Suoraan sisältöön

Opinto-ohjaajille

Kuva: Gitta Lingqvist

Tervetuloa opinto-ohjaajille tarkoitetuille sivuille! Sivuilta löydät hyödyllisiä linkkejä opiskeluun ja opiskelupaikan hakemiseen liittyviin tietoihin sekä ajankohtaisista asioista Helsingin kuvataidelukiosta.

Huom. Muutos aiempiin vuosiin: yhteishaun yhteydessä hakijat eivät palauta ainevalintakorttia kouluun. Ainevalintakortin voi tulostaa ja olemme iloisia, jos oppilaat harjoittelevat ainevalintojen tekemistä sen avulla. Ainevalintakortti ja ohje sen täyttämiseksi löytyvät Hae meille-> Näin haet -kohdasta.

Helsingin kuvataidelukiossa kaikki opiskelijat opiskelavat kuvataiteen linjalla. Kuvataiteen linjalla on opiskeltava vähintään 12 kurssia taideaineita. Erilaisia taidekursseja on yhteensä yli 60. 

Opiskelijat voivat suunnata taideopintojaan erilaisille poluille: Kuvataidepolku, Visuaalisen median polku, Muotoilu- ja arkkitehtuuripolku sekä Multimediapolku. Opiskelija voi valita täysin vapaasti koko kuvataidelinjan kurssitarjonnasta, joko poluista välittämättä tai valitsemalla kaikki taidekurssinsa samalta polulta.

Kuvataidepolku sisältää piirustusta, maalausta, taidegrafiikkaa ja kuvanveistoa.

Visuaalisen median polulla opiskellaan elokuvaa, valokuvaa sekä kuvankäsittelyä ja taittoa.

Muotoilu ja arkkitehtuuripolulla on tarjolla kursseja paitsi muotoilusta ja arkkitehtuurista, myös tekstiilitaiteesta ja keramiikasta.

Multimediapolulla tehdään interaktiivisia sovelluksia sekä opiskellaan peli- ja web-suunnittelua.

Uusia opiskelijoita otetaan edelleen 180.

Tapahtuma - ja avoimien ovien päivä järjestetään lauantaina 19.1.2019 kello 10-14. sekä Torkkelinmäellä Torkkelinkatu 6:ssa että Taidetalossa Pengerkatu 5:ssä. Hakuinfot pääkoululla Torkkelinmäellä ovat klo 10.15 ja 11.30. 
Avointen ovien päivänä voi tutustua koulun toimintaan, opetukseen ja tehdä hyviä hankintoja opiskelijoiden myyntinäyttelyssä.

Ennen kevään 2019 yhteishakua järjestetään koululla lisäksi kolme hakuinfoa:
Marraskuussa tiistaina 6.11.2018 klo 12.30
Joulukuussa keskiviikkona 12.12.2018 klo 12.30
Helmikuussa keskiviikkona 27.2. 2019 klo 18  Tämä hakuinfo on tarkoitettu erityisesti oppilaille, jotka hakevat hieman kauempaa Helsinkiin lukioon. Olisi toivottavaa, että huoltajat osallistuisivat hakuinfoon yhdessä oppilaan kanssa. Ennen hakuinfon alkua on mahdollista tutustua Kuvataidelukion tiloihin tutoreiden opastuksella. Tutustumiskierros alkaa klo 17.30.

Tervetuloa peruskorjattuunTorkkeliin! 

Koululle on hyvät liikenneyhteydet eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Oppilasryhmävierailut
Olette tervetulleita tutustumaan kouluun oppilasryhmän tai luokan kanssa. Otamme mielellämme tutustumiskäynnille ryhmiä myös kuvataideopettajan kanssa! Jos haluatte opiskelija-tutorin esittelemään Kuvataidelukiota kouluunne, ottakaa yhteyttä!JAA
15.03.2019 10:48