Puistojen kunnossapito

Puistojen kunnossapito tarkoittaa puistojen siivousta, kasvillisuuden hoitamista sekä kalusteiden ja kulkureittien kunnossapitoa.
Kuva: Maija Astikainen

Näin hoidamme Helsingin puistoja

Hoidamme puistoja niin sanotun hoitoluokituksen mukaisesti. Käytännössä se tarkoittaa, että mitä keskeisempi ja käytetympi puisto on, sitä useammin sitä hoidetaan ja sitä enemmän sen kunnossapitoon käytetään aikaa. Hoitoluokitukseen vaikuttavat myös puiston kasvillisuus, kulttuurihistorialliset arvot ja puistossa olevat toiminnot, esimerkiksi leikkipaikka vaatii tarkempaa hoitoa kuin nurmialue. 

Katso puistojen hoitoluokat karttapalvelusta (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Lisätietoa hoitoluokista Kaupunkitilaohje-sivustolla (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Puistojen kunnostaminen 

Teemme vuosittain myös perusteellisempia korjauksia puistoihin sen mukaisesti, paljonko rahaa kaupungin budjetissa puistojen peruskorjauksiin on varattu. Kun valitsemme kunnostettavia puistoja, tärkeimmät kriteerit ovat turvallisuus ja kaupungin tasapuolinen kehittäminen.  

Tutustu merkittävimpiiin suunnittelu- ja rakennushankkeisiin 

Puisto- ja katurakennushankkeet karttapalvelussa (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 

  • Puistossa saa grillata, mutta noudata alla olevia ohjeita.

  • Aseta grilli palamattomalle, kovalla pinnalle, kuten hiekalle. Grilliä ei saa pitää nurmikolla edes silloin, kun grillissä on jalat. Pallogrillikin säteilee lämpöä alaspäin, ja nurmikko kuivuu grillin alta.

  • Älä laita kuumaa jätettä roskikseen. Roskis vahingoittuu kuumuudesta, ja esimerkiksi syväsäiliöiden sisäosien uusiminen on hyvin kallista.

  • Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana grillaaminen on kielletty – myös kertakäyttö- ja pallogrillillä. Lisätietoa saat Pelastutoimi-sivustolta (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

  • Muista kerätä roskat mukaasi.

  • Nuotiota ei saa tehdä puistoihin tai muille viheralueille.

  • Suomenlinnassa ja luonnonsuojelualueilla avotulen teko ja grillaaminen on kokonaan kielletty.