Kulosaaren ala-asteella annetaan monipuolista opetusta, joka antaa perustan laajaan yleissivistykseen. Oppiminen edellyttää pitkäjännitteistä työskentelyä joka päivä. Koulun toiminnassa otetaan huomioon oppilaiden erilaiset lähtökohdat.
Meidän koulu
Valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta on laadittu Helsingin oma kuntakohtainen opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) sekä koulukohtaiset opetussuunnitelmat. Opetusta meidän koulussa ohjaa koulun opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Koulun opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, mitä aineita koulussa opiskellaan, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea.
Kaikilla vuosiluokilla opetetaan laaja-alaisten taitotavoitteiden mukaisesti sekä opiskellaan ainakin kaksi ilmiökokonaisuutta vuosittain. Opetus halutaan tuoda mahdollisimman lähelle koululaisten arkea.
Luokilla 1.–6. on oma opettaja, joka opettaa pääosan tunneista. Yhdessä oman opettajan kanssa voi työskennellä erityisopettaja, maahanmuuttajataustaisten oppilaiden opettaja, resurssiopettaja tai koulunkäyntiavustaja.
Oppilaat saavat koulusta maksutta oppikirjat ja muun oppimateriaalin, jonka koulu itse valitsee.
Kieliohjelma
- 1. luokalta alkava vieras kieli (A1): englanti
- 3. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (A2): espanja, ranska
- 6. luokalta alkava toinen kotimainen kieli (B1): ruotsi
Valinnaisen A2-kielen ryhmä perustetaan, mikäli kielen valitsee vähintään 12 oppilasta.
Kaksikielisessä opetuksessa (suomi/englanti luokilla) opiskelu tapahtuu molemmilla kielillä siten, että noin puolet opiskelusta on suomeksi ja puolet englanniksi.
Koulussa opetetaan suomea toisena kielenä (S2) lapsille, joiden äidinkieli ei ole suomi. Suomi toisena kielenä -opetuksen keskeisenä tehtävänä on kehittää kokonaisvaltaisesti oppilaan suomenkielen taitoa ja kielellistä tietoisuutta niin, että hän pystyy opiskelemaan yleisopetuksessa ja toimimaan suomenkielisessä yhteisössä.
Painotettu opetus
Koulussamme on 1. luokalta alkaen kaksikielinen suomi-englanti opetus. Opiskelussa eri oppiaineiden tavoitteet ja sisällöt ovat samat kuin suomenkielisillä luokilla. Kaksikielisille luokille haetaan soveltuvuuskokeen kautta. Soveltuvuuskokeessa lapset testataan suomeksi tai englanniksi. Huoltaja valitsee kummalla kielellä lapsi suorittaa kokeen. Ohjelmamme sopii erityisesti lapsille, jotka ovat kaksikielisiä (suomi-englanti), tai niille, joilla on hyvät valmiudet opiskella kahdella kielellä.. Kaksikielielinen opetuksemme on laajamittaista. Ensimmäisellä luokalla n. 30% opetuksesta on englanniksi, ja osuus kasvaa 50%:iin ala-asteen aikana.
Kaikkia kaksikielisiä luokkia opettaa suomalaisten, hyvin englantia taitavien opettajien lisäksi äidinkielenään englantia puhuva opettaja
Bilingual program
Kulosaari Elementary school offers a bilingual program (Finnish-English) for grades 1-6. The content of the curriculm is the same as on the Finnish side.
Children wishing to enrol in this program must take an aptitude test. In the aptitude test, children are tested in either Finnish or English. The guardians choose in which language the child takes the test. Our programme suits especially bilingual children (Finnish-English), and those children who have the ability to study in two languages. On 1st grade about 30% of the language of instruction is in English, and it grows up to 50% over the 6 years.
Teachers are native English speakers or Finnish teachers with excellent English skills.
For additional information please visit City of Helsinki website for bilingual education or contact vice principal Pauliina Holtari phone 09 310 72053 (call time 14-15) or pauliina.holtari(at)edu.hel.fi
Kodin ja koulun yhteistyön periaatteet ja toimintatavat on kuvattu jokaisen koulun opetussuunnitelmassa. Siihen kuuluvat mm. vanhempainillat, vanhempainvartit sekä yhteydenpito sähköisen Wilma-järjestelmän (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta.
Käytännön yhteistyöstä ja toiminnasta sovitaan yhdessä koulun ja huoltajien kanssa. Kodin ja koulun yhteistyö on vastavuoroista. Kouluissa toimii johtokunta ja myös vanhempainyhdistys.
Wilma
Wilma-järjestelmän (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta huoltajat voivat saada tietoa lastensa opetuksesta, opetusjärjestelyistä ja arvioinnista sekä selvittää poissaoloja. Wilmassa huoltajat saavat koulun lähettämiä tiedotteita ja voivat olla yhteydessä opettajiin ja rehtoriin. Wilmaa käyttävät myös oppilaat ja opiskelijat omien opintojensa seurantaan. Huoltajakohtaiset wilma-tunnukset annetaan syyslukukauden alkaessa siitä koulusta, jossa lapsi on aloittanut.
Opi käyttämään Wilmaa YouTube-videoidemme avulla. (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Koulussamme on käytössä kuuden viikon jaksolla kiertävät perus- ja kasvisruokalistat. Päivittäin on valittavana kaksi pääruokavaihtoehtoa. Ateriaan kuuluu lämmin ruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, ruokajuoma, leipä ja levite.
(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Henkilökuntamme yhteystiedot
Kulosaaren ala-asteen koulu
Käyntiosoite: Kyösti Kallion tie 1, 00570 Helsinki
PL 57302, 00099 Helsingin kaupunki
Avoinna koulutyöpäivinä ma-to klo 8.00-15.00, pe klo 8.00-14.00
Open on school days Mon-Thu 8.00-15.00, Fri 8.00-14.00
Rehtori
Maria Isohanni
puh. 09 310 80325, maria.isohanni(at)hel.fi
Apulaisrehtori
Pauliina Holtari
puh. 09 310 72053, pauliina.holtari(at)edu.hel.fi
puhelinaika / call time 14.15-15.15
Koulusihteeri
Anna Tanaka
puh. 09 310 80334, anna.tanaka(at)hel.fi
puhelinaika 9-15 / call time 9-15
Koulusihteeri on paikalla Kulosaaren ala-asteen koululla ma, ti, ke & to (9-15)
Koulusihteerille ilmoitetaan nimen, osoitteen, puhelinnumeron ja henkikirjoitustietojen muutoksista.
Johtokunnan puheenjohtaja
Laura Paasio
Iltapäivätoiminta/ Liikkis
Ryhmän yhteystiedot
+358 40 932 5040
liikkiskulosaari2@gmail.com (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kohdevastaava
Mirel Huolman
puh. 040 1217019
Kouluravintola
puh. 09 3108 0329
Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)edu.hel.fi ellei toisin mainita.
Suomenkieliset luokat
1a Jenni Hautala
2a Päivi Kerko
2d Niko Mäkinen
2-5c Alice Fraunknecht
3a Marja-Riitta Sulonen
3d Javier Salazar Nievas
3-6c Tuija Tiensuu
4a Maria Lampinen
5a Pia Falck
5-6d Milja Ikonen
6a Anna-Maria Ihalainen
6c Sanni-Maria Pitkänen
Kaksikieliset luokat (suomi/englanti)
1b Rita Samela
2b Paula Puolakkainen
3b Maarit Saloranta
4b Ulla Sarin
5b William Smith
6b Dan Wood
Aineen- ja tuntiopettajat
Outi-Maria Keltanen, laaja-alainen erityisopettaja
Ada Manninen, laaja-alainen erityisopettaja
Sari Ebeling, A1-englanti kaksikielinen opetus ja A2-ranska
Pipsa Parviainen, suomi toisena kielenä opetus
Saana Usenius, A1-englanti suomenkielinen opetus ja A2-espanja
Pauliina Holtari apulaisrehtori, englanti, suomen kieli ja musiikki
Jannimaija Tuomala, Islamin uskonto
Maria Lezhina, Room.katolinen uskonto
Maria Lampinen, Ortodoksinen uskonto
Koulunkäyntiavustajat
Koulunkäyntiavustajat, yleisopetus ja aamutoiminta
Pirjo Esko
Taina Niinivaara
Koulunkäyntiavustajat 2-5c ja 3-6c
Jaana Hirvonen,
Beatriz Garcia Ustarroz
Fahraznas Anwari
Emilia Lindroth
Petra Kauttio
Rowshan Ara Akhter Kabin
Laaja-alainen erityisopettaja
Outi-Maria Keltanen ja Jutta Loponen
puh. 09 310 80330, outi-maria.keltanen(at)edu.hel.if, jutta.loponen(at)edu.hel.fi
Psykologi
Iina Lehikoinen
puh. 09 310 71946 iina.lehikoinen(at)hel.fi
Kuraattori
Sari Peussa
puh. 09 310 82792, 050 401 3263
sari.peussa(at)hel.fi
Terveydenhoitaja
Mari Alkila
puh. 040 334 0381, mari.alkila(at)hel.fi
Terveydenhoitaja käyttää myös Helsingin kaupungin sähköistä asiointia. Palvelun käyttö edellyttää puolesta asioinnin sopimusta.
Koululääkäri
Paula Häkkänen
(ajanvaraus terveydenhoitajan kautta)
Hammaslääkäri
Pirkko-Liisa Tarvonen
puh. 09 31061450
Kulkeminen hammaslääkäriin huoltajan vastuulla.
Tutustu miten kouluissamme opitaan ja toimitaan
Aamu- ja iltapäivätoiminta, kerhot ja harrastukset
Oppilaille on tarjolla monenlaista vapaaehtoista ohjattua toimintaa ennen ja jälkeen koulupäivän – mielekästä tekemistä ja kivaa yhdessäoloa turvallisessa ympäristössä.
Ennen oppitunteja järjestettävä aamupäivätoiminta on maksutonta. Se on tarkoitettu 1.–2.-luokkalaisille sekä 3. ja 4. vuosiluokan erityisen tuen oppilaille.
Järjestämme aamupäivätoimintaa jokaisena koulupäivänä 8.15–9.50. Toimintaa järjestetään sään salliessa ulkona. Voit kysyä lisätietoa koulun aamupäivätoiminnasta rehtorilta.
Lisätietoja koulujen aamupäivätoiminnasta löydät perusopetuksen sivuiltamme.
Perusopetuksen iltapäivätoiminta on maksullista ja suunnattu 1.–2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille.
Lue lisää iltapäivätoiminnasta ja sen maksuista perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme.
Voit etsiä alueemme iltapäivätoimintapaikat palvelukartalta (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Voit palvelukartalla syöttää kotiosoitteesi sille varattuun kenttään.
Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme löydät lisätietoa kerho- ja harrastustoiminnasta.
Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Ilmoittautuminen on sitova. Harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä.
Kouluun ilmoittautuminen ja hakeminen
Ilmoittaudu tai hae kouluun
Tietoa 1. luokan aloittavalle
Tietoa 3. luokalle siirtyvälle
Tietoa 7. luokalle siirtyvälle
Sinua saattaisi kiinnostaa
Koulumme johtokunta
Jokaisessa koulussa toimii johtokunta, joka ohjaa ja kehittää koulun toimintaa. Koulun johtokunta koostuu huoltajien, oppilaiden ja henkilöstön edustajista. Kasvatus- ja koulutuslautakunta valitsee jäsenet neljäksi vuodeksi. Nykyisten johtokuntien toimikausi on 2021-2025. Johtokunta muun muassa hyväksyy vuosittain koulun toimintasuunnitelman.
Tähän kirjataan koulun johtokunnan jäsenet
Pöytäkirjan teksti suoraan tähän tai linkki saavutettavaan pdf-tiedostoon.
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Pöytäkirjan teksti
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Koulumme sosiaalisessa mediassa
Kerromme koulun arjesta myös Facebookissa, otathan meidät seurantaan.
Sijainti
Kyösti Kallion tie 1 00570 Helsinki