Hyppää pääsisältöön

Pyörän pysäköinti

Löydät kaupungista pyörätelineitä niin katujen varsilta, puistoista, toreilta kuin virkistysalueiltakin. Käytössäsi ovat myös pyörien liityntäpysäköintipaikat asemien ja pysäkkien yhteydessä.

Lisää pyörätelineitä kaupunkiin

Lisäämme pyörien pysäköintipaikkoja Helsingissä useille sadoille pyörille vuosittain.  Asennamme uusia pyörätelineita ja korvaamme vanhoja telineitä turvallisemmilla runkolukittavilla telineillä.  

Kun pysäköit pyöräsi kaupungilla, suosi pyörätelineitä. Jos telineitä ei ole, huolehdi, että pysäköinti ei haittaa muita. Hyvänä sääntönä on pysäköidä pyörä tien reunaan ja tien suuntaisesti.

Helsingin yleisten alueiden pyörätelineet kartalla

(Ohje kartan lukuun: Jos pyörätelineen tiedoissa on merkintä kaariteline, se tarkoittaa runkolukittavaa pyörätelinettä. Pyörätelineitä koskevat lisätiedot ovat kunnossapidolle tarpeellista tietoa, kaupunkilaiselle kartta kertoo lähinnä telineiden sijainnit.)

Kuvassa runkolukittavia pyörätelineitä Koivusaaren metroaseman edustalla. Lukitse pyörä runkolukittavaan telineeseen pyörän rungosta.  Kuva: Riku Pihlanto
Kuvassa runkolukittavia pyörätelineitä Koivusaaren metroaseman edustalla. Lukitse pyörä runkolukittavaan telineeseen pyörän rungosta. Kuva: Riku Pihlanto

Jätä pyörä parkkiin asemalle

Joukkoliikenteen asemien ja pysäkkien yhteydessä on polkupyörille tarkoitettuja liityntäpysäköintipaikkoja eli pyöräparkkeja. Pyörän pysäköinti liityntäpysäköinnissä on ilmaista. Vinkki! Kalasatamasta löydät lukitun pyörien liityntäpysäköintitilan, joka avautuu HSL-kortilla.

Pyörien liityntäpysäköintipaikat kartalla (HSL)

Kaupunkiliikenne Oy vastaa liityntäpyöräpysäkeistä Helsingissä ja kehittää sekä metro- että juna-asemien pyöräpysäköintiä. Lue Kaupunkiliikenne Oy:n sivuilta pyörien liityntäpysäköinnistä ja uudistuksista