Pakilan ala-asteen koulu

Länsi-Pakilassa sijaitseva koulumme on alakoulu, jossa on vuosiluokat 1-6.
Pakilan ala-asteen koulu
Kuva: Karo Pirkkalainen

Yhteystiedot

Halkosuontie 88, 00660 Helsinki Näytä esteettömyystiedot
suomi
PL 66303, 00099 Helsingin kaupunki

Pakilan ala-asteen koulussa on 1.–6. luokat. Oppilaita koulussa on noin 500. Koululla on kaksi toimipistettä. Pääkoululla opiskelevat 3.-6. luokkalaiset ja sivukoululla 1.-2. luokkalaiset. Samassa pääkoulun rakennuksessa toimii myös Pakilan yläasteen koulu ja nuorisotalo.

Meidän koulu

Valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta on laadittu Helsingin oma kuntakohtainen opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) sekä koulukohtaiset opetussuunnitelmat. Opetusta meidän koulussa ohjaa koulun opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Koulun opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, mitä aineita koulussa opiskellaan, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea.

Ensimmäisellä ja toisella luokalla oppiaineita ei välttämättä opiskella erillisinä, vaan niiden sisältöä voidaan käsitellä aihekokonaisuuksina. Opetus pyritään tuomaan mahdollisimman lähelle koululaisten arkea.

Jokaisella luokalla on oma opettaja, joka opettaa pääosan tunneista. Yhdessä oman opettajan kanssa voi työskennellä erityisopettaja, resurssiopettaja tai koulunkäyntiavustaja.

Oppilaat saavat koulusta maksutta oppikirjat ja muun oppimateriaalin, jonka koulu itse valitsee.

Kieliohjelma

 • 1. luokalta alkava vieras kieli (A1): englanti
 • 3. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (A2): saksa, ruotsi
 • 6. luokalta alkava toinen kotimainen kieli (B1): ruotsi

Painotettu opetus

Koulussamme on tarjolla musiikkipainotusta. Musiikkiluokilla (3-6) opiskellaan musiikkia 3 viikkotuntia. Muuten musiikkiluokilla on sama opetussuunnitelma kuin muillakin luokilla. Opiskelun tavoitteena on antaa oppilaalle monipuolinen ja laaja-alainen musiikin peruskoulutus. Musiikin perusteita opiskellaan musiikin tekemisen avulla ja myös sen tueksi.

Kuorotoimintaa on jokaisella musiikkiluokalla. Koulumme musiikkiluokkien suurkuoro kootaan kaikista musiikkiluokkalaisista.
Soiton opiskelun tavoitteena on monimuotoinen yhteissoitto. Soittamisen alkeisiin tutustutaan esim. sopraanonokkahuilun avulla. Vähitellen tavoitteena on monipuolisen luokkaorkesterin muodostaminen.

Bändisoiton opiskelu alkaa jo kolmannelta luokalta. Oppilaat tutustuvat kaikkien bändisoittimien (rummut, basso, kitara, koskettimet) perusteisiin. Taitojen karttuessa omien bändien muodostaminen on mahdollista

Tervetuloa koulutulokkaiden infotilaisuuteen 29.11.23 klo 17.30
Infotilaisuus pidetään pääkoulun ruokalassa, osoitteessa Halkosuontie 88. Sisäänkäynti A-ovelta.

 7. luokalle ilmoittautuminen ja hakeminen 
Ilmoita oppilas 7. luokalle Wilma-lomakkeella hakuaikana 20.11.–3.12.2023. Samalla lomakkeella voi ilmoittautua lähikouluun, ilmoittaa jatkamisesta nykyisessä painotetussa opetuksessa sekä hakea kaikkiin eri painotetun, kaksikielisen ja englanninkielisen opetuksen vaihtoehtoihin ja muuhun kuin lähikouluun yleislinjalle. Oppilas voi hakea yhteensä viiteen eri vaihtoehtoon. Lomake löytyy Wilman Lomakkeet-osiosta nimellä Siirtyminen 7. luokalle. Painotetun opetuksen pääsykokeiden tarkemmat ajankohdat ja lisätiedot saa koulujen kotisivuilta. Valintakokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua. Lisätietoja lähikoulun musiikin ja liikunnan soveltuvuuskokeista Pakilan yläasteen kotisivuilla.
 

3.luokalta alkava painotettu opetus
Oppilas voi hakeutua kolmannelta luokalta alkavaan painotettuun opetukseen. Voit tutustua painotetun opetuksen vaihtoehtoihin tämän sivun alalaidan Tietoa 3. luokalle siirtyvälle kohdasta. Pakilan ala-asteella tarjoamme painotettua opetusta, 3.luokalta alkaen, musiikissa. Jos haluat hakea lapsellesi paikkaa painotettuun opetukseen 3. luokalle, tee hakemus Wilma-lomakkeella hakuaikana, joka on 22.1.-4.2.2024.

Oppilas voi hakea viiteen eri hakuvaihtoehtoon eli kouluun/painotukseen. Hakuvaihtoehdot asetetaan ensisijaisuusjärjestykseen. Saman painotuksen koulut käyttävät samaa valintakoetta, ja oppilas osallistuu valintakokeeseen ensisijaisessa kyseisen painotuksen hakuvaihtoehtokoulussaan.
 

A2-kielivalintainfo ja painotetun opetuksen infotilaisuus 15.1.2024
Infotilaisuus toisluokkalaisten huoltajille A2-kielivalinnasta pidetään pääkoulun ruokalassa maanantaina 15.1.2024 klo 17.30-18.00. Heti sen perään jatketaan painotetun opetuksen infotilaisuudella klo 18.00-19.00. Sisäänkäynti A-ovelta.

 

Kodin ja koulun yhteistyön periaatteet ja toimintatavat on kuvattu jokaisen koulun opetussuunnitelmassa. Siihen kuuluvat mm. vanhempainillat, vanhempainvartit sekä yhteydenpito sähköisen Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta. 

Käytännön yhteistyöstä ja toiminnasta sovitaan yhdessä koulun ja huoltajien kanssa. Kodin ja koulun yhteistyö on vastavuoroista. Kouluissa toimii johtokunta ja myös vanhempainyhdistys.

Wilma

Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta huoltajat voivat saada tietoa lastensa opetuksesta, opetusjärjestelyistä ja arvioinnista sekä selvittää poissaoloja. Wilmassa huoltajat saavat koulun lähettämiä tiedotteita ja voivat olla yhteydessä opettajiin ja rehtoriin. Wilmaa käyttävät myös oppilaat ja opiskelijat omien opintojensa seurantaan. Huoltajakohtaiset wilma-tunnukset annetaan syyslukukauden alkaessa siitä koulusta, jossa lapsi on aloittanut.

Opi käyttämään Wilmaa YouTube-videoidemme avulla.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Koulussamme on käytössä kuuden viikon jaksolla kiertävät perus- ja kasvisruokalistat. Päivittäin on valittavana kaksi pääruokavaihtoehtoa. Ateriaan kuuluu lämmin ruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, ruokajuoma, leipä ja levite.

Katso koulun lounaslista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

 

Henkilökuntamme yhteystiedot

Pääkoulu 3.-6. luokat

Käyntiosoite: Halkosuontie 88, 00660 Helsinki
Postiosoite: PL 66303 (muuttunut 1.8.2022), 00099 Helsingin kaupunki
Opettajainhuone 4. ja 6. luokat puh. 09 310 28353
Opettajainhuone 3. ja 5. luokat puh. 09 310 32176

Sivukoulu 1.-2. luokat

Käyntiosoite: Paloheinäntie 40 B, 00670 Helsinki
Postiosoite: PL 66301, 00099 Helsingin kaupunki
Opettajainhuone 09 310 82427

Koulusihteeri

Elisa Hyttinen
puh. 09 310 82428, elisa.hyttinen(at)hel.fi

Rehtori

vs. Iina Simola
puh. 09 310 82139, iina.simola(at)hel.fi

Apulaisrehtorit

Teemu Einola Pääkoulu
puh. 09 310 28843, teemu.einola(at)edu.hel.fi

Tunja Tuominen Sivukoulu
puh. 09 31037457, tunja.tuominen(at)edu.hel.fi

Iltapäivätoiminnan aluekoordinaattori

Eeva Elsinen
puh. 040 334 5825, eeva.elsinen(at)hel.fi

Koulun iltapäivätoiminta

klo 12-16 puh. 09 310 82436

Kohdevastaava

puh. 044 467 2545

Kouluravintola Pääkoulu

puh. 09 310 82421, Kouluravintola.Pakilan_ya(at)hel.fi

Kouluravintola Sivukoulu

puh. 09 310 82429, vaistotila.paloheinantie(at)hel.fi

Johtokunnan puheenjohtaja 

Peppi Tervo-Hiltula, peppi(at)peppitervo-hiltula.fi

Opettajat ja ohjaajat lv 2023-2024 

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), ellei toisin mainita.

TOI A Kati Rantala kati.s.rantala(at)edu.hel.fi
TOI B Kati Salonpää
1-6D Satu Salsoila

1A Tunja Tuominen
1B Minna Sulander
1C Iines Lindberg
1D Laura Laattala

2A Nina Ilme
2B Leena Martin & Ilona Tiittala
2C Piia Nissinen

3A Teemu Einola & Hannaleena Kurola
3B Tiina Kunttu
3C Esteri Martin

4A Katriina Mikkola
4B Sanja Kalliojärvi
4C Nessu Marttila

5A Sini Herva-Koivula
5B Erika Hallamaa
5C Marja Pättikangas
5D Anu Westermarck

6A Anton Björninen
6B Tiina Kataila
6C Maija Tuovinen  maija1.tuovinen(at)edu.hel.fi

Englanti/Ruotsi, Meeri Fröjdman

Englanti/Saksa, Maria Aaltio ja Ulla Géust

Tekstiilityö, Ritva Paso

Laaja-alainen erityisopetus, Päivi Kalliomaa ja Marjut Luoto

Resurssiopettaja Ville Paappanen 

Koulunkäynninohjaajat

Tiina Liljeroos
Anitta Luoto
Nora Rohani
Natalia Berkkhald
Markku Hilvonen
Gamar Farhat
Emilia Kleine-Hämäri
Joonas Tuomi
Tiina Salminen
Noora Viuhko
Mikaela Backman
Petteri Hallamaa
Cajus Hagström
Tuula Mollel

 

Terveydenhoitaja

 Milla-Maria Myllymäki
puh. 050 310 5549

Psykologi 

Erika Littunen
puh. 
040 168 1775, erika.littunen(at)hel.fi

Kuraattori

Toni Piispa
puh. 050 501 5221, toni.piispa(at)hel.fi 

Aamu- ja iltapäivätoiminta, kerhot ja harrastukset

Oppilaille on tarjolla monenlaista vapaaehtoista ohjattua toimintaa ennen ja jälkeen koulupäivän – mielekästä tekemistä ja kivaa yhdessäoloa turvallisessa ympäristössä.

Ennen oppitunteja järjestettävä aamupäivätoiminta on maksutonta. Se on tarkoitettu 1.–2.-luokkalaisille sekä 3. ja 4. vuosiluokan erityisen tuen oppilaille.

Järjestämme  aamupäivätoimintaa jokaisena koulupäivänä 8.15–9.00. Toimintaa järjestetään sään salliessa ulkona. Voit kysyä lisätietoa koulun aamupäivätoiminnasta rehtorilta.

Lisätietoja koulujen aamupäivätoiminnasta löydät perusopetuksen sivuiltamme.

Perusopetuksen iltapäivätoiminta on maksullista ja suunnattu 1.–2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille.

Lue lisää iltapäivätoiminnasta ja sen maksuista perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme.

Voit etsiä alueemme iltapäivätoimintapaikat palvelukartalta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Voit palvelukartalla syöttää kotiosoitteesi sille varattuun kenttään.

Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä Harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme löydät lisätietoa kerho- ja harrastustoiminnasta. 

Alla on tietoa meidän koulumme kerhoista ja harrastuksista.

Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Ilmoittautuminen on sitova. Harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen ajan.

Koulun kerhotoiminta lukuvuonna 2023-2024

Helsinkiläisille peruskoululaisille järjestetään koulupäivän yhteydessä kerhotoimintaa. Oppilaat voivat osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa koulujen oppilaskuntien kautta. Koulun kerhotoimintaa voidaan järjestää joko omalla henkilökunnalla tai ostettuna ulkopuoliselta toimijalta (osallistujille maksutonta). Tämän lisäksi koululla voi olla muutakin kaupungin ulkopuolisen toimijan järjestämää kerhotoimintaa (kohtuulliset osallistumiskustannukset).

Harrastamisen Suomen mallin maksuttomat harrastusryhmät

Harrastukset jatkuvat keväällä 15.1.24 alkavalla viikolla.

 

Maanantai 

 

Taekwondo (3.-6.lk) 

Aika: Maanantaisin klo 15-16 

Paikka: Namika Areenalla 19.9. alken. Ensimmäiset kaksi kertaa kokoonnumme koulun liikuntasalissa. 

Taekwondo on suunnattu aloittelijoille sekä vähän aikaa harrastaneille. Aloittelijoille opetetaan lajin perusteita sekä opetetaan uusia taekwondotekniikoita. Treeni sisältää myös kunto-, kehonhallinta-, liikkuvuus- ja koordinaatioharjoitteita. Tunneilla on mukana lisäksi liikunnallisia leikkejä ja pelejä. Eri teemat vaihtuvat viikoittain.  

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu taekwondoon täällä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)(linkki vie ulkoiseen palveluun)

Järjestäjä: HNMKY / Harrastamisen Suomen malli 

 

Tiistai  

 

Kiipeily (3.-6.lk) 

Aika: Tiistaisin 15-16 

Paikka: Tammiston kauppatie 10 (Tammisto) 

KiipeilyAreenalla järjestetään jälleen Harrastamisen Suomen Malli -hankkeen kiipeilyryhmiä. Ohjauksesta ryhmissä vastaa KiipeilyAreenan ammattitaitoiset kiipeilyohjaajat ja ryhmiin osallistumiseen ei vaadita aiempaa kiipeilykokemusta tai liikunnallisuutta. Kiipeily sopii harrastuksena aivan kaikille! 

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu täällä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (linkki vie ulkoiseen palveluun)

Järjestäjä: KiipeilyAreena / Harrastamisen Suomen malli 

 

Torstai 

 

Elokuva (3.-6.lk) 

Aika: Torstaisin klo 15.15-16.45 

Paikka: Luokissa A101 ja A103 

Tervetuloa mukaan elokuvan ja animaation harrastetunneille! Elokuvan tekeminen on ryhmätyötä, jossa oppii tiimityöskentelyä. Elokuvatunneilla teemme kaiken elokuvan toteuttamiseen liittyvän alusta loppuun saakka itse: elokuvan suunnittelun, käsikirjoittamisen, kuvaamisen, näyttelemisen, ohjaamisen, leikkaamisen ja editoinnin. Pienelokuvien lisäksi tunneilla tehdään animaatioita. Tunnit sopivat niin aloittelijoille kuin jo elokuvaa harrastaneille. 

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu täällä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Järjestäjä: PopUp / Harrastamisen Suomen malli

Koulumme johtokunta

Jokaisessa koulussa toimii johtokunta, joka ohjaa ja kehittää koulun toimintaa. Koulun johtokunta koostuu huoltajien, oppilaiden ja henkilöstön edustajista. Kasvatus- ja koulutuslautakunta valitsee jäsenet neljäksi vuodeksi. Nykyisten johtokuntien toimikausi on 2021-2025. Johtokunta muun muassa hyväksyy vuosittain koulun toimintasuunnitelman. 

Johtokunnan jäsenet 2021 - 2024

Peppi Tervo-Hiltula pj.
Päivi Bom-Rajala
Leena Hauhio
Tomi Salo
Tomi Tario
Tiina Liljeroos, henkilökunnan edustaja
Minna Sulander, opettajakunnan edustaja
Iina Simola, esittelijä, sihteeri

 

Kokousaika        maanantai 2.10.2023 klo 17.30

Kokouspaikka    pääkoulu, opetustila B107, Halkosuontie 88

Läsnä
Jäsenet        Tervo-Hiltula, Peppi    puheenjohtaja
Sulander, Minna    opettajia edustava jäsen
Liljeroos, Tiina    muuta henkilökuntaa edustava jäsen
Salo, Tomi    huoltajia edustava jäsen
Löfgren, Kaius    huoltajia edustava jäsen
Bom-Rajala, Päivi    huoltajia edustava jäsen
Löfgren, Kaius    huoltajia edustava jäsen
Hauhio, Leena    huoltajia edustava jäsen
Simola, Iina    rehtori, esittelijä, pöytäkirjanpitäjä

Muut        oppilaiden edustajat        
 

§          
7              Asia
Asia/1    

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä pöytäkirjan tarkastajien valinta
 8    Asia/2    Läsnäolo- ja puheoikeuden antaminen alaikäisille oppilasjäsenille
 9    Asia/3    Pakilan ala-asteen koulun toimintasuunnitelman hyväksyminen lukuvuodelle 2023-2024
10    Asia/4    Pakilan ala-asteen koulun johtokunnan lausunto Helsingin kaupungin suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-ajoista lukuvuonna 2024-2025
11              Asia/5    6A:n leirikoulun hyväksyminen osaksi koulutyötä
12      Asia/6    Muut asiat

13    Asia/7    Johtokunnan kokoontuminen keväällä 2024

§ 7
Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä pöytäkirjan
tarkastajien valinta

Päätös
Pakilan ala-asteen koulun johtokunnan puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.39 sekä totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 

Kokouksen pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Minna Sulander ja Kaius Löfgren.

§ 8

Läsnäolo- ja puheoikeuden antaminen alaikäisille oppilaiden edustajille

Päätös
Johtokunta päätti, että oppilaskunnan nimeämillä oppilaiden edustajilla on läsnäolo- ja puheoikeus johtokunnan kokouksissa lukuvuonna 2023-2024. 

Oppilailla ei ole oikeutta ottaa osaa päätöksentekoon eikä läsnäolo-oikeutta silloin, kun käsitellään henkilökuntaa tai oppilaiden kurinpitoa koskevia asioita.

Esittelijän perustelut

Hallintosäännön 29 luvun 7 §:n mukaan muiden toimielinten kokouksissa on läsnäolo- ja puheoikeus esittelijöillä ja sen lisäksi pormestarilla, kaupunginhallituksen määräämällä edustajalla, kansliapäälliköllä sekä asianomaisen toimialan apulaispormestarilla ja toimialajohtajalla. Muiden henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta päättää muiden toimielinten osalta toimielin tai toimielimen asettava viranomainen.
Oppilaskunnan hallitus nimeää keskuudestaan oppilaiden edustajat johtokuntaan. Johtokunta antaa heille läsnäolo- ja puheoikeuden ensimmäisen kokouksessaan. 
Toimielimen kokouksissa päätöksentekoon osallistuvat vain toimielimen jäsenet ja tarvittaessa esteellisten tai estyneiden jäsenten varajäsenet. Muilla kuin toimielimen jäsenillä on oikeus ottaa osaa vain keskusteluun.

§ 9

Pakilan ala-asteen koulun toimintasuunnitelman hyväksyminen lukuvuodelle 2023-2024

Päätös
Johtokunta hyväksyi koulun toimintasuunnitelman lukuvuodelle 2023-2024. 

        

Liitteet
1.    Toimintasuunnitelma

Esittelijän perustelut

Toimintasuunnitelma on laadittu yhteistyössä koulun henkilökunnan kanssa. Toimintasuunnitelmassa on huomioitu Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan strategiset tavoitteet.

Toimintasuunnitelma on käsitelty henkilöstön kanssa ke 20.9. kokousajalla.

§ 10
Pakilan ala-asteen koulun johtokunnan lausunto Helsingin kaupungin suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-ajoista lukuvuonna 2024-2025

Päätös
        Pakilan ala-asteen johtokunta kannattaa yksimielisesti vaihtoehtoa 1.

Esittelijän perustelut
Opettajakunta ja muu henkilökunta on käsitellyt lukuvuoden 2024-2025 työ- ja loma-aikoja kokouksessaan 13.9.2023 ja kannattaa vaihtoehtoa 1 enemmistöäänin. Oppilaskunnan hallitus on käsitellyt lukuvuoden 2024-2025 työ- ja loma-aikoja kokouksessaan 21.9.2023 ja kuullut koko oppilaskuntaa työ- ja loma-aikojen osalta. Myös oppilaskunta kannattaa vaihtoehtoa 1 enemmistöäänin. 

Perusopetuksessa lukuvuosi alkaa 1. päivänä elokuuta ja päättyy 31. päivänä heinäkuuta. Lukuvuodessa on 190 työpäivää. Lukuvuoden työpäivistä vähennetään muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi sattuva itsenäisyyspäivä, loppiainen ja vapunpäivä (perusopetuslain 23 §).

Lukuvuonna 2024–2025 itsenäisyyspäivä, loppiainen ja vapunpäivä sattuvat muuksi arkipäiväksi kuin lauantaiksi, joten ne vähentävät kolme työpäivää. Koulutyötä tulee siis tehdä 187 työpäivää.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala pyytää johtokunnan lausuntoa alla olevista vaihtoehdoista liittyen suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-aikoihin lukuvuonna 2024–2025:

1. vaihtoehto

Työaika alkaa syksyllä 8.8.2024 (to) ja päättyy 20.12.2024 (pe).
Syysloma on viikolla 42 eli 14.10.2024 (ma) - 18.10.2024 (pe).
Joululoma on 21.12.2024 (la) - 6.1.2025 (ma).
Työaika alkaa keväällä 7.1.2025 (ti) ja päättyy 31.5.2025 (la).
Talviloma on viikolla 8 eli 17.2.2025 (ma) - 21.2.2025 (pe).

Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi aikaisemmin elokuussa. Joululoma olisi hieman yli kaksi viikkoa niin, että opiskelu alkaisi loppiaisen jälkeen. Lokakuussa olisi viikon syysloma ja helmikuussa viikon talviloma.

Ennen johtokunnan kokousta asia tulee käsitellä opettajien ja muun henkilökunnan keskuudessa näiden mielipiteen selvittämiseksi. Oppilaskunnalta pyydetään oma lausunto, joka liitetään johtokunnan lausuntoon.

Lisäksi perusopetuslain 47 a §:n mukaan opetuksen järjestäjän tulee huolehtia siitä, että kaikilla koulun oppilailla tulee olla mahdollisuus ilmaista mielipiteensä heidän asemaansa liittyvistä asioista. Tämä tarkoittaa, että kaikilla koulun oppilailla tulee olla mahdollisuus ilmaista mielipiteensä edellä olevista vaihtoehdoista esim. äänestämällä. Yhteenveto oppilaiden mielipiteistä tulee toimittaa edellä tarkoitettujen lausuntojen mukana.

Tässä mallissa olisi kaikilla kouluilla ja lukioilla viikon syysloma, eikä mitään muita lauantaityöpäiviä kuin lukuvuoden viimeinen. Lukuvuosi alkaisi 10.8. torstaina ja syksy päättyisi 22.12. perjantaina. Tässä mallissa kevään aloitus olisi 8.1. maanantaina.

        2.vaihtoehto

Työaika alkaa syksyllä 12.8.2024 (ma) ja päättyy 20.12.2024 (pe).
Syysloma on viikolla 42 eli 14.10.2024 (ma) - 18.10.2024 (pe).
Joululoma on 21.12.2024 (la) - 1.1.2025 (ke).
Työaika alkaa keväällä 2.1.2025 (to) ja päättyy 31.5.2025 (la).
Talviloma on viikolla 8 eli 17.2.2025 (ma) - 21.2.2025 (pe).

Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi hieman myöhemmin elokuussa. Joululoma olisi vastaavasti lyhempi niin, että opiskelu alkaisi tammikuun toisena päivänä. Lokakuussa olisi viikon syysloma ja helmikuussa viikon talviloma.

Ennen johtokunnan kokousta asia tulee käsitellä opettajien ja muun henkilökunnan keskuudessa näiden mielipiteen selvittämiseksi. Oppilaskunnalta pyydetään oma lausunto, joka liitetään johtokunnan lausuntoon.

Lisäksi perusopetuslain 47 a §:n mukaan opetuksen järjestäjän tulee huolehtia siitä, että kaikilla koulun oppilailla tulee olla mahdollisuus ilmaista mielipiteensä heidän asemaansa liittyvistä asioista. Tämä tarkoittaa, että kaikilla koulun oppilailla tulee olla mahdollisuus ilmaista mielipiteensä edellä olevista vaihtoehdoista esim. äänestämällä. Yhteenveto oppilaiden mielipiteistä tulee toimittaa edellä tarkoitettujen lausuntojen mukana.

§ 11
6A:n leirikoulun hyväksyminen osaksi koulutyötä

Päätös        Johtokunta hyväksyi 6A:n leirikoulun osaksi koulutyötä.

 
§ 12
Pakilan ala-asteen koulun johtokunnan kokoontuminen keväällä 2023

Päätös    
    Johtokunta kokoontuu seuraavan kerran 18.3.2024 klo 17.30  pääkoulun opettajainhuoneessa. 

Samalla johtokunta esittänee, että johtokunnan kokouksista kulloinkin laadittu pöytäkirja pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa osoitteessa www.hel.fi, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu. 

Esittelijän perustelut

Helsingin kaupungin hallintosäännön 29 luvun 2 §:n 2 momentin mukaan toimielin kokoontuu päättäminään aikoina sekä lisäksi puheenjohtajan kutsusta.

Toimielimen puheenjohtaja voi asioiden vähäisen määrän tai muun erityisen syyn vuoksi peruuttaa kokouksen tai muuttaa kokouksen alkamisaikaa päätettynä kokouspäivänä (2 §:n 3 mom.). Jos puheenjohtaja muuttaa kokousaikaa edellä tarkoitetulla tavalla, muutoksista on ilmoitettava vähintään viikkoa ennen kokousta (3 §:n 3 mom.).

Kokouskutsu on lähettävä vähintään neljä päivää ennen kokousta, jollei toimielin toisin päätä (3 §:n 2 mom.). Kuntalain 140 §:n mukaan valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakunnan sekä kuntayhtymän 58 §:n 1 momentissa tarkoitetun toimielimen pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu.

§ 12
Muut asiat    

Johtokunta on keskustellut kokouksessaan pääkoulun naulakko- ja lokerotilanteesta sekä ala- ja yläkoulujen yhdistymisestä.

§ 13
Kokouksen päättäminen
        Kokous päätettiin klo 18.41.
 

Pöytäkirjan teksti

Kokousaika

Kokouspaikka

Läsnä

1. Kokouksen avaus

2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen

5. Käsiteltävät asiat

6. Mahdolliset muut asiat
 
7. Kokouksen päättäminen

Kokousaika

Kokouspaikka

Läsnä

1. Kokouksen avaus

2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen

5. Käsiteltävät asiat

6. Mahdolliset muut asiat
 
7. Kokouksen päättäminen

Kokousaika

Kokouspaikka

Läsnä

1. Kokouksen avaus

2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen

5. Käsiteltävät asiat

6. Mahdolliset muut asiat
 
7. Kokouksen päättäminen

Koulumme sosiaalisessa mediassa

Kerromme koulun arjesta myös Facebookissa, otathan meidät seurantaan.

Pakilan ala-aste Facebookissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Apulaisrehtori
Teemu Einola
+358 9 310 28843
teemu.einola@edu.hel.fi

Apulaisrehtori
Tunja Tuominen
+358 9 310 37457
tunja.tuominen@edu.hel.fi

Koulusihteeri
Elisa Hyttinen
+358 9 310 82428
elisa.hyttinen@hel.fi

Rehtori
Iina Simola
+358 9 310 82139
iina.simola@hel.fi

Tarjolla sali

Sijainti

Halkosuontie 88, 00660 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

 • Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.
 • Kulkureitillä on 3 peräkkäistä porrasaskelmaa.

Pääsisäänkäynti

 • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
 • Sisäänkäynnin yhteydessä on 3 peräkkäistä porrasaskelmaa.
 • Sisäänkäynnin ovet ovat vaikeasti havaittavat. Ovi on raskas tai muuten vaikeasti avattavissa.
 • Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.
 • Tuulikaappi on ahdas.

Sisätilat

 • Toimipisteessä on 4 kerrosta.
 • Tilassa on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.
 • Tilan keskeisillä kulkureiteillä on kierreportaat, jossa on käsijohteet molemmilla puolilla.
 • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi.
 • Toimipisteessä on kiinteä induktiosilmukka juhlasalissa.