Varasijalta hyväksytyksi tuleminen Kallion lukioon

Kallion lukioon on 170 aloituspaikkaa. Hakijat on valittu koulumme omien hakukriteereiden ja lukuaineiden keskiarvon yhteispistemäärällä, ja alimmaksi hyväksytyn hakijan pistemääräksi tuli tänä vuonna 14,9.

 

Kallion lukioon hakeneena mutta hyväksymisrajan alapuolelle jääneenä hakijana olet automaattisesti meille varasijalla, ellet ole päässyt toiseen kouluun, joka olisi ollut hakutoiveissasi Kallion lukion edellä. Jos mieluisampi hakutoiveesi on toteutunut, varasijapaikkaa meille ei ole. Et voi vaihtaa korkeamman hakusijan lukiosta meille myöskään siinä tapauksessa, että pisteesi olisivat riittäneet Kallioon valituksi tulemiseen.

 

Ensimmäiselle varasijalle jääneellä hakijalla on tällä kertaa sama hakupistemäärä kuin viimeisellä valituksi tulleella. Heidän väliltään valinta on suoritettu arpomalla Opintopolku-järjestelmässä. Hakijoiden pisteet ovat suurelta osin melko lähellä toisiaan: ensimmäiset 19 varasijalla olevaa ovat jääneet alle 0,5 hakupisteen päähän valinnasta. Oman varasijasi saat tietää Opintopolusta.

 

Varasijoilta ei tavallisesti hyväksytä Kallion lukioon montaakaan hakijaa, koska vain harva valituksi tullut jättää ottamatta paikkansa vastaan. Realistinen arvio on 0–3 varasijalta hyväksytyksi tulevaa hakijaa. Varasijapaikka aukeaa automaattisesti, jos joku valituista ei ota paikkaa vastaan, ja varasijat tarjotaan hakijoille valintapisteiden mukaisessa järjestyksessä. Opiskelupaikan saaminen varasijalta on mahdollista 18.8. asti, eikä se vaadi hakijalta omaa aktiivisuutta: otamme itse sinuun yhteyttä, jos sinun on mahdollista päästä Kallioon varasijalta.

 

Opiskelupaikat on vahvistettava 29.6. mennessä, joten varasijalta on mahdollista tulla hyväksytyksi vasta sen jälkeen. Jos olet ensimmäisillä varasijoilla ja olet saanut paikan toisesta koulusta, sinun kannattaa ehdottomasti ottaa se vastaan, ettet jää ilman opiskelupaikkaa. Jos varasijapaikka aukeaa, voit vaihtaa vastaanottamasi paikan Kallioon.

 

Helsingissä 15.6.2023

 

Pekka Lepistö, Kallion lukion vs. rehtori