Pyörän pysäköinti ja palvelut

Löydät kaupungista pyörätelineitä niin katujen varsilta, puistoista, toreilta kuin virkistysalueiltakin. Käytössäsi ovat myös pyörien liityntäpysäköintipaikat asemien ja pysäkkien yhteydessä.

Lisää pyörätelineitä kaupunkiin

Lisäämme pyörien pysäköintipaikkoja Helsingissä useille sadoille pyörille vuosittain.  Asennamme uusia pyörätelineita ja korvaamme vanhoja telineitä turvallisemmilla runkolukittavilla telineillä.  

Kun pysäköit pyöräsi kaupungilla, suosi pyörätelineitä. Jos telineitä ei ole, huolehdi, että pysäköinti ei haittaa muita. Hyvänä sääntönä on pysäköidä pyörä tien reunaan ja tien suuntaisesti.

Helsingin yleisten alueiden pyörätelineet kartalla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Ohje kartan lukuun: Jos pyörätelineen tiedoissa on merkintä kaariteline, se tarkoittaa runkolukittavaa pyörätelinettä. Kartta on kunnossapidon työkalu, siksi termit ja osa tiedoista ovat ammattikieltä.

Runkolukittavia pyörätelineitä Koivusaaren metroaseman edustalla. Lukitse pyörä runkolukittavaan telineeseen pyörän rungosta.  Kuva: Riku Pihlanto
Runkolukittavia pyörätelineitä Koivusaaren metroaseman edustalla. Lukitse pyörä runkolukittavaan telineeseen pyörän rungosta. Kuva: Riku Pihlanto

Jätä pyörä parkkiin asemalle

Joukkoliikenteen asemien ja pysäkkien yhteydessä on polkupyörille tarkoitettuja liityntäpysäköintipaikkoja eli pyöräparkkeja. Pyörän pysäköinti liityntäpysäköinnissä on ilmaista. 

Asemien pyöräparkit kartalla (HSL)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Vinkki! Kalasatamasta löydät lukitun pyörien liityntäpysäköintitilan, joka avautuu HSL-kortilla.

Kaupunkiliikenne Oy vastaa liityntäpyöräpysäkeistä Helsingissä ja kehittää sekä metro- että juna-asemien pyöräpysäköintiä. Lue Kaupunkiliikenne Oy:n sivuilta pyörien liityntäpysäköinnistä ja uudistuksista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)