Maunulan ala-asteen koulu

Maunulassa sijaitseva koulumme on alakoulu, jossa on vuosiluokat 1-6.
Maunulan ala-asteen koulu
Kuva: Tiina Piri

Yhteystiedot

Maunulanmäki 5, 00630 Helsinki Näytä esteettömyystiedot Näytä sijainti palvelukartalla
englanti suomi ruotsi
PL 63302, 00099 Helsingin kaupunki

Apulaisrehtori
Rachel Konttinen
rachel.konttinen@edu.hel.fi

Apulaisrehtori
Tarja Roponen
tarja.roponen@edu.hel.fi

Koulusihteeri
Leena Saarinen
+358 9 310 82482
leena.saarinen@hel.fi

Rehtori
Taija Kiesi-Talpiainen
+358 9 310 82481
taija.kiesi-talpiainen@hel.fi

Lukuvuosi 2024-2025

Kielten opetus

englanti, ranska, ruotsi
englanti, ranska, ruotsi
englanti, ruotsi

Tarjolla auditorio ja sali

Maunulan ala-asteella järjestetään yleisopetuksen 1-6 luokkien lisäksi luokkamuotoista erityisopetusta ja englanninkielistä opetusta, johon haetaan soveltuvuuskokeen kautta. Kaikkiaan oppilaita on koulussa noin 570. 

Koulu koostuu kolmesta eri rakennuksesta: ylärakennus, alarakennus ja alapihalla sijaitseva paviljonki Stigen (Haavikkopolku 5).  Koulurakennuksessa toimii myös päiväkoti Maunulan esikouluryhmä Neilikat, Månsas Förskola ja Månsas Lågstadieskola. 

Meidän koulu

Maunulan ala-asteen koulu on maunulalaisten lasten lähikoulu. Yleisopetuksen luokkien lisäksi koulussamme on kaksi alueellista erityisluokkaa, tuettu erityisluokka sekä SLI-luokka, joka on tarkoitettu oppilaille, joilla on kielellinen erityisvaikeus.  Koulussamme on myös mahdollista opiskella koko ala-asteen oppimäärä laajamittaisessa kaksikielisessä opetuksessa, englanninkielisessä opetuksessa.

Valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta on laadittu Helsingin oma kuntakohtainen opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) sekä koulukohtaiset opetussuunnitelmat. Opetusta meidän koulussa ohjaa koulun opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Koulun opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, mitä aineita koulussa opiskellaan, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea.

Ensimmäisellä ja toisella luokalla oppiaineita ei yleensä opiskella erillisinä, vaan niiden sisältöä käsitellään aihekokonaisuuksina. Opetus pyritään tuomaan mahdollisimman lähelle koululaisten arkea. Jokaisella luokalla on oma opettaja, joka opettaa pääosan tunneista. Yhdessä oman opettajan kanssa voi työskennellä erityisopettaja, resurssiopettaja tai koulunkäyntiavustaja.

Oppilaat saavat koulusta maksutta oppikirjat ja muun oppimateriaalin, jonka koulu itse valitsee.

Maunulan ala-asteen yhdessä-pedagogiikka 

Koulussa painotetaan yhteis- ja tiimiopettajuutta. Käytössä on monta erilaista mallia. Yhteisopettajuuden avulla pyrimme laadukkaampaan opetukseen ja näillä joustavilla opetusjärjestelyillä tuemme kaikkien oppilaittemme oppimista. Koulumme motto on: jokainen oppilas on tärkeä, jokainen hetki on merkittävä.

Kieliohjelma

 • 1. luokalta alkava vieras kieli (A1): englanti, ranska, ruotsi
 • 3. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (A2): englanti, ranska, ruotsi
 • 6. luokalta alkava toinen kotimainen kieli (B1): ruotsi, englanti
 • Englanninkielinen opetus
Vapaaehtoinen A2-kieli

Vapaaehtoiset A2-kielet ovat englanti, ruotsi ja ranska. 

A2-kielen opiskelu aloitetaan kolmannella luokalla.

Oppilas sitoutuu valitsemansa A2-kielen opiskeluun peruskoulun loppuun asti.

Jos oppilas valitsee A1-kieleksi ruotsin tai ranskan, suositellaan, että oppilas valitsee A2-englannin.

B1-kieli eli kuudennelta luokalta alkava yhteinen kieli

B1-kieli on ruotsi ellei oppilas ole jo opiskellut sitä A1- tai A2- kielenä.
Maunulan ala-asteella voi myös opiskella englantia B1-kielenä, ellei ole opiskellut sitä aikaisemmin.

Kieltenopiskelu englanninkielisillä luokilla

Koulussa annetaan laajamittaista kaksikielistä (englanti) opetusta luokilla 1.– 6.  Näillä luokilla A1-kieli on ensimmäiseltä luokalta alkava englanti ja vapaaehtoinen A2-kieli on ranska. B1-kieli on ruotsi.

Painotettu opetus

Maunulan ala-asteella on myös mahdollista opiskella koko ala-asteen oppimäärä laajamittaisessa kaksikielisessä opetuksessa, englanninkielisessä opetuksessa.

Maunulan ala-asteen suomenkieliseen opetukseen ei ole soveltuvuuskoetta.

Painotettuun englanninkieliseen opetukseen valitaan soveltuvuuskokeella.  Koe järjestetään tuleville 1.luokkalaisille  vuosittain tammi-helmikuussa. Opetus on tarkoitettu helsinkiläisille oppilaille, jotka ovat sitoutuneet opiskelemaan englannin ja suomen kielellä ja joilla on sujuva englannin kielen taito. Suomen kielen tunnit sekä keskeiset käsitteet opetetaan suomeksi, samoin osa muiden oppiaineiden tunneista.  

Jos sinulla on kysyttävää soveltuvuuskokeesta, ota yhteyttä Englanninkielisten palveluiden neuvontaan suomeksi ja englanniksi:

eduguidance@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

+358 9 310 38998(Linkki aloittaa puhelun)

Tietoa elokuun täydennyshausta

Lomakkeen täyttämiseen ei tarvita Wilma-tunnuksia, mutta täyttämiseen vaaditaan toimiva sähköpostiosoite. Syötä ensin sähköpostiosoitteesi osoitekenttään ja klikkaa ”Lähetä varmistusviesti”. Mene sitten omaan sähköpostiisi ja klikkaa sinne tulleen viestin linkkiä, niin pääset täyttämään ilmoittautumislomakkeen. Saat lomakkeen tallentamisen jälkeen sähköpostiisi varmistusviestin lomakkeen vastaanottamisesta (viestissä ei kuitenkaan eritellä hakuvaihtoehtoja).

Jos lomakkeen käyttämisessä on ongelmia, tarkista seuraavat asiat:

·    Kirjaudu ulos Wilmasta, jos olet aikaisemmin kirjautunut sinne tunnuksilla.

·    Tyhjennä selaushistoria.

·    Kokeile vaihtaa Wilman kieli samaksi kuin lomakkeen kieli.

·    Jos ongelmat eivät ratkea näillä toimenpiteillä, yritä myöhemmin uudelleen.

·    Ota tarvittaessa yhteyttä:eduguidance@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Ilmoittautumislomake(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Applying for the continuos August intake

No Wilma username and password are needed for filling in the application form, but you need to have a valid email address. Start by writing your email address in the address field and click “Send verification”. Then, go to your inbox, open the email that you received and click on the link in the message, and you can proceed to fill in the application form. After submitting the form you will receive a confirmation email to confirm that we have received your application. However, the confirmation email does not include a detailed description of the options that you chose.

If you have problems with filling in the form, check the following things:

If you have previously logged in on Wilma using an existing username and password, log out.
Clear your browsing history.
Change the language of Wilma to match the language of the application form.
If none of the above works, try again later.
If necessary, contact eduguidence@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Application form(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 

 

Enrolment Basic Education in English

Please find all information and application forms to apply from the City of Helsinki's website: English-language Basic Education

Language test for children applying for the 1st grade will be held on 31 January 2024. In some cases, applicants can retake the exam on 7 February 2024.

The schools may hold information events for guardians between 13 November 2023–15 January 2024.

The decisions on pupil admission will be posted to homes on 8 March 2024.

In this programme the medium of instruction is English. We follow the Finnish National Curriculum. 

In order to be accepted on this programme the child needs to participate in an aptitude test. 

We test only English language skills to make sure that accepted students are able to study fully in English. Applicants don’t need to, nor should prepare for this test.

Please note, these classes are meant for internationally mobile families, and applicants from Helsinki are given priority over applicants from other municipalities.

If you have questions about English education services please email, call or book an online appointment. We speak Finnish and English.

English-language and bilingual education advisory services
 eduguidance@hel.fi (Link opens default mail program)(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), +358 9 310 76965 (Linkki aloittaa puhelun)

The test does not require reading nor writing skills. The purpose of the test is to test only English abilities. Applicant cannot nor should prepare for the test in any way. 

Ihanaa kesää kaikille!

Seuraava lukuvuosi alkaa torstaina 8.8.2024 klo 9.00.

Ensimmäisinä koulupäivinä 8.-9.8. kaikkien oppilaiden koulupäivä alkaa klo 9.00 ja päättyy joko klo 12.15 (1-2lk) tai klo 12.30 (3-6lk).

Koulun kansliapalvelut ovat lomalla 21.6.-31.7.24.

Perusparannuksen hanke on käynnissä, mutta ensi lukuvuonna 2024-2025 Maunulan ala-asteen oppilaat opiskelevat nykyisessä osoitteessa. 
The renovation of Maunula Primary School's premises is at the planning stage. Maunula Primary School's pupils will be studying at the current address for the school year 2024-2025.   

Kodin ja koulun yhteistyön periaatteet ja toimintatavat on kuvattu jokaisen koulun opetussuunnitelmassa. Siihen kuuluvat mm. vanhempainillat, vanhempainvartit sekä yhteydenpito sähköisen Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta. 

Käytännön yhteistyöstä ja toiminnasta sovitaan yhdessä koulun ja huoltajien kanssa. Kodin ja koulun yhteistyö on vastavuoroista. Kouluissa toimii johtokunta ja myös vanhempainyhdistys.

Wilma

Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta huoltajat voivat saada tietoa lastensa opetuksesta, opetusjärjestelyistä ja arvioinnista sekä selvittää poissaoloja. Wilmassa huoltajat saavat koulun lähettämiä tiedotteita ja voivat olla yhteydessä opettajiin ja rehtoriin. Wilmaa käyttävät myös oppilaat ja opiskelijat omien opintojensa seurantaan. Huoltajakohtaiset wilma-tunnukset annetaan syyslukukauden alkaessa siitä koulusta, jossa lapsi on aloittanut.

Opi käyttämään Wilmaa YouTube-videoidemme avulla.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Koulussamme on käytössä kuuden viikon jaksolla kiertävät perus- ja kasvisruokalistat. Päivittäin on valittavana kaksi pääruokavaihtoehtoa. Ateriaan kuuluu lämmin ruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, ruokajuoma, leipä ja levite.

Katso koulun lounaslista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Katso paviljonkikoulun lounaslista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Henkilökuntamme yhteystiedot

Koulusihteeri 

Leena Saarinen
puh. 040 152 8561(Linkki aloittaa puhelun)
leena.saarinen(at)hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

 • Jos tarvitset kansliapalveluja kesäkuussa, sovi tapaamisesta etukäteen koulusihteerin kanssa joko soittamalla tai lähettämällä sähköpostia.
 • Koulun kansliapalvelut ovat lomalla 21.6.-31.7.24.

Rehtori 

Taija Kiesi-Talpiainen
puh. 09 310 82481(Linkki aloittaa puhelun)
taija.kiesi-talpiainen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Apulaisrehtorit 

Tarja Roponen
puh. 040 336 0748(Linkki aloittaa puhelun)
tarja.roponen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Rachel Konttinen
puh. 040 667 5300(Linkki aloittaa puhelun)
rachel.konttinen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Johtokunnan puheenjohtaja 

Petri Guilland

Iltapäivätoiminnan aluekoordinaattori  

Tiina Ytembe Ngatcha
puh. 09 310 82249(Linkki aloittaa puhelun), 040 531 9718(Linkki aloittaa puhelun)
alueet länsi-pohjoinen

Kohdevastaava 

puh.  044 467 2638 (Linkki aloittaa puhelun)

Kouluravintola

puh. 09 310 82492

Luokanopettajat

 • 1ABCD  Kaisa Kangas, Lila Luoma, Lissu Halonen, Veera Salonen
 • 2ABCD  Margit Tikkanen-Haario, Kaisa Hill, Viivi Hallikainen, Elise Tammela 
 • 1i Laura-Maria Sinisalo, Kathleen Nykänen
 • 2i Ajay Meswani
 • 3ABC  Jenni Lehmonen, Marjo Heinonen, Hanna Paananen
 • 3i  Virpi Jern
 • 1-4D  Anne Ahonen-Niemi (040 336 0746)
 • 4ABC Eemeli Eerolainen, Hanna-Riikka Ikonen, Emmi Hagelberg
 • 4i Bruno Gioia Sandler
 • 5ABC  Tarja Roponen, Lotta Sjövall, Sonja Harjamäki
 • 5i  Katri Pavord
 • 6ABC  Kalle Ikonen, Arja Isotalo-Teittinen, Monika Autio
 • 3-6D  Elina Kaidesoja (040 487 4526)
 • 6i  David Pavord
 • 4-6D  Susanna Toivola (040 334 1806)
 • 1-6T  Ari Söderqvist (09 3108 2290), Katri Ahvenus (09 3103 3325)

Aineenopettajat

 • Mari Mikkola, ruotsi/ranska
 • Nina Luotonen, englanti, ranska
 • Karoliina Grönlund, englanti
 • Kiti Szalai, suomi toisena kielenä
 • Anna Akgül, suomi toisena kielenä
 • Riku Hirn, liikunta

Laaja-alaiset erityisopettajat

 • Minna Lukkari
 • Kirsi Strohbehn
 • Katariina Paakkinen 
 • Anette Nurmi

Koulunkäynninohjaajat

 • Pallavi Kadam
 • Marjo Temonen
 • Abdul Razak Mohamed Serar
 • Kirsi Solmela
 • Piia Kinnunen
 • Timo Laine

Psykologi 

Katja Ruohio
katja.ruohio@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
puh. 09 310 82488, 050 512 5086

Kuraattori

Jenni Kovanen
jenni.kovanen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
puh. 09 310 71937, 050 466 9644

Kouluvalmentaja 

Loviisa Konttila
 

Terveydenhoitaja

Iida Punzalan
puh. 050 553 9332
Paikallaolo: ma-pe

Lisäapuna terveydenhoitaja Venla Koivuluoma, paikalla kerran viikossa.

Oppilaille aika ilman ajanvarausta joka päivä 11.45-12.15

Kiireellisissä asioissa ota yhteyttä omalle terveysasemalle tai terveysneuvontanumeroon 09 310 10023.

Oppilaitten erityisruokavalioilmoitukset ilmoitetaan joko wilman kautta tai paperilomakkeella. Lomakkeita saa kansliasta/omalta opettajalta.

Aamu- ja iltapäivätoiminta, kerhot ja harrastukset

Oppilaille on tarjolla monenlaista vapaaehtoista ohjattua toimintaa ennen ja jälkeen koulupäivän – mielekästä tekemistä ja kivaa yhdessäoloa turvallisessa ympäristössä.

Ennen oppitunteja järjestettävä aamupäivätoiminta on maksutonta. Se on tarkoitettu 1.–2.-luokkalaisille sekä 3. ja 4. vuosiluokan erityisen tuen oppilaille.

Järjestämme  aamupäivätoimintaa jokaisena koulupäivänä 8.15–9.50. Toimintaa järjestetään sään salliessa ulkona. Voit kysyä lisätietoa koulun aamupäivätoiminnasta rehtorilta.

Lisätietoja koulujen aamupäivätoiminnasta löydät perusopetuksen sivuiltamme.

Perusopetuksen iltapäivätoiminta on maksullista ja suunnattu 1.–2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille.

Lue lisää iltapäivätoiminnasta ja sen maksuista perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme.

Katso kouluamme lähimpänä olevat iltapäivätoimintapaikat.

Voit etsiä alueemme iltapäivätoimintapaikat palvelukartalta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Voit palvelukartalla syöttää kotiosoitteesi sille varattuun kenttään.

Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme löydät lisätietoa kerho- ja harrastustoiminnasta. 

Alla on tietoa meidän koulumme kerhoista ja harrastuksista.

Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Ilmoittautuminen on sitova. Harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen ajan.

Koulun kerhotoiminta lukuvuonna 2024-2025

Helsinkiläisille peruskoululaisille järjestetään koulupäivän yhteydessä kerhotoimintaa. Oppilaat voivat osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa koulujen oppilaskuntien kautta. Koulun kerhotoimintaa voidaan järjestää joko omalla henkilökunnalla tai ostettuna ulkopuoliselta toimijalta (osallistujille maksutonta). Tämän lisäksi koululla voi olla muutakin kaupungin ulkopuolisen toimijan järjestämää kerhotoimintaa (kohtuulliset osallistumiskustannukset).

Harrastamisen Suomen mallin harrastukset lukuvuonna 2024–2025

Harrastamisen Suomen mallin maksuttomia harrastuksia on tarjolla 3.–9.luokkien oppilaille kaikissa Helsingin peruskouluissa.  

Uusi harrastuskausi alkaa 2.9.2024. Lukuvuoden 2024–2025 harrastukset julkaistaan Harrastukset-sivustolla osoitteessa harrastukset.hel.fi sekä tällä sivulla elokuun loppupuolella. Siirry Harrastukset-sivustolle(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)  

Harrastukset on tarkoitettu ensisijaisesti oman koulun oppilaille. Voit valita myös jollakin toisella koululla järjestettävän harrastuksen. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen aikana.

Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Harrastusryhmät täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Olet tervetullut tutustumaan harrastukseen ilman ilmoittautumista, jos ryhmässä on tilaa. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä. 
 

Koulumme johtokunta

Jokaisessa koulussa toimii johtokunta, joka ohjaa ja kehittää koulun toimintaa. Koulun johtokunta koostuu huoltajien, oppilaiden ja henkilöstön edustajista. Kasvatus- ja koulutuslautakunta valitsee jäsenet neljäksi vuodeksi. Nykyisten johtokuntien toimikausi on 2021-2025. Johtokunta muun muassa hyväksyy vuosittain koulun toimintasuunnitelman. 

 

 
HELSINGIN KAUPUNKI        
MAUNULAN ALA-ASTEEN KOULU     JOHTOKUNTA
        
Kokousaika        Keskiviikko 21.3.2024 klo 17.19-18.06

Kokouspaikka    Maunulan ala-aste, ylärakennus 1.kerros opettajainhuone        
Puheenjohtaja:    Guilland Petri PAIKALLA

Johtokunnan jäsenet:    Abdullahi Mona PAIKALLA
        Eronen Johanna PAIKALLA kohdasta 4
        Juhn June PAIKALLA
        Kukko Anne PAIKALLA
        Lehmonen Jenni POISSA
        Meswani Ajay PAIKALLA

       Kiesi-Talpiainen Taija, sihteeri PAIKALLA
oppilasedustaja PAIKALLA kohdasta 4
        
Puheenjohtaja               
Petri Guilland    1-6 §
Esittelijä
        Kiesi-Talpiainen Taija    rehtori, 1-6 §
Pöytäkirjanpitäjä
        Kiesi-Talpiainen Taija    rehtori, 1-6 §

KÄSITELLYT ASIAT §§ 1-6
____________________________________________________________________________ 
PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA 
VARMENNUS

Petri Guilland        Taija Kiesi-Talpiainen 
puheenjohtaja         sihteeri 
___________________________________________________________________________ 
PÖYTÄKIRJAN TARKASTUSTOIMITUS    

Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Helsingissä 20.3.2024

        
ptk.tarkastaja         ptk.tarkastaja
June Juhn            Mona Abdullahi

§ 1 Kokouksen avaaminen,

Päätösehdotus        
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.19

Päätös
    Ehdotuksen mukaan.

§ 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Maunulan ala-asteen johtokunta totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätös    
    Ehdotuksen mukaan.

§ 3 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Päätösehdotus
     
Johtokunta valitsee pöytäkirjantarkastajiksi June Juhnin ja Mona Abdullahin.
Päätös    
    Ehdotuksen mukaan.

§ 4 Maunulan ala-asteen koulun vuoden 2024 talousarvion käyttösuunnitelman vahvistaminen

Päätösehdotus: 
Maunulan ala-asteen koulun johtokunta päättää hyväksyä talousarvion käyttösuunnitelman esittelijän ehdotuksen mukaisesti.

Lisäksi johtokunta päättää, että rehtorilla on oikeus kohdentaa johtokunnan tässä kokouksessa päättämän käyttösuunnitelman määrärahoja tiliryhmien ja toimintoalueiden välillä, jos koulun toiminta sitä vaatii. Rehtori tuo seuraavaan johtokunnan kokoukseen tiedoksi tehdyt muutokset.

Esittelijän perustelut:

Kasvatus- ja koulutuslautakunta hyväksyi 12.12.2023 §275 kasvatuksen ja koulutuksen toimialan vuoden 2024 tulosbudjetin ja oikeutti toimialajohtajan päättämään käyttötalouden ja investointien kokonaismäärärahojen puitteissa määrärahojen vastuuhenkilöt ja heidän määrärahansa ja tarkistamaan niitä tarvittaessa. Toimialajohtaja päätti 30.1.2024 §9 ja muutospäätöksellä 14.2.2024 §12 toimialan palvelukokonaisuuksien käyttömenojen määrärahat sekä niiden vastuuhenkilöt ajalle 1.1.2024 - 31.12.2024.

Kaupunginhallitus on antanut päätöksellään 12.12.2023 talousarvion noudattamisohjeet (Intra). Määrärahojen vastuuhenkilöt ovat vastuussa talousarvion tavoitteiden saavuttamisesta, euromäärien noudattamisesta sekä tuloarvion ja tulojen perinnän toteutumisesta sekä muista tulosbudjetin toteuttamisen edellyttämistä toimenpiteistä ohjeiden mukaisesti. Perusopetusjohtaja on suomenkielisen perusopetuksen määrärahojen vastuuhenkilö. Rehtori on koulun määrärahojen vastuuhenkilö.

Toimialajohtaja päätti 30.1.2024 ja 14.2.2024 palvelukokonaisuuksien ja hallinnon käyttömenojen sekä investointien määrärahat, joiden pohjalta perusopetusjohtaja päätti 29.2.2024 kehyksen talousarviovuodeksi 2024 tulosbudjetin tavoitteiden ja periaatteiden mukaisesti. Tämän perusteella aluepäälliköt ovat päättäneet yksittäisten koulujen kehyksistä.

Esittelijä toteaa, että koulun talousarvion käyttösuunnitelma on valmisteltu myönnetyn kehyksen puitteissa johtokunnan hyväksyttäväksi.

Maunulan ala-asteen koulun osalta budjettikehys on yhteensä 4 779 065 euroa. Käyttösuunnitelma perustuu oppilasmäärän keskiarvoon, kevään 2024 osalta on 564 oppilasta ja syksyn ennusteen 2024 osalta 563 oppilasta.

Käyttösuunnitelmassa on varattuna määräraha kertaluonteiseen palkitsemiseen, joka on suuruudeltaan 0,955 % henkilöstön säännöllisen työajan palkkasummasta.

Liitteet:  
Koulun käyttösuunnitelma
Tulo- ja menoerittely menolajiryhmittäin ja toiminnoittain

Päätös

Ehdotuksen mukaan 
§ 5 Maunulan ala-asteen koulun 6ABC-luokan leirikoulu

6ABC-luokan leirikoulu on kirjattu johtokunnan syksyllä 2023 hyväksymään toimintasuunnitelmaan. Esittelijä esittelee johtokunnalle hyväksyttäväksi liitteenä olevan leirikoulun ohjelman ja aikataulun. Johtokuntajäsenet Guilland ja Eronen jääväsivät itsensä asian päättämisestä.

Päätösehdotus     Maunulan ala-asteen koulun johtokunta päättää hyväksyä 6ABC-luokan leirikoulun.

Päätös    Päätös ehdotuksen mukaan.


§ 7 Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18.06

   


        
        

 
HELSINGIN KAUPUNKI        
MAUNULAN ALA-ASTEEN KOULU     JOHTOKUNTA
        
Kokousaika        Maanantai 2.10.2023 klo 17.39-18.40

Kokouspaikka    Maunulan ala-aste, Maunulanmäki 5

Puheenjohtaja:    Guilland Petri

Johtokunnan jäsenet:    Abdullahi Mona 
        Eronen Johanna 
        Juhn June 
        Kukko Anne 
        Lehmonen Jenni 
        Meswani Ajay

       Kiesi-Talpiainen Taija, sihteeri PAIKALLA

oppilasedustajat §4
        
        
Puheenjohtaja               
Petri Guilland    1-6 §
Esittelijä
        Kiesi-Talpiainen Taija    rehtori, 1-6 §    
Pöytäkirjanpitäjä
        Kiesi-Talpiainen Taija    rehtori, 1-6 §
KÄSITELLYT ASIAT §§ 1-6
____________________________________________________________________________ 
PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA 
VARMENNUS

Petri Guilland        Taija Kiesi-Talpiainen 
puheenjohtaja         sihteeri 
___________________________________________________________________________ 
PÖYTÄKIRJAN TARKASTUSTOIMITUS    

Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Helsingissä 2.10.2023

Johanna Eronen        June Juhn
ptk.tarkastaja         ptk.tarkastaja

§ 1 Kokouksen avaaminen, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Päätösehdotus        
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.39
Maunulan ala-asteen johtokunta totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätös    Ehdotuksen mukaan
    


§ 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Päätösehdotus
     
Johtokunta valitsee pöytäkirjantarkastajiksi Johanna Erosen ja June Juhnin.

Päätös    Ehdotuksen mukaan
    

§ 3    Läsnäolo- ja puheoikeuden antaminen alaikäisille oppilaiden edustajille

Päätösehdotus    Maunulan ala-asteen johtokunta päätti, että oppilaskunnan nimeämillä oppilaiden edustajilla on läsnäolo- ja puheoikeus johtokunnan kokouksissa.

Oppilailla ei ole oikeutta ottaa osaa päätöksentekoon eikä läsnäolo-oikeutta silloin, kun käsitellään henkilökuntaa tai oppilaiden kurinpitoa koskevia asioita.

Päätös        Ehdotuksen mukaan

Esittelijän perustelut    Hallintosäännön 29 luvun 7 §:n mukaan muiden toimielinten kokouksissa on läsnäolo- ja puheoikeus esittelijöillä ja sen lisäksi pormestarilla, kaupunginhallituksen määräämällä edustajalla, kansliapäälliköllä sekä asianomaisen toimialan apulaispormestarilla ja toimialajohtajalla. Muiden henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta päättää muiden toimielinten osalta toimielin tai toimielimen asettava viranomainen.

Oppilaskunnan hallitus nimeää keskuudestaan oppilaiden edustajat johtokuntaan. Johtokunta antaa heille läsnäolo- ja puheoikeuden ensimmäisen kokouksessaan. 
Toimielimen kokouksissa päätöksentekoon osallistuvat vain toimielimen jäsenet ja tarvittaessa esteellisten tai estyneiden jäsenten varajäsenet. Muilla kuin toimielimen jäsenillä on oikeus ottaa osaa vain keskusteluun.

Oppilaiden edustajilla ei ole läsnäolo- ja puheoikeutta johtokunnan kokouksissa silloin, kun käsitellään henkilökuntaa tai oppilaan kurinpitoa koskevaa asiaa.
        

§ 4    Lausuntopyyntö: Maunulan ala-asteen johtokunnan esitys lukuvuoden 24-25 työ- ja loma-ajoista

Lausunto
Maunulan ala-asteen koulun johtokunta kannattaa vaihtoehtoa 1.
Opettajakuntaa ja muuta henkilökuntaa on tiedotettu lukuvuoden 2024-2025 työ- ja loma-ajoista. Opettajakunta ja muu henkilökunta on voinut äänestää vaihtoehdoista henkilöstökokouksessa 27.9.2023. Suurin osa henkilöstöstä kannattaa vaihtoehtoa 1.
Oppilaskunta on käsitellyt lukuvuoden 2024-2025 työ- ja loma-aikoja kokouksessaan 26.9.2023 ja päättänyt äänestyksen perusteella kannattaa vaihtoehtoa 1.

Liitteet         Oppilaskunnan lausunto liitteenä (liite 1).
Muutoksenhaku    Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

Tiedoksi        Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Lausuntoehdotus    Lausunto on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut
                    
Johtokunnalle                    24.8.2023

LAUSUNTOPYYNTÖ HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISTEN PERUSKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJOISTA LUKUVUONNA 2024–2025

Perusopetuksessa lukuvuosi alkaa 1. päivänä elokuuta ja päättyy 31. päivänä heinäkuuta. Lukuvuodessa on 190 työpäivää. Lukuvuoden työpäivistä vähennetään muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi sattuva itsenäisyyspäivä, loppiainen ja vapunpäivä (perusopetuslain 23 §).

Lukuvuonna 2024–2025 itsenäisyyspäivä, loppiainen ja vapunpäivä sattuvat muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi, joten ne vähentävät kolme työpäivää. Koulutyötä tulee siis tehdä 187 työpäivää.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala pyytää johtokunnan lausuntoa alla olevista vaihtoehdoista liittyen suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-aikoihin lukuvuonna 2024–2025:

1. vaihtoehto

Työaika alkaa syksyllä 8.8.2024 (to) ja päättyy 20.12.2024 (pe).
Syysloma on viikolla 42 eli 14.10.2024 (ma) - 18.10.2024 (pe).
Joululoma on 21.12.2024 (la) - 6.1.2025 (ma).
Työaika alkaa keväällä 7.1.2025 (ti) ja päättyy 31.5.2025 (la).
Talviloma on viikolla 8 eli 17.2.2025 (ma) - 21.2.2025 (pe).

Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi aikaisemmin elokuussa. Joululoma olisi hieman yli kaksi viikkoa niin, että opiskelu alkaisi loppiaisen jälkeen. Lokakuussa olisi viikon syysloma ja helmikuussa viikon talviloma.

2. vaihtoehto

Työaika alkaa syksyllä 12.8.2024 (ma) ja päättyy 20.12.2024 (pe).
Syysloma on viikolla 42 eli 14.10.2024 (ma) - 18.10.2024 (pe).
Joululoma on 21.12.2024 (la) - 1.1.2025 (ke).
Työaika alkaa keväällä 2.1.2025 (to) ja päättyy 31.5.2025 (la).
Talviloma on viikolla 8 eli 17.2.2025 (ma) - 21.2.2025 (pe).

Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi hieman myöhemmin elokuussa. Joululoma olisi vastaavasti lyhempi niin, että opiskelu alkaisi tammikuun toisena päivänä. Lokakuussa olisi viikon syysloma ja helmikuussa viikon talviloma.

Ennen johtokunnan kokousta asia tulee käsitellä opettajien ja muun henkilökunnan keskuudessa näiden mielipiteen selvittämiseksi. Oppilaskunnalta pyydetään oma lausunto, joka liitetään johtokunnan lausuntoon.

Lisäksi perusopetuslain 47 a §:n mukaan opetuksen järjestäjän tulee huolehtia siitä, että kaikilla koulun oppilailla tulee olla mahdollisuus ilmaista mielipiteensä heidän asemaansa liittyvistä asioista. Tämä tarkoittaa, että kaikilla koulun oppilailla tulee olla mahdollisuus ilmaista mielipiteensä edellä olevista vaihtoehdoista esim. äänestämällä. Yhteenveto oppilaiden mielipiteistä tulee toimittaa edellä tarkoitettujen lausuntojen mukana.

Asiakirjat toimitetaan kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle Henrik Hirviniemelle sähköisesti osoitteeseen henrik.hirviniemi@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) 10.10.2023 (ti) mennessä.

Lisätiedot:
Henrik Hirviniemi, lakimies, puhelin (09) 310 26086 tai henrik.hirviniemi@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

§ 5    Maunulan ala-asteen toimintasuunnitelma lukuvuodelle 2023-2024

Päätösehdotus
Maunulan ala-asteen johtokunta hyväksyi liitteenä olevan toimintasuunnitelman lukuvuodelle 2023-2024.

Liitteet
Toimintasuunnitelma (liite 2)

Päätös        Ehdotuksen mukaan

Esittelijän perustelut

Maunulan ala-asteen koulun toimintasuunnitelma lukuvuodelle 2023-2024 on laadittu yhdessä opettajakunnan ja henkilökunnan kanssa.

§ 6 Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18.40.

 
HELSINGIN KAUPUNKI        
MAUNULAN ALA-ASTEEN KOULU     JOHTOKUNTA
        
Kokousaika        Tiistai 30.5.2023 klo 17.37-18.35

Kokouspaikka    Maunulan ala-aste, ylärakennus 1.kerros opettajainhuone        
Puheenjohtaja:    Guilland Petri    LÄSNÄ

Johtokunnan jäsenet:    Abdullahi Mona     LÄSNÄ
        Eronen Johanna    LÄSNÄ
        Juhn June        LÄSNÄ
        Kukko Anne        LÄSNÄ
        Lehmonen Jenni POISSA Ikonen Kalle LÄSNÄ
        Meswani Ajay     POISSA

       Kiesi-Talpiainen Taija, sihteeri LÄSNÄ
oppilasedustajat    POISSA
    
        
Puheenjohtaja               
Petri Guilland    1-5 §
Esittelijä
        Kiesi-Talpiainen Taija    rehtori, 1-5 §    
Pöytäkirjanpitäjä
        Kiesi-Talpiainen Taija    rehtori, 1-5§
KÄSITELLYT ASIAT §§ 1-5
__________________________________________________________________ 
PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS

Petri Guilland        Taija Kiesi-Talpiainen 
puheenjohtaja         sihteeri ___________________________________________________________________________ 
PÖYTÄKIRJAN TARKASTUSTOIMITUS     
Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Helsingissä 30.5.2023

Anne Kukko            Mona Abdullahi
ptk.tarkastaja         ptk.tarkastaja        
    
    
§ 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Päätösehdotus        
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.37.
Maunulan ala-asteen johtokunta totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätös
    Ehdotuksen mukaan

§ 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Päätösehdotus
     
Johtokunta valitsee pöytäkirjantarkastajiksi Anne Kukon ja Mona Abdullahin.

Päätös
    Ehdotuksen mukaan.    

§ 3 Maunulan ala-asteen koulun toimintakertomuksen hyväksyminen

Toimintakertomus kootaan siten, että toimintasuunnitelmaan arvioidaan, toteutuiko suunnitelma kokonaan, osittain vai ei lainkaan. Mahdolliset korjaukset ja lisäykset tehdään tämän perään. Toimintakertomuksen kokoaminen aloitettiin johtoryhmässä maaliskuussa 2023. Opettajat ovat arvioineet toimintasuunnitelman toteutumista huhti-toukokuussa, jonka jälkeen johtoryhmä viimeisteli toimintakertomuksen. Yhteinen kokous pidettiin keskiviikkona 24.5. Toimintakertomus liitteenä (liite 1).

Päätösehdotus
Johtokunta hyväksyy Maunulan ala-asteen koulun toimintakertomuksen 2022-2023.

Päätös
    Ehdotuksen mukaan.


§ 4 Ilmoitusasiat, ensi lukuvuoden henkilöstö ja ajankohtaisia asioita

Tänä keväänä vakituiseen virkaan 1.8.2023 alkaen valittiin Juha Järvenpää, luokanopettajaksi englanninkieliseen opetukseen. Luokanopettaja Sanna Leino erosi virastaan huhtikuussa 2023.
Rehtori esittelee ensi lukuvuoden henkilöstösuunnitelman (liite 2) ja kertoo ajankohtaisia asioita.

Päätösehdotus
Johtokunta merkitsee ilmoitusasiat tiedoksi.

Päätös
    Ehdotuksen mukaan.

§ 5 Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18.35.

 
HELSINGIN KAUPUNKI        
MAUNULAN ALA-ASTEEN KOULU     JOHTOKUNTA
        
Kokousaika        Torstai 30.3.2023 klo

Kokouspaikka    Maunulan ala-aste, Maunulanmäki 5

Puheenjohtaja:    Guilland Petri

Johtokunnan jäsenet:    Abdullahi Mona
        Eronen Johanna
        Juhn June
        Kukko Anne
        Lehmonen Jenni
        Meswani Ajay

       Kiesi-Talpiainen Taija, sihteeri 
oppilasedustaja 
        
        
Puheenjohtaja               
Petri Guilland    1-3 §
Esittelijä
        Kiesi-Talpiainen Taija    rehtori, 1-3 §
        
Pöytäkirjanpitäjä
        Kiesi-Talpiainen Taija    rehtori, 1-3§
KÄSITELLYT ASIAT §§ 1-3
____________________________________________________________________________ 
PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA 
VARMENNUS

Petri Guilland        Taija Kiesi-Talpiainen 
puheenjohtaja         sihteeri 
___________________________________________________________________________ 
PÖYTÄKIRJAN TARKASTUSTOIMITUS    

Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Helsingissä 30.3.2023

        
ptk.tarkastaja         ptk.tarkastaja

§ 1 Kokouksen avaaminen, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä pöytäkirjan tarkastajien valinta

Päätösehdotus        
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.51. Maunulan ala-asteen johtokunta totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Samalla johtokunta valitsee pöytäkirjantarkastajiksi Johanna Erosen ja June Juhnin.

Päätös    Ehdotuksen mukaan.


§ 2 Maunulan ala-asteen koulun vuoden 2023 talousarvion käyttösuunnitelman vahvistaminen

Päätösehdotus: 
Maunulan ala-asteen koulun johtokunta päättää hyväksyä talousarvion käyttösuunnitelman esittelijän ehdotuksen mukaisesti.
Lisäksi johtokunta päättää, että rehtorilla on oikeus kohdentaa johtokunnan tässä kokouksessa päättämän käyttösuunnitelman määrärahoja tiliryhmien ja toimintoalueiden välillä, jos koulun toiminta sitä vaatii. Rehtori tuo seuraavaan johtokunnan kokoukseen tiedoksi tehdyt muutokset.

Esittelijän perustelut:

Kasvatus- ja koulutuslautakunta hyväksyi 13.12.2022 §303 kasvatuksen ja koulutuksen toimialan vuoden 2023 tulosbudjetin ja oikeutti toimialajohtajan päättämään käyttötalouden ja investointien kokonaismäärärahojen puitteissa määrärahojen vastuuhenkilöt ja heidän määrärahansa ja tarkistamaan niitä tarvittaessa. Toimialajohtaja päätti 8.2.2023 §12 toimialan palvelukokonaisuuksien käyttömenojen määrärahat sekä niiden vastuuhenkilöt ajalle 1.1.2023 - 31.12.2023.

Kaupunginhallitus on antanut päätöksellään 13.12.2022 talousarvion noudattamisohjeet (Intra). Määrärahojen vastuuhenkilöt ovat vastuussa talousarvion tavoitteiden saavuttamisesta, euromäärien noudattamisesta sekä tuloarvion ja tulojen perinnän toteutumisesta sekä muista tulosbudjetin toteuttamisen edellyttämistä toimenpiteistä ohjeiden mukaisesti. Perusopetusjohtaja on suomenkielisen perusopetuksen määrärahojen vastuuhenkilö. Rehtori on koulun ja oppilaitoksen määrärahojen vastuuhenkilö.

Toimialajohtaja päätti palvelukokonaisuuksien ja hallinnon käyttömenojen sekä investointien määrärahat 8.2.2023, jonka pohjalta perusopetusjohtaja päätti kehyksen talousarviovuodeksi 2023 tulosbudjetin tavoitteiden ja periaatteiden mukaisesti. Tämän perusteella aluepäälliköt ovat päättäneet yksittäisten koulujen kehyksistä.

Esittelijä toteaa, että koulun talousarvion käyttösuunnitelma on valmisteltu myönnetyn kehyksen puitteissa johtokunnan hyväksyttäväksi.

Maunulan ala-asteen koulun osalta budjettikehys on yhteensä 4 607 705 euroa. Käyttösuunnitelma perustuu oppilasmäärän keskiarvoon, kevään 2023 osalta on 562 oppilasta ja syksyn ennusteen 2023 osalta 563 oppilasta.

Käyttösuunnitelmassa on varattuna määräraha kertaluonteiseen palkitsemiseen, joka on suuruudeltaan 0,6 % henkilöstön säännöllisen työajan palkkasummasta.

Liitteet:  
koulun käyttösuunnitelma
tulo- ja menoerittely menolajiryhmittäin ja toiminnoittain

Päätös    Ehdotuksen mukaan


§ 3 Maunulan ala-asteen koulun 6B-luokan leirikoulu

6B-luokan leirikoulu on kirjattu johtokunnan syksyllä 2022 hyväksymään toimintasuunnitelmaan. Esittelijä esittelee johtokunnalle hyväksyttäväksi leirikoulun ohjelman, aikataulun ja säännöt.

Päätösehdotus     Maunulan ala-asteen koulun johtokunta päättää hyväksyä 6B-luokan leirikoulun.

Päätös    Esityksen mukaan

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18.27

Koulumme sosiaalisessa mediassa

Kerromme koulun arjesta myös Facebookissa, otathan meidät seurantaan.

Maunulan ala-aste Facebookissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Sijainti

Maunulanmäki 5, 00630 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

 • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
 • Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.
 • Kulkureitillä on 1 porrasaskelma.

Pääsisäänkäynti

 • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
 • Sisäänkäynnin yhteydessä on 2 peräkkäistä porrasaskelmaa.
 • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi aukeaa kulunvalvonta-avaimella.
 • Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.
 • Tuulikaappi on ahdas.

Sisätilat

 • Toimipisteessä on 4 kerrosta.
 • Tilan keskeisillä kulkureiteillä on vähintään 4 kääntyvää porrasaskelmaa, jossa on käsijohteet molemmilla puolilla.
 • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi.