
Santahaminan saari ja lähiympäristö muodostavat omaleimaisen ja rikkaan kouluympäristön. Meren läheisyys, luonnon monimuotoisuus, puolustusvoimien läsnäolo sekä pienen koulun historia ja perinteet luovat pohjan oman pikkukoulumme hengelle.
Meidän pienessä koulussamme annamme toisillemme lämpöä ja läsnäoloa, luomme luottamusta ja tuemme toisiamme!
Oppilaita koulussamme on noin 150 ja jokaista luokka-astetta kohti vain yksi ryhmä. Koulussamme kehitämme ja kokeilemme mielellämme uutta. Kuluvana lukuvuonna olemme koulun kehittämisessä painottaneet digitalisaatiota ja oppilaiden arviointia sekä rakentaneet oppilaiden kanssa tulevaisuuden oppimisympäristöä.
Meidän koulu
Valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta on laadittu Helsingin oma kuntakohtainen opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) sekä koulukohtaiset opetussuunnitelmat. Opetusta meidän koulussa ohjaa koulun opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Koulun opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, mitä aineita koulussa opiskellaan, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea.
Ensimmäisellä ja toisella luokalla oppiaineita ei yleensä opiskella erillisinä, vaan niiden sisältöä käsitellään aihekokonaisuuksina. Opetus pyritään tuomaan mahdollisimman lähelle koululaisten arkea. Jokaisella luokalla on oma opettaja, joka opettaa pääosan tunneista. Yhdessä oman opettajan kanssa voi työskennellä erityisopettaja, maahanmuuttajataustaisten oppilaiden opettaja tai koulunkäyntiavustaja.
Oppilaat saavat koulusta maksutta oppikirjat ja muun oppimateriaalin, jonka koulu itse valitsee.
Kieliohjelma
- 1. luokalta alkava vieras kieli (A1): englanti
- 3. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (A2): saksa
- 6. luokalta alkava toinen kotimainen kieli (B1): ruotsi
27.1.2023 Santahaminan ala-asteelle uusi terveydenhoitaja
Santahaminan ala-asteelle tulee uusi terveydenhoitaja.
Terveydenhoitaja Pinja Väätäinen aloittaa virallisesti Santahaminan ala-asteella ma 30.1.2023 alkaen.
Pinja on Santahaminan ala-asteella jatkossa pääsääntöisesti maanantaisin.
Pinja jatkaa kaikkia terveystarkastuksien tekoa ja sovittujen seurantakäyntien tekoa jälkeeni normaalisti suunnitelman mukaan.
13.1.2023 Koulutulokkaiden vanheimpanillan materiaali
Koulutulokkaiden vanhempainillan materiaalin löydät tästä.
Kutsu koulutulokkaiden vanhempainiltaan
Aika: ti 10.1.2023 kello 17.00.
Paikka: Teams, tässä linkki (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Tilaisuus on tarkoitettu
Poikkilaakson, Santahaminan ja Tahvonlahden ala-asteen sekä Kruunuvuorenrannan ja Laajasalon peruskoulun oppilaaksiottoalueilla asuville perheille
Infossa kerromme koulun aloitukseen ja oppimiseen liittyviä asioita sekä vastaamme kysymyksiin. Teemoja ovat mm. vieraiden kielten opiskelu ja kieliohjelma, oppimisen tuki sekä aamu- ja iltapäivähoitoon hakeutuminen.
Ystävällisin terveisin,
Kruunuvuorenrannan peruskoulu, rehtori Tarja Tapper
Laajasalon peruskoulu, rehtori Marja Riitta Rautaparta
Poikkilaakson ala-aste, rehtori Sauli Jukkala
Santahaminan ala-aste, rehtori Aarne Cederberg
Tahvonlahden ala-aste, rehtori Tarja Tapper
Lämpimästi tervetuloa!
Kodin ja koulun yhteistyön periaatteet ja toimintatavat on kuvattu jokaisen koulun opetussuunnitelmassa. Siihen kuuluvat mm. vanhempainillat, vanhempainvartit sekä yhteydenpito sähköisen Wilma-järjestelmän (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta.
Käytännön yhteistyöstä ja toiminnasta sovitaan yhdessä koulun ja huoltajien kanssa. Kodin ja koulun yhteistyö on vastavuoroista. Kouluissa toimii johtokunta ja myös vanhempainyhdistys.
Wilma
Wilma-järjestelmän (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta huoltajat voivat saada tietoa lastensa opetuksesta, opetusjärjestelyistä ja arvioinnista sekä selvittää poissaoloja. Wilmassa huoltajat saavat koulun lähettämiä tiedotteita ja voivat olla yhteydessä opettajiin ja rehtoriin. Wilmaa käyttävät myös oppilaat ja opiskelijat omien opintojensa seurantaan. Huoltajakohtaiset wilma-tunnukset annetaan syyslukukauden alkaessa siitä koulusta, jossa lapsi on aloittanut.
Opi käyttämään Wilmaa YouTube-videoidemme avulla. (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lomakkeet
Opetukseen liittyvissä kysymyksissä Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan sivuilta löytyy oppaita eri luokka-asteittain sekä kattavasti hakulomakkeita ja ohjeita.
Koulussamme on käytössä kuuden viikon jaksolla kiertävät perus- ja kasvisruokalistat. Päivittäin on valittavana kaksi pääruokavaihtoehtoa. Ateriaan kuuluu lämmin ruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, ruokajuoma, leipä ja levite.
(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Henkilökuntamme yhteystiedot
Santahaminan ala-asteen koulu
Käyntiosoite: Santahaminantie 5, 000860 Helsinki
PL 86301, 00099 Helsingin kaupunki
Avoinna koulutyöpäivinä kello 8.00-14.30
Rehtori
Aarne Cederberg
puh. 09 310 56980, 040 334 8689
aarne.cederberg(at)hel.fi
Apulaisrehtori
Ville Rusama
puh. 09 310 56982, 040 336 1242
ville.rusama(at)edu.hel.fi
Koulunkäynninohjaaja
Sanna Huttu
Johtokunnan puheenjohtaja
Ilkka Tuomisto
Koulusihteeri
Annukka Pehkonen
Annukka työskentelee Hertsikan ala-asteen koululla, joten yhteyttä voi ottaa myös hänen työnumeroonsa sinne, puh. 09 310 82621
Iltapäivätoiminta
Suvi Jaatinen, puh. 09 310 79638
Kouluisäntä
Niko Virta
puh. 040 1399320
Kouluravintola
puh. 09 310 56984
Koulutilahuoltaja
puh. 09 310 78038
Opettajanhuone
puh. 09 310 56982
Luokanopettajat
1-2 lk Anu Kalenius , puh. 09 310 56982
1-2 lk Pilvi Brück, puh. 09 310 56982
1.-6. lk Aapo Sainomaa , puh. 09 310 56982, 09 310 86180
3. lk Elsi Etelävuori (15.11. asti), puh 09 310 56982
4. lk Veera Ketonen, 09 310 56982
5. lk Sonja Koskinen, puh. 09 310 56982
6. lk Ville Rusama, puh. 09 310 56982
Erityisopetus
Laaja-alainen erityisopettaja Paula Merikaisla, puh. 09 310 56982
Aineenopettajat
englanti, saksa, ruotsi, Roland Buhre
puh. 09 310 56982
Psykologi
Kuraattori
Sirpa Harinen
puh. 09 310 71838, 050 4013267
sähköposti: sirpa.harinen@hel.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
(yhteydenotot myös Wilman kautta)
Terveydenhoitaja
Saana Lyytikäinen
Aamu- ja iltapäivätoiminta, kerhot ja harrastukset
Oppilaille on tarjolla monenlaista vapaaehtoista ohjattua toimintaa ennen ja jälkeen koulupäivän – mielekästä tekemistä ja kivaa yhdessäoloa turvallisessa ympäristössä.
Ennen oppitunteja järjestettävä aamupäivätoiminta on maksutonta. Se on tarkoitettu 1.–2.-luokkalaisille sekä 3. ja 4. vuosiluokan erityisen tuen oppilaille.
Järjestämme aamupäivätoimintaa jokaisena koulupäivänä 8.15–9.50. Toimintaa järjestetään sään salliessa ulkona. Voit kysyä lisätietoa koulun aamupäivätoiminnasta rehtorilta.
Lisätietoja koulujen aamupäivätoiminnasta löydät perusopetuksen sivuiltamme.
Perusopetuksen iltapäivätoiminta on maksullista ja suunnattu 1.–2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille.
Lue lisää iltapäivätoiminnasta ja sen maksuista perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme.
Voit etsiä alueemme iltapäivätoimintapaikat palvelukartalta (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Voit palvelukartalla syöttää kotiosoitteesi sille varattuun kenttään.
Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä Harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme löydät lisätietoa kerho- ja harrastustoiminnasta.
Alla on tietoa meidän koulumme kerhoista ja harrastuksista.
Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Ilmoittautuminen on sitova. Harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen ajan.
Koulun kerhotoiminta lukuvuonna 2023-2024
Helsinkiläisille peruskoululaisille järjestetään koulupäivän yhteydessä kerhotoimintaa. Oppilaat voivat osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa koulujen oppilaskuntien kautta. Koulun kerhotoimintaa voidaan järjestää joko omalla henkilökunnalla tai ostettuna ulkopuoliselta toimijalta (osallistujille maksutonta). Tämän lisäksi koululla voi olla muutakin kaupungin ulkopuolisen toimijan järjestämää kerhotoimintaa (kohtuulliset osallistumiskustannukset).
Tulevan lukuvuoden kerhotoiminta päivitetään sivulle koulun alkaessa elokuussa 2023.
Harrastamisen Suomen mallin maksuttomat harrastusryhmät 4.9.2023 alkaen
Keskiviikko
Futsal (3.-6.lk)
Aika: Keskiviikkoisin klo 14-15
Paikka: Liikuntasali
Tunneilla opitaan valitun lajin perusliikkeitä ja tehdään siihen sopivia kehon hallintaa kehittäviä harjoituksia. Alku- ja loppuverryttelyiden yhteydessä lapset pääsevät tutustumaan myös muihin liikuntamuotoihin. Tavoitteenamme on, että lapset saavat mukavia liikuntakokemuksia ja tulevat kotiin hyvillä mielin harrastuksensa parista "pää märkänä ja posket punaisena". Tunnista ohjatun liikunnan osuus salissa on 45 minuuttia. Pukeutumiseen sekä välineiden korjaamiseen on varattu 15 minuuttia.
Ilmoittautuminen: ilmoittaudu tästä parkouriin (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (linkki vie ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: stadinpallo@gmail.com (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Stadin pallo / Harrastamisen Suomen malli
Perjantai
Elokuva (3.-6.lk)
Aika: Perjantaisin klo 13-14.30
Paikka:
Elokuvatunneilla käymme läpi elokuvantekemisen perusteet kaikkine vaiheineen mallintaen todellisten tuotantorakenteiden prosesseja. Elokuvantekemiseen liittyviä osa-alueita ovat mm. käsikirjoittaminen, puvustusten ja lavasteiden suunnittelu, näytteleminen, ohjaaminen, kuvausten suunnittelu, kuvaaminen ja leikkaaminen.
Elokuvan tekeminen on ryhmätyötä, jossa oppii tiimityöskentelyä. Elokuvatunneilla teemme kaiken elokuvan toteuttamiseen liittyvän alusta loppuun saakka itse: elokuvan suunnittelun, käsikirjoittamisen, kuvaamisen, näyttelemisen, ohjaamisen, leikkaamisen ja editoinnin. Tunneilla opettelemme myös tarinankerrontaa sekä sitä, millaisia kerrontatapoja videokuvassa on ja miten videolla voidaan tuottaa tarinaa. Pienelokuvien lisäksi tunneilla tehdään animaatioita. Tunnit sopivat niin aloittelijoille kuin jo elokuvaa harrastaneille.
Ilmoittautuminen: ilmoittaudu tästä (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (linkki vie ulkoiseen palveluun)
Järjestäjä: PopUp / Harrastamisen Suomen malli
Muuta toimintaa
- Katso myös muu Nuorten ympäristötilan toiminta (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
- Lastenliiton toiminta (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
- Roihuvuoren seurakunnan kerhotarjonta (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
- EasySport –tunnit ala-asteikäisille (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Voit myös katsoa lähialueen muiden koulujen kerho- ja harrastustarjonnan.
Lue lisää kerho- ja harrastustoiminnasta
Kouluun ilmoittautuminen ja hakeminen
Sinua saattaisi kiinnostaa
Koulumme johtokunta
Jokaisessa koulussa toimii johtokunta, joka ohjaa ja kehittää koulun toimintaa. Koulun johtokunta koostuu huoltajien, oppilaiden ja henkilöstön edustajista. Kasvatus- ja koulutuslautakunta valitsee jäsenet neljäksi vuodeksi. Nykyisten johtokuntien toimikausi on 2021-2025. Johtokunta muun muassa hyväksyy vuosittain koulun toimintasuunnitelman.
Henry Rautio, puheenjohtaja
varajäsen Juha Vehokari
Nitte Vänskä, varapuheenjohtaja
varajäsen Seija Ronkainen
Ilkka Tuomisto
varajäsen Tony Schildt
Heikki Pelkkikangas
varajäsen Valentin Babitzin
Mia Tarvainen
varajäsen Tiina Pulkkinen
Opettajajäsenet
Sonja Koskinen
varajäsen Lotta Karlsson
Sihteeri
Aarne Cederberg
Pöytäkirjan teksti suoraan tähän tai linkki saavutettavaan pdf-tiedostoon.
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Pöytäkirjan teksti
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Koulumme sosiaalisessa mediassa
Kerromme koulun arjesta myös Facebookissa, otathan meidät seurantaan.