Hyppää pääsisältöön

Yrityspysäköinti

Yrityspysäköintitunnuksella pysäköit edullisesti yrityksesi liiketilan lähistöllä tai lähes koko kantakaupungissa.

Tällä sivulla

Alueellisella yrityspysäköintitunnuksella saat pysäköidä asukaspysäköintipaikoille sillä asukaspysäköintialueella, jolla yrityksesi sijaitsee. Kaikkien alueiden yrityspysäköintitunnuksella saat pysäköidä kaikilla asukaspysäköintialueilla.

Tunnus on tarkoitettu yrityksille, julkisyhteisöille ja elinkeinonharjoittajille.

Yrityksen yhtä toimipaikkaa kohti myönnämme enintään viisi tunnusta. Yhtä tunnusta voi käyttää vain yhdessä, tunnukseen merkityssä autossa. Emme myönnä tunnuksia työmatkapysäköintiin.

Tunnuksen voi saada yrityksen tai yrityksen työntekijöiden henkilö- tai pakettiautolle, moottoripyörälle, mopoautolle tai muulle autolle, jonka kokonaismassa on enintään neljä tonnia.

Alueellinen tu​nnus maksaa 30,83 euroa ja kaikkien alueiden tunnus 61,66 euroa kuukaudessa arvonlisäveroineen ajoneuvoa kohden. Vähäpäästöiset ajoneuvot saavat maksusta 50 prosentin alennuksen.

Hae yrityspysäköintitunnusta

Voit hakea yrityspysäköintitunnusta tai jatkaa tunnuksen voimassaoloa sähköpostitse tai asioimalla henkilökohtaisesti kaupunkiympäristön asiakaspalvelussa.

Voit ostaa tunnuksen 1-12 kuukaudeksi kerrallaan. Paikan päällä asioidessa tunnuksen saa voimaan heti ja sähköpostitse käsittelyjonosta riippuen 2-4 arkipäivän kuluttua.

Asian käsittelyn eteneminen

Kun haet tunnusta, toimita meille:
- alle kuukauden vanha isännöitsijän tai kiinteistöyhtiön antama todistus, jossa kerrotaan yrityksen osoite. Vuokrasopimus ei ole riittävä todistus
- ajoneuvon rekisterinumero ja yrityksen Y-tunnus​
- tieto, haetaanko tunnus yhdelle vai kaikille alueille​
- tieto, mille ajalle tunnus halutaan ostaa (1-12kk)

Jos auto ei ole yrityksen omistuksessa tai hallinnassa, toimita lisäksi vapaamuotoinen todistus työsuhteesta ja viimeisin palkkalaskelma tai ote tulorekisterin kilometrikorvauksista, jossa eritellään kilometrikorvaus auton käytöstä työajossa. Huomaa, että matkalaskut eivät ole riittävä dokumentti.

Käsittelyaika

Tunnus tulee voimaan, kun maksu on saapunut.

Maksut

Yhden alueen tunnuksen hinta 30,83 €/kk ja kaikkien alueiden tunnuksen hinta 61,66 €/kk.

Sähköpostitse haettu tunnus maksetaan laskulla, jonka lähetämme sähköpostiisi. Tunnus astuu voimaan n. kahden arkipäivän kuluttua maksusta. Asiakaspalvelussa haettu tunnus maksetaan käteisellä tai pankki- tai luottokortilla.

Lisätietolinkit

Sulje

Irtisano yrityspysäköintitunnus

Tunnuksen voimassaolo päättyy automaattisesti maksukauden päätyttyä. Voit halutessasi irtisanoa tunnuksen kesken maksukauden sähköpostitse tai palauttamalla tunnuksen kaupunkiympäristön asiakaspalveluun. Palautamme rahat etukäteen maksetuista täysistä kuukausista.

Käsittelyaika

Tunnuksen voimassaolo päättyy sinä päivänä, kun palautat tunnuksen asiakaspalveluun.

Lisätiedot

Jos irtisanot tunnuksen sähköpostitse, ilmoita viestissä
- nimesi
- yhteystietosi
- tunnuksen tiedot
- tilinumero mahdollista maksujen palautusta varten.

Lisätietolinkit

Sulje

Jatka yrityspysäköintitunnuksen voimassaoloa

Kun haet tunnusta, toimita meille

- ajoneuvon rekisterinumero ja yrityksen Y-tunnus
- tieto, mille ajalle tunnus halutaan ostaa (1-12kk).

Jos auto ei ole yrityksen omistuksessa tai hallinnassa, toimita vuosittain viimeisin palkkalaskelma tai ote tulorekisterin kilometrikorvauksista, jossa eritellään kilometrikorvaus auton käytöstä työajossa. Huomaa, että matkalaskut eivät ole riittävä dokumentti.

Lähetäthän pysäköintiluvan uusimispyynnön hyvissä ajoin, noin viikkoa ennen edellisen kauden päättymistä.

Tunnus tulee voimaan, kun maksu on saapunut.

Lue lisää yrityspysäköintitunnuksesta

Miten tunnistan asukaspysäköintipaikat?

Asukaspysäköintipaikat on merkitty liikennemerkin lisäkilvellä. Esimerkiksi liikennemerkin lisäkilvessä voi lukea “Ei koske P-tunnuksella X”.

Yrityspysäköintitunnuksella et voi pysäköidä yhteiskäyttöautoyritysten pysäköintipaikoille, jotka on merkitty Z-lisäkilvellä.

Miten tunnuksen voimassaoloa valvotaan?

Pysäköinnintarkastajat tarkistavat tunnuksen voimassaolon rekisterinumeron perusteella.

Voinko saada tunnuksen autokorjaamon sijaisautolle?

Kyllä. Lähetä meille joko vapaamuotoinen korjaamon todistus tai sijaisauton vuokrasopimus sähköpostitse, kaupunkiymparisto@hel.fi  , ja soita kaupunkiympäristön asiakaspalveluun. Vaihdamme sijausauton tunnukseen. Sähköpostien käsittelyaika on noin 2 työpäivää.

Palvelupaikat

Kaupunkiympäristön toimitalo katutasosta kuvattuna.

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

Osoite:

Työpajankatu 8 00580 Helsinki