Opintojaksot

Opintotarjontamme on monipuolinen. Tylyssä on tarjolla lukion oppimäärän pakollisten opintojaksojen lisäksi runsaasti valtakunnallisia valinnaisia ja koulukohtaisia valinnaisia opintojaksoja. Opintojaksojen sisällöt noudattavat Lukion opetussuunnitelman perusteita 2021.

Opinnot Etu-Töölön lukiossa

Yrittäjyysopinnoissamme on muun muassa mahdollista osallistua Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan, jonka aikana perustetaan oma yritys ja kokeillaan yritystoimintaa konkreettisesti. Lisätietoa monipuolisista yrittäjyysopinnoistamme löydät kohdasta Yrittäjyysopinnot. Tylyssä opiskelijat suorittavat vähintään yhden yrittäjyysopintojakson lukio-opintojensa aikana.

Lukion oppimäärä on 150 opintopistettä, joista 20 opintopistettä tulee olla valtakunnallisia valinnaisia opintoja.

Ylioppilaskirjoitukset perustuvat pakollisiin ja valtakunnallisiin valinnaisiin opintoihin. Näin ollen valtakunnalliset valinnaiset opinnot kannattaa opiskella kirjoitettavista aineista.

Meillä on tarjolla valtakunnallisten pakollisten ja valinnaisten opintojaksojen lisäksi runsaasti koulukohtaisia valinnaisia opintoja, joiden tarjonta vaihtelee lukuvuosittain.

Keräämme vuosittain opiskelijoiltamme alustavat opintovalinnat, jotta opintotarjottimemme vastaa mahdollisimman hyvin opiskelijoidemme toiveita.

Opetussuunnitelmasta (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)kohdasta oppiaineet, s. 96, löydät tarkemmat kuvaukset opintojaksoista.

 

Kaupungin yhteisiä verkko-opintoja on mahdollista valita kaupungin verkkotarjottimesta. Valittavana on aineiden pakollisia ja valinnaisia opintoja. Opinnot suoritetaan kokonaan verkossa. Verkko-opintojen lisäksi verkkolukiossa on tarjolla Helsingin kaupungin lukioiden yhteisiä lähi- ja etäopetuskursseja ja kesäopintoja. Huomaathan, että verkkolukion lähi- ja etäopinnot järjestetään viisiperiodimallin mukaan.

Tutustu Helsingin verkkolukioon

Kuva: Saana Vesterinen