Helsingfors stadsstyrelse godkände att stiftelsen för Helsingfors stads konstmuseum HAM bildas

På sitt sammanträde 13.12 beslutade stadsstyrelsen godkänna att stiftelsen för Helsingfors stads konstmuseum HAM sr bildas.

På sitt sammanträde 13.12 beslutade stadsstyrelsen godkänna att stiftelsen för Helsingfors stads konstmuseum HAM sr bildas. Stadsstyrelsen beslutade också att fortsätta tillämpa konstens procentprincip och tillsatte ungdomsrådet för åren 2022–2023.

Stadsstyrelsen beslutade godkänna att stiftelsen för Helsingfors stads konstmuseum HAM sr bildas. Ombildandet av HAM till stiftelse bereds i två faser. I den första fasen som nu tas upp till beslut bildas en stiftelse med ett litet kapital. I den andra fasen på våren 2022 föreslås att stadsfullmäktige fattar beslut om att överlåta rörelsen till stiftelsen som nu bildas.

Handlingarna om bildandet av stiftelsen finns i bilagorna till föredragningslistan (på finska).

Helsingfors fortsätter tillämpa konstens procentprincip

Stadsstyrelsen beslutade att fortsätta tillämpa konstens procentprincip och godkände tillvägagångssätten för procentfinansieringsprojekt.

Tillämpandet av procentprincipen fortsätter bland annat i betydande offentliga byggprojekt, park- och gatuprojekt och i överenskomna stadsförnyelse- projekt- och kompletteringsbyggnadsområden.

Stadsstyrelsen tillsatte ett ungdomsråd för 2022–2023

Stadsstyrelsen tillsatte ett ungdomsråd för åren 2022–2023. Rådets uppgift är att främja möjligheterna att delta och påverka för barn och unga. Ungdomsrådets sammansättning framgår av beslutsförslaget.

Stadsstyrelsens alla beslut kan läsas på sidan med beslutsmeddelanden. Beslutsmeddelandet är tillgängligt tills protokollet publiceras. Stadsstyrelsens protokoll kan läsas här.