Hyppää pääsisältöön

Yrityspysäköinti

Yrityspysäköintitunnuksella pysäköit edullisesti yrityksesi liiketilan lähistöllä tai lähes koko kantakaupungissa.

Alueellisella yrityspysäköintitunnuksella saat pysäköidä asukaspysäköintipaikoille sillä asukaspysäköintialueella, jolla yrityksesi sijaitsee. Kaikkien alueiden yrityspysäköintitunnuksella saat pysäköidy kaikilla asukaspysäköintialueilla.

Tunnus on tarkoitettu yrityksille, julkisyhteisöille ja elinkeinonharjoittajille.

Yrityksen yhtä toimipaikkaa kohti myönnämme enintään viisi tunnusta. Yhtä tunnusta voi käyttää vain yhdessä, tunnukseen merkityssä autossa. Emme myönnä tunnuksia työmatkapysäköintiin.

Tunnuksen voi saada yrityksen tai yrityksen työntekijöiden henkilö- tai pakettiautolle, moottoripyörälle, mopoautolle tai muulle autolle, jonka kokonaismassa on enintään neljä tonnia.

Alueellinen tu​nnus maksaa 30,83 euroa ja kaikkien alueiden tunnus 61,66 euroa kuukaudessa arvonlisäveroineen ajoneuvoa kohden. Vähäpäästöiset ajoneuvot saavat maksusta 50 prosentin alennuksen.

Hae yrityspysäköintitunnusta

Voit hakea yrityspysäköintitunnusta tai jatkaa tunnuksen voimassaoloa sähköpostitse, turvasähköpostilla tai asioimalla henkilökohtaisesti kaupunkiympäristön asiakaspalvelussa.

Voit ostaa tunnuksen 1-12 kuukaudeksi kerrallaan, paitsi sähköpostitse voit hakea tunnusta enintään kuudeksi kuukaudeksi kerrallaan.

Käsittelyaika

Tunnus tulee voimaan, kun maksu on saapunut.

Maksut

Sähköpostitse haettu tunnus maksetaan laskulla, jonka lähetämme sähköpostiisi. Asiakaspalvelussa haettu tunnus maksetaan käteisellä tai pankki- tai luottokortilla.

Lisätiedot

Kun haet tunnusta, toimita meille:
- alle kuukauden vanha isännöitsijän tai kiinteistöyhtiön antama todistus, jossa kerrotaan yrityksen osoite. Vuokrasopimus ei ole riittävä todistus
- ajoneuvon rekisterinumero ja yrityksen Y-tunnus​
- tieto, haetaanko tunnus yhdelle vai kaikille alueille​
- tieto, mille ajalle tunnus halutaan ostaa

Jos auto on yrityksen työntekijän omistuksessa tai hallinnassa, toimita lisäksi todistus työsuhteesta ja viimeisin palkkalaskelma tai tulorekisteriote, jossa eritellään kilometrikorvaus auton käytöstä työajossa.

Lisätietolinkit

Sulje

Irtisano yrityspysäköintitunnus

Tunnuksen voimassaolo päättyy automaattisesti maksukauden päätyttyä. Voit halutessasi irtisanoa tunnuksen kesken maksukauden sähköpostitse tai palauttamalla tunnuksen kaupunkiympäristön asiakaspalveluun. Palautamme rahat etukäteen maksetuista täysistä kuukausista.

Käsittelyaika

Tunnuksen voimassaolo päättyy sinä päivänä, kun palautat tunnuksen asiakaspalveluun.

Lisätiedot

Jos irtisanot tunnuksen sähköpositse, ilmoita viestissä
- nimesi
- yhteystietosi
- tunnuksen tiedot
- tilinumero mahdollista maksujen palautusta varten.

Lisätietolinkit

Sulje

Lue lisää yrityspysäköintitunnuksesta

Miten tunnistan asukaspysäköintipaikat?

Asukaspysäköintipaikat on merkitty liikennemerkin lisäkilvellä. Esimerkiksi liikennemerkin lisäkilvessä voi lukea “Ei koske P-tunnuksella X”.

Yrityspysäköintitunnuksella et voi pysäköidä yhteiskäyttöautoyritysten pysäköintipaikoille, jotka on merkitty Z-lisäkilvellä.

Miten tunnuksen voimassaoloa valvotaan?

Pysäköinnintarkastajat tarkistavat tunnuksen voimassaolon rekisterinumeron perusteella.

Palvelupaikat

1 palvelupaikka
Kaupunkiympäristön toimitalo katutasosta kuvattuna.

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

Työpajankatu 8 00580 Helsinki

Ruotsinkielistä palvelua
Katso aukioloajat ja yhteystiedot