Tällä sivulla
- Ladataan sisällysluetteloa
Huoltajan työkalut
Vanhempainillat
Lukiolaistemme huoltajat ovat tervetulleita tapaamaan koulun henkilökuntaa: ryhmäohjaajia, opettajia, opinto-ohjaajia ja rehtoreita sekä vaihtamaan ajatuksia kanssamme vanhempainilloissa.
Ykkösten huoltajailta 21.8.2024 klo 17.30
- Opiskelu lukiossa, rehtori ja opinto-ohjaaja
- Opiskelun tukeminen, opiskeluhuoltoryhmä
- Ryhmänohjaajien tapaamiset
Oppilashuoltoryhmän huoltajainfo etänä 1.10.2024 klo 17.00
Ykkösten huoltajatilaisuus 29.10.2024 klo 17.30
- Opiskelu lukiossa, rehtori ja opinto-ohjaaja
- Opiskelun tukeminen, opiskeluhuoltoryhmä
- Ryhmänohjaajien tapaamiset
Kakkosten huoltajatilaisuus 21.1.2025 klo 17.30
- Ylioppilastutkinnon rakenne, rehtori
- Lyhyesti valintakriteerit jatko-opintoihin haettaessa, opinto-ohjaajat
Tilaisuus pidetään koulumme Avoimien ovien yhteydessä, jolloin päivän aikana voi halutessaan seurata oppitunteja, vierailla opiskelijoiden taidemyyntinäyttelyssä ja oppitunneilla.
Abien huoltajatilaisuus 29.10.2024 klo 17.30
- Ryhmänohjaajien tapaamiset
- Valmistumisen reunaehdot ja ylioppilastutkinto, rehtori
- Jatko-opintoihin hakeminen, opinto-ohjaaja
Kodin ja koulun välinen tiedotus Wilmassa
Ryhmäohjaajiin, opettajiin ja opinto-ohjaajiin saa parhaiten yhteyden Wilman kautta. Wilmassa voi seurata myös opiskelijan opintosuorituksia, jotka päivittyvät jaksoittain.
Opiskelijan poissaolot
Opiskelijoiden poissaolot selvitetään Wilmassa. Etukäteen tiedossa olevaan poissaoloon on anottava lupa kirjallisesti. Jos poissaolo kestää 1–3 päivää, ano lupa ryhmänohjaajan kautta. Jos poissaolo kestää yli kolme päivää, lupa pyydetään rehtorilta.
Ryhmänohjaajat ja opiskeluhuolto
Ensisijainen yhteistyölinkki kodin ja koulun välillä on opiskelijan ryhmänohjaaja. Huoltajat tavoittavat ryhmänohjaajan parhaiten Wilman, sähköpostin tai puhelimen avulla. Ryhmänohjaajaan, opinto-ohjaajaan tai opiskeluhuoltoon kannattaa ottaa yhteyttä, jos jokin seikka nuoren tilanteessa tai opiskelussa mietityttää.
Katso lisätietoja opiskelijan tuesta.
Tietoa vuosikursseittain
Mitkä kysymykset askarruttavat kotona, kun lukio alkaa?
Lukion opiskelun aloitukseen liittyy paljon uusia asioita: Kuinka opintojaksot valitaan? Miten lukujärjestys syntyy? Mitä maksuttomuus lukio-opinnoissa tarkoittaa? Millaisissa sähköisissä oppimisympäristöissä opiskellaan?
Tervetuloa vanhempainiltaan
Ykkösten huoltajille järjestetään info elokuussa ja vanhempainilta marraskuussa. Yhteisen osuuden jälkeen ryhmänohjaajat pitävät oman ryhmänsä tapaamisen.
Lukio-opiskelijan kannettava tietokone
Lukio-opiskelija saa koululta lukioajaksi oman kannettavan tietokoneen, joka kulkee mukana koulussa joka päivä. Oppitunneilla käytetään paljon sähköisiä oppimisympäristöjä ja oppimateriaaleja. Lukiolaiset tekevät myös ylioppilastutkinnon kokeet sähköisesti omalla tietokoneellaan.
Opintososiaaliset edut
Koulumatkatuki
Lukiolainen voi saada koulumatkatukea lukuvuodeksi kerrallaan. Toisen asteen maksuttomuuden piirissä olevien koulumatkatuen ehdot ovat erilaiset kuin niillä, jotka eivät ole maksuttomuuden piirissä. Katso omat ehtosi Kelan sivuilta: www.kela.fi/koulumatkatuki(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Koulumatkatukea haetaan sähköisesti OmaKelassa. Tätä varten tarvitset joko verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Tukea voi hakea jo elokuun alussa. Koululta ei tarvita enää erillisiä paperitodistuksia, ostotodistuksen korvaa sähköinen osto-oikeus.
Jos et pysty tekemään hakemusta OmaKelassa, voit edelleen täyttää paperisen lomakkeen ja tuoda sen lukiosihteerille koulun kansliaan. Huom, paperilomakkeen käsittely Kelassa on hitaampaa ja joudut odottamaan sähköistä osto-oikeutta. Lisätietoja saat Kelan sivuilta.
Opintotuki
Lukiolainen voi saada opintotukena opintorahaa, asumislisää ja valtion takaamaa opintolainaa. Opintorahaa voidaan myöntää 17 vuotta täyttäneelle. KELA:n sivulla voit laskea mahdollisuutesi opintorahaan https://laskurit.kela.fi/opintotuen-laskuri(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Et tarvitse opiskelutodistusta koululta opintotukihakemuksen liitteeksi. Kela pyytää sitä erikseen, jos sille on tarvetta. HUOM, tarvitset Kelan sähköiseen asiointiin verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin, huoltaja ei voi tehdä sähköisiä hakemuksia puolestasi. Lisätietoja saat Kelan sivuilta: https://www.kela.fi/opintotuki(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Vanhempainilta kakkosten huoltajille järjestetään tammikuussa 21.1.2025 klo 17.30. Illan teemana ovat ylioppilaskirjoitukset ja lukion jälkeisten jatko-opintojen sisäänpääsykriteerit pähkinänkuoressa. Yhteisen osuuden jälkeen ryhmänohjaajien tapaamiset.
Kouluun voi tulla tutustumaan myös lauantaina 18.1.2025, jolloin lukiossamme on Avoimien ovien päivä. Päivän aikana vanhemmilla ja muilla vierailijoilla on mahdollisuus vierailla oppitunneilla, osallistua erilaisiin työpajoihin ja ostaa opiskelijoiden teoksia taidemyyntinäyttelystä.
Wilman huoltajatunnuksiin lupa yli 18-vuotiaiden huoltajilla
Alle 18-vuotiaiden opiskelijoiden huoltajilla on mahdollisuus päästä opiskelijan Wilmaan ja seurata opiskelijan opintomenestystä jaksoittain. Kun opiskelija täyttää 18 vuotta, estää Wilma-järjestelmä automaattisesti huoltajien pääsyn opiskelijan Wilma-sivuille. 18 vuotta täyttäneen opiskelijan on annettava huoltajalle lupa, jos Wilman käyttöoikeuksia halutaan jatkaa. Jos täysi-ikäinen opiskelija haluaa, että huoltajat pääsevät vielä hänen Wilmaansa, opiskelijan on itse ilmoitettava asiasta lukiosihteerille joko henkilökohtaisesti paikan päällä tai Wilma-viestillä.
Ylioppilaskokeet
Ylioppilastutkinnossa on viisi pakollista koetta (koskee tutkinnon keväällä 2022 aloittavia kokelaita). Kaikille pakollinen aine on äidinkieli tai S2-koe. Lisäksi tutkintoon on sisällytettävä vähintään neljä eri tutkintoaineen koetta vähintään kolmesta seuraavasta aineryhmästä: matematiikka, toinen kotimainen kieli, vieras kieli ja reaaliaine.
Tutkintoon tulee kuulua vähintään yksi A-tason koe (kielistä A-taso tai pitkä matematiikka). Pakollisten kokeiden lisäksi opiskelija voi osallistua yhteen tai useampaan ylimääräiseen kokeeseen.
Opiskelija saa oikeuden osallistua yo-tutkinnon kokeeseen, kun hän on opiskellut ennen kirjalliseen kokeeseen osallistumista vähintään asianomaisen oppiaineen pakolliset kurssit. Vieraan kielen lyhyen oppimäärän kokeeseen voi osallistua, kun on opiskellut vähintään kolme lukiokurssia tätä kieltä. Ylioppilaskokeen tehtävät perustuvat lukion pakollisiin ja syventäviin kursseihin.
Ylioppilaskokeet järjestetään kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja keväällä. Tutkinto on suoritettava enintään kolmen peräkkäisen tutkintokerran aikana. Tutkinnon suorittaminen alkaa, kun opiskelija ilmoittautuu ensimmäisen kerran tutkintoon. Syksyn tutkintoon ilmoittautuminen tapahtuu toukokuussa ja kevään kirjoituksiin marraskuussa.
Lisätietoja ylioppilastutkinnosta saa Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Marraskuussa järjestetään vanhempainilta abien huoltajille. Teemana ovat ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen ja jatko-opintoihin hakeutuminen.
Valmistuminen
Opiskelija valmistuu, kun hänellä on suoritettuna 150 opintopistettä. Keväällä valmistuvilla kaikkien opintojen pitää olla valmiina huhtikuun loppuun ja syksyllä valmistuvilla lokakuun loppuun mennessä. Valmistumista varten kaikkien pakollisten opintojen tulee olla suoritettuna siten, että pakollisten opintopisteiden vähennyksiä on käytetty enintään 16 opintopisteen verran.
Valmistumisen edellytyksenä on, että opiskelijalla ei ole liikaa hylättyjä arvosanoja. Kunkin oppiaineen pakollisista ja valtakunnallisista valinnaisista opintopisteistä tulee vähintään 2/3 olla hyväksytysti suoritettuja. Lisäksi opiskelijalla tulee olla suoritettuna vähintään 24 opintopistettä kuvataideaineiden opintoja.
Jatko-opintoihin hakeminen pähkinänkuoressa
Opiskelija voi hakea lukion jälkeen opiskelemaan joko toiselle asteelle ammatilliseen koulutukseen tai korkea-asteelle joko ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Hakeminen jatko-opintoihin tapahtuu sähköisesti korkeakoulujen yhteishakujen aikaan Opintopolku -sivustolla.
Korkeakoulujen yhteishaussa voi hakea sekä ammattikorkeakouluihin että yliopistoihin. Korkea-asteen yhteishaussa voi hakea yhdellä hakulomakkeella yhteensä enintään kuuteen eri koulutukseen. Yhteishaku järjestetään kolme kertaa vuodessa: kaksi kertaa keväällä ja kerran syksyllä. Suurimpaan osaan koulutuksista voi hakea vain kevään yhteishauissa. Syksyn haussa koulutuksia on tarjolla huomattavasti vähemmän. Lisätietoja korkea-asteen yhteishausta ja sen aikataulusta löydät täältä.
Lukiosta valmistuvat opiskelijat hakevat ammatilliseen koulutukseen jatkuvan haun kautta. Koulutusohjelmiin voi hakea ympäri vuoden. Hakuajat ja hakumenettelyt sekä valintaperusteet vaihtelevat oppilaitoksittain ja koulutuksittain. Lisätietoja toisen asteen jatkuvasta hausta löytyy täältä.
Korkea-asteen valintauudistus
Todistusvalinnassa käytettävät ylioppilastutkintojen pisteytysmallit ovat olleet käytössä kevään 2020 yhteishausta lähtien. Tutustu ammattikorkeakoulujen todistusvalintojen pisteytysmalleihin täältä ja yliopistojen todistusvalinnan pisteytysmalleihin täältä.
Tutustu lisää korkeakoulujen opiskelijavalintauudistukseen ja yo-todistusvalintojen lisääntymiseen sekä pääsykokeiden uudistamiseen tästä.
Johtokunta ja pöytäkirjat
Lukion johtokunta koostuu vanhempien, henkilöstön ja täysi-ikäisistä opiskelijoiden edustajista. Alaikäisillä opiskelijoiden edustajilla voi olla johtokuntien kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus. Johtokuntien tehtävät määritellään Helsingin kaupungin hallintosäännössä.
Johtokunta muun muassa hyväksyy vuosittain lukion opetussuunnitelmaan perustuvan toimintasuunnitelman, lukuun ottamatta vuotuisia työaikoja. Johtokunta hyväksyy myös lukion järjestyssäännöt tai antaa muut lukiossa sovellettavat järjestysmääräykset. Lisäksi johtokunta voi erottaa lukion opiskelijan enintään kuukaudeksi ja päättää, että erottaminen voidaan panna täytäntöön ennen kuin päätös on lainvoimainen sekä päättää lukion opiskelijan oikeudesta osallistua opetukseen, jos tämä on esitutkinnassa epäiltynä rikoksesta.
Alta löydät uusimmat pöytäkirjat. Pöytäkirjojen viralliset, allekirjoitetut versiot ja vanhemmat pöytäkirjat on nähtävänä koulun kansliassa.
HELSINGIN KUVATAIDELUKIO
Pöytäkirja JOHTOKUNTA KOKOUSAIKA 29.9.2022 klo 17.00
KOKOUSPAIKKA Kokous pidettiin etänä Teamissä
Läsnä olivat Heikki Heinonen Anne Mattsson Harri Myllyniemi Sanna Edelman Domingues de Jesus, pj Anne-Mari Nyman Miina Mäki Maija Kuisma Tarja Aro-Kuuskoski, sihteeri
1. KOKOUKSEN AVAUS Kokous avattiin klo 17:04
2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS
Ehdotus: Todettaneen kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.
Päätös: Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi
3. KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN
Ehdotus: Hyväksyttäneen kokouksen työjärjestys.
Päätös: Työjärjestys hyväksyttiin.
4. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN
Ehdotus: Valittaneen kaksi pöytäkirjan tarkastajaa
Päätös: Valittiin Heikki Heinonen ja Anne Mattsson
5. HELSINGIN KUVATAIDELUKION TOIMINTASUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN LUKUVUODELLE 2022-2023
Lukioasetuksen mukaan koulutuksen järjestäjän tulee laatia vuosittain opetussuunnitelmaan perustuva suunnitelma, jossa määrätään opetuksen yleisestä järjestämisestä, opetustunneista ja opetuksen yhteydessä järjestettävästä muusta toiminnasta, työajoista, koulutuksen järjestäjän yhteistyöstä muiden koulutuksen järjestäjien kanssa, koulutuksen hankkimisesta muulta koulutuksen järjestäjältä sekä muulta yhteisöltä tai säätiöltä, itsenäisestä opiskelusta sekä muista tarpeellisista opetuksen järjestämiseen liittyvistä asioista.
Helsingin kaupungin lukioiden toimintasuunnitelman pääotsikkoja ovat Lukion perustiedot, Tavoitteet, Hankkeet, Opetuksen järjestäminen, Ohjaus- ja tukipalvelut sekä Tapahtumat ja Erillissuunnitelmat. Toimintasuunnitelma liitteenä
1. Ehdotus: Helsingin kuvataidelukion johtokunta päättänee hyväksyä Helsingin kuvataidelukion toimintasuunnitelman lukuvuodelle 2022-2023.
Päätös: toimintasuunnitelma hyväksyttiin
6. LAUSUNTO LUKUVUODEN 2023 - 2024 TYÖ- JA LOMA-AJOISTA
Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja pyytää johtokunnalta lausuntoa Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan hallintopalveluissa valmistelluista kaupungin suomenkielisiä lukioita koskevista työ- ja loma-ajoista. Johtokunnan tulee kuulla ennen lausunnon antamista opiskelijakuntaa ja opiskelijakunnan mielipiteen tulee ilmetä johtokunnan lausunnosta. Lisäksi johtokunnan tulee mahdollisuuksien mukaan kuulla asiasta henkilökuntaa. 1. vaihtoehto Työaika alkaa syksyllä 10.8.2023 (to) ja päättyy 22.12.2023 (pe). Syysloma on viikolla 42 eli 16.10.2023 (ma) - 20.10.2023 (pe). Joululoma on 23.12.2023 (la) - 7.1.2024 (su). Työaika alkaa keväällä 8.1.2024 (ma) ja päättyy 1.6.2024 (la). Talviloma on viikolla 8 eli 19.2.2024 (ma) - 23.2.2024 (pe). Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi aikaisemmin elokuussa. Joululoma olisi kaksi viikkoa niin, että opiskelu alkaisi loppiaisen jälkeen. Lokakuussa olisi viikon syysloma ja helmikuussa viikon talviloma. 2. vaihtoehto Työaika alkaa syksyllä 15.8.2023 (ti) ja päättyy 22.12.2023 (pe). Syysloma on viikolla 42 eli 16.10.2023 (ma) - 20.10.2023 (pe). Joululoma on 23.12.2023 (la) - 2.1.2024 (ti). Työaika alkaa keväällä 3.1.2024 (ke) ja päättyy 1.6.2024 (la). Talviloma on viikolla 8 eli 19.2.2024 (ma) - 23.2.2024 (pe). Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi hieman myöhemmin elokuussa. Joululoma olisi vastaavasti lyhyempi niin, että opiskelu alkaisi tammikuun kolmantena päivänä. Lokakuussa olisi viikon syysloma ja helmikuussa viikon talviloma. Opiskelijakunnalle on tehty kysely, johon on saatu 29.9. mennessä 142 vastausta, joista kannattaa 1. vaihtoehtoa 132 (eli noin 93,0 %) ja 2. vaihtoehtoa 10 (eli noin 7,0 %) . Muusta henkilökunnasta asiaan ei ottanut kukaan kantaa. Opettajakunnasta äänesti 1. vaihtoehtoa 25 opettajaa (n. 89,3%) ja 2. vaihtoehtoa kolme opettajaa (3) eli (n. 10,7%).
Ehdotus: Johtokunta päättänee antaa lausunnon lukuvuoden 2023 – 2024 työ- ja loma-ajoista.
Päätös Johtokunta päätti antaa ehdottaa lausunnossaan vaihtoehtoa 1.
7. MUUT ASIAT Rehtori informoi lukiokoulutuksen päällikön sijaisuudestaan, joka tapahtuu 1.11.-31.12.2022 aikavälillä ja saattaa jatkua sen jälkeenkin.
8 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18:16.
Pöytäkirjan vakuudeksi Helsingissä
Sanna Edelman Domingues de Jesus
Tarja Aro-Kuuskoski Puheenjohtaja Esittelijä/sihteeri
Pöytäkirjan tarkastajat: Heikki Heinonen ja Anne Mattsson
HELSINGIN KUVATAIDELUKIO PÖYTÄKIRJA 2/2022
JOHTOKUNTA
KOKOUSAIKA 15.6.2022 klo 17.00
KOKOUSPAIKKA Teams-kokous
Läsnä:
Tarja Aro-Kuuskoski, sihteeri esittelijä
Sanna Edelman Domingues pj.
Harri Myllyniemi
Anne-Mari Nyman
Helmi Koivumäki
Maija Kuisma
Heikki Heinonen
Elina Sokka
1. KOKOUKSEN AVAUS
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.02
2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi
3. KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN
Hyväksyttiin kokouksen työjärjestys.
4. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN
Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Heikki Heinonen ja Helmi Koivumäki.
5. HELSINGIN KUVATAIDELUKION TOIMINTAKERTOMUKSEN LKV 21-22 HYVÄKSYMINEN
Johtokunta hyväksyi toimintakertomuksen.
7. MUUT ASIAT
Ei muita asioita.
8. KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18.07.
Pöytäkirjan vakuudeksi
Helsingissä
Sanna Edelman Domingues
Puheenjohtaja
Tarja Aro-Kuuskoski
Esittelijä/sihteeri
Pöytäkirjan tarkastajat
Helmi Koivumäki ja Heikki Heinonen
HELSINGIN KUVATAIDELUKIO PÖYTÄKIRJA 1/2023
JOHTOKUNTA
KOKOUSAIKA 28.3.2023 KLO 17.30
KOKOUSPAIKKA Teams-kokous
Läsnä:
Sari Alho-Richmond, Sanna Edelman Domingues de Jesus pj, Maija Kuisma, Anne Mattsson, Miina Mäki, Anne-Mari Nyman, Minna Pasuri, Soile Silén, Elina Sokka, Johanna Spencer sihteeri, Katja Särkkä, Merja Vähä-Jaakkola
1. KOKOUKSEN AVAUS
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.33.
2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.
3. KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN
Hyväksyttiin kokouksen työjärjestys.
4. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN
Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Anne Mattsson ja Katja Särkkä.
5. HELSINGIN KUVATAIDELUKION 2023 KÄYTTÖSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN
Rehtori esitteli vuoden 2023 talousarvion käyttösuunnitelman. Johtokunta päätti hyväksyä käyttösuunnitelman esittelijän ehdotuksen mukaisesti.
6. MUUT ASIAT
Tarja Aro-Kuuskoski jatkaa lukiokoulutuksen päällikön sijaisena ja Johanna Spencer Helsingin kuvataidelukion rehtorin sijaisena 31.5.2023 saakka.
7. KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18.01.
Pöytäkirjan vakuudeksi Helsingissä
Sanna Edelman Domingues de Jesus Johanna Spencer
puheenjohtaja esittelijä/sihteeri
Pöytäkirjan tarkastajat
Anne Mattsson Katja Särkkä
HELSINGIN KUVATAIDELUKIO PÖYTÄKIRJA 2/2023
JOHTOKUNTA
KOKOUSAIKA 13.6.2023 KLO 12.00
KOKOUSPAIKKA Neuvotteluhuone 2. kerros sekä Teams-kokous
Osallistujat Anne Mattsson, Harri Myllyniemi, Anne-Mari Nyman, Soile Silén (puheenjohtaja), Elina Sokka, Johanna Spencer (sihteeri ja esittelijä), Katja Särkkä
1. KOKOUKSEN AVAUS
Puheenjohtaja avasi kokouksen kello 12.02.
2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS
Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.
3. KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN
Hyväksyttiin kokouksen työjärjestys.
4. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN
Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Anne Mattsson ja Katja Särkkä.
5. HELSINGIN KUVATAIDELUKION LUKUVUODEN 2022-2023 TOIMINTAKERTOMUKSEN HYVÄKSYMINEN
Rehtori esitteli toimintakertomuksen ja se hyväksyttiin.
6. MUUT ASIAT
Tarja Aro-Kuuskoski jatkaa lukiokoulutuksen päällikön sijaisena ja Johanna Spencer Helsingin kuvataidelukion rehtorin sijaisena 31.7.2023 saakka.
7. KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 12.30.
Pöytäkirjan vakuudeksi Helsingissä
Soile Silén Johanna Spencer
puheenjohtaja esittelijä/sihteeri
Pöytäkirjan tarkastajat
Anne Mattsson Katja Särkkä
HELSINGIN KUVATAIDELUKIO PÖYTÄKIRJA
JOHTOKUNTA
KOKOUSAIKA 20.9.2023 klo 17.30
KOKOUSPAIKKA Torkkelinkatu 6, neuvotteluhuone sekä Teams
Läsnä olivat: Sanna Edelman Domingues de Jesus, pj, Heikki Heinonen, Pauliina Koskinen, Maija Kuisma, Anne Mattsson, Anne-Mari Nyman, Johanna Spencer, sihteeri
1 KOKOUKSEN AVAUS
Kokous avattiin klo 17.41.
2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS
Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.
3 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN
Hyväksyttiin kokouksen työjärjestys.
4 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN
Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Anne Mattsson ja Heikki Heinonen.
5 HELSINGIN KUVATAIDELUKION TOIMINTASUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN LUKUVUODELLE 2023-2024
Lukioasetuksen mukaan koulutuksen järjestäjän tulee laatia vuosittain opetussuunnitelmaan perustuva suunnitelma, jossa määrätään opetuksen yleisestä järjestämisestä, opetustunneista ja opetuksen yhteydessä järjestettävästä muusta toiminnasta, työajoista, koulutuksen järjestäjän yhteistyöstä muiden koulutuksen järjestäjien kanssa, koulutuksen hankkimisesta muulta koulutuksen järjestäjältä sekä muulta yhteisöltä tai säätiöltä, itsenäisestä opiskelusta sekä muista tarpeellisista opetuksen järjestämiseen liittyvistä asioista.
Helsingin kaupungin lukioiden toimintasuunnitelman pääotsikkoja ovat Lukion perustiedot, Tavoitteet, Hankkeet, Opetuksen järjestäminen, Ohjaus- ja tukipalvelut sekä Tapahtumat ja Erillissuunnitelmat.
Toimintasuunnitelma liitteenä 1.
Hyväksyttiin Helsingin kuvataidelukion toimintasuunnitelman lukuvuodelle 2023-2024
6 LAUSUNTO LUKUVUODEN 2024 - 2025 TYÖ- JA LOMA-AJOISTA
Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja pyytää johtokunnalta lausuntoa Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan hallintopalveluissa valmistelluista kaupungin suomenkielisiä lukioita koskevista työ- ja loma-ajoista. Johtokunnan tulee kuulla ennen lausunnon antamista opiskelijakuntaa ja opiskelijakunnan mielipiteen tulee ilmetä johtokunnan lausunnosta. Lisäksi johtokunnan tulee mahdollisuuksien mukaan kuulla asiasta henkilökuntaa.
1. vaihtoehto
Työaika alkaa syksyllä 8.8.2024 (to) ja päättyy 20.12.2024 (pe).
Syysloma on viikolla 42 eli 14.10.2024 (ma) - 18.10.2024 (pe).
Joululoma on 21.12.2024 (la) - 6.1.2025 (ma).
Työaika alkaa keväällä 7.1.2025 (ti) ja päättyy 31.5.2025 (la).
Talviloma on viikolla 8 eli 17.2.2025 (ma) - 21.2.2025 (pe).
Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi aikaisemmin elokuussa. Joululoma olisi hieman yli kaksi viikkoa niin, että opiskelu alkaisi loppiaisen jälkeen. Lokakuussa olisi viikon syysloma ja helmikuussa viikon talviloma.
2. vaihtoehto
Työaika alkaa syksyllä 12.8.2024 (ma) ja päättyy 20.12.2024 (pe).
Syysloma on viikolla 42 eli 14.10.2024 (ma) - 18.10.2024 (pe).
Joululoma on 21.12.2024 (la) - 1.1.2025 (ke).
Työaika alkaa keväällä 2.1.2025 (to) ja päättyy 31.5.2025 (la).
Talviloma on viikolla 8 eli 17.2.2025 (ma) - 21.2.2025 (pe).
Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi hieman myöhemmin elokuussa. Joululoma olisi vastaavasti lyhempi niin, että opiskelu alkaisi tammikuun toisena päivänä. Lokakuussa olisi viikon syysloma ja helmikuussa viikon talviloma.
Opiskelijakunnalle on tehty kysely, johon on saatu 20.9. mennessä 199 vastausta, vastanneista kannattaa 1. vaihtoehtoa 188 (eli 94,5 %) ja 2. vaihtoehtoa 11 (eli 5,5 %) .
Henkilöstöstä äänestäneistä 1. vaihtoehtoa kannatti 27 (eli 90%) ja 2. vaihtoehtoa 3 (eli 10%).
Johtokunta päätti antaa lausunnon lukuvuoden 2024 – 2025 työ- ja loma-ajoista puoltaen ensimmäistä vaihtoehtoa.
7 MUUT ASIAT
Keskusteltiin Pengerkadun taidetalon korvaavasta tilasta ja rehtorirekrytoinnista.
8 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN
Kokous päättyi klo 18.30.
Pöytäkirjan vakuudeksi Helsingissä
Puheenjohtaja Sanna Edelman Domingues de Jesus
Esittelijä/sihteeri Johanna Spencer
Pöytäkirjan tarkastajat:
Heikki Heinonen
Anne Mattsson
HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA
Helsingin kuvataidelukio 19.3.2024
JOHTOKUNNAN KOKOUS
Aika: tiistai 19.3.2023 klo 18.00
Paikka: Helsingin kuvataidelukio, Torkkelinkatu 6, 215 (2. kerros)
1§ Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18.14
2§ Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.
3§ Läsnäolijat
Sanna Edelman Domingues de Jesus (pj), Harri Myllyniemi (vpj), Miina Mäki (huoltajajäsen), Annukka Nyman (huoltajajäsen), Anne Mattsson (opettajajäsen), Katja Särkkä (opettajajäsen), Pauliina Koskinen (henkilökuntajäsen), Pekka Lepistö (sihteeri ja esittelijä)
4§ Pöytäkirjantarkastajien valinta
Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Anne Mattsson ja Katja Särkkä.
5§ Ilmoitusasioita
Esittelijä kävi läpi Helsingin kuvataidelukion tammikuun 2024 virkahaun. Paikkoja oli auki kolme: opinto-ohjaajan lehtorin paikka, kuvataiteen päätoimisen opettajan paikka ja matematiikan päätoimisen opettajan paikka. Virkaan valituiksi esitetään seuraavia: opinto-ohjaaja Taru Sandelin, kuvataide Helka Ilola ja matematiikka Pekka Astikainen.
Esittelijä kävi läpi yhteishaun sen hetkisen tilanteen. Hakijoita oli yhteensä 461, joista ensisijaisia 274. Paikkoja on auki 196. Yhteishaku oli auki 20.2. – 19.3.2024.
Siltavuorenpenger 10, uusi taidetalo. Tavoite on, että Pengerkatu 5.n tilat korvataan uusilla tiloilla elokuussa 2025. Käyttäjäkokouksia ollut 12 tähän mennessä. Rakennuslupa valmistellaan juuri tällä hetkellä remonttia varten. Keväällä käydään läpi kiintokalusteet. Syksyllä alkaa irtokalustekäyttäjäkokoukset
6§ Helsingin kuvataidelukion käyttösuunnitelman hyväksyminen
Esitys: hyväksytään rehtorin esittelemä käyttösuunnitelma
Päätös: hyväksytään rehtorin esitys
7§ Muut asiat
- kannatusyhdistyksen kuulumiset, Katja Särkkä
- Katja Särkkä kertoi, että Torkkelin ystävät ry -kannatusyhdistys on perustettu v. 2021. Toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin. Alumneja on saatu jäseneksi ja hallitukseen toimijoiksi. Katja Särkän lisäksi mukana on ollut lehtori Tuire Kannukene. Yhdistys myöntää kuvataidestipendejä vuosittain koululle. Varainkeruusta on ollut ideointia yhdistyksessä.
- Torkkelin 100-vuotisjuhla ja -näyttelyt
- Katja Särkkä kertoi 2025 syksylle suunnitellusta 100-vuotisjuhlasta sekä ko. vuodelle suunnitteluista näyttelyistä alustavasti. Lisätietoa tulee myöhemmin.
8§ Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 19.01
9§ Seuraava kokous - kutsutaan koolle asioiden niin vaatiessa
Anne Mattsson, pöytäkirjantarkastaja
Katja Särkkä, pöytäkirjantarkastaja
Pekka Lepistö, sihteeri
HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA
Helsingin kuvataidelukio 28.5.2024
JOHTOKUNNAN KOKOUS
Aika: tiistai 28.5.2024 klo 18.00
Paikka: Helsingin kuvataidelukio, Torkkelinkatu 6.
1§ Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18.08
2§ Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.
3§ Läsnäolijat
Sanna Edelman Domingues de Jesus (pj), Harri Myllyniemi (vpj), Miina Mäki (huoltajajäsen), Anna-Mari Nyman (huoltajajäsen), Paulus Kuusi (opiskelijajäsen) Anne Mattsson (opettajajäsen), Katja Särkkä (opettajajäsen), Pauliina Koskinen (henkilökuntajäsen), Pekka Lepistö (sihteeri ja esittelijä),
4§ Pöytäkirjantarkastajien valinta
Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Anne Mattsson ja Katja Särkkä.
5§ Lukuvuoden 2023-2024 toimintakertomuksen käsittely
Johtokunta hyväksyi lukuvuoden 2023-24 toimintakertomuksen.
6§ Uudet opetussuunnitelmatekstit
Johtokunta käsitteli ja hyväksyi opetussuunnitelmaan lisättävät seuraavien opintojaksojen tekstit: KER04, KER05, KER06, PIMA06, PIMA07, VAL06 ja PS08.
8§ Muut asiat
Yleislinja: opiskelijoille toivottiin asian informoimista. Johtokunta keskustelee asiasta syksyn kokouksessa, kun asiasta on enemmän tietoa.
Kierrätys: asiaa on selvitetty SOL:n kanssa. Kierrätyksen pitäisi toimia kaupungin ohjeiden ja jakeiden mukaan. Johtokunta toivoi, että asia varmistetaan vielä uudelleen.
Satavuotisjuhlat: keskustelua opiskelijoiden juhlasta juhlavuonna 2025. Ensi lukuvuosi suunnitellaan juhlaa. Opiskelijoita osallistetaan juhlien järjestämiseen.
9§ Kokouksen päättäminen
Kokous päättyi klo 20.11
10§ Seuraava kokous - kutsutaan koolle asioiden niin vaatiessa
Anne Mattsson, pöytäkirjantarkastaja
Katja Särkkä, pöytäkirjantarkastaja
Pekka Lepistö, sihteeri