Kruununhaan yläasteen koulu

Kruununhaassa sijaitseva koulussamme on vuosiluokat 7-9.
Kruununhaan yläasteen koulu
Kuva: Tiina Piri

Yhteystiedot

Snellmaninkatu 18, 00170 Helsinki Näytä esteettömyystiedot Näytä sijainti palvelukartalla
suomi ruotsi
PL 17303, 00099 Helsingin kaupunki

Apulaisrehtori
Ari-Pekka Vallenius
+358 9 310 72229
ari-pekka.vallenius@edu.hel.fi

Apulaisrehtori
Katriina Kokko
+358 9 310 86524
katriina.kokko@edu.hel.fi

Koulusihteeri
Minna Nieminen
+358 9 310 86529
minna.nieminen@hel.fi

Rehtori
Jani Puurula
+358 9 310 86528
jani.puurula@hel.fi

Lukuvuosi 2024-2025

Kielten opetus

englanti, ranska
englanti, espanja, ranska, ruotsi, saksa
ruotsi
ranska, saksa

Painotettu opetus

musiikki, tanssi

Tarjolla sali

Kruununhaan yläasteen koulussa opiskellaan vuosiluokilla 7-9. Toimimme lähikouluna Kruununhaan, Katajanokan, Kaisaniemen ja Suomenlinnan oppilaille. Koulumme tarjoaa lisäksi painotettua opetusta musiikissa ja tanssitaiteessa, joihin oppilaat valitaan myös muualta Helsingistä kymmenistä eri kouluista. Koulussamme painotetaan kulttuurikasvatusta. Kulttuurikasvatusta toteutamme kaikille siten, että kuvataide ja käsityö toteutuu designlinjana oman alueen oppilaille tällä hetkellä sisäisenä painotuksena. Oppilaita meillä on yhteensä noin 500 ja henkilökuntaa noin 50.

Kruununhaan yläasteella opetamme niitä tietoja ja taitoja, joita oppilaat tarvitsevat elämässään. Koulumme korostaa hyvien käytöstapojen, vastuunkantamisen ja suvaitsevan ilmapiirin merkitystä. Tuemme jokaisen nuoren kasvua, oppimista ja hyvinvointia. Oppilaita kannustetaan aktiivisesti osallistumaan koulun yhteiseen toimintaan, joka edistää oppilaiden yhteisöllisyyttä. Meillä jokainen oppilas osallistuu koulumme kulttuuripolun toteuttamiseen.

Meidän koulu

Valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta on laadittu Helsingin oma kuntakohtainen opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) sekä koulukohtaiset opetussuunnitelmat. Opetusta meidän koulussa ohjaa koulun opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Koulun opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, mitä aineita koulussa opiskellaan, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea.

Taito- ja taideaineet ovat vahvasti läsnä koulupäivissämme projektien, konserttien, esitysten ja käsillä tekemisen muodossa (katso Krunan Kulttuuripolku (pdf)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)). Opiskelua rytmittävät neljä jaksoa.

Koulussa on musiikin ja tanssitaiteen painotettua opetusta, johon hakeudutaan valintakokeella koko kaupungin alueelta. Oman alueen oppilaat osallistuvat sisäiseen painotukseen.

Lukuvuositiedote 2023-2024(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kieliohjelma

 • 1. luokalta alkanut vieras kieli (A1): englanti, ranska
 • 3. luokalta alkanut vapaaehtoinen vieras kieli (A2): englanti, espanja, ranska, ruotsi, saksa
 • 6. luokalta alkava toinen kotimainen kieli (B1): ruotsi
 • 8. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (B2): ranska, saksa

Oppilaalla voi olla seitsemännelle luokalle tullessaan kaksi A-kieltä, A1-kieli ja vapaaehtoinen A2-kieli. Kuudennen luokan mennessä molemmissa kielissä on saavutettu sama taso. Toista kotimaista kieltä, ruotsia, voi opiskella A-kielenä tai B-kielenä. Oppilas voi aloittaa valinnaisaineena myös uuden kielen, jos ryhmä toteutuu. Tämän B2-kielen opiskelu alkaa kahdeksannelta luokalta.

Painotettu opetus

Koulussamme on musiikin ja tanssitaiteen painotettua opetusta, johon hakeudutaan valintakokeella koko kaupungin alueelta. Oman alueen oppilaille on tarjolla design-linja koulun sisäisenä painotuksena.

Musiikkipainotus

Musiikkipainotuksen esittelyvideo.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Tanssitaidepainotus

Lue lisää tanssitaiteen linjasta täältä.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Design-linja (sisäinen painotus)

Designlinjan esittely (PDF-tiedosto)

Tietoa tuleville 7.-luokkalaisille

Tervetuloa tutustumaan kouluun tiistaina 21.5.2024! Olette saaneet asiasta lisätietoa Tervetuloa kouluun -kirjeen mukana, joka lähetettiin oppilaaksiottopäätöksen yhteydessä. 

Oppilaaksioton ajankohtaista (15.5.2024)

Enimmäisoppilasmäärämme on tällä hetkellä täynnä. Voimme ottaa oppilaiksi yleislinjalle (design) vain omalle oppilaaksiottoalueelle muuttavat oppilaat. Tämä koskee kaikkia luokka-asteita.

Painotettuun opetukseen voi hakeutua kesken yläkoulun vain, jos oppilas on osallistunut kyseiseen painotettuun opetukseen muussa kunnassa (esim. ollut musiikkiluokalla) ja oppilas on muuttamassa Helsinkiin. Koulussa on tällöin oltava vapaana oppilaispaikka painotusopetukseen. Lisäksi oppilaan on läpäistävä hyväksytysti valintakoe.

Valintakokeet tammikuussa 2024

Määräajassa ilmoittautuneille oppilaille järjestetään 7. luokalta alkavaan painotukseen valintakokeet seuraavasti. 

Erillistä kutsua valintakokeeseen ei lähetetä. Valintakokeeseen ei tarvitse valmistautua. Saavu valintakokeeseen mielellään 10 minuuttia ennen sen alkua. Valintakokeet ovat koululla osoitteessa Snellmaninkatu 18. Paikalla on opasteet oikeisiin tiloihin.

Tanssitaide:

On hyvä, jos olet valmiiksi pukeutunut tanssillisiin vaatteisiin, koska pukuhuonetilat ja aika vaatteiden vaihdolle ovat rajallisia.

Huom. maanantain 15.1. ryhmäjakoon on tullut muutoksia alkuperäiseen nähden johtuen ryhmien oppilasmääristä. Muutos koskee H–Ke -alkuisia sukunimiä. Oppilaan suoritus huomioidaan joka tapauksessa, vaikka oppilas osallistuisi alkuperäisen ilmoituksen mukaiseen ryhmään vahingossa. 

 • A–H -kirjaimilla alkavat sukunimet maanantaina 15.1.2024 klo 9.00–11.00 
 • I–Ke -kirjaimilla alkavat sukunimet maanantaina 15.1.2024 klo 12.00–14.00 
 • Ki-Kä-kirjaimilla alkavat sukunimet maanantaina 15.1.2024 klo 15.00–17.00 
 • L–O -kirjaimilla alkavat sukunimet tiistaina 16.1.2024 klo 9.00–11.00 
 • P–S -kirjaimilla alkavat sukunimet tiistaina 16.1.2024 klo 12.00–14.00 
 • T–Ö -kirjaimilla alkavat sukunimet tiistaina 16.1.2024 klo 15.00–17.00
Musiikki:
 • Ota mukaan oma lyijykynä ja pyyhekumi. 
 • Yhteinen osuus on tiistaina 23.1.2024 klo 9.00 – n. 10.15
 • Yhteisessä tilaisuudessa sinulle annetaan oma aika henkilökohtaiseen soitto- ja laulunäytteeseen tammi–helmikuun vaihteeseen. Henkilökohtaiseen osioon voit ottaa tarvittaessa mukaasi oman soittimen.  

Onnea valintakokeisiin!

Avoimet ovet perjantaina 24.11.2023 klo 9-14

Tervetuloa tutustumaan Kruununhaan yläasteen uudistettuihin tiloihin ja seuraamaan yläkoulun arkea ja koulunpitoa! Vietämme perjantaina 24.11. klo 9-14 avoimien ovien päivää, johon voi osallistua seuraavasti:  

 • Oppilaat pitävät koulussa tutustumiskierroksia, jotka alkavat vartin välein pääsisäänkäynnin aulasta; voitte tutustua tiloihin myös omatoimisesti. Kierroksia ei järjestetä ruokatuntien aikana klo 11-12.30.
 • Voitte tulla seuraamaan oppitunteja ja kohtaamaan opettajia ja muuta henkilöstöä oppituntien lomassa. 
 • Vain nykyiset huoltajat: Rehtorin aamukahvit ja keskustelutilaisuus ajankohtaisista asioista järjestetään klo 9-10 ruokalassa (Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt)
 • Vanhempainyhdistys Kruttu ry pitää kahvilaa kotitalousluokissa 5. kerroksessa klo 10-14 – tapaa muita huoltajia, Krutun jäseniä ja myös koulun henkilöstöä. 
 • 2. kerroksesta löydät design -linjan näyttelyn.
 • Tanssiesityksiä ja demotunteja pyörii koulun salissa 3. kerroksessa.
 • Musiikkilinjalaisia esiintyy ruokalan edessä ruokatuntien aikana klo 11-12.30.  Muina aikoina musiikin tunteja voi seurata musiikin luokissa 3. kerroksessa. 

Lämpimästi tervetuloa!  

Krunan koko henkilöstö ja oppilaat 

Kruununhaan yläasteen koulun esittelytilaisuus pidettiin ke 15.11.2023.

Nykyisille 6.-luokkalaisille ja heidän huoltajilleen suunnattu Kruununhaan yläasteen koulun esittely- ja infotilaisuus järjestettiin keskiviikkona 15.11. Tilaisuuden yhteisen osuuden materiaalit löydät täältä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Linjoihin voit tutustua kotisivullamme. Erillisen hakuoppaan aikatauluineen löydät täältä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Hakuaika on 20.11.-3.12.2023.

Infotilaisuuden lisäksi järjestämme avointen ovien tilaisuuden pe 24.11. klo 9-14, jolloin olette tervetulleita tutustumaan koulun toimintaan ja koulurakennukseen. Lähikoulujen kuudesluokkalaiset pääsevät tutustumaan kouluumme myös oman koulupäivänsä aikana marraskuun alussa.

Yhteishaku 2024

Ohjeet täällä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Tervetuloa kouluun!

Lukuvuosi alkaa torstaina 10.8.2023. Ensimmäinen koulupäivä on 8.- ja 9.-luokkalaisilla klo 10-13 kotiluokissa.  Uusilla seiskoilla koulupäivä alkaa jo klo 9.00 koulun pihalta, josta tukioppilaat ohjaavat teidät kotiluokkiin. Seiskojen ensimmäinen koulupäivä päättyy klo 12.  Toivotamme uudet ja vanhat oppilaat lämpimästi tervetulleiksi Krunan kouluun!

Tietoa uusille oppilaille

12.5.2023
Järjestämme lokakuussa 2023 nykyisille 6.-luokkalaisille ja heidän huoltajilleen tiedotustilaisuuden hakeutumisesta kouluumme. Tilaisuuden tarkempi ajankohta julkaistaan alkusyksyllä. Hakuopas 2024 julkaistaan syys-lokakuussa.

Koulumme sosiaalisessa mediassa

Kerromme koulun arjesta myös Facebookissa, otathan meidät seurantaan.

Kruununhaan yläaste Facebookissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Krunainsta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kodin ja koulun yhteistyön periaatteet ja toimintatavat on kuvattu jokaisen koulun opetussuunnitelmassa. Siihen kuuluvat mm. vanhempainillat, vanhempainvartit sekä yhteydenpito sähköisen Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta. 

Käytännön yhteistyöstä ja toiminnasta sovitaan yhdessä koulun ja huoltajien kanssa. Kodin ja koulun yhteistyö on vastavuoroista. Koulussa toimii johtokunta ja myös vanhempainyhdistys Kruttu ry.

Wilma

Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta huoltajat voivat saada tietoa lastensa opetuksesta, opetusjärjestelyistä ja arvioinnista sekä selvittää poissaoloja. Wilmassa huoltajat saavat koulun lähettämiä tiedotteita ja voivat olla yhteydessä opettajiin, rehtoriin ja oppilashuoltoon. Wilmaa käyttävät myös oppilaat ja opiskelijat omien opintojensa seurantaan. Huoltajakohtaiset wilma-tunnukset annetaan syyslukukauden alkaessa siitä koulusta, jossa lapsi on aloittanut.

Opi käyttämään Wilmaa YouTube-videoidemme avulla.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Koulussamme on käytössä kuuden viikon jaksolla kiertävät perus- ja kasvisruokalistat. Päivittäin on valittavana kaksi pääruokavaihtoehtoa. Ateriaan kuuluu lämmin ruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, ruokajuoma, leipä ja levite.

Katso koulun lounaslista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

 

Järjestyssääntöjen tarkoitus on:  

1) Turvata koulutyön sujuminen rauhallisesti 

2) Taata viihtyisä ja turvallinen kouluympäristö 

3) Opettaa vastuullisuuteen ja yhteisten sääntöjen noudattamiseen 

Järjestyssäännöt ovat voimassa koulupäivän aikana. Koulun järjestyssäännöt koskevat myös koulualueen ja -ajan ulkopuolella tapahtuvaa toimintaa, kuten retkiä, vierailuja ja siirtymiä. Koulumatkat ovat osa koulupäivää. 

Oppilaalla on oikeus tulla kohdelluksi yhdenvertaisesti ja tasa-arvoisesti sekä oikeus henkilökohtaiseen koskemattomuuteen.  

Oppilaalla on velvollisuus osallistua opetukseen, suorittaa tehtävänsä tunnollisesti ja käyttäytyä asiallisesti. Oppilaan on käyttäydyttävä muita kiusaamatta ja syrjimättä, sekä toimittava siten, ettei hän vaaranna muiden oppilaiden, kouluyhteisön tai oppimisympäristön turvallisuutta tai terveyttä. 

Oppilaan perustehtävä koulussa on opiskella, oppia ja kasvaa ihmisenä. 

Koulussamme: 

1. Käyttäydymme kohteliaasti kaikkia kohtaan. Emme syrji tai kiusaa ketään.  

2. Emme kuvaa tai koske ketään ilman lupaa - edes leikillään. Kunnioitamme toisten omaisuutta. 

3. Pidämme huolta yhteisestä koulurakennuksesta ja omaisuudesta. Siivoamme omat jälkemme. 

4. Olemme päihteettömiä ja savuttomia. 

Oppitunneilla: 

5. Noudatamme opettajan ohjeita ja kuuntelemme sitä, jolla on puheenvuoro. 

6. Annamme työrauhan itselle ja muille sekä keskitymme opiskeluun. 

7. Käytämme puhelinta, muita älylaitteita ja kuulokkeita vain opettajan luvalla. 

8. Jätämme ulkovaatteet kaappiin.  

9. Emme syö tai juo. 

Sisällä ja ruokalassa: 

 10. Otamme toiset huomioon myös välituntisin. Emme metelöi. 

 11. Pidämme kulkuväylät käytävillä ja portaissa avoimina turvallisuussyistä.  

 12. Syömme ripeästi omalla vuorollamme.  

 13. Emme käytä ruokalassa puhelinta, hattua ja ulkovaatteita. Reppu ja ulkovaatteet säilytetään kaapissa ruokailun ajan. 

 14. Palautamme astiamme ja jätämme oman paikkamme siistiksi. 

Ulkona: 

 15.Emme poistu koulu- tai välituntialueelta ilman opettajan lupaa.  

 16. Siirrymme paikasta toiseen turvallisesti koulun sääntöjä ja liikennesääntöjä noudattaen sekä kanssakulkijat huomioiden. 

 17. Pidämme huolta välituntivälineistä ja palautamme ne käytön jälkeen. 

 18. Huomioimme kaikki pihan käyttäjät ja pidämme huolta ympäristöstä. 

Henkilökuntamme yhteystiedot

Koulusihteeri 

toimistopalvelut.kruununhaanylaaste@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Koulumatka-avustushakemukset toimitetaan yllä olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Kanslia on avoinna on avoinna tällä hetkellä sopimuksesta.
Toimistopalveluille ilmoitetaan nimen, osoitteen, puhelinnumeron ja henkikirjoitustietojen muutoksista. 
Toimistopalvelut auttaa myös Wilma-tunnuksiin liittyvissä ongelmissa.

Päättötodistusjäljennösten tilaus Kaskon arkistosta.

Yleiset ohjeet koulun tilojen vuokraamisesta kouluajan ulkopuolella.

Liikuntasalien tilavaraukset kouluajan ulkopuolella.

Rehtori 

Jani Puurula
puh. 09 310 86528, 040 839 3213
jani.puurula@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Apulaisrehtorit 

Ari-Pekka Vallenius
puh. 09 310 72229, 050 505 2115
ari-pekka.vallenius@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Katriina Kokko
puh. 09 310 86524, 040 334 9162
katriina.kokko@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Oppilaanohjaajat

Satu Hietala 
puh. 09 310 86647, 040 334 9165
satu.hietala@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Erja Silván
puh. 09 310 86534, 040 334 9163
erja.silvan@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Karoliina Käpylehto (maanantaisin)
puh. 09 310 86502, 040 334 8948
karoliina.kapylehto@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Johtokunnan puheenjohtaja 

Sakari Röyskö

Kohdevastaava 

Jani Niiranen
puh. 050 407 0249
kv.kruunuhaka@sol.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Kouluravintola

puh. 09 310 86536
kouluravintola.kruununhaka@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Sähköpostiosoite opettajille: etunimi.sukunimi@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) paitsi kaisa2.jauhiainen
Opettajanhuone puh. 09 310 86532

Ahonen Tommi (Aho) ortodoksinen uskonto
Autio Siiri (Aut) äidinkieli ja kirjallisuus 
Dunderberg Fanni (Dun) virkavapaalla
Eskelinen Jari (Esk) lo 8H äidinkieli ja kirjallisuus
Grönros Petra (Grö) lo 8B matematiikka, fysiikka, tvt-vastuuopettaja
Haataja Iita (Haa) katolinen uskonto (opetus Meilahden yläasteella)
Heikkilä Asta (Hei) terveystieto, kotitalous
Hietala Satu (Hie) oppilaanohjaus 040 334 9165
Hiltunen Elina (Hil) lo 9A kotitalous 040 842 8791
Himmi Sonja (Him) lo 7-9J erityisluokanopettaja 040 658 6862
Huhtaniska Annaleena (Huh) kuvataide, design
Hyppönen Lotta (Hyp) lo 9E erityisopetus 9.lk:t    040 826 3497
Jalli Tuija (Jal) lo 9G kemia, fysiikka
Jauhiainen Kaisa (Jau) lo 7F biologia, maantieto, terveystieto, lakitieto
Jäämaa Elina (Jää) lo 9C kotitalous 040 842 7840
Kariola Margariitta (Kar) lo 7D  ev.lut. uskonto
Kervinen Ville (Ker) musiikki
Kokko Katriina (Kok) erityisopetus, apulaisrehtori 040 334 9162
Kokko Tiia (KoT) käsityö, design, terveystieto
Korkalainen Katja (Kor) (virkavapaalla)
Koskialho Amira (Sao) englanti, ruotsi
Kupila Tiina (Kup) saksa, ruotsi    
Kämäräinen Nea (Käm) liikunta 7AG
Käpylehto Karoliina (Käp) oppilaanohjaus 040 334 8948
Laukkanen Netta (Lau) lo 8E äidinkieli ja kirjallisuus, elämänkatsomustieto
Lavonen Päivi (Lav) suomi toisena kielenä
Manninen Paula (Man) (virkavapaalla)
Mikander Anne (Mia) koulunkäynninohjaaja 040 145 5434
Mikkola Teppo (Mik) lo 8C käsityö, design 040 842 7761
Muittari Eevamaija (Mui) ranska
Mäkelä Raili (Mäk) lo 7E matematiikka, kemia
Mälkiä Anniina (Mäl) matematiikka 
Määttä Sirpa (Mää) lo 7G äidinkieli ja kirjallisuus
Nikolov Johanna (Nik) lo 8A biologia, maantieto
Paalasmaa Sanna (Paa) fysiikka, kemia
Pankakoski Johanna (Pan) lo 9D historia, yhteiskuntaoppi
Pasanen Katri (Pas) lo 7H biologia, maantieto
Pihkanen Timo (Pih) lo 8G musiikki
Puurula Jani (Puj) rehtori 040 839 3213
Puustinen Petri (Puu) lo 9F historia, yhteiskuntaoppi
Rakkola Anu (Rak) lo 9B englanti, ruotsi
Rauramo Maija (Rau) espanja
Riikola-Sarkkila Anne (Rii) lo 7C erityisopetus 040 845 5537
Ristimäki Jenna (Ris) katolinen uskonto
Ruotoistenmäki Janne (Ruo), liikunta
Saranen Juha (Sar) matematiikka, fysiikka
Siekkinen-Vappula Sari (Sie) lo 7B käsityö, design, kuvataide    
Silván Erja (Sil) oppilaanohjaus 040 334 9163
Sironen Virpi (Sir) liikunta 040 587 2570 
Särkiniemi Jan (Sär) liikunta 044 529 0473
Tenhunen Mikael (Ten) lo 8F ruotsi, englanti
Tuoresmäki Heini (Tuo) lo 7A tanssitaide 040 664 5971
Urrila Maiju (Urr) virkavapaalla
Vallenius Ari-Pekka (Val) lo 8D fysiikka, kemia, matematiikka, apulaisrehtori    050 505 2115

Terveydenhoitaja 

Riina Ylistö
puh. 050 358 6710
riina.ylisto@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Koululla päivittäin 

Kuraattori 

Nina Weckström
puh. 09 310 29877, 040 7298370
nina.weckstrom2@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Psykologi 

Sanna Belitz
sanna.belitz@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
puh. 09 310 71947, 050 512 5097

Kerhot ja harrastukset

Järjestämme kouluissamme maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Lisäksi koulujen tiloissa voi olla myös muiden toimijoiden toteuttamia kerhoja ja harrastuksia, joissa on osallistumismaksu.

Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä Harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme löydät lisätietoa kerho- ja harrastustoiminnasta. 

Alla on tietoa meidän koulumme kerhoista ja harrastuksista.

Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Ilmoittautuminen on sitova. Harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen aikana.

Koulun kerhotoiminta lukuvuonna 2023-2024

KUORO
Koulumme kuoro harjoittelee viikoittain ja esiintyy koulumme tilaisuuksissa, kuten syys- ja kevätkonserteissa, itsenäisyysjuhlissa ja joulu- ja kevätkirkoissa. Kevätlukukaudelle on suunnitteilla leirikoulu yhdessä orkesterin kanssa. 

ORKESTERI
Koulumme orkesteri harjoittelee viikoittain ja esiintyy koulumme tilaisuuksissa, kuten syys- ja kevätkonsertissa sekä itsenäisyysjuhlassa. Kevätlukukaudella on suunnitteilla leirikoulu yhdessä kuoron kanssa.

BÄNDIKERHO
Ohjatut bändikerhot järjestetään yhteistyössä Metropolian pop/jazzlinjan opiskelijoiden kanssa. Osa bändeistä harjoittelee itsenäisesti omalla vuorollaan. 

TANSSIN ESIINTYVÄ RYHMÄ

Kruununhaan yläasteella on koulupäivien jälkeen mahdollisuus syventää musiikin ja tanssitaiteen opintoja kerhotoiminnan muodossa. Tanssin esiintyvä ryhmä painottuu nimensä mukaisesti esitystoimintaan. Esityksiä valmistetaan yhteistyössä myös orkesterin ja kuoron kanssa. Tämä mahdollistaa ainutlaatuiset esiintymiskokemukset elävän musiikin kanssa. Tanssin esiintyvä ryhmä kokoontuu kerran viikossa ja esitysten lähestyessä useammin.

EKOKERHO
Ekokerhossa keskustelemme ilmastonmuutoksen herättämistä ajatuksista ja pohdimme yhdessä, mitkä olisivat hyviä konkreettisia keinoja tehdä kouluarjestamme kestävämpää. Järjestämme erilaisia hauskoja ympäristöön liittyviä tempauksia koululla ja pyrimme toiminnallamme kannustamaan kaikkia parempien valintojen pariin. Ekokerho kokoontuu viikottain ohjaajan ilmoittamana ajankohtana. 

PARLAMENTTIKERHO

Parlamenttikerho järjestää koulussamme nuorisovaalit presidentinvaalien yhteydessä keväällä 2024.

Harrastamisen Suomen mallin harrastukset lukuvuonna 2024–2025

Harrastamisen Suomen mallin maksuttomia harrastuksia on tarjolla 3.–9.luokkien oppilaille kaikissa Helsingin peruskouluissa.  

Uusi harrastuskausi alkaa 2.9.2024. Lukuvuoden 2024–2025 harrastukset julkaistaan Harrastukset-sivustolla osoitteessa harrastukset.hel.fi sekä tällä sivulla elokuun loppupuolella. Siirry Harrastukset-sivustolle(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)  

Harrastukset on tarkoitettu ensisijaisesti oman koulun oppilaille. Voit valita myös jollakin toisella koululla järjestettävän harrastuksen. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen aikana. 

Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Harrastusryhmät täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Olet tervetullut tutustumaan harrastukseen ilman ilmoittautumista, jos ryhmässä on tilaa. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä.

Helsingin kaupungin tarjoamia maksuttomia harrastuksia löydät myös seuraavilta verkkosivuilta:

 

Koulumme johtokunta

Jokaisessa koulussa toimii johtokunta, joka ohjaa ja kehittää koulun toimintaa. Koulun johtokunta koostuu huoltajien, oppilaiden ja henkilöstön edustajista. Kasvatus- ja koulutuslautakunta valitsee jäsenet neljäksi vuodeksi. Nykyisten johtokuntien toimikausi on 2021-2025. Johtokunta muun muassa hyväksyy vuosittain koulun toimintasuunnitelman. 

Puheenjohtaja
Sakari Röyskö puh.  044 524 1077

Sihteeri ja esittelijä
Jani Puurula puh. 040 839 3213

Huoltajajäsenet
Henna Dolk
Sanna Edelman Domingues
Pekka Leinonen
Tuula Toivonen

Opettajajäsenet, puh. 09 310 86532
Timo Pihkanen 
Anne Riikola-Sarkkila

Muun henkilökunnan edustaja
Minna Nieminen puh. 09 310 86529

Oppilasedustajat
Zoe Giovanzana 8E
Inkeri Laine 9D

Kokousaika
Keskiviikko 5.6.2024 klo 17.32-18.57

Kokouspaikka
Snellmaninkatu 18, neuvotteluhuone 235, 2.krs 

Läsnä
Sakari Röyskö, puheenjohtaja
Henna Dolk
Sanna Edelman Domingues 
Pekka Leinonen
Tuula Toivonen 
Timo Pihkanen
Anne Riikola-Sarkkila
Inkeri Laine, oppilasedustaja
Jani Puurula, esittelijä ja sihteeri

1. Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18.57.

2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Anne Riikola-Sarkkila ja Timo Pihkanen.

4. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
Esitys: Esityslista hyväksytään kokouksen työjärjestykseksi.
Päätös: Esityksen mukaan

5. Johtokunnan pöytäkirjan nähtävänä pitäminen

Kuntalain 140 §:n 2 momentin mukaan muun kuin 1 momentissa tarkoitetun viranomaisen pöytäkirja pidetään vastaavasti yleisesti nähtävänä, jos asianomainen viranomainen katsoo sen tarpeelliseksi. Esittelijä esittää, että johtokunnan pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Esitys: Johtokunta päättää, että johtokunnan pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu, osoitteessa www.hel.fi/peruskoulut/fi/koulut/kruununhaan-yla-aste/meidan-koulu/johtokunta/

Päätös: Esityksen mukaan

6. Opetussuunnitelman muutosesitys perusopetusjohtajalle sisäisen painotusopetuksen, designlinjan, tuntijakoon 1.8.2024 alkaen

Sisäinen painotusopetus, design, tuntijako 1.8.2024 alkaen
7.lk 2 vuosiviikkotuntia
8.lk 1 vuosiviikkotunti
9.lk 1 vuosiviikkotunti

Perustelu:

Tuntijakomuutos lisää oppilaan valinnaisuutta taito- ja taideaineissa, kun 8. ja 9. vuosiluokilta vapautuu 1 vvt. oppilaan itsensä valittavaksi. Nykyisin oppilaan kaikki taito- ja taideaineiden valinnaiset tunnit ovat sidottuina automaattisesti designin opetukseen. Muutos parantaa opetussuunnitelman hengen toteutumista. Koulun houkuttelevuus lähikouluna oman alueen oppilaille paranee, kun oman alueen oppilaalle automaattisesti tulevan sisäisen painotuksen rooli oppilaan koulupolussa pienenee ja valinnaisuus lisääntyy. ​Edelleen kuitenkin sisäinen painotusopetus design jatkuu tärkeänä osana koulun taide- ja kulttuuripainotteista toiminta-ajatusta.

Asiaa on valmisteltu yhdessä designlinjan opettajien kanssa yhteisissä kokouksissa lukuvuoden 2023–24 aikana.

Oppilaskunnan näkemys (25.4.2024 Oppilaskunnan hallituksen kokous): Oppilaskunnan hallitus näki, että muutos kuulostaa hyvältä. Erityisenä näkökulmana hallitus toi esille sen, että jos oppilas ei pidäkään lainkaan design-opetuksesta, ei hänen tarvitse tulevaisuudessa opiskella oppiainetta niin paljon kuin nyt. Hallitus piti kuitenkin tärkeänä, että jaksotus tehdään siten, että tunnit opetetaan 8. ja 9. luokilla kaksoistunteina.

Esitys: Sisäinen painotusopetus, design, tuntijako 1.8.2024 alkaen
7.lk 2 vuosiviikkotuntia
8.lk 1 vuosiviikkotunti
9.lk 1 vuosiviikkotunti

Päätös: Esityksen mukaan

7.  Opetussuunnitelman muutosesitys perusopetusjohtajalle biologian ja maantiedon 9. luokan tuntijaon tarkennukseen 1.8.2024 alkaen

Tuntijako tällä hetkellä:

  7.lk 8.lk 9.lk Yht.
Biologia 1 1 1,5 3,5
Maantieto 1 1 1,5 3,5

    Uusi tarkennus tuntijakoon 1.8.2024 alkaen:

  7.lk 8.lk 9.lk Yht.
Biologia 1 1 2 4
Maantieto 1 1 1 3

 

Perustelu: Uusi tarkennus vastaa kaupungin opetussuunnitelman tavoitteita sekä tuntijaon perusteita ja paikallista tarkennusta 9. luokan osalta. Aiemmin opetusta on annettu koulussamme poiketen kaupunkikohtaisesta biologian ja maantiedon tuntijaon tarkennuksesta.

Esitys: 

    Biologian ja maantiedon 9. luokan tuntijaon tarkennus 1.8.2024 alkaen:

  7.lk 8.lk 9.lk Yht.
Biologia 1 1 2 4
Maantieto 1 1 1 3

Päätös: Esityksen mukaan

8. Opetussuunnitelman muutosesitys perusopetusjohtajalle valinnaisaineiden valintaan ja tuntijakoon vieraan kielen A2-oppimäärän oppilaiden osalta

Taustaa:

Jatkossa valinnaista A2-kieltä opiskelevat ja painotusopetuksessa olevat oppilaat eivät valitse enää muita valinnaisaineita. Eli jos oppilas on yläkouluun tullessaan valinnut valintakoepainotuksen (musiikki tai tanssitaide) ja tämän lisäksi hänellä on vapaaehtoinen ylimääräinen kieliohjelman mukainen vieras A2-kieli (ranska, saksa, englanti, espanja), hänelle ei jää enää muuta vapaasti valittavaa valinnaisuutta.​ Oppilaan keskimääräinen viikkotuntimäärä muuttuu 8. ja 9. luokalla 32:sta 30:een. Muutos ei koske toisen kotimaisen kielen, ruotsin, A2-oppimäärän oppilaita.

Opettajakunta ymmärtää muutoksen perusteet, mutta A2-vieraan kielen opettajat suhtautuvat muutokseen varauksellisesti. He toivat esille, että muutos voi johtaa siihen, että A2-kielestä haetaan vapautusta entistä helpommin. Oppilaskunnan näkemys (Oppilaskunnan hallituksen kokous 25.4.2024): Oppilaskunnan hallitus suhtautuu esitykseen varauksellisesti. Hallitus toi esille seuraavia näkökulmia: ”Ei paras idea, kun oppilaalta häviää valinnaisuutta. Jaksamisen kannalta voi olla myös hyvä, että saa erilaisia valinnaisaineita, jotka voivat jopa tukea jaksamista (esim. kotitalous).” ”Harmillista, jos alakoulussa 3. luokalta valittu A2-kieli johtaa siihen, että yläkoulussa ei olisi muuta valinnaisuutta kielen ja painotuksen lisäksi.” Oppilaskunta pohti, voisiko säästöjä hakea muualta. Oppilaskunta ehdotti, että olisiko mahdollinen kompromissi, jossa A2-kieltä ja painotusta opiskelevilla on tilanteen ja talouden niin salliessa mahdollisuus halutessaan valita ylimääräisiä valinnaisia.”

Esityksen perustelu:

Oppilaan valinnaisuus toteutuu joka tapauksessa, kun hän on valinnut yläkouluun tullessaan valintakoepainotuksen ja vapaaehtoisen pitkän vieraan kielen. Oppilaan kokonaistuntimäärä pysyy muutoksen seurauksena kohtuullisena perusopetuksen päättövaiheessa 8. ja 9. luokalla (30 tuntia viikossa), ja näin ollen muutos tukee oppilaan kokonaisjaksamista. Muutoksen toteuttamiseen on myös vahva taloudellinen peruste, sillä vieraat A2-kielet ovat oppilaalle lisätunteja nykyisellä tuntijaolla ja toteutustavalla ilman, että koulu saa niihin erillistä resurssia. Muutoksen seurauksena nämä tunnit ovat osa oppilaan valinnaisuutta, joten muiden ylimääräisten valinnaisaineiden valitsijoiden määrä pienenee. Taloudellinen sopeuttamistarve on tällä hetkellä välttämätön. Huomionarvoista on, että koulun oppilaista 188 (37 %) opiskelee vierasta A2-kieltä. Perustelu on siis ennen kaikkea taloudellinen, mutta myös lukujärjestystekninen. 32 viikkotuntia suurella oppilasmäärällä on ajoittain vaikea mahduttaa työjärjestyksiin.

Esitys: Vieraan kielen A2-oppimäärä toteutetaan 1.8.2024 alkaen kokonaan oppilaan valinnaisina tunteina. Päätös: Esityksen mukaan

9. Lausuntopyyntö koulujen johtokunnille opetussuunnitelman kohdasta 9.2 toisen kotimaisen ja vieraiden kielten opiskelun mahdollisuudet

                       Liite 1 Lausuntopyyntö

Esitys: Kruununhaan yläasteen koulun johtokunta kannattaa esitettyä muutosta opetussuunnitelman kohtaan 9.2.
Päätös: Esityksen mukaan

10. Lukuvuoden 2023–24 Kruununhaan yläasteen koulun toimintakertomuksen hyväksyminen

          Liite 2 Toimintakertomus 2023–24

Esitys: Johtokunta hyväksyy koulun lukuvuoden 2023–24 toimintakertomuksen
Päätös: Esityksen mukaan

11. Seuraava kokous

Esitys: Ellei muuta kokoustarvetta tule, seuraava johtokunnan kokous pidetään keskiviikkona 2.10.2024 klo 17.30.               
Päätös: Esityksen mukaan

12. Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18.57.

Johtokunnan kokous 1/2024, 12.3.2024

Aika:              
Tiistai 12.3.2024 klo 17.44-18.27

Paikka:           
Snellmaninkatu 18, neuvotteluhuone 235, 2.krs

Paikalla:         
Sanna Edelman Domingues, vpj, kokouksen puheenjohtaja
Pekka Leinonen
Tuula Toivonen
Minna Nieminen
Timo Pihkanen

Muut:              
Jani Puurula, esittelijä ja sihteeri

Poissa:           
Sakari Röyskö, pj
Henna Dolk 
Anne Riikola-Sarkkila
Zoe Giovanzana, oppilasedustaja
Inkeri Laine, oppilasedustaja

1. Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen kello 17.44.

2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi

3. Pöytäkirjantarkastajien valinta
Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Minna Nieminen ja Timo Pihkanen.

4. Työjärjestyksen hyväksyminen

Esitys: Esityslista hyväksytään kokouksen työjärjestykseksi.
Päätös: Esityksen mukaan.

5. Johtokunnan pöytäkirjan nähtävänä pitäminen

Kuntalain 140 §:n 2 momentin mukaan muun kuin 1 momentissa tarkoitetun viranomaisen pöytäkirja pidetään vastaavasti yleisesti nähtävänä, jos asianomainen viranomainen katsoo sen tarpeelliseksi. Esittelijä esittää, että johtokunnan pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Esitys: Johtokunta päättää, että johtokunnan pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu, osoitteessa www.hel.fi/peruskoulut/fi/koulut/kruununhaan-yla-aste/meidan-koulu/johtokunta/

Päätös: Esityksen mukaan.

6. Kruununhaan yläasteen koulun vuoden 2024 talousarvion käyttösuunnitelman vahvistaminen

Esittelijän perustelut: Kasvatus- ja koulutuslautakunta hyväksyi 12.12.2023 §275 kasvatuksen ja koulutuksen toimialan vuoden 2024 tulosbudjetin ja oikeutti toimialajohtajan päättämään käyttötalouden ja investointien kokonaismäärärahojen puitteissa määrärahojen vastuuhenkilöt ja heidän määrärahansa ja tarkistamaan niitä tarvittaessa. Toimialajohtaja päätti 30.1.2024 §9 ja muutospäätöksellä 14.2.2024 §12 toimialan palvelukokonaisuuksien käyttömenojen määrärahat sekä niiden vastuuhenkilöt ajalle 1.1.2024 - 31.12.2024.

Kaupunginhallitus on antanut päätöksellään 12.12.2023 talousarvion noudattamisohjeet (Intra). Määrärahojen vastuuhenkilöt ovat vastuussa talousarvion tavoitteiden saavuttamisesta, euromäärien noudattamisesta sekä tuloarvion ja tulojen perinnän toteutumisesta sekä muista tulosbudjetin toteuttamisen edellyttämistä toimenpiteistä ohjeiden mukaisesti. Perusopetusjohtaja on suomenkielisen perusopetuksen määrärahojen vastuuhenkilö. Rehtori on koulun määrärahojen vastuuhenkilö.

Toimialajohtaja päätti 30.1.2024 ja 14.2.2024 palvelukokonaisuuksien ja hallinnon käyttömenojen sekä investointien määrärahat, joiden pohjalta perusopetusjohtaja päätti 29.2.2024 kehyksen talousarviovuodeksi 2024 tulosbudjetin tavoitteiden ja periaatteiden mukaisesti. Tämän perusteella aluepäälliköt ovat päättäneet yksittäisten koulujen kehyksistä.

Esittelijä toteaa, että koulun talousarvion käyttösuunnitelma on valmisteltu myönnetyn kehyksen puitteissa johtokunnan hyväksyttäväksi.

Kruununhaan yläasteen koulun osalta budjettikehys on yhteensä 4 755 536 euroa. Käyttösuunnitelma perustuu oppilasmäärän keskiarvoon, kevään 2024 osalta on 508 oppilasta ja syksyn ennusteen 2024 osalta 522 oppilasta.

Käyttösuunnitelmassa on varattuna määräraha kertaluonteiseen palkitsemiseen, joka on suuruudeltaan 0,955 % henkilöstön säännöllisen työajan palkkasummasta.

Liite 1 Koulun käyttösuunnitelma

Liite 2 Käyttösuunnitelma toiminnoittain

Esitys: Kruununhaan yläasteen koulun johtokunta päättää hyväksyä talousarvion käyttösuunnitelman esittelijän ehdotuksen mukaisesti. Lisäksi johtokunta päättää, että rehtorilla on oikeus kohdentaa johtokunnan tässä kokouksessa päättämän käyttösuunnitelman määrärahoja tiliryhmien ja toimintoalueiden välillä, jos koulun toiminta sitä vaatii. Rehtori tuo seuraavaan johtokunnan kokoukseen tiedoksi tehdyt muutokset.

Päätös: Esityksen mukaan.

7. Kuoron ja orkesterin leirikoulun toimintasuunnitelman hyväksyminen

Liite 3 Kuoron ja orkesterin leirikoulun 2024 toimintasuunnitelma

Liitteenä on leirikoulun toimintasuunnitelma, josta ilmenee leirikoulun tavoitteet, ohjelma ja yleisiä asioita sekä leirikoulun rahoitus.

Esitys: Johtokunta hyväksyy kuoron ja orkesterin leirikoulun toimintasuunnitelman

Päätös: Esityksen mukaan.

8. Seuraava kokous

Esitys: Ellei muuta kokoustarvetta tule, seuraava johtokunnan kokous pidetään keskiviikkona 5.6.2024 klo 17.30

Päätös: Esityksen mukaan.

9. Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen kello 18.27.

Aika: Keskiviikko 15.3.2023 klo 17.33–19.20
Paikka: Snellmaninkatu 18, neuvotteluhuone 235, 2.krs

Paikalla:
Sakari Röyskö, puheenjohtaja
Henna Dolk
Sanna Edelman Domingues (poistui kokouksesta 18.04-18.20 väliseksi ajaksi)
Pekka Leinonen
Tuula Toivonen
Minna Nieminen
Timo Pihkanen
Anne Riikola-Sarkkila
Hertta Viksten, oppilasedustaja
Jani Puurula, esittelijä ja sihteeri
Poissa: Luka Peltonen, oppilasedustaja

§ 1 Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.33.

§ 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

§ 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta
Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Pekka Leinonen ja Timo Pihkanen.

§ 4 Työjärjestyksen hyväksyminen
Esitys: Esityslista hyväksytään kokouksen työjärjestykseksi.
Päätös: Esityksen mukaan.

§ 5 Johtokunnan pöytäkirjan nähtävänä pitäminen

Kuntalain 140 §:n 2 momentin mukaan muun kuin 1 momentissa tarkoitetun viranomaisen pöytäkirja pidetään vastaavasti yleisesti nähtävänä, jos asianomainen viranomainen katsoo sen tarpeelliseksi. Esittelijä esittää, että johtokunnan pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Esitys: Johtokunta päättää, että johtokunnan pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu.
Päätös: Esityksen mukaan.

§ 6 Kruununhaan yläasteen koulun vuoden 2023 talousarvion käyttösuunnitelman vahvistaminen

Kasvatus- ja koulutuslautakunta hyväksyi 13.12.2022 §303 kasvatuksen ja koulutuksen toimialan vuoden 2023 tulosbudjetin ja oikeutti toimialajohtajan päättämään käyttötalouden ja investointien kokonaismäärärahojen puitteissa määrärahojen vastuuhenkilöt ja heidän määrärahansa ja tarkistamaan niitä tarvittaessa. Toimialajohtaja päätti 8.2.2023 §12 toimialan palvelukokonaisuuksien käyttömenojen määrärahat sekä niiden vastuuhenkilöt ajalle 1.1.2023 - 31.12.2023.
Kaupunginhallitus on antanut päätöksellään 13.12.2022 talousarvion noudattamisohjeet (Intra). Määrärahojen vastuuhenkilöt ovat vastuussa talousarvion tavoitteiden saavuttamisesta, euromäärien noudattamisesta sekä tuloarvion ja tulojen perinnän toteutumisesta sekä muista tulosbudjetin toteuttamisen edellyttämistä toimenpiteistä ohjeiden mukaisesti. Perusopetusjohtaja on suomenkielisen perusopetuksen määrärahojen vastuuhenkilö. Rehtori on koulun ja oppilaitoksen määrärahojen vastuuhenkilö.
Toimialajohtaja päätti palvelukokonaisuuksien ja hallinnon käyttömenojen sekä investointien määrärahat 8.2.2023, jonka pohjalta perusopetusjohtaja päätti kehyksen talousarviovuodeksi 2023 tulosbudjetin tavoitteiden ja periaatteiden mukaisesti. Tämän perusteella aluepäälliköt ovat päättäneet yksittäisten koulujen kehyksistä.
Esittelijä toteaa, että koulun talousarvion käyttösuunnitelma on valmisteltu myönnetyn kehyksen puitteissa johtokunnan hyväksyttäväksi.
Kruununhaan yläasteen koulun osalta budjettikehys on yhteensä 4 642 681euroa. Käyttösuunnitelma perustuu oppilasmäärän keskiarvoon, kevään 2023 osalta on 485 oppilasta ja syksyn ennusteen 2023 osalta 487 oppilasta.
Käyttösuunnitelmassa on varattuna määräraha kertaluonteiseen palkitsemiseen, joka on suuruudeltaan 0,6 % henkilöstön säännöllisen työajan palkkasummasta.
Liite 1 Koulun käyttösuunnitelma
Liite 2 Käyttösuunnitelma toiminnoittain

Esitys: Johtokunta päättää hyväksyä talousarvion käyttösuunnitelman esittelijän ehdotuksen mukaisesti. Lisäksi johtokunta päättää, että rehtorilla on oikeus kohdentaa johtokunnan tässä kokouksessa päättämän käyttösuunnitelman määrärahoja tiliryhmien ja toimintoalueiden välillä, jos koulun toiminta sitä vaatii. Rehtori tuo seuraavaan johtokunnan kokoukseen tiedoksi tehdyt muutokset.
Päätös: Esityksen mukaan.

§ 7 Johtokunnan lausunto: Kruununhaan yläasteen koulun kieliohjelma 1.8.2023 alkaen

Johtokunta esittää, että Kruununhaan yläasteen koulun kielitarjonta on 1.8.2023 alkaen:

• A1-kieli: englanti, ranska
• A2-kieli: englanti, ranska, saksa, espanja, ruotsi
• B1-kieli: ruotsi
• B2-kieli: ranska, saksa (Koulun johtokunta päättää vuosittain aloittavan B2-kieliryhmän minimiryhmäkoosta.)

Nykyinen kieliohjelma:

• A1-kieli: englanti, ranska, ruotsi, saksa
• A2-kieli: englanti, ranska, ruotsi, saksa
• B1-kieli: ruotsi
• B2-kieli: ranska, saksa (Koulun johtokunta päättää vuosittain aloittavan B2-kieliryhmän minimiryhmäkoosta.)

Muutoksen perustelut:

Kruununhaan yläasteen koulu toimii alueensa kolmen alakoulun Suomenlinnan, Katajanokan ja Kaisaniemen ala-asteiden lähikouluna eli oppilaiden opinpolun jatkumona. Lisäksi koulussa on painotusopetuksen opinpolun jatkumo Kaisaniemen ala-asteen koulun musiikin ja nykytanssin oppilaille.

Kieliohjelman valmistelu on tehty yhteistyössä alueen lähikoulujen kanssa. Lähikouluissa tarjotaan A1-kielinä englantia ja ranskaa. Lisäksi lähikoulujen kielivalikoimassa on tarjolla A2-kielinä englantia, ranskaa, saksaa, espanjaa ja ruotsia. Muutoksen seurauksena koulun A1-kielivalikoima supistuu, mutta toisaalta A2-kielten valikoima laajenee espanjan kielellä. Muutoksella ei ole vaikutusta B-kieliin.

Muutoksen valmistelussa on kuultu myös oppilaskuntaa.

Esitys: Johtokunta esittää, että Kruununhaan yläasteen koulun kieliohjelma 1.8.2023 alkaen on:

• A1-kieli: englanti, ranska
• A2-kieli: englanti, ranska, saksa, espanja, ruotsi
• B1-kieli: ruotsi
• B2-kieli: ranska, saksa (Koulun johtokunta päättää vuosittain aloittavan B2-kieliryhmän minimiryhmäkoosta.)

Päätös: Esityksen mukaan.

§ 8 Järjestyssäännöt

Järjestyssääntöjä esitetään päivitettäväksi perusopetuslain muutosten (1.8.2022) seurauksena. Lisäksi on ilmennyt tarve selkeyttää järjestyssääntöjä. Toimivalta peruskoulun järjestyssääntöjen hyväksymiseen on Helsingin kaupungin koulujen johtokunnilla.

Koulun järjestyssääntöjen tehtävänä on turvata koulutyön sujuminen rauhallisesti, taata viihtyisä ja turvallinen kouluympäristö sekä opettaa vastuullisuuteen ja yhteisten sääntöjen noudattamiseen.

Järjestyssäännöt on laadittu yhteistyössä kaikkien oppilaiden, opettajakunnan ja huoltajien kanssa lukuvuoden 2022–23 aikana esittelijän esittelyn mukaisesti.

Liite 3 Järjestyssäännöt

Esitys: Johtokunta hyväksyy liitteen mukaiset koulun järjestyssäännöt

Päätös: Esityksen mukaan.

§ 9 Musiikkileirikoulun toimintasuunnitelman hyväksyminen

Liite 4 Musiikkileirikoulun toimintasuunnitelma
Liitteenä on leirikoulun toimintasuunnitelma, josta ilmenee leirikoulun tavoitteet, ohjelma ja yleisiä asioita sekä leirikoulun rahoitus.
Esitys: Johtokunta hyväksyy musiikkileirikoulun toimintasuunnitelman
Päätös: Esityksen mukaan.

§ 10 Tiedoksi
Esittelijä tuo johtokunnalle tiedoksi
- ajankohtaisia asioita liittyen painotusopetuksen koulutuspoliittisista linjauksista
- kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto on valinnut koulun johtokunnan uudeksi henkilökunnan varajäseneksi Nina Weckströmin

§ 11 Seuraava kokous
Esitys: Ellei muuta kokoustarvetta tule, seuraava johtokunnan kokous pidetään keskiviikkona 7.6.2023 klo 17.30
Päätös: Esityksen mukaan.

§ 12 Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 19.20.

Pöytäkirja on tarkastettu.
Vakuudeksi
Helsingissä 15.3.2023

Sakari Röyskö
puheenjohtaja

Jani Puurula
esittelijä ja sihteeri

Pekka Leinonen
pöytäkirjan tarkastaja

Timo Pihkanen
pöytäkirjan tarkastaja

Pöytäkirja 2/2023

Kokousaika: Keskiviikko 7.6.2023 klo 17.30–18.53

Kokouspaikka: Snellmaninkatu 18, neuvotteluhuone 235, 2.krs

Läsnä

Sakari Röyskö, puheenjohtaja
Henna Dolk
Sanna Edelman Domingues
Pekka Leinonen
Marika Punamäki (Tuula Toivosen henkilökohtainen varajäsen)
Minna Nieminen
Timo Pihkanen
Anne Riikola-Sarkkila
Hertta Viksten, oppilasedustaja
Jani Puurula, esittelijä ja sihteeri

1. Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.34.

2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Pekka Leinonen ja Minna Nieminen.

4. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
Esityslista hyväksytään kokouksen työjärjestykseksi.

Johtokunnan pöytäkirjan nähtävänä pitäminen

Kuntalain 140 §:n 2 momentin mukaan muun kuin 1 momentissa tarkoitetun viranomaisen pöytäkirja pidetään vastaavasti yleisesti nähtävänä, jos asianomainen viranomainen katsoo sen tarpeelliseksi. Esittelijä esittää, että johtokunnan pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Esitys: Johtokunta päättää, että johtokunnan pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu.

Päätös: Esityksen mukaan.

6. Koulun lukuvuoden 2022–23 toimintakertomuksen hyväksyminen 
Liite 1 Toimintakertomus 2022–2023 Kruununhaan yläasteen koulu

Esitys: Johtokunta hyväksyy koulun lukuvuoden 2022–23 toimintakertomuksen.

Päätös: Esityksen mukaan.

7.  8. luokkien leirikoulun toimintasuunnitelman hyväksyminen
Liite 2 8. luokkien leirikoulun toimintasuunnitelma

Liitteenä on 30.8.–1.9.2023 suunnitellun leirikoulun toimintasuunnitelma, josta ilmenee tavoitteet, ohjelma ja yleisiä asioita sekä leirikoulun rahoitus.

Esitys: Johtokunta hyväksyy 8. luokkien leirikoulun toimintasuunnitelman

Päätös: Esityksen mukaan.

8. Tiedoksi:

 • Huoltajille teetetyn palautekyselyn tulokset
 • Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielisen jaoston päätös kieliohjelman muutoksesta
 • Muuta ajankohtaista (talous, painotusopetuskeskustelu)

9. Seuraava kokous

Esitys: Seuraava johtokunnan kokous pidetään 27.9.2023 klo 17.30 ellei muuta tarvetta tai muutostarvetta ilmene.

Päätös: Esityksen mukaan.

10.  Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen kello 18.53.

Pöytäkirja
Johtokunnan kokous 3/2023, 27.9.2023
Aika:    Keskiviikko 27.9.2023 klo 17.30-19.01.
Paikka:    Snellmaninkatu 18, opettajahuone 235, 2.krs
Paikalla:    
Sakari Röyskö, puheenjohtaja
Henna Dolk
Sanna Edelman Domingues
Pekka Leinonen
Tuula Toivonen
Nina Weckström (Minna Niemisen henk.koht. varajäsen)
Timo Pihkanen
Anne Riikola-Sarkkila
Zoe Giovanzana, oppilasedustaja
Inkeri Laine, oppilasedustaja
Jani Puurula, esittelijä ja sihteeri
Poissa:    Minna Nieminen

1. Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.30.

2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Pöytäkirjantarkastajien valinta
Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Nina Weckström ja Timo Pihkanen.

4. Työjärjestyksen hyväksyminen
Esitys: Esityslista hyväksytään kokouksen työjärjestykseksi.
Päätös: Esityksen mukaan

5. Johtokunnan pöytäkirjan nähtävänä pitäminen
Kuntalain 140 §:n 2 momentin mukaan muun kuin 1 momentissa tarkoitetun viranomaisen pöytäkirja pidetään vastaavasti yleisesti nähtävänä, jos asianomainen viranomainen katsoo sen tarpeelliseksi. Esittelijä esittää, että johtokunnan pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Esitys: Johtokunta päättää, että johtokunnan pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu.
Päätös: Esityksen mukaan

6. Oppilasedustajien läsnäolo- ja puheoikeudesta päättäminen
Esitys: Johtokunta päättää antaa oppilaskunnan valitsemille johtokunnan oppilasedustajille Zoe Giovanzanalle ja Inkeri Laineelle läsnäolo- ja puheoikeuden johtokunnan kokouksissa lukuvuonna 2023–24. Oppilasedustajat eivät osallistu oppilaiden kurinpitoa tai henkilöstöä koskevien asioiden käsittelyyn.
Päätös: Esityksen mukaan

7. Koulun lukuvuoden 2023–24 toimintasuunnitelman hyväksyminen
;Liite 1 Toimintasuunnitelma 2023–24 Kruununhaan yläasteen koulu 
Esitys: Johtokunta hyväksyy koulun lukuvuoden 2023–24 toimintasuunnitelman.
Päätös: Esityksen mukaan

8. Lausunto lukuvuoden 2024–2025 työ- ja loma-ajoista 
Liite 2 Lausuntopyyntö 
Kruununhaan yläasteen luottamusoppilaat järjestivät kaikissa luokissa äänestyksen koskien työ- ja loma-aikoja. Oppilaskunnan hallituksen lausunnon mukaan kaikki luokat äänestivät vaihtoehtoa 1 (kesäloma loppuu syksyllä aikaisemmin, joululoma on pidempi). Oppilaskunta päätyi äänestyksen pohjalta esittämään, että lv. 24–25 työ- ja loma-ajat noudatettaisiin vaihtoehdon 1 mukaisesti. Opettajille teetetyn kyselyn perusteella niin ikään enemmän kannatusta sai vaihtoehto 1 (83 % vastaajista). 

Esitys: Kuultuaan oppilaskuntaa ja henkilöstöä johtokunta antaa lausunnon koulujen lukuvuoden 2023–24 työ- ja loma-ajoista kasvatuksen ja koulutuksen lautakunnan suomenkieliselle jaostolle kannattaen vaihtoehtoa 1.
Päätös: Esityksen mukaan

9. Seuraava kokous
Esitys: Ellei muuta kokoustarvetta aiemmin tule, seuraava johtokunnan kokous pidetään torstaina 14.3.2024 klo 17.30 
Vastaehdotus Henna Dolk: tiistaina 12.3.2024 klo 17.30
Päätös: Päätettiin yksimielisesti kannattaa vastaehdotusta 12.3.2024.

10. Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 19.01

Koulumme sosiaalisessa mediassa

Kerromme koulun arjesta myös Facebookissa ja Instagramissa, otathan meidät seurantaan.

 

Kruununhaan yläaste Facebookissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Krunainsta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Sijainti

Snellmaninkatu 18, 00170 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

 • Kulkureitti sisäänkäynnille on epätasainen sekä valaistu.
 • Kulkureitillä on vähintään 4 porrasaskelmaa.

Pääsisäänkäynti

 • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
 • Sisäänkäynnin yhteydessä on vähintään 4 porrasaskelmaa.
 • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi on raskas tai muuten vaikeasti avattavissa.
 • Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.
 • Tuulikaappi on ahdas.

Sisätilat

 • Toimipisteessä on 5 kerrosta.
 • Tilassa on pyörätuolin kannalta ahdas hissi, jonka ovi avautuu käsin helposti. Hissin kerrosnumerot eivät ole sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista. (Esteettömän hissin vähimmäismitat ovat leveys 1,1 m ja syvyys 1,4 m.)
 • Tilassa on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.
 • Tilan keskeisillä kulkureiteillä on vähintään 4 porrasaskelmaa, jossa on käsijohteet toisella puolella.
 • Tilassa on pyörätuolinostin.
 • Sisätilojen ovet eivät erotu selkeästi seinästä.