välfärdsreformen

Stadsstyrelsens sektion för reform av social- och hälsovården samt räddningsväsendet sammanträdde 7 december och presenterades en översikt om välfärdsreformens f

Sektionen antecknade översikten som gällde finansieringen av social- och hälsovården samt räddningsväsendet och separationen av ekonomi och ledning.

Från och med ingången av 2023 är det staten som finansierar social- och hälsovårdens samt räddningsväsendets tjänster i Helsingfors. Ekonomin för de här funktionerna ska separeras i stadens budget och bokslut. Helheten för den separerade ekonomin och styrningen bereds av en arbetsgrupp i den styrgrupp för social- och hälsovårdsreformen, som kanslichefen tillsatt.

Sektionen tog även upp den övergripande reformen för social- och hälsovårdens samt räddningsväsendets förvaltning och beslutsfattande. Sektionen beslutade att bordlägga ärendet till nästa sammanträde.

Alla beslut från Stadsstyrelsens sektion för reform av social- och hälsovården samt räddningsväsendet kan läsas på finska på sidan beslutsmeddelanden. Beslutsmeddelandet kan läsas tills protokollet publiceras. Sektionens protokoll kan läsas här.

Stadsstyrelsens sektion för reform av social- och hälsovården samt räddningsväsendet har som uppgift att styra verkställandet av reformen, förmedla de förtroendevaldas synpunkter till beredningen och presentera nödvändiga beslutsförslag för stadsstyrelsen. Sektionens verksamhet är tidsbestämd, fram till 31.12.2022.