
Yhteystiedot
Suutarinkylän peruskoulu on koillishelsinkiläinen yhtenäinen peruskoulu 1.-9. luokille. Koulussa painotetaan vuosiluokilla 1-6 sisällöllisenä painotuksena matemaattis-luonnontieteellisiä aineita ja musiikkia sekä vuosiluokilla 7-9 soveltuvuuskoepainotuksena musiikkia ja latinaa.
Meidän koulu
Suutarinkylän peruskoulu tarjoaa oppilaalle laaja-alaiset perustiedot ja -taidot tieteestä, taiteesta ja kulttuurista. Koulumme tavoitteena on vahvistaa oppilaiden minäkäsitystä sekä kasvattaa oppilaita arvostamaan muita ihmisiä sekä ympäristöä. Opetus tukee oppilaiden kasvua aktiiviseen kansalaisuuteen, tasa-arvoiseen ajatteluun ja kestävän kehityksen edistämiseen niin, että oppilaat ymmärtävät oman roolinsa tulevaisuuden rakentajina.
Valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta on laadittu Helsingin oma kuntakohtainen opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) sekä koulukohtaiset opetussuunnitelmat. Opetusta meidän koulussa ohjaa koulun opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Koulun opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, mitä aineita koulussa opiskellaan, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea.
Ensimmäisellä ja toisella luokalla oppiaineita ei yleensä opiskella erillisinä, vaan niiden sisältöä käsitellään aihekokonaisuuksina. Opetus pyritään tuomaan mahdollisimman lähelle koululaisten arkea. Jokaisella luokalla on oma opettaja, joka opettaa pääosan tunneista. Yhdessä oman opettajan kanssa voi työskennellä erityisopettaja, suomi toisena kielenä -opettaja, resurssiopettaja tai koulunkäyntiavustaja.
Vuosiluokilla 7-9 opiskellaan kahdessa jaksossa, ja osaa oppiaineista opetetaan joko syys- tai kevätlukukaudella. Kaikille yhteisiä oppiaineita on vähintään 78 viikkotuntia ja valinnaisaineita vähintään 12 viikkotuntia vuodessa. Vapaaehtoinen 4. luokalta alkanut A2-kieli muuttuu 7. luokalla valinnaiseksi.
Yhteisten aineiden lisäksi peruskoulussa opiskellaan aihekokonaisuuksia. Niihin paneudutaan eri oppiaineiden tunneilla tai niitä toteutetaan teemoina, projekteina tai osana koulun muuta toimintaa.
Koulussa painotetaan vuosiluokilla 1-6 sisällöllisenä painotuksena matemaattis-luonnontieteellisiä aineita ja musiikkia sekä vuosiluokilla 7-9 soveltuvuuskoepainotuksena musiikkia ja latinaa.
Oppilaat saavat koulusta maksutta oppikirjat ja muun oppimateriaalin, jonka koulu itse valitsee.
Koulun tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusuunnitelma löytyy täältä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).
Kieliohjelma
Luokilla 1-6
- 1. luokalta alkava vieras kieli (A1): englanti
- 3. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (A2): ranska, saksa, espanja, ruotsi
- 6. luokalta alkava toinen kotimainen kieli (B1): ruotsi
Luokilla 7-9
- A1-kieli: englanti
- A2-kieli: ranska, saksa, espanja, ruotsi
- B1-kieli: ruotsi
- painotettu B2-kieli: latina (alkaa 7. luokalla)
- 8. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli B2: ranska, saksa, espanja
Peruskoulun 1.–6. luokilla oppilaat opiskelevat yhtä tai kahta kieltä oman äidinkielen lisäksi. A1-kieli on oppilaalle pakollinen kieli, ja sen opiskelu aloitetaan yleensä 1. luokalta. Vapaaehtoisen A2-kielen opiskelu aloitetaan 3. luokalta. Vapaaehtoinen A2-kieli muuttuu 7. luokalla valinnaiseksi. Luokilla 7.–9. opiskellaan vähintään kahta kieltä. Oppilas voi aloittaa valinnaisaineena myös B2-kielen.
Suutarinkylän peruskoulun yläluokilla opiskellaan latinaa, saksaa, espanjaa ja ranskaa. Latinaan hakeudutaan soveltuvuuskokeella.
Painotettu opetus
Koulussa painotetaan vuosiluokilla 1-6 sisällöllisenä painotuksena matemaattis-luonnontieteellisiä aineita ja musiikkia sekä vuosiluokilla 7-9 soveltuvuuskoepainotuksina musiikkia ja latinaa.
Yläkoulun puolella musiikki- ja latinapainotusluokille oppilaat valitaan soveltuvuuskokeen perusteella.
Musiikki
Suutarinkylän peruskoulun musiikkiluokat tarjoavat loistavan mahdollisuuden yhteismusisointiin. Perinteisiimme kuuluvat omissa konserteissa esiintyminen (syksyllä ja keväällä) sekä koulun omiin juhliin ja monipuoliseen musiikkitoimintaan osallistuminen.
Musiikkia opiskellaan musiikkiluokilla seitsemännellä luokalla kaksi tuntia viikossa pakollisen yhden musiikkitunnin lisäksi. Kahdeksannella ja yhdeksännellä luokalla musiikkia opiskellaan kolme tuntia viikossa.
Yhtyesoittoa tukevan laajan soitinvalikoiman lisäksi Suutarinkylän peruskoululta löytyvät kaikki välineet musiikin kokonaisvaltaiseen opiskeluun. Opinnot antavat mahdollisuuden musiikkiteknologiaan tutustumiseen, musiikkiteknologisien taitojen kehittämiseen sekä uusien musiikillisten ideoiden muokkaamiseen.
Lisätietoja: antti.lipponen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Latina
Latina on valinnainen B2-kieli, jonka opiskelu aloitetaan 7. luokalla. Latinan tunneilla opiskellaan latinan kieltä ja antiikin kulttuuria. Latinan opiskelu avaa ikkunan eurooppalaisen kulttuurin juurille. Tunneilla käännetään latinankielisiä tekstejä, kirjoitetaan aineita antiikin historiasta ja tutustutaan kreikkalais-roomalaiseen mytologiaan. Tutuiksi tulevat myös lentävät lauseet ja antiikin taideteokset.
Kielitaito auttaa nykykielten opiskelussa. Esimerkiksi englannin kieli on lainannut paljon sanoja latinasta. Latinaa opiskellaan keskimäärin 3 tuntia viikossa vuosiluokilla 7 - 9.
Oppilaat hakevat latinan opetukseen soveltuvuuskokeen perustella. Soveltuvuuskokeessa arvioidaan suomen kielen taitoa, ja se on kokonaan suomen kielellä.
Lisätietoja: maria.ylipahkala@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Tutustu latinan esitteeseen (pdf) ja harkitse latinan opiskelua!
Tietoa kuudesluokkalaisille ja heidän huoltajilleen
Tervetuloa tutustumaan Suutarinkylän yläkouluun ke 15.11. Klo 17.30-18.30
Tervetuloa tutustumaan Suutarinkylän peruskouluun ja yläkoulussa opiskeluun keskiviikkona 15.11. Klo 17.30-18.30 osoitteeseen Vaskiniitynkuja 2.
Klo 17.30-18.15 oppilailla ja huoltajilla on mahdollisuus tutustua koulurakennukseen ja yläkoulussa opiskeluun. Koulua ja eri oppiaineita on esittelemässä yläkoulun oppilaita ja koulun aikuisia.
Klo 18.15 alkaa infotilaisuus yläkouluun hakeutumisesta ja koulun aloituksesta. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä.
Lämpimästi tervetuloa!
Jokaisen oppilaan huoltajan tulee täyttää 20.11.-3.12. Wilmassa lomake,
jossa ilmoitatte, mihin kouluun oppilas siirtyy tai hakee 7. luokalle.
Suutarinkylän peruskouluun voi hakea musiikin ja latinan painotukseen. Musiikin valintakoe on tiistaina 23.1.2023 ja latinan valintakoe to 25.1.2023. Kumpikin koe alkaa kello 9.00. Valintakokeeseen osallistuva: tule ajoissa yläkoulun aulaan!
Lisätietoa 7. luokalle siirtymisestä löytyy täältä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).
Syyslukukauden tapahtumia
- Alakoulussa vietetään kodin ja koulun yhteistyöaamua keskiviikkona 15.11. klo 8.15-10.00.
- Yläkoulussa kodin ja koulun yhteistyöaamu on perjantaina 24.11. klo 8.15-10.00.
Huoltajat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!
- Musiikkiluokkien suomalaisen musiikin konsertit järjestetään 28. ja 29.11.
Tervetuloa tiistaina 28.11. klo 18.00 alkavaan iltakonserttiin! Vanhempainyhdistys pitää kahvilaa!
- Alakoulussa järjestetään oppilaille hyvinvoinnin aamupäivä keskiviikkona 13.12.
Yläkoulussa järjestetään hyvinvointimessut oppilaille 20.12.
- Yläkoulun oppilaille on järjestetty syksyn aikana laillisuuskasvatusta.
Tietoa päättöluokkalaisille
Täältä löydät tietoa peruskoulun jälkeisistä opiskeluvaihtoehdoista. Voit tarkistaa Helsingin lukioiden keskiarvorajat vuodelta 2023 täältä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) ja pääkaupunkiseudun ammatillisten oppilaitosten pisterajat täältä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Tutustu myös yhteishakulaskuriin(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).
Tietoa tulevista vanhempainilloista
- Järjestämme yläkouluun tutustumisillan tuleville 7. - luokkalaisille ja heidän huoltajilleen keskiviikkona 15.11. klo 17.30 alkaen. Tervetuloa!
- Koulutulokkaiden 2024-25 tiedotustilaisuus Suutarinkylän ja Suutarilan ala-asteille tuleville oppilaille järjestetään Suutarilan ala-asteella keskiviikkona 10.1.2024 klo 18.00 alkaen.
- Tulevien kolmasluokkalaisten huoltajille esitellään musiikkiluokkatoimintaa ja kielivalinta-mahdollisuuksia Suutarilan ala-asteella tiistaina 16.1.2024 klo 18.00 alkaen.
Tervetuloa!
Koulumme sosiaalisessa mediassa
Kerromme Suutarinkylän peruskoulun arjesta myös Facebookissa ja Instagramissa. Otathan meidät seurantaan.
Kodin ja koulun yhteistyön periaatteet ja toimintatavat on kuvattu jokaisen koulun opetussuunnitelmassa. Siihen kuuluvat mm. vanhempainillat, vanhempainvartit sekä yhteydenpito sähköisen Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta.
Käytännön yhteistyöstä ja toiminnasta sovitaan yhdessä koulun ja huoltajien kanssa. Kodin ja koulun yhteistyö on vastavuoroista. Kouluissa toimii johtokunta ja myös vanhempainyhdistys.
Vanhempaintilaisuuksista tiedotetaan Ajankohtaista-osion alla.
Wilma
Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta huoltajat voivat saada tietoa lastensa opetuksesta, opetusjärjestelyistä ja arvioinnista sekä selvittää poissaoloja. Wilmassa huoltajat saavat koulun lähettämiä tiedotteita ja voivat olla yhteydessä opettajiin ja rehtoriin. Wilmaa käyttävät myös oppilaat ja opiskelijat omien opintojensa seurantaan. Huoltajakohtaiset wilma-tunnukset annetaan syyslukukauden alkaessa siitä koulusta, jossa lapsi on aloittanut.
Opi käyttämään Wilmaa YouTube-videoidemme avulla.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Koulussamme on käytössä kuuden viikon jaksolla kiertävät perus- ja kasvisruokalistat. Päivittäin on valittavana kaksi pääruokavaihtoehtoa. Ateriaan kuuluu lämmin ruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, ruokajuoma, leipä ja levite.
(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Suutarinkylän peruskoulun järjestyssäännöt
Perusopetuslain 29 §:n mukaan oppilailla on oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön.
Perusopetuslain 35 §:n mukaan peruskoulun oppilaan on osallistuttava opetukseen, suoritettava tehtävänsä tunnollisesti ja käyttäydyttävä asiallisesti.
Järjestyssäännöillä edistetään koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Järjestyssäännöt ovat voimassa koulualueella kouluaikana sekä kaikessa koulun toiminnassa koulualueen ulkopuolella. Järjestyssääntöjen laiminlyöminen johtaa kurinpitotoimiin, joita ovat kasvatuskeskustelu, luokasta poistaminen, jälki-istunto, kirjallinen varoitus ja määräaikainen erottaminen.
Lisäksi on voimassa, mitä erikseen laeissa säädetään
Suutarinkylän peruskoulun järjestyssäännöt
-
Osallistun opetukseen, suoritan tehtävät tunnollisesti ja käyttäydyn asiallisesti.
-
Kunnioitan toisten yhdenvertaisuutta ja koskemattomuutta.
-
Noudatan koulun aikuisten ohjeita.
-
Tulen oppitunneille ajoissa opiskeluvälineiden kanssa.
-
Annan rauhan oppimiseen ja työntekoon.
-
Käytän oppitunneilla vain niitä esineitä ja laitteita, joiden käyttöön opettaja on antanut luvan.
-
Pukeudun asiallisesti ja tarkoituksenmukaisesti.
-
Pidän oppimisympäristöt siistinä.
-
Korvaan aiheuttamani vahingon.
-
Vietän välitunnit välituntialueella.
-
En aiheuta toiminnallani vaaraa muille.
-
En tuo kouluun esineitä tai aineita, jotka ovat opiskelun kannalta tarpeettomia tai joilla voidaan vahingoittaa henkilöitä tai omaisuutta.
1 Perusopetuslaki (628/1998); Järjestyslaki (612/2003); Tupakkalaki (549/2016); Vahingonkorvauslaki (412/1974); Yhdenvertaisuuslaki (1325/2014); Laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta (609/1986); Rikoslaki (39/1889); Henkilötietolaki (523/1999)
Henkilökuntamme yhteystiedot
Koulu toimii kahdessa rakennuksessa
Nummi
Töyrynummentie 8
00740 Helsinki
PL 74304
00099 Helsingin kaupunki
Suutari
Vaskiniitynkuja 2
00740 Helsinki
PL 74303
00099 Helsingin kaupunki
Avoinna koulutyöpäivinä 8-16
Rehtori
Paula Järnefelt
puh. 09 310 80767
paula.jarnefelt@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Koulusihteeri
Niina Malmberg
puh. 09 310 27574, faksi 09 310 86468
niina.malmberg@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Koulusihteerille ilmoitetaan nimen, osoitteen, puhelinnumeron ja henkikirjoitustietojen muutoksista.
Apulaisrehtorit
Nummi
Hertta Lilja
puh. 09 310 25791
hertta.lilja@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Suutari
Tiina Lepistö
puh. 09 310 88746, 040 336 0520
tiina.lepisto@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kohdevastaavat
Elina Barnes, puh. 040 922 5453, kv.suutarilankyla-pk@sol.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
ja puh. 040 922 5452
Kouluravintola
Nummi, puh. 09 310 82519
Suutari, puh. 09 310 80776, suutarinkylan_pk_ylakoulu@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Opettajanhuoneet
Nummi puh. 09 310 82506
Suutari puh. 09 310 80770
Opettajat lukuvuonna 2023-2024
Erityisluokkien opettajat
Salla Kaarlela, (Nummi) 09-310 82507 / 040-334 9240
Annu Kauppinen, (Suutari) 09-310 86521 / 040-648 2003
POY-ryhmien iltapäivätoiminnan yhteystiedot
POY 1 erityisluokanopettaja 09 310 33351/040 626 5285
POY 1 ryhmän numero 09 310 26406/040 688 5765 (iltapäivätoiminta)
POY 2 erityisluokanopettaja 09 310 25778/040 629 9410
POY 2 ryhmän numero 09 310 73243/050 522 6742 (iltapäivätoiminta)
Laaja-alaiset erityisopettajat
Nummi, 09 310 82507
Sisko Vranki-Kaidesoja, Suutari, 09 310 83195
Milka Viitanen, Suutari, 09 310 40364, 040 7365045
Valmistava opetus
09 310 39488 / 040 647 5044
Koulunkäyntiavustajat
Tiimivastaava
Lehtinen Mari, puh. 09 31033287, 040 6705199
Nummi
Ahmad Bahiya
Mäkilä Ansa
Penninkilampi Anu
Rosti Hanna
Suomi Sami
Silamu Hamila
Vichy Alessandro
Vivolin Gether
Suutari
Kurki Sami
Malinen Saara
Vivolin Tuomas
Opinto-ohjaajat
Virve Lipsanen, puh. 040 334 1769
Leni Kärkkäinen, puh. 040 768 4056 (paikalla ti-pe)
Kouluvalmentaja
Pauliina Turunen, puh. 09 310 33371
KouluPT
Janne Malmivuori
puh. 040 658 3229, janne.malmivuori@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Ajanvaraus: Varaa aika Jannen kanssa täältä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).
Kuraattorit
Anu Sin, puh. 09 310 71994, 050 466 9645
Elina Vento, puh 09 310 34289, 040 6838109 (paikalla keskiviikkoisin, torstaisin sekä parittomien viikkojen maanantaisin)
Elina työskentelee pääasiassa 1.-4. -luokkien ja Anu 5.-9. -luokkien oppilaiden kanssa.
Terveydenhoitaja
Marjukka Pitkänen, puh. 050 436 2018
Ensisijaisesti yläkoulun oppilaiden asiat
Suutarissa ma-pe. Vastaanotto ilman ajanvarausta klo 12-12.30.
Venla Koivuluoma, puh. 040 836 1261
Alakoulun oppilaiden asiat
Nummessa keskiviikkoisin ja torstaisin. Vastaanotto ilman ajanvarausta klo 9.45-10.15.
Terveydenhoitajat käyttävät myös Maisa -palvelua. Palvelun käytöstä tiedotetaan huoltajia.
.
Tutustu, miten kouluissamme opitaan ja toimitaan
Aamu- ja iltapäivätoiminta, kerhot ja harrastukset
Oppilaille on tarjolla monenlaista vapaaehtoista ohjattua toimintaa ennen ja jälkeen koulupäivän – mielekästä tekemistä ja kivaa yhdessäoloa turvallisessa ympäristössä.
Ennen oppitunteja järjestettävä aamupäivätoiminta on maksutonta. Se on tarkoitettu 1.–2.-luokkalaisille sekä 3. ja 4. vuosiluokan erityisen tuen oppilaille.
Järjestämme aamupäivätoimintaa jokaisena koulupäivänä 8.15–9.50. Toimintaa järjestetään sään salliessa ulkona. Voit kysyä lisätietoa koulun aamupäivätoiminnasta rehtorilta.
Lisätietoja koulujen aamupäivätoiminnasta löydät perusopetuksen sivuiltamme.
Perusopetuksen iltapäivätoiminta on maksullista ja suunnattu 1.–2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille.
Lue lisää iltapäivätoiminnasta ja sen maksuista perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme.
Voit etsiä alueemme iltapäivätoimintapaikat palvelukartalta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Voit palvelukartalla syöttää kotiosoitteesi sille varattuun kenttään.
POY-ryhmien iltapäivätoiminnan yhteystiedot
POY 1 ryhmän numero 09 310 26406/040 688 5765
POY 2 ryhmän numero 09 310 73243/050 522 6742
Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä Harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme löydät lisätietoa kerho- ja harrastustoiminnasta.
Alla on tietoa meidän koulumme kerhoista ja harrastuksista.
Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Ilmoittautuminen on sitova. Harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen aikana.
Koulun kerhotoiminta lukuvuonna 2023-2024
Helsinkiläisille peruskoululaisille järjestetään koulupäivän yhteydessä kerhotoimintaa. Oppilaat voivat osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa koulujen oppilaskuntien kautta. Koulun kerhotoimintaa voidaan järjestää joko omalla henkilökunnalla tai ostettuna ulkopuoliselta toimijalta (osallistujille maksutonta). Tämän lisäksi koululla voi olla muutakin kaupungin ulkopuolisen toimijan järjestämää kerhotoimintaa (kohtuulliset osallistumiskustannukset).
Tulevan lukuvuoden kerhotoiminta päivitetään sivulle koulun alkaessa elokuussa 2023.
Harrastamisen Suomen mallin maksuttomat harrastusryhmät 4.9.2023 alkaen
Maanantai
Kuvataiteen maailma (3.–6.lk)
Aika: Maanantaisin klo 14.15–15.45
Paikka: Alakoulun kuvataideluokka
Kuvataideharrastuksessa pääset kehittämään omia kuvallisen ilmaisun taitojasi ryhmässä. Harrastuksessa maalataan, piirretään, muotoillaan ja rakennellaan. Tärkeintä on kaikkia kannustava ilmapiiri, jossa jokainen saa toteuttaa itseään omista lähtökohdistaan. Toimintaa kehitetään osallistujien omia ideoita kuunnellen. Tule mukaan kurkistamaan kuviksen maailmaan!
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu täällä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (linkki vie ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: Elisa Gylling, puh. 044 9865059, elisa.gylling@taidekoulut.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Pukinmäen taidekoulut / Harrastamisen Suomen malli
Salibandy (3.–6.lk)
Aika: Maanantaisin klo 14.30–15.30
Paikka: Yläkoulun liikuntasali
Harrastuksessa on luvassa salibandyn harjoittelua ja pelaamista ohjaajan opastuksella. Harrastamisen Suomen mallin ryhmät ovat osallistujille maksuttomia. Yksittäisille harjoituskerroille ei tarvitse ilmoittautua, vaan teet ilmoittautumisen koko syyskaudeksi kerralla.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu täällä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (linkki vie ulkoiseen palveluun)
Järjestäjä: Eräviikingit / Harrastamisen Suomen malli
Tiistai
Kuvataide (6.–9.lk)
Aika: Tiistaisin klo 16.45–18.15
Paikka: Malmitalon Taide1-luokka
Kiinnostaako kuvataide? Haluatko tehdä monipuolisesti eri välineillä? Ryhmissä piirretään, maalataan, muovaillaan ja askarrellaan korkeatasoisilla taidemateriaaleilla ja -välineillä.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu täällä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (linkki vie ulkoiseen palveluun) Harrastusryhmään voi osallistua täyttämällä ilmoittautumislomakkeen. Valitse vihreä ”Hakeudu oppilaaksi” ja täytä lomake. Osallistujien määrä enintään 15 oppilasta/ryhmä. Varasijalle otetaan 20.
Lisätietoa ja ohjeita ilmoittautumiseen: toimisto@kuviskoulu.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Pohjois-Helsingin kuvataidekoulu / Harrastamisen Suomen malli
Keskiviikko
Kiipeily (6.–9.lk)
Aika: Keskiviikkoisin klo15–16
Paikka: KiipeilyAreena, Tammisto (Tammiston kauppatie 10)
KiipeilyAreenalla järjestetään jälleen Harrastamisen Suomen Malli -hankkeen kiipeilyryhmiä. Ohjauksesta ryhmissä vastaa KiipeilyAreenan ammattitaitoiset kiipeilyohjaajat ja ryhmiin osallistumiseen ei vaadita aiempaa kiipeilykokemusta tai liikunnallisuutta. Kiipeily sopii harrastuksena aivan kaikille!
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu täällä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (linkki vie ulkoiseen palveluun)
Järjestäjä: KiipeilyAreena / Harrastamisen Suomen malli
Monilaji (6.–9.lk)
Aika: Keskiviikkoisin klo 15.30–17
Paikka: Tapanilan Urheilukeskus
Kyseessä on monilajiharrastus, jossa kokeillaan rennolla otteella eri lajeja eri viikoilla osallistujien toiveet huomioiden: kiipeilyä, jousiammuntaa, keilailua, biljardia, salibandyä liigavalmentajan johdolla, kuplafutista, koripalloa, nyrkkeilyä, sirkusta, tanssitunteja yms. Harrastustoiminnan ohjaajina toimivat kunkin lajin nuorten valmentajat Tapanilan Urheilukeskuksen henkilökunnasta sekä urheilukeskuksen tiloissa toimivien seurojen henkilökunnasta.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu täällä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (linkki vie ulkoiseen palveluun)
Järjestäjä: Tapanilan Erä / Harrastamisen Suomen malli
Ruoanlaitto (3.–6.lk)
Aika: Keskiviikkoisin klo 14.15–15.45 tai klo 15.45–17.15
Paikka: Yläkoulun kotitalousluokka
Oletko kiinnostunut ruoanlaitosta ja leipomisesta? Haluatko oppia käyttämään turvallisesti keittiön erilaisia välineitä? Tervetuloa mukaan tutustumaan ja oppimaan yhdessä ruoanlaittoa. Ruoanlaiton lisäksi opimme tekemään yhdessä sekä perehdytään, mitä ruoanlaitto vaatii.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu täällä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (klo 14.15-15.45 ryhmä, linkki vie ulkoiseen palveluun) tai Ilmoittaudu täällä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (klo 15.45-17.15 ryhmä, linkki vie ulkoiseen palveluun)
Järjestäjä: QJ-Diasporassa / Harrastamisen Suomen malli
Torstai
Seinäkiipeily ja boulderointi (3.–6.lk)
Aika: Torstaisin klo 14–15 tai klo 15–16
Paikka: Helsingin kiipeilykeskus / Tapanilan Erä (Erätie 3)
Seinäkiipeilyä ja boulderointia. Sopii kaikille kiipeilystä kiinnostuneille. Ohjaajina Tapanilan Erän koulutetut ohjaajat Henna Paalanen ja Ella Pöysti.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu täällä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (klo 14–15 ryhmä, linkki vie ulkoiseen palveluun) tai Ilmoittaudu täällä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (klo 15–16 ryhmä, linkki vie ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: junnukiipeily@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Tapanilan Erä ry kiipeilyjaosto / Harrastamisen Suomen malli
Muuta toimintaa
Avoin nuorisotalotoiminta
9-12-vuotiaille
Keskiviikko klo 13.30-16
Paikka: Suutarilan nuorisotalo
Hinta: Maksuton
Järjestäjä: Suutarilan nuorisotalo
Ilmoittautuminen: ei ilmoittautumista, nuorisotalolla käydäksesi tarvitset maksuttoman jäsenkortin(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).
Avoin nuorisotalotoiminta
13-17-vuotiaille
Keskiviikko klo 17-20.45
Paikka: Suutarilan nuorisotalo
Hinta: Maksuton
Järjestäjä: Suutarilan nuorisotalo
Ilmoittautuminen: ei ilmoittautumista, nuorisotalolla käydäksesi tarvitset maksuttoman jäsenkortin(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).
Katso EasySport –tunnit ala-asteikäisille(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Katso FunAction –tunnit yläasteikäisille (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Katso Malmin seurakunnan kerhot(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Operaatio Pulssi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 12-18-vuotiaille
Kouluun ilmoittautuminen ja hakeminen
Sinua saattaisi kiinnostaa
Koulumme johtokunta
Jokaisessa koulussa toimii johtokunta, joka ohjaa ja kehittää koulun toimintaa. Koulun johtokunta koostuu huoltajien, oppilaiden ja henkilöstön edustajista. Kasvatus- ja koulutuslautakunta valitsee jäsenet neljäksi vuodeksi. Nykyisten johtokuntien toimikausi on 2021-2025. Johtokunta muun muassa hyväksyy vuosittain koulun toimintasuunnitelman.
Jäsenet ja varajäsenet
varajäsenen nimi varsinaisen jäsenen nimen jälkeen
Huoltajat
Herta Warto-Tillander (puheenjohtaja), Katariina Huurtola
Tomi Raitio (varapuheenjohtaja), Henrik Laine
Marko Laakso, Taina Rigori
Tuovi Tuovinen, Johanna Louhimo
Sanna Hiltunen, Henna Korpela
Opettajat
Mirtta Kurki, Marko Soini
Kristiina Toivola, Maria Vasankari
Muu henkilökunta
Mari Lehtinen, Ansa Mäkilä
Pöytäkirjan teksti suoraan tähän tai linkki saavutettavaan pdf-tiedostoon.
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Pöytäkirjan teksti
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Koulumme sosiaalisessa mediassa
Kerromme Suutarinkylän peruskoulun arjesta myös Facebookissa ja Instagramissa, otathan meidät seurantaan.
(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Apulaisrehtori
Tiina Lepistö
tiina.lepisto@edu.hel.fi
Koulusihteeri
Niina Malmberg
+358 9 310 27574
niina.malmberg@hel.fi
Rehtori
Paula Järnefelt
+358 9 310 80767
paula.jarnefelt@hel.fi
Tarjolla auditorio ja sali
Sijainti
Reitti pääsisäänkäynnille
- Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
- Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.
- Kulkureitillä on alle 6 m pitkä luiska.
Pääsisäänkäynti
- Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
- Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi on raskas tai muuten vaikeasti avattavissa.
Sisätilat
- Toimipisteessä on 2 kerrosta.
- Tilassa on hissi, johon mahtuu pyörätuoli ja jonka ovi avautuu käsin helposti. Hissin kerrosnumerot eivät ole sormin tunnusteltavissa. (Esteettömän hissin vähimmäismitat ovat leveys 1,1 m ja syvyys 1,4 m.)
- Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi.
- Toimipisteessä on esteetön wc samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
- Toinen esteetön wc on kerroksessa 2.