
Yhteystiedot
Apulaisrehtori
Annukka Töyri
+358 9 310 22452
annukka.toyri@edu.hel.fi
Apulaisrehtori
Antti Kariola
+358 9 310 22403
antti.kariola@edu.hel.fi
Koulusihteeri
Halida Latip
+358 9 310 38882
halida.latip@hel.fi
Rehtori
Kati Pennanen
+358 9 310 82856
kati.pennanen@hel.fi
Lukuvuosi 2023-2024
Kielten opetus
Meidän koulu
Kalasataman koulun toiminta-ajatus:
Kalasataman yhtenäinen peruskoulu järjestää laadukasta, inklusiivista opetusta joustavissa oppimisympäristöissä lähialueen lapsille sekä keskitetyssä erityisessä tuessa opiskeleville oppilaille. Koulun toiminta-ajatuksen keskiössä on aikuisten yhteistyö ja oppimista vahvistavien tunne- ja vuorovaikutustaitojen sekä ajattelu- ja työskentelytaitojen oppiminen välittävässä ilmapiirissä. Koulun toiminta on jatkuvasti kehittyvää ja yhteiskunnan tarpeita huomioivaa opetuksen hyviä ja kestäviä peruspilareita unohtamatta. Koulun aikuiset ja oppilaat toimivat yhteisten periaatteiden, ihmis- ja oppimiskäsitysten mukaisesti.
Kalasataman koulun visio:
Kalasataman peruskoulu on turvallinen paikka oppimiselle ja työn tekemiselle.
Koulussa toimivat ihmiset kunnioittavat toisiaan.
Koulun aikuisten toimintatavoissa korostuu läsnäolo.
Jokaisen koulussamme toimivan ihmisen vahvuudet löydetään ja ne auttavat meitä oppimisen ja työn tavoitteissa.
Koulumme arvot ovat:
1. Läsnäolo
2. Toisen kunnioittaminen (kunnioitus)
3. Turvallisuus
4. Vahvuuksien löytäminen (vahvuudet)
Arvokärki on valittu yhdessä huoltajien kanssa.
Koulun johtokunta on käsitellyt arvoja, visiota ja missiota 3.10.2023.
Valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta on laadittu Helsingin oma kuntakohtainen opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) sekä koulukohtaiset opetussuunnitelmat. Opetusta meidän koulussa ohjaa Kalasataman koulun opetussuunnitelma(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Koulun opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, mitä aineita koulussa opiskellaan, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea. Opetus perustuu valtakunnalliseen ja paikalliseen opetussuunnitelmaan ja opetussuunnitelman arvoihin sekä kouluyhteisön pedagogiseen oppimis— ja ihmiskäsitykseen.
Kaikilla vuosiluokilla opetetaan laaja-alaisten taitotavoitteiden mukaisesti sekä opiskellaan ainakin kaksi ilmiökokonaisuutta vuosittain. Opetus halutaan tuoda mahdollisimman lähelle koululaisten arkea. Ilmiöoppimista kehitetään koulussa jatkuvasti. Opetus tapahtuu oppimissoluissa ja opettajat toimivat tiimeinä. Vahvistamme koko koulun sisäistä yhteistyötä. Viemme opetusta koulun ulkopuolelle koko Helsingin alueelle sekä hyödynnämme myös muiden koulujen tiloja.
Oppilaat saavat koulusta maksutta oppikirjat ja muun oppimateriaalin, jonka koulu itse valitsee.
Koulussamme on erityisosaaminen kielellisiä taitoja tukeva opetus. Kielellisiä taitoja harjaannutamme erilaisten opetusmenetelmien ja -järjestelyjen avulla. Olemme kielitietoinen koulu. Kehittämisen kohteina ovat myös oppimis- ja työskentelytaidot sekä vuorovaikutustaidot. Kielellisten taitojen kehittymistä tukee niin ikään koulumme opetussuunnitelmassa mainittu ilmaisukasvatus.
Koulu on juhlinut virallisia avajaisiaan kesäkuussa 2022.
Kieliohjelma
- 1. luokalta alkava vieras kieli (A1): englanti, espanja, ranska
- 3. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (A2): englanti, espanja, ranska, saksa
- 6. luokalta alkava toinen kotimainen kieli (B1): ruotsi
- 8. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (B2): espanja, ranska, saksa, venäjä
KOULUTULOKKAIDEN HUOLTAJAINFO (syksyn 2024 ekaluokkalaiset)
TIISTAINA 28.11. KLO 17-17.30 TEAMS-tilaisuus kouluun ilmoittautumiseen liittyen, tietoa Kalasataman koulusta ja tulevista ekaluokista. Tilaisuudessa paikalla rehtori ja opettajia.
Liity kokoukseen napsauttamalla tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Tervetuloa!
Tervetuloa kouluun!
Mikäli muutatte alueelle kesän aikana, laittakaa ystävällisesti viestiä rehtorille ja koulusihteerille sähköpostilla. Palaamme viestiinne heti elokuun alusta oppilaspaikka-asiassa. Kaikille Kalasataman koulun oppilaaksiottoalueella asuvat lapset saavat koulupaikan omasta lähikoulusta. Lähikoulun voi aina myös tarkistaa Helsingin palvelukartasta: https://palvelukartta.hel.fi/fi/(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).
Koulumme sosiaalisessa mediassa
Kerromme koulumme arjesta myös Facebookissa ja Instagramissa, otathan meidät seurantaan.
Kasvatus on kumppanuutta!
Yhteiset arvot kodin ja koulun yhteistyössä:
- Läsnäolo
- Toisen kunnioittaminen
- Turvallisuus
- Vahvuuksien löytäminen
Kodin ja koulun yhteistyön periaatteet ja toimintatavat on kuvattu jokaisen koulun opetussuunnitelmassa. Siihen kuuluvat mm. vanhempainillat, vanhempainvartit sekä yhteydenpito sähköisen Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta.
Käytännön yhteistyöstä ja toiminnasta sovitaan yhdessä koulun ja huoltajien kanssa. Kodin ja koulun yhteistyö on vastavuoroista. Kouluissa toimii johtokunta ja vanhempainyhdistys.
Wilma
Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta huoltajat voivat saada tietoa lastensa opetuksesta, opetusjärjestelyistä ja arvioinnista sekä selvittää poissaoloja. Wilmassa huoltajat saavat koulun lähettämiä tiedotteita ja voivat olla yhteydessä opettajiin ja rehtoriin. Wilmaa käyttävät myös oppilaat ja opiskelijat omien opintojensa seurantaan. Huoltajakohtaiset wilma-tunnukset annetaan syyslukukauden alkaessa siitä koulusta, jossa lapsi on aloittanut.
Opi käyttämään Wilmaa YouTube-videoidemme avulla.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Koulussamme on käytössä kuuden viikon jaksolla kiertävät perus- ja kasvisruokalistat. Päivittäin on valittavana kaksi pääruokavaihtoehtoa. Ateriaan kuuluu lämmin ruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, ruokajuoma, leipä ja levite.
4.1.3 Järjestyssäännöt
KALASATAMAN PERUSKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT
1. YLEISTÄ
Koulun tehtäviin kuuluu ohjata ja totuttaa oppilaita hyviin tapoihin. Kalasataman peruskoulun oppilaat ovat osallistuneet koulun järjestys-sääntöjen laadintaan perusopetuslain 47 a §:n mukaisesti.
Järjestyssäännöt on laadittu siksi, että jokaisella koulussa työskentelevällä ja opiskelevalla olisi työrauha ja että koulu olisi kaikille turvallinen ja viihtyisä paikka. Järjestyssäännöillä pyritään lisäksi selventämään ja täsmentämään voimassa olevia lakeja.
Jokainen on omalta osaltaan vastuussa siitä, että työrauha koulussa säilyy.
2. KOULUALUEET
Koulualueen muodostavat koulurakennus ja koulun piha (ja kenttä ja puisto).
3. KÄYTTÄYTYMINEN KOULUSSA
3.1. Oppilaan on pyrittävä olemaan kohtelias ja avulias kaikille, joiden kanssa hän on tekemisissä. Oppilaan velvollisuus on myös suorittaa hänelle annetut tehtävät tunnollisesti ja käyttäydyttävä asiallisesti (Perusopetuslaki 35 §).
3.2. Kaikilta edellytetään rauhallista ja hyvää käytöstä. Koulussa ei kiusata, nimitellä kiroilla eikä paiskota ovia eikä kohdella toisia syrjivästi tai rasistisesti.
3.3. Kouluun ei saa tuoda laittomia tai luvattomia esineitä tai aineita. Näin ollen esim. teräaseiden tai muuten vaarallisten esineiden tuonti kouluun on lailla kielletty. Samoin päihteiden ja tupakointivälineiden tuonti kouluun ja niiden käyttö koulussa on lailla kielletty. Suurten rahasummien ja arvokkaiden esineiden tuomista kouluun tulee välttää. Oppilas on itse vastuussa omaisuudestaan.
3.4. Koulun ja toisten oppilaiden omaisuutta ei saa vahingoittaa. Jokainen joutuu vastaamaan tuottamuksesta (jotakin tehdään varomattomasti, huolimattomasti, ajattelemattomasti tai jotakin laiminlyödään) tai tahallisesti aiheutetusta vahingosta.
3.5. Seinien likaaminen ja niihin piirtäminen on ehdottomasti kielletty. Myöskään pöytien kansiin ei saa piirtää tai tehdä viiltoja. Oppilaan on mahdollista korvata aiheuttamansa vahinko siivoamalla (ryhmäkirje 15/2014).
3.6. Oppilas ei saa ottaa kuvia eikä julkaista niitä ilman asianomaisen lupaa.
3.7. Jos oppilas on vaaraksi itselleen tai muille, käyttäytyy uhkaavasti, väkivaltaisesti tai häiritsevästi, häntä voidaan ojentaa tai rangaista kurinpidollisesti perusopetuslain 36 §:n mukaisesti.
3.8. Jos koulun tiloihin tulee ilman asiaa ulkopuolisia henkilöitä, tulee tästä ilmoittaa kouluisännälle, koulun johtoryhmälle tai jollekin muulle koulun henkilökuntaan kuuluvalle.
4. OPPITUNNIT
4.1. Oppituntien aikana jokainen on vastuussa työrauhan säilymisestä luokassa.
4.2. Oppitunneille saavutaan ajoissa lukujärjestyksen mukaan.
4.3. Kännykkä suljetaan tai laitetaan äänettömälle oppitunnin ajaksi.
4.4. Oppitunneilla on oltava mukana tarvittavat opiskeluvälineet ja kirjat. Liikuntatunneilla tulee olla mukana sopivat varusteet ja sopiva vaatetus.
4.5. Turvallisuussyistä on tärkeää toimia opettajan antamien ohjeiden mukaan. Turvaohjeiden noudattaminen on edellytys etenkin fysiikan ja kemian laborointitunneille sekä käsityö-, liikunta-, kuvataide- ja kotitaloustunneille osallistumiselle.
5. VÄLITUNNIT
5.1. Myös välitunnilla noudatetaan hyviä käytöstapoja. Ketään ei saa kiusata. Ympäristön sotkeminen ja omaisuuden vahingoittaminen on ehdottomasti kielletty myös välitunnilla.
5.2. Välitunneille mennään ja sieltä palataan viivyttelemättä ja muiden luokkien työrauhaa häiritsemättä. Välitunnit vietetään ulkona, ellei muuta ohjattua välituntiohjelmaa ole järjestetty.
5.3. Välitunnilla ei saa poistua koulun alueelta ilman lupaa.
5.4. Kivien, käpyjen ja lumipallojen tms. heittäminen on kielletty. Lumipallojen heitto on sallittu vain sitä varten rakennettuun seinään.
5.5. Polkupyörällä ja mopolla ajaminen on koulupäivän aikana kielletty. Jos oppilas tulee kouluun esim. pyörällä tai mopolla, hän vastaa kulkuneuvostaan.
5.6. Sammuttimiin ja muihin pelastusvälineisiin ei saa koskea, jollei kyseessä ole hätätilanne.
5.7. Koulun oppilaskunta laatii välituntisäännöt ja päivittää ne vuosittain.
6. RUOKAILU
6.1. Ruokailuun mennään sovittuun aikaan rauhallisesti ja hyvässä järjestyksessä. Ruokailu on myös opetustilanne, jossa noudatetaan hyviä käytös- ja pöytätapoja.
6.2. Kaikkia ruokalajeja pyritään maistelemaan.
6.3. Toisten ruokaan ja ruokailuvälineisiin ei saa koskea.
7. KOULUMATKAT
7.1. Koulumatkalla noudatetaan liikennesääntöjä ja yleisiä käyttäytymistapoja.
7.2. Koulumatkalla ei saa kiusata eikä häiritä muita oppilaita ja liikenteessä olijoita. Koulumatkalla tapahtuneesta kiusaamisesta ilmoitetaan kiusaajan ja kiusatun huoltajille. (Kts. ryhmäkirje 15/2014).
7.3. Taksikuljetuksessa olevat oppilaat odottavat taksia sovitussa paikassa sovittuun aikaan. Taksissa tulee noudattaa hyviä tapoja ja kuljettajan ohjeita. Koululla on valmiudet vastaanottaa kouluun tuleva taksioppilas 15 minuuttia ennen aamun ensimmäisen oppitunnin alkua.
8. POISSAOLOT
8.1. Oppilaan huoltajan on ilmoitettava poissaolon syy, mikäli oppilas ei pääse kouluun.
8.2. Perusopetuslain 26 §:n perusteella opetuksen järjestäjän tulee seurata oppilaan poissaoloja ja ilmoittaa luvattomista poissaoloista oppilaan huoltajille. Kalasataman peruskoulussa tehtävä kuuluu oppilaan luokanvalvojalle. Luvattomista poissaoloista voi olla seurauksena esimerkiksi kasvatuskeskustelu.
8.3. Oppilaalla ei ole lupa poistua ilman opettajan lupaa koulusta tai muusta oppimisen tilasta kuten esimerkiksi museosta opintoretken aikana.
8.4. Lupa koulusta poissaoloon esim. perheen matkan vuoksi anotaan etukäteen kirjallisesti. Luokanvalvoja voi myöntää luvan enintään viideksi päiväksi. Lupa pitempään poissaoloon anotaan rehtorilta.
9. VARSINAISEN KOULUTYÖN ULKOPUOLELLA TAPAHTUVA TOIMINTA
Koulun ulkopuoliseksi toiminnaksi katsotaan lähinnä kerhot, opintokäynnit ja retket. Näissä noudatetaan samoja käytös- ja järjestyssääntöjä kuin kouluaikana.
10. ILTAPÄIVÄTOIMINTA
Kalasataman peruskoulussa järjestetään perusopetuslain mukaista iltapäiväkerhotoimintaa. Iltapäiväkerhossa noudatetaan koulun järjestyssääntöjä.
Henkilökuntamme yhteystiedot
Koulusihteeri
Halida Latip
puh. +358931038882(Linkki aloittaa puhelun)/040 5968112
halida.latip@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Koulusihteerille ilmoitetaan nimen, osoitteen, puhelinnumeron ja henkikirjoitustietojen muutoksista. Kanslia käsittelee matkalippuhakemukset.
Rehtori
Kati Pennanen
puh. 09 310 82856
kati.pennanen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Apulaisrehtorit
Antti Kariola (ota ensisijaisesti yhteys Antti Kariolaan)
puh. 09 310 22403/040 6530090
antti.kariola@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kaisa Mourujärvi
kaisa.mourujarvi@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Johtokunnan puheenjohtaja Leevi Mentula
yhteystiedot rehtorilta
Iltapäivätoiminta
Nano/ Antti Luoma
puh. 040 071 9605
Kohdevastaava/SOL Sanna Kyllönen
puh. 050 406 9437
kv.kalasatama@sol.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kouluravintola
puh. 09 310 78935/Palvelukeskus
kouluravintola.kalasatama@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Päättötodistusjäljennösten tilaus Kaskon arkistosta: https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi/yhteystiedot-ja-palaute/
Yleiset ohjeet koulun tilojen vuokraamisesta kouluajan ulkopuolella: https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi/palvelut/tilojen-varaaminen/koulutilojen-kaytto
Liikuntasalien tilavaraukset: https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/palvelut/tilavaraukset/
Luokkatilojen iltakäyttö: Kasko tilapalvelut, p. 09 310 12001, ma-to klo 12-14, tilavaraukset(at)hel.fi
yhteystieto: etunimi.sukunimi(at)edu.hel.fi
Oppimissolujen puhelinnumerot:
1.luokat 09 10352751
2.luokat (päivittyy myöhemmin)
3.-4.luokat 040 1447795
Lähipalvelun erityisluokka 1-5.lk 09 31031709
5.-6.luokat 09 31035272 tai 040 8271195
Taksiyhteyshenkilö 040 6551233 (Marjut Nilajärvi)
SLI yläkoulu 7.-9.lk 040 1448388
Yleisopetus yläkoulu 7.-9.lk 09 31028296
Opettajat
Opettajien sähköpostiosoite on muotoa: etunimi.sukunimi(at)edu.hel.fi
1a | Eveliina Selenius |
1b | Essi-Ilona Viitala |
1c | Riikka Salmela |
1d | Juulie Kivekäs |
2a | Heidi Salonen |
2b | Satu Laine |
2c | Maaret Liikkanen |
3a | Laura Malmberg |
3b | Hanna Siukonen |
3c | Leila Niiva |
4a | Arto Härkönen |
4b | Ari Auvinen |
4c | Nina Zlobina |
5a | Eveliina Helminen |
5b | Jere Törönen |
5c | Kaisa Mourujärvi |
6a | Antti Kariola |
6b | Anna Okkonen |
7a | Venla Siikaniemi |
7b | Kirsi Sipiläinen |
8a | Maria Rönkä |
8b | Joonas Kauppinen |
9a | Olli-Pekka Saatsi |
9b | Heli Leinonen |
1-6 lähipalvelun erityislk (1e, 2d,3d,4f,5f) | Sonja Harstila |
4d-5d | Johanna Turjanmaa-Viljamaa |
4e-5e | Outi Viljakainen |
6c | Johanna Majuri |
7c | Arto Lassila |
8c-9c | Retta Puura 8.8.-22.12./Annukka Töyri |
8d-9d | Antti Lahti |
Musiikki | Heikki Selamo 8.8.-1.10./Linda Liukkonen 2.10.--> |
Laaja-alainen erityisopettaja | Annika Talvioja |
Laaja-alainen erityisopettaja | Elli Hurri |
Laaja-alainen erityisopettaja | Kristiina Hämäläinen |
Päätoiminen tuntiopettaja, resurssiopettaja | Maiju Knuuttila |
Matematiikan lehtori 7.-9.lk | Mai Allo |
Matematiikan sivutoiminen tuntiopettaja 7.-9.lk | Sami Ollikkala |
Oppilaanohjaaja | Merja Långvik |
Ortodoksiopettaja | Tommi Ahonen |
Islamin uskonto | Habibo Ginde |
Mandariinikiina (oman äidinkielen opetus) | Wu Chia-ling |
yhteystieto: etunimi.sukunimi(at)edu.hel.fi
Koulunkäynninohjaajat
Koulunkäynninohjaajalista päivitetään elokuun alussa.
Tuija Palosaari 1.lk |
Katja Kaivanto-Vaara 1.lk |
Gul e Lala Jan 2.lk ja iltapäivätoiminta |
Eduardo Zamora Martinez 3.-4.lk ja iltapäivätoiminta |
Pirjo Hagert 4.-5.sli-opetus |
Tarja Piela lähipalvelun erityisluokka 1.-5.lk |
Ulla Dagdag 4.-5.sli-opetus |
Minna Riihioja yläkoulu sli-opetus |
Sara Aronen 6.lk ja sli-opetus |
Marjut Nilajärvi 5.lk ja koulukuljetusvastuuhenkilö |
Kadour Ekhlas yläkoulu |
Elina Jylhä yläkoulu sli-opetus |
Kalle Keskinen lähipalvelun alueellinen erityisluokka |
Fahmo Arte lähipalvelun alueellinen erityisluokka |
Opinto-ohjaajat
Tieto päivitetään elokuun alussa.
Laaja-alaiset erityisopettajat
Koulupsykologi: Roosa Riihimäki
puh. 040 847 8880, 09 310 27116
Kuraattori Anu Kiviranta
puh. 050 401 3370, 09 310 71904
Terveydenhoitaja Jenni Ekholm
puh. 09 310 27107
Kiireellisissä asioissa yhteys omalle terveysasemalle tai terveysneuvontaan 09 31010023
Tutustu, miten kouluissamme opitaan ja toimitaan
Aamu- ja iltapäivätoiminta, kerhot ja harrastukset
Oppilaille on tarjolla monenlaista vapaaehtoista ohjattua toimintaa ennen ja jälkeen koulupäivän – mielekästä tekemistä ja kivaa yhdessäoloa turvallisessa ympäristössä.
Ennen oppitunteja järjestettävä aamupäivätoiminta on maksutonta. Se on tarkoitettu 1.–2.-luokkalaisille sekä 3. ja 4. vuosiluokan erityisen tuen oppilaille.
Järjestämme aamupäivätoimintaa jokaisena koulupäivänä 8.30-9.15. Toimintaa järjestetään sään salliessa ulkona. Voit kysyä lisätietoa koulun aamupäivätoiminnasta rehtorilta.
Lisätietoja koulujen aamupäivätoiminnasta löydät perusopetuksen sivuiltamme.
Perusopetuksen iltapäivätoiminta on maksullista ja suunnattu 1.–2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille.
Lue lisää iltapäivätoiminnasta ja sen maksuista perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme.
Voit etsiä alueemme iltapäivätoimintapaikat palvelukartalta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Voit palvelukartalla syöttää kotiosoitteesi sille varattuun kenttään.
Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä Harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme löydät lisätietoa kerho- ja harrastustoiminnasta.
Alla on tietoa meidän koulumme kerhoista ja harrastuksista.
Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Ilmoittautuminen on sitova. Harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen aikana.
Koulun kerhotoiminta lukuvuonna 2023-2024
Helsinkiläisille peruskoululaisille järjestetään koulupäivän yhteydessä kerhotoimintaa. Oppilaat voivat osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa koulujen oppilaskuntien kautta. Koulun kerhotoimintaa voidaan järjestää joko omalla henkilökunnalla tai ostettuna ulkopuoliselta toimijalta (osallistujille maksutonta). Tämän lisäksi koululla voi olla muutakin kaupungin ulkopuolisen toimijan järjestämää kerhotoimintaa (kohtuulliset osallistumiskustannukset).
Tulevan lukuvuoden kerhotoiminta päivitetään sivulle koulun alkaessa elokuussa 2023.
Harrastamisen Suomen mallin maksuttomat harrastusryhmät 4.9.2023 alkaen
Maanantai
Sirkus (3.–6.lk)
Aika: Maanantaisin klo 14–15
Paikka: Generaattorisali, Voimala/rakennus 1, Circus Helsinki, Sörnäisten rantatie 22
Sirkustunneilla harjoitellaan mm. akrobatiaa, ilma-akrobatiaa, jongleerausta, trampoliinia, pariakrobatiaa ja nuorallakävelyä. Akrobatiaosuuksissa treenataan mm. kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja käsinseisontaa. Lisäksi tunneilla harjoitellaan esiintymistä ja luovuutta sekä voimaa ja liikkuvuutta.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu täällä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (linkki vie ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: Soile Vedenpää, info@circushelsinki.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Circus Helsinki / Harrastamisen Suomen malli
Kiipeily (3.–6.lk)
Aika: Maanantaisin tai keskiviikkoisin klo 14.50–15.50
Paikka: KiipeilyAreena, Kauppakeskus REDI (sisäänkäynti Leonkadun puolelta)
KiipeilyAreenalla järjestetään jälleen Harrastamisen Suomen Malli -hankkeen kiipeilyryhmiä. Ohjauksesta ryhmissä vastaa KiipeilyAreenan ammattitaitoiset kiipeilyohjaajat ja ryhmiin osallistumiseen ei vaadita aiempaa kiipeilykokemusta tai liikunnallisuutta. Kiipeily sopii harrastuksena aivan kaikille!
Ilmoittautuminen: ilmoittaudu täällä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (linkki vie ulkoiseen palveluun)
Järjestäjä: KiipeilyAreena / Harrastamisen Suomen malli
Kiipeily (6.–9.lk)
Aika: Maanantaisin tai keskiviikkoisin klo 16–17
Paikka: KiipeilyAreena, Kauppakeskus REDI (sisäänkäynti Leonkadun puolelta)
KiipeilyAreenalla järjestetään jälleen Harrastamisen Suomen Malli -hankkeen kiipeilyryhmiä. Ohjauksesta ryhmissä vastaa KiipeilyAreenan ammattitaitoiset kiipeilyohjaajat ja ryhmiin osallistumiseen ei vaadita aiempaa kiipeilykokemusta tai liikunnallisuutta. Kiipeily sopii harrastuksena aivan kaikille!
Ilmoittautuminen: ilmoittaudu täällä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (linkki vie ulkoiseen palveluun)
Järjestäjä: KiipeilyAreena / Harrastamisen Suomen malli
Tiistai
Parkour (3.–6.lk)
Aika: Tiistaisin klo 15.30–16.30
Paikka: Liikuntasali
Laadukkaita treenejä volttien, parkourin, street workoutin, akrobatian ja trikkauksen parissa. Aloitamme perusteista, joten aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Etenemme vaikeampiin liikkeisiin ryhmän tason ja toiveiden mukaan. Tunneilla harjoitellaan hyvässä seurassa, toisia kannustaen ja yksilöllinen kehitys huomioiden.
Ilmoittautuminen: info@asadfriigym.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) Ilmoita seuraavat tiedot: Harrastajan nimi, koulu, luokka, harrastajan yhteystiedot (puhelinnumero), sukupuoli: tyttö/poika/muu, huoltajan nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero, muuta huomioitavaa.
Järjestäjä: Asad Friigym / Harrastamisen Suomen malli
Torstai
Sirkus (3.–6.lk)
Aika: Torstaisin klo 14–15
Paikka: Generaattorisali, Voimala/rakennus 1, Circus Helsinki, Sörnäisten rantatie 22
Sirkustunneilla harjoitellaan mm. akrobatiaa, ilma-akrobatiaa, jongleerausta, trampoliinia, pariakrobatiaa ja nuorallakävelyä. Akrobatiaosuuksissa treenataan mm. kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja käsinseisontaa. Lisäksi tunneilla harjoitellaan esiintymistä ja luovuutta sekä voimaa ja liikkuvuutta.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu täällä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (linkki vie ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: Soile Vedenpää, info@circushelsinki.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Circus Helsinki / Harrastamisen Suomen malli
Kouluun ilmoittautuminen ja hakeminen
Sinua saattaisi kiinnostaa
Koulumme johtokunta
Jokaisessa koulussa toimii johtokunta, joka ohjaa ja kehittää koulun toimintaa. Koulun johtokunta koostuu huoltajien, oppilaiden ja henkilöstön edustajista. Kasvatus- ja koulutuslautakunta valitsee jäsenet neljäksi vuodeksi. Nykyisten johtokuntien toimikausi on 2021-2025. Johtokunta muun muassa hyväksyy vuosittain koulun toimintasuunnitelman.
Tähän kirjataan koulun johtokunnan jäsenet
HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja nro 4/2022-2023
KALASATAMAN PERUSKOULU
JOHTOKUNTA
Aika Tiistai 6.6.2023 klo 16.00-17.00
Paikka Kalasataman peruskoulu, Polariksenkatu 1, Gosari neuvottelutila 2.krs
Osallistujat:
Leevi Mentula, puheenjohtaja
Laura Halenius, saapui klo 16.16
Päivi Kerko, poissa, varajäsen Jonna Alava poissa
Osma Ahvenlampi, poissa
Milja George
Roosa Riihimäki
Antti Kariola
Abdul al Salkini, poissa, varajäsen ei paikalla
Mariela Alvarez , poissa, varajäsen Rianna Suojärvi paikalla
Kati Pennanen, esittelijä, sihteeri
1§
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 16.01
2§
Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi
3§
Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Roosa Riihimäki ja Milja George
4§
Esityslista hyväksyttiin ilman muutoksi
5§
Kalasataman peruskoulun lukuvuoden 2022-2023 toimintakertomuksen hyväksyminen.
Päätös: Kalasataman peruskoulun johtokunta päätti hyväksyä lukuvuoden toimintakertomuksen.
6§
Rehtorin ajankohtaiset asiat koululta: siltaonnettomuus 11.5. ja siihen liittyvistä toimenpiteistä keskustelu, Kalasataman alueen nuorten tilanteesta keskustelua
7§
Seuraava kokous järjestetään syyskuussa 2023, aiheena lukuvuoden 2023-2024 toimintasuunnitelma ja muut mahdollisesti ajankohtaiset asiat.
8§
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 17.19
Liite:
- Toimintakertomus
Kati Pennanen
esittelijä, sihteeri
Roosa Riihimäki Milja George
pöytäkirjan tarkastaja pöytäkirjan tarkastaja
Pöytäkirjan teksti
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja nro 4/2022-2023
KALASATAMAN PERUSKOULU
JOHTOKUNTA
Aika Tiistai 6.6.2023 klo 16.00-17.00
Paikka Kalasataman peruskoulu, Polariksenkatu 1, Gosari neuvottelutila 2.krs
Osallistujat:
Leevi Mentula, puheenjohtaja
Laura Halenius, saapui klo 16.16
Päivi Kerko, poissa, varajäsen Jonna Alava poissa
Osma Ahvenlampi, poissa
Milja George
Roosa Riihimäki
Antti Kariola
Abdul al Salkini, poissa, varajäsen ei paikalla
Mariela Alvarez , poissa, varajäsen Rianna Suojärvi paikalla
Kati Pennanen, esittelijä, sihteeri
1§
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 16.01
2§
Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi
3§
Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Roosa Riihimäki ja Milja George
4§
Esityslista hyväksyttiin ilman muutoksi
5§
Kalasataman peruskoulun lukuvuoden 2022-2023 toimintakertomuksen hyväksyminen.
Päätös: Kalasataman peruskoulun johtokunta päätti hyväksyä lukuvuoden toimintakertomuksen.
6§
Rehtorin ajankohtaiset asiat koululta: siltaonnettomuus 11.5. ja siihen liittyvistä toimenpiteistä keskustelu, Kalasataman alueen nuorten tilanteesta keskustelua
7§
Seuraava kokous järjestetään syyskuussa 2023, aiheena lukuvuoden 2023-2024 toimintasuunnitelma ja muut mahdollisesti ajankohtaiset asiat.
8§
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 17.19
Liite:
- Toimintakertomus
Kati Pennanen
esittelijä, sihteeri
Roosa Riihimäki Milja George
pöytäkirjan tarkastaja pöytäkirjan tarkastaja
HELSINGIN KAUPUNKI Pöytäkirja nro 1/2023-2024
KALASATAMAN PERUSKOULU
JOHTOKUNTA
Aika Tiistai 3.10.2023 klo 16.30-17.30
Paikka Kalasataman peruskoulu, Polariksenkatu 1, Gosari neuvottelutila 2.krs
Osallistujat:
Leevi Mentula, puheenjohtaja
Laura Halenius poissa, paikalla varajäsen Anu von Lode
Päivi Kerko
Osma Ahvenlampi
Milja George
Roosa Riihimäki poissa, varajäsen ei paikalla
Antti Kariola
Abdul al Salkini poissa, varajäsen ei paikalla
Mariela Alvarez poissa, paikalla varajäsen Rianna Suojärvi
Kati Pennanen, esittelijä, sihteeri
1§
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 16.32.
2§
Kokous todettiin päätösvaltaiseksi ja laillisesti koolle kutsutuksi.
3§
Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Antti Kariola ja Osma Ahvenlampi.
4§
Esityslista hyväksyttiin ilman muutoksi.
5§
Päätös: Kalasataman peruskoulun johtokunta päättää hyväksyä lukuvuoden 2023-2024 toimintasuunnitelman muutamin korjauksin. Toimintasuunnitelma on luettavissa Wilma-järjestelmässä.
6§
Johtokunnan lausunto lukuvuoden 2024-2025 työ- ja loma-aikoihin. Kuultuaan koulun henkilöstön ja oppilaiden mielipiteen päätti johtokunta puoltaa vaihtoehtoa nro 1.
Työaika alkaa syksyllä 8.8.2024 ja päättyy 20.12.2024.
Syysloma on viikolla 42 eli 14.10.2024-18.10.2024.
Joululoma on 21.12.2024-6.1.2025.
Työaika alkaa keväällä 7.1.2025 ja päättyy 31.5.2025.
Talviloma on viikolla 8 eli 17.2.2025-21.2.2025.
7§
Seuraava kokous järjestetään maaliskuussa 2024, aiheena on vuoden 2024 talousarvion käyttösuunnitelman vahvistaminen ja mahdolliset muut asiat.
8§
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 17.34.
Helsingissä 4.10.2023
Kati Pennanen
sihteeri
Antti Kariola Osma Ahvenlampi
pöytäkirjan tarkastaja Pöytäkirjan tarkastaja
Koulumme sosiaalisessa mediassa
Kerromme koulun arjesta Facebookissa sekä Instagramissa, otathan meidät seurantaan.
Kalasataman peruskoulu Facebookissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Kalasataman peruskoulu Instagramissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)