Ressun lukion tiedekirjasto

Ressun lukiossa on tiedekirjasto, joka tukee Ressun lukion tiedepainotusta ja Ressun IB lukion opetusohjelmaa.

Tiedekirjasto toimii sekä Kalevankadun että Ruoholahdenkadun opetuspisteissä.

Ruoholahdenkadun Tiedekirjastoon (Ressun ja IB lukio) on sijoitettu tietokirjat ja Kalevankadun kirjastoon (Ressu ja IB lukio) kaunokirjallisuus ja aikakausilehdet.

Kalevankadulla kirjasto sijaitsee kellarikerroksessa opkh:n koppia vastapäätä (luokka 017). Ruoholahdenkadulla kirjasto sijaitsee 6. kerroksessa.

Kirjastojen aukioloajat

Kirjastot ovat avoinna päivittäin lukion aukioloaikojen mukaisesti.

Kirjastosihteeri on tavoitettavissa seuraavanlaisesti: ma, ke, to, pe Kalevankatu ja ti Ruoholahdenkatu 9-16 välisenä aikana. Poikkeuksista ilmoitetaan kirjastojen ovilla.

Kirjastosihteeri auttaa kaikessa kirjaston käytössä, tiedonhaussa ja aineiston hankkimisessa opiskelututkielmia varten. Kirjaston toiminta esitellään ensimmäisen vuoden opiskelijoiden opokurssilla.

Kirjojen lainaus

Lainaus hoidetaan joko kirjastosihteerin kautta (hänen ollessaan paikalla) tai merkitsemällä lainan kirjastosihteerin työpöydällä olevaan keltaiseen kansioon. Kirjojen laina-aika on 28 päivää. Kirjat voi halutessaan uusia, ellei kirjoihin kohdistu varauksia.

Kirjaston aineisto on luokiteltu Yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmän (YKL) mukaisesti.

Lainattavat lehdet

Kalevankadun kirjastosta voi lainata luettavaksi seuraavia aikakausilehtiä:

Geo
Hufvudstadsbladet
Kanava
L´Obs
National Geographic
Psykologia
Suomen Kuvalehti
Svensk Damtidning
Talouselämä
Tiede-lehti
Time Magazine Tiedelehti, Time Magazine

Lehtien uusimmat painokset löytyvät kirjaston ikkunalaudalta ja vanhemmat painokset vastapäisellä seinällä olevista punaisista kansioista.

Muu toiminta

Molemmissa kirjastoissa on mahdollisuus lukusalikäyttöön itsenäistä opiskelua varten. Kalevankadun kirjastossa on myös tulostin, jota opiskelijat voivat käyttää opiskeluun liittyvien materiaalien tulostamiseen.

Yhteystiedot

Klaus Kiljunen, kirjastosihteeri
puh. 09-31079632, 040 038 1080 klaus.kiljunen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) klaus.kiljunen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)