Tutustu ja hae

Kallion lukio antaa nuorille monipuolisen yleissivistyksen ja erinomaiset mahdollisuudet jatko-opintoihin. Meillä voi opiskella monipuolisesti kaikkia opetussuunnitelman aineita, ja esimerkiksi kielitarjontamme on laaja. Helsinkiläiseksi lukioksi olemme melko pieni - opiskelijoita on vajaat 600 - ja pyrimme tekemään mahdollisimman paljon yhdessä.
Tanssijoita ikkunassa. Kuva: Jasmin Ponsi
Tanssijoita ikkunassa. Kuva: Jasmin Ponsi

Tarjolla on noin 700 kurssia ja opintojaksoa, joista ilmaisutaitoaineita on yli 170. Lisäksi opiskelijoillamme on käytettävissä verkkolukion etä- ja lähiopetuksen tarjotin, jolla kaupungin kaikki lukiot voivat tarjota yhdessä kursseja.

Tietoa, taitoa ja taidetta - kriittisesti

Kalliossa arvostamme perinteitä ja annamme tilaa myös luovuudelle ja uusille oivalluksille. Toiminta-ajatuksemme on, että koulussa opiskellaan kriittisesti tietoa, taitoja ja taidetta. Tavoitteenamme on kasvattaa opiskelijoistamme monialaisia kulttuurin tekijöitä ja kokijoita. Tuemme opiskelijoiden kasvua vastuullisiksi yksilöiksi ja yhteisöllisiksi toimijoiksi.

Tule tutustumaan!

Järjestämme lukuvuonna 2023–2024 kaksi avoimien ovien iltapäivää, joissa ohjelma jakautuu taideopetuksemme esittelyyn ja hakuinfoon. Nämä iltapäivät ovat ti 12.12. ja ti 16.1. klo 13–15.

Lauantaina 20.1. on koko koulupäivän kestävä tapahtumapäivä n. klo 10–15. Silloin on tarjolla hakuinfojen lisäksi taide-esityksiä, kahvila sekä avoimet ovet päivän kaikille oppitunneille. Tapahtumapäivään ovat tervetulleita yhtä lailla ysiluokkalaiset ja heidän vanhempansa sekä nykyisten opiskelijoidemme perheenjäsenet ja ystävät. Tapahtumapäivän tarkka ohjelma julkaistaan muutama päivä etukäteen.

Kansainvälinen yhteistyö 2023–2024

Rotterdam on tanssin ja puheilmaisun kansainvälinen opintojakso (yhteensä 8 op), joka toteutetaan yhteistyössä rotterdamilaisen De Theaterhavo/vwo -taidekoulun (www.theaterhavovwo.nl(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)) kanssa. Opintojakso ajoittuu opintojen osalta 1. ja 3. periodiin. 1. periodin puheilmaisun tunneilla harjoitellaan puhetaiteen eri muotoja ja valmistellaan materiaalia, jota hyödynnetään tanssiproduktiossa. Tanssiproduktio toteutuu 3. periodissa. Lisäksi opintojakso sisältää matkan Rotterdamiin syksyllä 2023 sekä rotterdamilaisten lukiolaisten vastaanottamisen ja vierailusta huolehtimisen keväällä 2024.

Elokuvanäyttelemisen ja saksan kielen opintojaksossa Vor der Kamera valmistetaan lyhytelokuva Helsingin sataman matkustajaterminaaleihin ja tehdään vihreän matkustamisen keinoin (laiva + juna) opintomatka Berliiniin. Projekti toteutetaan yhteistyössä mm. Beethoven-Gymnasiumin (Berliini) opiskelijoiden, Stadin ammatti- ja aikuisopiston tekstiili- ja muoti- sekä hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijoiden, ohjaaja Peter Allen Stonen (USA) ja Helsingin Satama Oy:n kanssa.

Kurssi pidetään keväällä 2024. Kurssilla perehdymme naapurimaidemme kohtuullisen synkkään 1900-luvun historiaan ja vierailemme aiheeseen liittyvillä tapahtumapaikoilla Virossa.

Kallion lukion esittelyvideo

Videolla esitellään Kallion lukion toimintaa musiikin ja kuvakerronnan avulla. Videon kesto on kolme minuuttia.

Tervetuloa Kallioon! - Kallion lukion esittelyelokuva

Kallion lukion esittelyelokuva. Kesto on 15 minuuttia.

Kallion lukion uusittu päärakennus

Peruskorjatun päärakennuksemme tiloja esittelevä video. Kesto on vajaat 2 minuuttia.