Torpparinmäen peruskoulu

Torpparinmäessä sijaitseva koulumme on yhtenäinen peruskoulu, jossa on vuosiluokat 1-9.
Torpparinmäen pk, julkisivu

Yhteystiedot

Ylä-Fallin tie 54, 00690 Helsinki Näytä esteettömyystiedot Näytä sijainti palvelukartalla
suomi ruotsi
PL 69301, 00099 Helsingin kaupunki

Apulaisrehtori
Laura Räty
+358 9 310 15208
laura.raty@hel.fi

Apulaisrehtori
Mikko Sammalo
+358 9 310 72363
mikko.sammalo@hel.fi

Koulusihteeri
Johanna Räsänen ma-ke
+358 9 310 80059
kanslia.torppis@hel.fi

Rehtori
Rita Argillander
+358 9 310 80060
rita.argillander@hel.fi

Lukuvuosi 2024-2025

Kielten opetus

englanti, ranska, saksa
englanti, ranska, saksa
ruotsi
ranska, saksa

Tarjolla auditorio ja sali

Koulumme on yhtenäinen peruskoulu luokille 1–9. Oppilas voi siis käydä samaa koulua ensimmäiseltä luokalta peruskoulun viimeiseen luokkaan asti.

Meidän koulu

Valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta on laadittu Helsingin oma kuntakohtainen opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) sekä koulukohtaiset opetussuunnitelmat. Opetusta meidän koulussa ohjaa koulun opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Koulumme opetus- ja kasvatustyön tavoitteena ovat oppilaan hyvät elämänhallintataidot ja yleissivistys. Lapsen kasvua ja itsetuntoa tukee eheä yhdeksänvuotinen oppimispolku ja toimiminen vuorovaikutuksessa eri-ikäisten oppilaiden kanssa. Oppimisessa korostuu vuorovaikutus ja oppimaan oppimisen taidot.

Koulun opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, mitä aineita koulussa opiskellaan, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea.

Kaikilla vuosiluokilla opetetaan laaja-alaisten taitotavoitteiden mukaisesti sekä opiskellaan ainakin kaksi ilmiökokonaisuutta vuosittain.

Luokilla 1.–6. on oma opettaja, joka opettaa pääosan tunneista. Yhdessä oman opettajan kanssa voi työskennellä erityisopettaja tai koulunkäyntiavustaja.

7.–9.-luokilla opiskellaan kolmessa jaksossa ja osa opiskeltavista oppiaineista vaihtuu jakson vaihtuessa. Oppitunteja on keskimäärin 30 viikossa.

Koulussamme eri oppimisen vaiheista käytetään termejä juuri (1.-2. lk), runko (3.-6. lk) ja latva (7.-9. lk). Eri vaiheiden nimitykset kuvaavat symbolisesti lapsen oppimispolkua ja taitojen karttumista: Juuressa koulumme oppilaat saavat koululaisen perustaidot, ja rungossa taidot vahvistuvat. Latvassa oksat kasvavat ja tuuheutuvat, kun oppilaat kasvattavat itsetuntemustaan ja löytävät omia vahvuuksiaan ja mielenkiinnon kohteitaan.

Kieliohjelma

 • 1. luokalta alkava vieras kieli (A1): englanti, ranska, saksa
 • 3. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (A2): englanti, ranska, saksa
 • 6. luokalta alkava toinen kotimainen kieli (B1): ruotsi
 • 8. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (B2): ranska, saksa

Painotettu opetus

Koulussamme ei ole painotettua opetusta.

Lukuvuosi 2024-2025 alkaa torstaina 8.8.2024 klo 9.15.

Ensimmäisenä koulupäivänä kokoontuminen pääkoulun pihalle.

Koulua on kahtena ensimmäisenä koulupäivänä klo 9.15-12.30.
Ekaluokkalaisten koulupäivien pituus on ma 12.8. — pe 23.8. klo 8.30-12.30. Tämän jälkeen koulu jatkuu myös ykkösillä lukujärjestysten mukaisesti.

 

Kodin ja koulun yhteistyötä syksyllä 2024

 • Pe 9.8.2024 klo 10.15 aamunavaus: Aapisten jakaminen uusille 1-luokkalaisille
 • Ke 21.8.2024 koko koulun vanhempainilta
 • Pe 27.9.2024 Kodin ja Koulun aamupäivä
 • Arviolta pe 28.10.2024 alkaen oppimiskeskustelut: oppilas, vanhemmat ja opettajat. Tarkemman ajankohdan kertoo oma opettaja myöhemmin.
   

Tietoa 9. luokan päättäville

Peruskoulusi on päättymässä ja siirryt uuteen vaiheeseen opinnoissasi. Oppivelvollisuus jatkuu. Tavoitteena on, että kaikki suorittavat joko lukion tai ammatillisen tutkinnon.

Tähän viestiin on koottu muutamia tärkeitä päivämääriä kesää varten.

· Saat tietää yhteishaun tulokset aikaisintaan torstaina 13.6.

· Jos tarvitset kesällä ohjausta, (esimerkiksi jos jäät ilman opiskelupaikkaa), niin opo on tavattavissa yhteishaun tulosten yhteydessä kesäkuussa. Oppilaanohjaaja päivystää koululla 13.6. klo 10-12. Puhelinnumero on 09 310 80069. Sähköposti olli.nummela@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

· Jos saat varasijoilta paikan, sinulle ilmoitetaan puhelimella, eli voit myös kesän aikana saada opiskelupaikan. Pidä siis puhelin auki ja vastaa myös tuntemattomista numeroista tuleviin soittoihin.

· Muista ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 27.6. tai menetät sen pysyvästi. Paikka kannattaa ottaa vastaan heti kun saat tiedon yhteishaun tuloksista. Toimi oppilaitoksen hyväksymiskirjeen ohjeiden mukaisesti.

· Mikäli pääsit lukioon, muistathan tehdä alustavat opiskeluvalintasi oppilaitoksen ohjeistuksen mukaan kesän aikana. Seuraa sähköpostiasi ohjeita varten.

· Elokuu – opintojen alkaminen. Opintojen alkamispäivä selviää hyväksymiskirjeessä. On todella tärkeää, että olet ohjeiden mukaisesti oppilaitoksessa ensimmäisenä päivänä. Mikäli et pakottavasta syystä pääse oppilaitokseesi ensimmäisenä päivänä, ota heti yhteys oppilaitoksen rehtoriin ja kerro tilanteestasi. Jos et ilmoittaudu oppilaitokseen tai sieltä ei saada sinuun yhteyttä, voit menettää opiskelupaikkasi.

· Elokuussa peruskoulun opinto-ohjaaja ottaa sinuun yhteyttä, jos et ole saanut koulutuspaikkaa. Hän ohjaa sinua vielä elokuussa joko valmistavaan koulutukseen tai toisen asteen koulutukseen. Oppivelvollisena sinun on opiskeltava jossain oppilaitoksessa myös peruskoulun jälkeen.

OHJAAMO HELSINGISTÄ OHJAUSTA JA NEUVONTAA ELÄMÄN ERI TILANTEISSA 15-29-VUOTIAILLE

Mistä löydän kesätöitä tai työpaikan?

Miten voisin päästä opiskelemaan?

Olen muuttamassa omaan kotiin – miten löydän itselleni asunnon?

Kenen kanssa voisin jutella terveydestäni?

Haluaisin löytää itselleni uuden harrastuksen

Miten voisin päästä eroon jännityksestäni?

Osaako hakea opintotukea/asumistukea/muuta tukea Kelalta?

Oletko lähiaikoina mahdollisesti pohtinut yllä olevia kysymyksiä? Ohjaamo Helsinki on 15–29-vuotiaille suunnattu neuvontapiste aivan Helsingin keskustassa Kampissa. Ohjaamoon voit tulla juttelemaan mieltäsi askarruttavista asioista työntekijöidemme kanssa. Ohjaamossa työskentelee eri alojen osaajia saman katon alla, eikä sinun tarvitse etukäteen tietää, kenen ammattilaisen luokse sinun tulisi tulla. Me Ohjaamossa autamme sinua pohtimaan ja suunnittelemaan erilaisia ratkaisuja tilanteeseesi. Ei ole olemassa niin pientä tai niin suurta asiaa, etteikö sen kanssa voisi tulla Ohjaamoon kysymään neuvoa. Meillä Ohjaamossa on tapana sanoa: ”Jos et tiedä, mistä aloitat, aloita Ohjaamosta.”

Helsingin Ohjaamo sijaitsee keskeisellä paikalla aivan kauppakeskus Kampin ja Tennispalatsin vieressä osoitteessa Fredrikinkatu 48 (katutaso). Ohjaamon neuvontapiste on auki joka arkipäivä ilman ajanvarausta klo 12–16. Sinun ei siis tarvitse varata aikaa etukäteen tullaksesi Ohjaamoon, vaan voit tulla kysymään neuvoa sinulle sopivana ajankohtana aukioloaikojen puitteissa. Mikäli et pääse Ohjaamoon aukioloaikana, voit tavata myös työntekijöitämme aukioloaikojen ulkopuolella erikseen sovittavana ajankohtana. Ohjaamon palvelut ovat luottamuksellisia, maksuttomia ja voit asioida halutessasi myös nimettömänä.

Ohjaamo Helsingin yhteystiedot:

Ohjaamo Helsinki

Fredrikinkatu 48 (katutaso)

puh. 09 31025861 (ma-pe klo 9-15) ohjaamo@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Neuvontapiste avoinna ilman ajanvarausta arkisin klo 12–16

Lisätietoa Ohjaamosta löydät myös Ohjaamon nettisivuilta: https://nuorten.hel.fi/opiskelu-ja-tyo/ohjaamo/(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Ohjaamo(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Koulumme sosiaalisessa mediassa

Kerromme koulun arjesta myös Facebookissa, otathan meidät seurantaan.

Torpparinmäen peruskoulu Facebookissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kodin ja koulun yhteistyön periaatteet ja toimintatavat on kuvattu jokaisen koulun opetussuunnitelmassa. Siihen kuuluvat mm. vanhempainillat, vanhempainvartit sekä yhteydenpito sähköisen Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta. 

Käytännön yhteistyöstä ja toiminnasta sovitaan yhdessä koulun ja huoltajien kanssa. Kodin ja koulun yhteistyö on vastavuoroista. Kouluissa toimii johtokunta ja myös vanhempainyhdistys.

Peruskoulun johtokunta koostuu vanhempien, oppilaiden ja henkilöstön edustajista. Johtokunnan puheenjohtaja on Hanna Vieruaho.

Vanhemmilla on mahdollisuus tutustua toisiinsa koulun järjestämissä tilaisuuksissa tai vanhempien perustaman luokkatoimikunnan tapahtumissa. Torpparinmäen peruskoulussa toimii aktiivisesti vanhempainyhdistys. Vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja on Sanna Franck. Vanhempainyhdistykseen voit olla yhteydessä sähköpostitse: torppiksen.vanhempainyhdistys@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman).

Wilma

Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta huoltajat voivat saada tietoa lastensa opetuksesta, opetusjärjestelyistä ja arvioinnista sekä selvittää poissaoloja. Wilmassa huoltajat saavat koulun lähettämiä tiedotteita ja voivat olla yhteydessä opettajiin ja rehtoriin. Wilmaa käyttävät myös oppilaat ja opiskelijat omien opintojensa seurantaan. Huoltajakohtaiset Wilma-tunnukset annetaan syyslukukauden alkaessa siitä koulusta, jossa lapsi on aloittanut.

Opi käyttämään Wilmaa YouTube-videoidemme avulla.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Koulussamme on käytössä kuuden viikon jaksolla kiertävät perus- ja kasvisruokalistat. Päivittäin on valittavana kaksi pääruokavaihtoehtoa. Ateriaan kuuluu lämmin ruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, ruokajuoma, leipä ja levite.

Katso koulun lounaslista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

 

Koulun järjestyssäännöt on laadittu uutta opetussuunnitelmaa vastaaviksi. Ne käydään oppilaiden kanssa läpi lukuvuoden alussa.

Torpparinmäen peruskoulun järjestyssäännöt

Koulun järjestyssäännöt lisäävät kouluyhteisön turvallisuutta, viihtyisyyttä ja sisäistä järjestystä. Järjestyssäännöt koskevat koulun aluetta, kouluaikaa, koulun järjestämiä tilaisuuksia ja opettajan määrittämiä oppimisympäristöjä.

Torppiksen järjestyssäännöt käsitellään oppilaiden kanssa vähintään lukuvuosittain. Niitä päivitetään tarvittaessa. Järjestyssääntöjen lisäksi luokissa tai ryhmissä voi olla omat, kirjatut käytänteet tai omat ohjeistukset.

Jokaisella torppiksen oppilaalla on oikeus seuraaviin asioihin:

1. Oikeus hyvään oppimiseen.

2. Oikeus työrauhaan.

3. Oikeus turvalliseen oloon koulussa.

4. Oikeus käyttää tiloja ja välineitä sopimusten mukaan.

5. Oikeus opiskella ja työskennellä kannustavassa ja myönteisessä vuorovaikutuksessa toisten kanssa ja oikeus turvallisiin koulumatkoihin.

Jokaisella Torppiksen oppilaalla on velvollisuus seuraaviin asioihin:

1. Velvollisuus osallistua opiskeluun parhaansa yrittäen.

2. Velvollisuus antaa muille työrauha.

3. Velvollisuus olla aiheuttamatta pelkoja tai turvattomuutta muille.

4. Velvollisuus käyttää tiloja ja välineitä vastuullisesti.

5. Velvollisuus hyvään ja tilannekohtaiseen käytökseen niin koulussa kuin koulumatkoillakin

Torppiksen käytänteet ja sopimukset

Seuraavat sopimukset ja käytänteet täydentävät Torppiksen oppilaan oikeuksia ja velvollisuuksia. Niiden noudattaminen saa kouluarjen sujumaan hyvin ja tuntumaan mukavalta.

Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo

Jokaisella oppilaalla on oikeus tasa-arvoiseen ja tasavertaiseen kohteluun. Kunnioitamme yksilöllistä, kielellistä, kulttuurillista, seksuaalista ja uskonnollista monimuotoisuutta. Torppiksessa on oikeus ilmaista näkemyksiään ja mielipiteitään. Kunnioitamme toistemme ajatuksia ja arvoja, emme loukkaa ketään tahallisesti.

Ruokailu

Ruokailuhetki on kaikille rentoutumisen ja viihtymisen hetki. Ruokailussa noudatetaan hyviä tapoja esim. ulkovaatteet, päähineet, laukut ja reput jätetään niille varattuihin paikkoihin, ruokaa otetaan sen verran, kun sitä syödään, ruokailutilassa liikutaan rauhallisesti, maistellaan rohkeasti uusiakin makuja, jutellaan pöytäryhmissä, huolehditaan omat astiat oikeille paikoille ja kiitetään. Ruokailun jälkeen juuren ja rungon oppilaat siirtyvät reippaasti välitunnille. Energiajuomien tuominen kouluun on kielletty, välipala syödään ruokapöydän ääressä.

Välitunnit

Juuri ja runko viettävät välitunnit ulkona. Latvan oppilaat voivat viettää välitunnit sisällä. Ulkovalvoja ilmoittaa poikkeusjärjestelystä esim. jos on kova pakkanen tai sadekeli. Välitunnilla voi jutella kavereiden kanssa, leikkiä erilaisia pihaleikkejä tai pelata. Koulussamme leikitään ja pelataan yhdessä. Tavoitteenamme on, että ketään ei jätetä tahallaan leikkien ja pelien ulkopuolelle. Ulkokengät jätetään oman luokan hyllyyn (juuri-runko). Latva jättää kengät kenkätelineeseen tai omaan kaappiin. Ulkovaatteet jätetään naulakkoon tai omaan kaappiin oppituntien ajaksi. Latvan oppilaat voivat pitää päähinettä sisätiloissa, myös oppitunneilla (jos tunnin opettaja sen sallii), muttei ruokailussa, juhlissa yms. Päähineen käytön salliminen perustuu pukeutumiskulttuurin muutokseen, sillä päähine on nykyään osa monen nuoren tai aikuisen asukokonaisuutta.

Koulussa harjoitellaan huomaavaista ja asiallista yhdessäoloa. Kiusaaminen on kiellettyä. Kiusaamisesta tulee aina kertoa aikuiselle ja siihen puututaan. Turvallisuussyistä talvisin lumipalloja ja jääkokkareita ei heitetä. "Kukkulan valloitus"-leikki on myös kielletty. Torppiksessa on eri-ikäisiä oppijoita. Tämä tulee ottaa huomioon erilaisissa vuorovaikutustilanteissa. Esimerkiksi kielenkäytön tulee olla asiallista, niin pienten kuin isojenkin korville sopivaa.

Koulumatkat

Koulumatkat tulee kulkea sääntöjä noudattaen. Suosittelemme, että pyörillä tullaan kouluun vasta kolmannesta luokasta lähtien. Pyörät ovat huoltajien vastuulla. Varsinkin yläkoululaiset käyttävät liikuntatunneilla paljon lähiliikuntapaikkojen palveluita ja tiloja. Näille tunneille kuljetaan polkupyörillä opettajien ohjeistamaa turvallista reittiä pitkin, kypärää käyttäen ja liikennesääntöjä noudattaen. 

Mobiililaitteet ja internetin käyttö

Koulu suosittelee, että juuren ja rungon oppilaat eivät käytä puhelinta taukojen aikana. Suosittelemme kavereiden kanssa leikkimistä. Näin vältymme myös rikkoutuneilta laitteilta. Huoltajat ovat vastuussa oppilaiden kaikista mobiililaitteista. Koulun koneita ja välineitä käytetään asianmukaisella tavalla. Laitteista pidetään hyvää huolta. Oppitunneilla käytetään puhelimia ja muita välineitä opettajan ohjeistamalla tavalla. Jos mobiililaitteita ei tarvita tunnin aikana opetuksessa, ne säilytetään repussa. Internettiin ei saa luvatta ladata toisesta otettua valokuvaa, videota tai muuta materiaalia. Koulussa ohjataan oppilaita hyvän nettietiketin mukaiseen käyttäytymiseen.

Luvallinen poissaolo esim. sairauden tai matkan vuoksi

Oppilaan tulee osallistua opetukseen, ellei hänelle ole myönnetty siitä vapautusta. Huoltajat ilmoittavat luokanohjaajalle lapsensa sairauspoissaolosta Wilman kautta viivytyksettä. Helsingissä perheen lomamatkat järjestetään lähtökohtaisesti koulujen loma-aikoina. Luokanohjaaja voi myöntää enintään viiden päivän luvallisen poissaolon huoltajalle, rehtori myöntää sitä pidemmän poissaolon. Huoltajat huolehtivat, että poissaolon aikaiset tehtävät tulevat tehdyksi.

Myöhästyminen, luvattomat poissaolot, koulun alueelta poistuminen

Koulusta ei saa olla pois ilman syytä. Myöhästyminen on työrauhan rikkomista, se keskeyttää oppitunnin ja häiritsee muiden opiskelua. Myöhästymiset ja luvattomat poissaolot kirjataan Wilmaan ja luokanohjaaja seuraa niiden määrää. Tarvittaessa luokanohjaaja, oppilas ja huoltaja tekevät suunnitelman asian korjaamiseksi. Tukena voi olla myös oppilashuollon työntekijä. Koulualueelta ei saa poistua koulupäivän aikana ilman opettajan lupaa.

Kasvatuskeskustelut, Korjaamo

Torppislaisen oppilaan odotetaan toimivan oikeuksien ja velvollisuuksien mukaisesti. Oppilasta ohjataan jatkuvasti sekä hyvään että toisia kunnioittavaan käyttäytymiseen. Oppilaita ohjataan huolehtimaan myös oppimisympäristöstään. Kasvatuskeskustelu on ensisijainen tapa puuttua oppilaan epäasialliseen käyttäytymiseen. Jos oppilas toistuvasti rikkoo sääntöjä, hän saa opettajalta lähetteen Korjaamoon. Korjaamokeskustelun tarkoituksena on, yhdessä oppilaan kanssa, yksilöidä toimenpiteeseen johtanut teko tai laiminlyönti, selvittää laajemmin käyttäytymisen syyt ja seuraukset sekä pohtia keinot tilanteen korjaamiseksi. Korjaamo-keskustelusta tiedotetaan huoltajia ja sovitaan yhdessä seurannasta. Kasvatus- ja Korjaamokeskustelun tavoitteena on löytää yhdessä myönteisiä keinoja koulussa käyttäytymisen ja oppilaan hyvinvoinnin parantamiseksi. Keskustelussa voi olla mukana oppilashuollon työntekijä.

Vaaralliset esineet ja aineet

Kouluun ei saa tuoda eikä pitää hallussa sellaisia esineitä tai aineita, joiden hallussapito on laissa kielletty tai joilla voidaan vaarantaa omaa tai toisten turvallisuutta tai joilla voidaan vahingoittaa omaisuutta.

Muut määräykset

Järjestyssääntöjen lisäksi noudatetaan voimassa olevaa lainsäädäntöä, mm. tupakka- ja päihdelakia.

Henkilökuntamme yhteystiedot

Koulusihteeri

Johanna Räsänen, paikalla ma-ke
puh. 09 310 80059, johanna.rasanen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Kanslia on avoinna koulupäivien aikana klo 8.15-14.00

Koulusihteerille ilmoitetaan puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen muutoksista. Nimi- ja osoitemuutokset päivittyvät kuntarekisterin kautta koulun oppilasrekisteriin.

Rehtori

Rita Argillander
puh 09 310 80060, rita.argillander@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Apulaisrehtorit

Mikko Sammalo  
puh. 09 310 72363, mikko.sammalo@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Laura Räty
puh. 09 310 15208, laura2.raty@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Muita yhteystietoja

Johtokunnan puheenjohtaja Hanna Vieruaho 
hanna.vieruaho@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Kohdevastaava
RTK 
puh. 044 467 2588
torpparinmaen.peruskoulu@rtkpalvelu.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Kouluravintola
Ruokapalveluvastaava 
puh. 09 310 80074 / 040 334 8932  

Opettajien puhelin, opettajienhuone
puh. 09 310 80066 

Ahlroth Heli, 7B, Käsityö
Aitio Pinja, Englanti, Ranska
Arkoma Jussi, 5A, Liikunta
Arovaara Marjaana, 2C
Harvio Ritva 6A
Kantokorpi Marja, 2A
Kervinen Anttoni, 5B
Kettunen Anni, 1B
Kiljunen Atte, Biologia, Maantieto, Liikunta
Kiukkonen Teo, 6C
Kommeri Noora, Englanti, Ranska (virkavapaalla 4.9.2023-31.5.2024)
Kurki Justiina, 3C, Matematiikka
Kurtelius Jukka, 7C, Tekninen työ, Fysiikka
Kurtelius Tuulikki, 4A 
Lattu Mira, 2B, ET
Lehti Päivi, Äidinkieli ja kirjallisuus 
Majuri Minna, 5C
Makaroff Lauri, 7A, Historia, Yhteiskuntaoppi, Uskonto
Manninen Harri, 7-9D
Mansikka-aho Juha, Matematiikka, Kemia, Fysiikka
Matikainen Maija, 3A
McDonald Jenni, 4B, Kuvataide
Nieminen Laura, 3B, Matematiikka
Paananen Marjukka, Musiikki
Pääkkönen Piia, 6B
Relm Amanda 9B, Englanti, Ranska
Roschier Elina, 8B, Kotitalous, Terveystieto
Ruokanen Arja, 9A, Englanti, Saksa
Räty Laura, Liikunta, Apulaisrehtori
Sammalo Mikko, Matematiikka, Fysiikka, Apulaisrehtori
Tyni Sanna-Kaisa, 8A, Ruotsi
Vornanen Petri, 1A
Weckström Teija, 2-5D

Erityisopettajat

Anna Niska (lk 2-3)
puh 09 310 26815, anna.niska@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Mervi Huurinainen (lk 4-6)
puh 09 310 20411, mervi.huurinainen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Eeva-Liisa Bonet (lk 7-9)
puh 09 310 80050, eeva-liisa.bonet@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Tero Kalander (lk 7-9) (virkavapaalla)

Koulunkäynninohjaajat

Hussain Naheed

Opinto-ohjaaja

Olli Nummela                  
puh. 09 310 80069, olli.nummela@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Koulupsykologi

Katja Ruohio
puh. 050 512 5086, katja.ruohio@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Koulukuraattori 

Saija Mäntynen
puh. 050 401 3313, saija.mantynen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Kouluvalmentaja

Enniveera Yli-Viikari
puh. 040 750 0339, enniveera.yli-viikari@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Terveydenhoitaja

Elina Heikkilä
puh. 050 310 5565 
Paikalla maanantaista torstaihin. Terveydenhoitajan tavoittaa Wilman kautta tai puhelimitse.
Terveydenhoitaja vastaanottaa oppilaita ilman ajanvarausta arkisin klo 11.30-12.

Kiireelliset tapaukset ja sairauksien hoito omalla terveysasemalla: Paloheinän terveysasema, p. 09 31069200.

Helsingin terveysneuvontanumero: 09 310 10023

Aamu- ja iltapäivätoiminta, kerhot ja harrastukset

Oppilaille on tarjolla monenlaista vapaaehtoista ohjattua toimintaa ennen ja jälkeen koulupäivän – mielekästä tekemistä ja kivaa yhdessäoloa turvallisessa ympäristössä.

Aamutoiminta jatkuu elokuussa heti koulujen alettua.

Koululaisten aamupäivätoimintaa järjestetään perusopetuslain mukaisesti kaupungin suomenkielisissä ja ruotsinkielisissä kouluissa ja joissakin leikkipuistoissa. Ennen oppitunteja järjestettävä aamupäivätoiminta on maksutonta. Se on tarkoitettu 1.–2.-luokkalaisille sekä 3. ja 4. vuosiluokan erityisen tuen oppilaille.

Koulussamme järjestetään aamupäivätoimintaa jokaisena koulupäivänä klo 8.30-9.15 välisenä aikana. Aamutoiminnan järjestää Puuhala ja se on maksutonta. Toiminta on vapaamuotoista leikkimistä, piirtämistä ja yhdessäoloa kavereiden kanssa ennen koulun alkua. Oppilaan voi tuoda aamulla koulun Agoraan. Aamutoimintaan ilmoittaudutaan Wilman kautta. Lisätietoja voi kysyä Puuhalasta. Sähköposti on puuhala@ippuuhala.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) ja puhelinnumero 050 340 8893.

Lisätietoja koulujen aamupäivätoiminnasta löydät perusopetuksen sivuiltamme.

Perusopetuksen iltapäivätoiminta on maksullista ja suunnattu 1.–2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille.

Lue lisää iltapäivätoiminnasta ja sen maksuista perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme.

Katso kouluamme lähimpänä olevat iltapäivätoimintapaikat. 

Voit etsiä alueemme iltapäivätoimintapaikat myös palvelukartalta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Kirjoita palvelukartalla osoite sille varattuun kenttään.   

Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä Harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme löydät lisätietoa kerho- ja harrastustoiminnasta. 

Alla on tietoa meidän koulumme kerhoista ja harrastuksista.

Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Ilmoittautuminen on sitova. Harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen aikana.

Koulun kerhotoiminta lukuvuonna 2023-2024

Helsinkiläisille peruskoululaisille järjestetään koulupäivän yhteydessä kerhotoimintaa. Oppilaat voivat osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa koulujen oppilaskuntien kautta. Koulun kerhotoimintaa voidaan järjestää joko omalla henkilökunnalla tai ostettuna ulkopuoliselta toimijalta (osallistujille maksutonta). Tämän lisäksi koululla voi olla muutakin kaupungin ulkopuolisen toimijan järjestämää kerhotoimintaa (kohtuulliset osallistumiskustannukset).

Tulevan lukuvuoden kerhotoiminta päivitetään sivulle koulun alkaessa elokuussa 2023.

Harrastamisen Suomen mallin harrastukset lukuvuonna 2024–2025

Harrastamisen Suomen mallin maksuttomia harrastuksia on tarjolla 3.–9.luokkien oppilaille kaikissa Helsingin peruskouluissa.  

Uusi harrastuskausi alkaa 2.9.2024. Lukuvuoden 2024–2025 harrastukset julkaistaan Harrastukset-sivustolla osoitteessa harrastukset.hel.fi sekä tällä sivulla elokuun loppupuolella. Siirry Harrastukset-sivustolle(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)  

Harrastukset on tarkoitettu ensisijaisesti oman koulun oppilaille. Voit valita myös jollakin toisella koululla järjestettävän harrastuksen. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen aikana.

Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Harrastusryhmät täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Olet tervetullut tutustumaan harrastukseen ilman ilmoittautumista, jos ryhmässä on tilaa. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä. 
 

 

Muut kerhot ja harrastukset lukuvuonna 2022-2023

Bändipaja 9-12 -vuotiaille

Tiistaisin:

15.15-16.00 / bändipaja 9-10 -vuotiaat
16.00-16.45 / bändipaja 9-12 -vuotiaat
16.45-17.30 / bändipaja 9-10 -vuotiaat

Paikka: Minerva

Hinta: Lukukausi 100€
Järjestäjä: Rytmimajakka(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun), Jenni Keränen
Ilmoittautuminen: Siirry ilmoittautumaan(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 

Saksan kielen kerho
1.-3.-luokkalaisille
Tiistaisin klo 14.00-14.45
Paikka: Pinus
Hinta: 200€/syksy 15 krt
Järjestäjä: Kielikoulu Masto(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Ilmoittautuminen: Sähköpostilla info@kielikoulumasto.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Muuta toimintaa

 

Avoin nuorisotalotoiminta

Keskiviikko klo 12–17 (yli 12-vuotiaille klo 12–20). Nuorisotalo on avoinna 7.–9.-luokkalaisille myös ruokiksella.
Paikka: Torpparinmäen nuorisotalo, koulun rakennuksessa
Hinta: Ilmainen
Järjestäjä: Torpparinmäen nuorisotalo
Ilmoittautuminen: Ilmoittautumista ei tarvita. Nuorisotalolla käydäksesi tarvitset maksuttoman jäsenkortin.

Katso myös Easysport-tunnit(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 
Katso myös FunAction-tunnit(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Voit etsiä harrastusta myös Harrastukset(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 
Musiikin taiteen perusopetusta alueella järjestää Pakilan musiikkiopisto(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Kuvataiteen perusopetusta alueella järjestää Pohjois-Helsingin kuvataidekoulu(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Koulumme johtokunta

Jokaisessa koulussa toimii johtokunta, joka ohjaa ja kehittää koulun toimintaa. Koulun johtokunta koostuu huoltajien, oppilaiden ja henkilöstön edustajista. Kasvatus- ja koulutuslautakunta valitsee jäsenet neljäksi vuodeksi. Nykyisten johtokuntien toimikausi on 2021-2025. Johtokunta muun muassa hyväksyy vuosittain koulun toimintasuunnitelman. 

Johtokunnan jäsenet 2021 - 2025
Jäsenet (henkilökohtaiset varajäsenet)

Huoltajat

Vieruaho Hanna, pj.,   hanna.vieruaho@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)   (Hinttala Kaisa)
Tamminen Timo, vpj.,  tjtammintimo@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)      (Vanhala Vappu)
Vuori Anne                    (Vuori Mika)
Franck Sanna               (Laine Elli)

Oppilasjäsenet lukuvuonna 2023-2024
Lämsä Tara                   (Waeys Maryan)
Ervasti Luukas             (Wevelsiep Lilja)
 

Opettajajäsenet
Ruokanen Arja               (Holm Amanda)
Kalander Tero                (Arkoma Jussi)

Muu henkilökunta
Naheed Hussain            Taina Sundman

TORPPARINMÄEN PERUSKOULUN

JOHTOKUNNAN KOKOUKSEN

Pöytäkirja

1 / 2023

Aika:    keskiviikkona 27.3.2023 klo 17:30

Paikka:    Torpparinmäen koulu, Ylä-Fallintie 54, 00690 Helsinki

Läsnä:

Hanna Vieruaho (puheenjohtaja, huoltajajäsen)
Sanna Frank (huoltajajäsen)
Arja Ruokanen (opettajajäsen)
Tero Kalander (opettajajäsen)
Nesto Mattila (henkilökunnan jäsen)
Xenia Hokkanen (oppilasjäsen)
Rita Argillander (esittelijä, sihteeri)

Asiat:
    § 1     Kokouksen avaus
        Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17:44. 

    § 2    Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
Johtokunta on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla (KunL 58 § 2 mom.).

Johtokunnan kokoontumisessa noudatetaan Helsingin kaupungin hallintosääntöä, luku 2, § 3 ”Kokoontuminen”: Toimielin kokoontuu päättäminään aikoina sekä lisäksi puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta.

Kokouskutsu tulisi lähettää vähintään 4 päivää ennen kokousta (KunL 54 §). 

Kutsu tähän kokoukseen on lähetetty 2.3.2022.
Esityslista on lähetetty 2.3.2022. 
Esitys: Kokous todetaan lailliseksi ja päätäntävaltaiseksi 
Päätös: Esityksen mukaisesti.

    § 3    Sihteerin ja pöytäkirjantarkastajien valinta
Opetustoimen johtaja päätti hallintosäännön 9 §:n 3 momentin nojalla, että koulujen ja oppilaitosten johtokuntien pöytäkirjaa pitää rehtori. Päätös: HEL 2013–000436 T 00 00 02 (§4 / 15.1.2013)
Johtokunta nimeää kaksi pöytäkirjantarkistajaa. 
Esitys: Toimialajohtajan päätöksellä sihteerinä toimii Torpparinmäen peruskoulun rehtori Rita Argillander. Ehdotetaan pöytäkirjan tarkastajiksi koulun opettajajäsenitä Arja Ruokanen ja Tero Kalander. 
Päätös: Esityksen mukaisesti.

    § 4    Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
    Alustava kokouksen esityslista on lähetetty sähköpostilla johtokunnan jäsenille 28.2.2022.  
Esitys: Hyväksytään kokouksen työjärjestys

Päätös: Esityksen mukaisesti.

§ 5     Torpparinmäen peruskoulun vuoden 2023 talousarvion käyttösuunnitelman vahvistaminen
Päätösehdotus: Torpparinmäen peruskoulun johtokunta päättää hyväksyä talousarvion käyttösuunnitelman esittelijän ehdotuksen mukaisesti.

Lisäksi johtokunta päättää, että rehtorilla on oikeus kohdentaa johtokunnan tässä kokouksessa päättämän käyttösuunnitelman määrärahoja tiliryhmien ja toimintoalueiden välillä, jos koulun toiminta sitä vaatii. Rehtori tuo seuraavaan johtokunnan kokoukseen tiedoksi tehdyt muutokset. 

Esittelijän perustelut: 

Kasvatus- ja koulutuslautakunta hyväksyi 13.12.2022 §303 kasvatuksen ja koulutuksen toimialan vuoden 2023 tulosbudjetin ja oikeutti toimialajohtajan päättämään käyttötalouden ja investointien kokonaismäärärahojen puitteissa määrärahojen vastuuhenkilöt ja heidän määrärahansa ja tarkistamaan niitä tarvittaessa. Toimialajohtaja päätti 8.2.2023 §12 toimialan palvelukokonaisuuksien käyttömenojen määrärahat sekä niiden vastuuhenkilöt ajalle 1.1.2023 - 31.12.2023.

Kaupunginhallitus on antanut päätöksellään 13.12.2022 talousarvion noudattamisohjeet (Intra). Määrärahojen vastuuhenkilöt ovat vastuussa talousarvion tavoitteiden saavuttamisesta, euromäärien noudattamisesta sekä tuloarvion ja tulojen perinnän toteutumisesta sekä muista tulosbudjetin toteuttamisen edellyttämistä toimenpiteistä ohjeiden mukaisesti. Perusopetusjohtaja on suomenkielisen perusopetuksen määrärahojen vastuuhenkilö. Rehtori on koulun ja oppilaitoksen määrärahojen vastuuhenkilö.

Toimialajohtaja päätti palvelukokonaisuuksien ja hallinnon käyttömenojen sekä investointien määrärahat 8.2.2023, jonka pohjalta perusopetusjohtaja päätti kehyksen talousarviovuodeksi 2023 tulosbudjetin tavoitteiden ja periaatteiden mukaisesti. Tämän perusteella aluepäälliköt ovat päättäneet yksittäisten koulujen kehyksistä. 

Esittelijä toteaa, että koulun talousarvion käyttösuunnitelma on valmisteltu myönnetyn kehyksen puitteissa johtokunnan hyväksyttäväksi. 

Torpparinmäen peruskoulun osalta budjettikehys on yhteensä 3 759 022 euroa. Käyttösuunnitelma perustuu oppilasmäärän keskiarvoon, kevään 2023 osalta on 425 oppilasta ja syksyn ennusteen 2023 osalta 417 oppilasta.

Käyttösuunnitelmassa on varattuna määräraha kertaluonteiseen palkitsemiseen, joka on suuruudeltaan 0,6 % henkilöstön säännöllisen työajan palkkasummasta.

Liitteet:  
koulun käyttösuunnitelma
tulo- ja menoerittely menolajiryhmittäin ja toiminnoittain

Päätös: Esityksen mukaisesti.

§ 6 Lisäys toimintasuunnitelmaan: 
Esitys: 3C luokan yön yli menevä retki Nuuksion kansallispuistoon toukokuussa -kesäkuussa 2023 koulun toiminta-aikana.
Päätös: Esityksen mukaisesti.    

Tämän kokouksen päätösten täytäntöönpano
Päätös: Johtokunta päätti,
-    että tämän kokouksen päätökset saadaan panna täytäntöön mahdollisista oikaisuvaatimuksista tai valituksista huolimatta, ellei erikseen toisin ole päätetty tai myöhemmin päätetä.

       § 7     Kokouksen päättäminen
        Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18.15.

TORPPARINMÄEN PERUSKOULUN
JOHTOKUNNAN KOKOUKSEN
Pöytäkirja
2 / 2023

Aika: tiistaina 30.5.2023 klo 17:30

Paikka:  Torpparinmäen peruskoulu, Ylä-Fallintie 54

Läsnä:

Hanna Vieruaho, puheenjohtaja, huoltajajäsen
Timo Tamminen, huoltajajäsen
Sanna Franck, huoltajajäsen
Amanda Holm, opettajajäsen
Tero Kalander, opettajajäsen
Rita Argillander, kokouksen sihteeri, rehtori

Asiat:
    § 1     Kokouksen avaus 
        Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17:42.

    § 2    Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
Johtokunta on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla (KunL 58 § 2 mom.).

Johtokunnan kokoontumisessa noudatetaan Helsingin kaupungin hallintosääntöä, luku 2, § 3 ”Kokoontuminen”: Toimielin kokoontuu päättäminään aikoina sekä lisäksi puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta.

Kokouskutsu tulisi lähettää vähintään 4 päivää ennen kokousta (KunL 54 §). 

Kutsu tähän kokoukseen on lähetetty 22.5.2023.
Esityslista on lähetetty 22.5.2023. 
Esitys: Kokous todetaan lailliseksi ja päätäntävaltaiseksi 
Päätös: Esityksen mukaisesti. 

    § 3    Sihteerin ja pöytäkirjantarkastajien valinta
Opetustoimen johtaja päätti hallintosäännön 9 §:n 3 momentin nojalla, että koulujen ja oppilaitosten johtokuntien pöytäkirjaa pitää rehtori. Päätös: HEL 2013–000436 T 00 00 02 (§4 / 15.1.2013)
Johtokunta nimeää kaksi pöytäkirjantarkistajaa. 
Esitys: Toimialajohtajan päätöksellä sihteerinä toimii Torpparinmäen peruskoulun rehtori Rita Argillander. Ehdotetaan pöytäkirjan tarkastajiksi koulun opettajajäseniä Amanda Holm ja Tero Kalander.
    Päätös: Esityksen mukaisesti.

    § 4    Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
    Alustava kokouksen esityslista on lähetetty sähköpostilla johtokunnan jäsenille 22.5.2023.  
Esitys: Hyväksytään kokouksen työjärjestys

Päätös: Esityksen mukaisesti.

§ 5     Torpparinmäen peruskoulun toimintakertomuksen 2022–2023 hyväksyminen
Ehdotus: Torpparinmäen peruskoulun johtokunta hyväksyy koulun toimintakertomuksen 2022–2023.
Päätös: Esityksen mukaisesti.

§ 6 Tämän kokouksen päätösten täytäntöönpano
Päätös: Johtokunta päätti,
-    että tämän kokouksen päätökset saadaan panna täytäntöön mahdollisista oikaisuvaatimuksista tai valituksista huolimatta, ellei erikseen toisin ole päätetty tai myöhemmin päätetä.

    § 7 Kokouksen päättäminen 
    Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18:10.
 

TORPPARINMÄEN PERUSKOULUN
JOHTOKUNNAN KOKOUKSEN
Pöytäkirja
3 / 2023

Aika:    maanantaina 2.10.2023 klo 17:30
Paikka:    Torpparinmäen peruskoulu, Ylä-Fallintie 54 
Läsnä:    
    Hanna Vieruaho, puheenjohtaja
    Timo Tamminen, huoltajajäsen
    Sanna Franck, huoltajajäsen
    Arja Ruokanen, opettajajäsen
    Jussi Arkoma, opettajajäsen
    oppilasjäsen
    oppilasjäsen
    Rita Argillander, esittelijä/ kokouksen sihteeri
    
Asiat:
    § 1     Kokouksen avaus
        Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17:35
    § 2    Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
Johtokunta on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla (KunL 58 § 2 mom.).

Johtokunnan kokoontumisessa noudatetaan Helsingin kaupungin hallintosääntöä, luku 2, § 3 ”Kokoontuminen”: Toimielin kokoontuu päättäminään aikoina sekä lisäksi puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta.

Kokouskutsu tulisi lähettää vähintään 4 päivää ennen kokousta (KunL 54 §).

Kutsu tähän kokoukseen on lähetetty ke 6.9.2023
Esityslista on lähetetty ma 11.9.2023. 

Esitys: Kokous todetaan lailliseksi ja päätäntävaltaiseksi 
Päätös: Esityksen mukaisesti.

   § 3    Sihteerin ja pöytäkirjantarkastajien valinta
Opetustoimen johtaja päätti hallintosäännön 9 §:n 3 momentin nojalla, että koulujen ja oppilaitosten johtokuntien pöytäkirjaa pitää rehtori. Päätös: HEL 2013–000436 T 00 00 02 (§4 / 15.1.2013)
Johtokunta nimeää kaksi pöytäkirjantarkistajaa. 
Esitys: Toimialajohtajan päätöksellä sihteerinä toimii Torpparinmäen peruskoulun rehtori Rita Argillander. Ehdotetaan pöytäkirjan tarkastajiksi koulun opettajajäsenitä Arja Ruokanen ja Jussi Arkoma. 
Päätös: Esityksen mukaisesti.

   § 4    Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
    Alustava kokouksen esityslista on lähetetty sähköpostilla johtokunnan jäsenille 11.9.2023.
Esitys: Hyväksytään kokouksen työjärjestys

Päätös: Esityksen mukaisesti.

§ 5     Torpparinmäen peruskoulun toimintakertomuksen 2023–2024 hyväksyminen
Esitys: Torpparinmäen peruskoulun johtokunta hyväksyy koulun toimintasuunnitelman 2023–2024.
Päätös: Esityksen mukaisesti.

§ 6     Lausuntopyyntö Helsingin kaupungin suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-ajoista lukuvuonna 2024–2025

Perusopetuksessa lukuvuosi alkaa 1. päivänä elokuuta ja päättyy 31. päivänä heinäkuuta. Lukuvuodessa on 190 työpäivää. Lukuvuoden työpäivistä vähennetään muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi sattuva itsenäisyyspäivä, loppiainen ja vapunpäivä (perusopetuslain 23 §).
Lukuvuonna 2024–2025 itsenäisyyspäivä, loppiainen ja vapunpäivä sattuvat muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi, joten ne vähentävät kolme työpäivää. Koulutyötä tulee siis tehdä 187 työpäivää.
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala pyytää johtokunnan lausuntoa alla olevista vaihtoehdoista liittyen suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-aikoihin lukuvuonna 2024–2025:
1. vaihtoehto
Työaika alkaa syksyllä 8.8.2024 (to) ja päättyy 20.12.2024 (pe).
Syysloma on viikolla 42 eli 14.10.2024 (ma) - 18.10.2024 (pe).
Joululoma on 21.12.2024 (la) - 6.1.2025 (ma).
Työaika alkaa keväällä 7.1.2025 (ti) ja päättyy 31.5.2025 (la).
Talviloma on viikolla 8 eli 17.2.2025 (ma) - 21.2.2025 (pe).
Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi aikaisemmin elokuussa. Joululoma olisi hieman yli kaksi viikkoa niin, että opiskelu alkaisi loppiaisen jälkeen. Lokakuussa olisi viikon syysloma ja helmikuussa viikon talviloma.

2. vaihtoehto
Työaika alkaa syksyllä 12.8.2024 (ma) ja päättyy 20.12.2024 (pe).
Syysloma on viikolla 42 eli 14.10.2024 (ma) - 18.10.2024 (pe).
Joululoma on 21.12.2024 (la) - 1.1.2025 (ke).
Työaika alkaa keväällä 2.1.2025 (to) ja päättyy 31.5.2025 (la).
Talviloma on viikolla 8 eli 17.2.2025 (ma) - 21.2.2025 (pe).
Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi hieman myöhemmin elokuussa. Joululoma olisi vastaavasti lyhempi niin, että opiskelu alkaisi tammikuun toisena päivänä. Lokakuussa olisi viikon syysloma ja helmikuussa viikon talviloma.

Ennen johtokunnan kokousta asia tulee käsitellä opettajien ja muun henkilökunnan keskuudessa näiden mielipiteen selvittämiseksi. Oppilaskunnalta pyydetään oma lausunto, joka liitetään johtokunnan lausuntoon.
Lisäksi perusopetuslain 47 a §:n mukaan opetuksen järjestäjän tulee huolehtia siitä, että kaikilla koulun oppilailla tulee olla mahdollisuus ilmaista mielipiteensä heidän asemaansa liittyvistä asioista. Tämä tarkoittaa, että kaikilla koulun oppilailla tulee olla mahdollisuus ilmaista mielipiteensä edellä olevista vaihtoehdoista esim. äänestämällä. Yhteenveto oppilaiden mielipiteistä tulee toimittaa edellä tarkoitettujen lausuntojen mukana.
Asiakirjat toimitetaan kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle Henrik Hirviniemelle sähköisesti osoitteeseen henrik.hirviniemi@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) 10.10.2023 (ti) mennessä.

Esitys: 
Torpparinmäen peruskoulun johtokunta esittää vaihtoehtoa 1. lukuvuoden 2024–2025 työ- ja loma-ajoiksi.
Perustelut: Oppilailta kerättiin palautetta oppilaskunnan kautta eri luokista ja oppilaat esittivät vaihtoehtoa 1.  
Opettajilta ja muulta henkilökunnalta pyydettiin palautetta vaihtoehdoista ja vaihtoehto 1 sai eniten kannatusta (21 ääntä).

Päätös: Esityksen mukaisesti.

§ 7 Tämän kokouksen päätösten täytäntöönpano
Päätös: Johtokunta päätti,
-    että tämän kokouksen päätökset saadaan panna täytäntöön mahdollisista oikaisuvaatimuksista tai valituksista huolimatta, ellei erikseen toisin ole päätetty tai myöhemmin päätetä.

   
§ 8 Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18.12
 

Kokousaika

Kokouspaikka

Läsnä

1. Kokouksen avaus

2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen

5. Käsiteltävät asiat

6. Mahdolliset muut asiat
 
7. Kokouksen päättäminen

Koulumme sosiaalisessa mediassa

Kerromme yhtenäisen peruskoulun arjesta myös Facebookissa, otathan meidät seurantaan.

Torpparinmäen peruskoulu Facebookissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Sijainti

Ylä-Fallin tie 54, 00690 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

 • Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä.

Pääsisäänkäynti

 • Sisäänkäynti erottuu selkeästi. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
 • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Ovi on raskas tai muuten vaikeasti avattavissa.
 • Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.

Sisätilat

 • Toimipisteessä on 2 kerrosta.
 • Tilassa on hissi, johon mahtuu pyörätuoli ja jonka ovi aukeaa automaattisesti. Hissin kerrosnumerot eivät ole sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista. (Esteettömän hissin vähimmäismitat ovat leveys 1,1 m ja syvyys 1,4 m.)
 • Sisätilojen ovet eivät erotu selkeästi seinästä.
 • Toimipisteessä on esteettömäksi merkitty wc kerroksessa 2. Wc:n ovea ei ole helppo avata ja sulkea.