Suoraan sisältöön
Torkkeli rakennus

Helsingin kuvataidelukio

Helsingin kuvataidelukio – Torkkeli – on kuvataiteen erikoislukio. Koulussa on avoin, aktiivinen ja suvaitsevainen ilmapiiri.
Koulu tarjoaa laaja-alaista kuvataiteen ja visuaalisen kulttuurin opetusta. Torkkelissa voi opiskella lukiokurssien lisäksi maalausta ja piirustusta, grafiikkaa, kuvanveistoa, keramiikkaa, tekstiilitaidetta, multimediaa, muotoilua, arkkitehtuuria, valokuvausta ja elokuvaa.

Erilaisia kuvataidekursseja on yli 60! Kuvataide ja kulttuuri ovat vahvasti läsnä koulussa. Helsingin kuvataidelukio tarjoaa hyvät
valmiudet jatko-opintoihin taide- ja kulttuurialoilla sekä muille aloille.

Helsingin kuvataidelukio on laajasti verkostoitunut. Yhteistyötä tehdään niin kotimaassa kuin kansainväliselläkin tasolla. Yhteistyö liittyy usein kulttuuriin, elokuvaan, vakokuvaan tai kuvataiteisiin. Helsingin kuvataidelukio järjestää vuosittain opiskelijoiden näyttelyitä koulussa ja koulun ulkopuolella.

Helsingin kuvataidelukio kuuluu Unesco-koulujen verkostoon ja se on ensimmäisenä lukiona Suomessa julistautunut Syrjinnästä vapaaksi alueeksi. Koulussa toimii aktiivinen ympäristöryhmä, ja koululle on myönnetty OKKA-säätiön kestävän kehityksen sertifikaatti sekä pysyvästi Vihreän lipun käyttöoikeus. Koulussa on opiskelijoita noin 560. Koulun arkea ja kuvavirtaa voit seurata lukemalla verkkolehteä Hetkiä ja kuvakulmia.

JAA