Kannelmäen peruskoulu

Kaarelassa sijaitseva koulumme on yhtenäinen peruskoulu, jossa on vuosiluokat 1-9. Koulussamme on 7. luokalta alkaen ilmaisupainotus.
Kannelmäen peruskoulu Kuninkaantammi
Kuva: Kirsi Juuti

Yhteystiedot

Runonlaulajantie 40, 00420 Helsinki Näytä sijainti palvelukartalla
suomi ruotsi
PL 42302, 00099 Helsingin kaupunki

Koulusihteeri
Anneli Pukkila
+358 9 310 80494
anneli.pukkila@hel.fi

Koulusihteeri
Henna Lehtonen
+358 9 310 82212
henna.lehtonen@hel.fi

Koulusihteeri
Outi Virkkunen
+358 9 310 21136
outi.virkkunen@hel.fi

Koulusihteeri
Sari Orasmaa
+358 9 310 82469
sari.orasmaa@hel.fi

Rehtori
Kirsi Juuti
+358 9 310 72028
kirsi.juuti@hel.fi

Virka-apulaisrehtori
Katariina Hämäläinen
+358 9 310 25544
katariina.k.hamalainen@hel.fi

Virka-apulaisrehtori
Pia Siljala-Kaskelin
+358 9 310 25890
pia.siljala-kaskelin@hel.fi

Virka-apulaisrehtori
Tiina Sumelles
+358 9 310 35441
tiina.sumelles@hel.fi

Lukuvuosi 2024-2025

Kielten opetus

englanti, ranska, ruotsi, saksa
englanti, ranska, saksa, venäjä
englanti, ruotsi
espanja, ranska, saksa, venäjä

Kaksikielinen opetus

suomi-englanti

Painotettu opetus

ilmaisu

Tarjolla sali

9.5.2024
Hei entinen koulumme oppilas tai henkilökuntaan kuulunut!

Koulumme Runonlaulajantien toimipisteen rakennus (entinen Etelä-Kaarelan yhteislyseo, Etelä-Kaarelan lukio ja Etelä-Kaarelan yläaste) on tullut käyttöikänsä päähän ja puretaan syksyn 2024 aikana. Olemme saaneet kyselyjä mahdollisuudesta päästä vielä kerran vierailemaan rakennuksessamme.

Järjestämme ”muistelukierrokset”

tiistaina 21.5.2024 klo 16.00 ja 16.30 ja

keskiviikkona 22.5.2024 klo 16.00 ja 16.30.

Voimme ottaa kierroksille rajatun määrän osallistujia. Ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköposti koulusihteerillemme sari.orasmaa@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) tai soittamalla 0931082469 torstaihin 16.5.2024 mennessä. Kerrothan, mille kierroksista haluaisit osallistua.

Lämpimästi tervetuloa!

Kirsi Juuti, rehtori

11.3.2024
Koulutulokkaiden oppilaaksiottopäätökset

Hyvä koulutulokkaiden kotiväki,

oppilaaksiottopäätökset kouluumme on postitettu teille toimialaltamme viime perjantaina. Useat teistä ovat saaneet päätöksen myös sähköisesti ASTI-järjestelmän kautta.

Postitamme täältä koululta oman kirjeemme ensi perjantaina 15.3.2024, jossa kerromme tarkemmin koulun aloituksesta ja koulumme toimipisteen, jossa lapsenne aloittaa koulun.

Koulutulokkaiden tiedotustilaisuuden 28.11.2023 materiaalin löydätte tästä alta.

Keväisin terveisin Kirsi Juuti, rehtori

26.1.2024
Hakeutuminen 3. vuosiluokalle(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Meidän koulumme

Kannelmäen peruskoulu on laajan Kaarelan alueen kaikkien lasten ja nuorten yhteinen lähikoulu, jossa on vuosiluokat 1–9. Koulussamme opiskelee yli 1200 oppilasta neljässä eri toimipisteessä:

 • Kanneltie 1 (Kanteleen toimipiste, vuosiluokat 1–4)
 • Runonlaulajantie 40 (Runon toimipiste, vuosiluokat 6–9). Nykyisessä rakennuksessa opiskellaan vielä lukuvuosi 2023–2024. Toimipisteelle valmistuu 2027 uusi rakennus. Rakentamisen ajan väistötiloina toimivat Pelimannintie 16 ja Kaarelan raitti 3 paviljonkirakennukset.
 • Kaarelan raitti 1 (Raitin toimipiste, vuosiluokat 1–2) ja Kaarelan raitti 3 (Raitin toimipiste, vuosiluokat 3 ja 5)
 • Kuninkaantammenkierto 22 (Tammen toimipiste, vuosiluokat 1–5). Kuninkaantammen toimipisteemme on vuosiluokkien 1-4 koulutalo. Lukuvuonna 2023- 2024 toimipisteessä opiskelee poikkeuksellisesti myös vuosiluokan 5 oppilaita.

Koulumme oppilaat aloittavat opinpolkunsa kotia lähinnä olevassa toimipisteessä. Pyrimme takaamaan myös jatkumon esiopetuksesta kouluun samassa, tutussa rakennuksessa. Teemme tiivistä yhteistyötä varhaiskasvatuksen kanssa.

Koulussamme on laaja valinnaisainetarjonta ja kieliohjelma. Koulussamme voi opiskella englantia, espanjaa, ranskaa, ruotsia, saksaa ja venäjää. Lukuvuonna 2019–2020 koulussamme alkoi kielirikasteinen suomi-englanti-opetus vuosiluokalta 1 alkaen. Kielirikasteisessa opetuksessa voi opiskella koulussamme peruskoulun loppuun asti.

Koulumme tarjoaa ilmaisun soveltuvuuskoepainotettua opetusta vuosiluokilla 7-9. Koulussamme voi opiskella myös TEPPO- työelämäpainotteisessa opetuksessa vuosiluokilla 8-9.

Teemme tiivistä yhteistyötä alueemme lasten ja nuorten parissa työskentelevien verkostojen kanssa. Oppilaidemme kasvun tukena työskentelee kaksi kouluvalmentajaa.

Koulumme arvoja ovat oppilaslähtöisyys ja yhteisöllisyys.

Hakeutuminen 3. vuosiluokalle(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden huoltajille

Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden huoltajille järjestettiin koulussamme tiistaina 28.11.2023 

Kerroimme tilaisuudessa kouluun ilmoittautumisesta sekä opiskelusta ja oppilaan tuesta ensimmäisellä vuosiluokalla.

Lue tilaisuuden sisällöt (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kannelmäen peruskoulun tiedotustilaisuus 7. luokalle siirtymisestä

tiistaina 7.11.2023 

Lue tilaisuuden sisällöt(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Pelimannin kotiväen illat 1-4 lk.

Katso sisällöt(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Runo vuosiluokat 6-9 lk.

Katso sisällöt(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Koulussamme on käytössä kuuden viikon jaksolla kiertävät perus- ja kasvisruokalistat. Päivittäin on valittavana kaksi pääruokavaihtoehtoa. Ateriaan kuuluu lämmin ruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, ruokajuoma, leipä ja levite.

Katso Runonlaulajantien toimipisteen lounaslista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Katso Pelimannintien toimipisteen lounaslista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Katso Kaarelanraitin toimipisteen lounaslista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta on laadittu Helsingin oma kuntakohtainen opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) sekä koulukohtaiset opetussuunnitelmat. Opetusta meidän koulussa ohjaa koulun opetussuunnitelma(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (lisää linkki). Koulun opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, mitä aineita koulussa opiskellaan, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea.

Ensimmäisellä ja toisella luokalla oppiaineita ei yleensä opiskella erillisinä, vaan niiden sisältöä käsitellään aihekokonaisuuksina. Opetus pyritään tuomaan mahdollisimman lähelle koululaisten arkea. Jokaisella luokalla on oma opettaja, joka opettaa pääosan tunneista. Yhdessä oman opettajan kanssa voi työskennellä erityisopettaja, suomi toisena kielenä opettaja tai koulunkäyntiavustaja.

Useissa peruskouluissa 7.–9. luokilla opiskellaan jaksoissa ja osa opiskeltavista oppiaineista vaihtuu lukukauden aikana. Oppitunteja on keskimäärin 30 viikossa. Kaikille yhteisiä oppiaineita on vähintään 78 viikkotuntia ja valinnaisaineita vähintään 12 viikkotuntia vuodessa.

Oppilaat saavat koulusta maksutta oppikirjat ja muun oppimateriaalin, jonka koulu itse valitsee.

Sähköisiä oppimateriaaleja käytetään muun oppimateriaalin ohella.

Kieliohjelma

 • 1. luokalta alkava vieras kieli (A1): englanti, ranska, ruotsi tai saksa 
 • 3. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (A2): englanti,  ranska saksa tai venäjä
 • 6. luokalta alkava toinen kotimainen kieli (B1): ruotsi tai englanti
 • 8. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (B2): espanja, ranska, saksa tai venäjä

Painotettu opetus

Koulussamme on 7. luokalta alkaen ilmaisu-painotus, johon haetaan erillisellä valintakokeella. 

Kodin ja koulun yhteistyön periaatteet ja toimintatavat on kuvattu jokaisen koulun opetussuunnitelmassa. Siihen kuuluvat mm. vanhempainillat, vanhempainvartit sekä yhteydenpito sähköisen Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta. 

Käytännön yhteistyöstä ja toiminnasta sovitaan yhdessä koulun ja huoltajien kanssa. Kodin ja koulun yhteistyö on vastavuoroista. Kouluissa toimii johtokunta ja myös vanhempainyhdistys.

Vanhemmilla on mahdollisuus tutustua toisiinsa koulun järjestämissä tilaisuuksissa tai vanhempien perustaman luokkatoimikunnan tapahtumissa. Kannelmäen peruskoulussa toimii vanhempainyhdistys, joka tukee koko koulun toimintaa.

Wilma

Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta huoltajat voivat saada tietoa lastensa opetuksesta, opetusjärjestelyistä ja arvioinnista sekä selvittää poissaoloja. Wilmassa huoltajat saavat koulun lähettämiä tiedotteita ja voivat olla yhteydessä opettajiin ja rehtoriin. Wilmaa käyttävät myös oppilaat ja opiskelijat omien opintojensa seurantaan. Huoltajakohtaiset wilma-tunnukset annetaan syyslukukauden alkaessa siitä koulusta, jossa lapsi on aloittanut. Tunnukset annetaan sille huoltajalle jonka luona oppilas asuu. Tämä huoltaja voi antaa tunnukset edelleen etähuoltajalle. Jos tunnukset ovat kateissa, ne voi pyytää koulusihteeriltä

Opi käyttämään Wilmaa YouTube-videoidemme avulla.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kannelmäen peruskoulun järjestyssäännöt

(johtokunta 3.10.2022/ 33 §)

Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä.

Järjestyssäännöt ovat voimassa kouluaikana, johon kuuluvat oppitunnit, välitunnit, koulun järjestämät tilaisuudet ja koulun retket. Niissä asioissa, joita ei erikseen mainita, noudatetaan yleistä lainsäädäntöä ja hyviä tapoja.

Jokaisella oppilaalla on oikeus saada maksutonta opetussuunnitelman mukaista opetusta turvallisessa ja tasa-arvoisessa ympäristössä. Jokaisella oppilaalla on velvollisuus osallistua opetukseen, jollei hänelle ole siitä väliaikaisesti myönnetty vapautusta.

1. Kunnioitan ja huomioin muita ihmisiä

Käyttäydyn ja puhun asiallisesti, enkä millään tavoin kiusaa tai syrji muita. En koske ilman lupaa toisten omaisuuteen. En aiheuta omalla toiminnallani vaaraa itselleni tai muille. En häiritse muiden oppimista tai työskentelyä.

2. Otan vastuun opiskelustani

Saavun ajoissa tarvittavat opiskeluvälineet mukanani ja teen minulle annetut tehtävät huolellisesti ohjeiden mukaan. Pidän hyvää huolta minulle annetuista välineistä. Käytän tietoteknisiä laitteita ohjeiden mukaan.

3. Pidän huolta yhteisestä ympäristöstä

En sotke, roskaa tai riko yhteisiä tiloja tai omaisuutta. Olen korvausvelvollinen aiheuttamastani vahingosta.

Lisäksi

Edellisten sääntöjen lisäksi rehtori, opettaja tai muu henkilökuntaan kuuluva henkilö voi antaa minulle muitakin ohjeita, joita minun tulee noudattaa. Koulumme eri toimipisteissä on lukuvuosikohtaisesti tarkennettuja arjen käytänteitä, joita minun tulee noudattaa.

Jos rikon järjestyssääntöjä, minua voidaan ojentaa laissa annetuilla kurinpitotoimilla. Näitä ovat siivousvelvoite, kasvatuskeskustelu, jälki-istunto, kirjallinen varoitus ja määräaikainen koulusta erottaminen.

Varsinaisten kurinpitotoimien lisäksi (perusopetuslaki §36):

 • Opettaja voi määrätä oppilaan jäämään tekemään koulutehtäviä päivän jälkeen enintään yhden tunnin ajaksi.
 • Opettaja tai muu kouluhenkilökunnan jäsen voi oppilaan ojentamiseksi keskustella ja huomauttaa asioista.
 • Opettaja voi määrätä oppilaan poistumaan oppitunnilta tai muusta tilaisuudesta oppitunnin jäljellä olevaksi ajaksi.
 • Rehtori tai hänen valtuuttamansa henkilö voi määrätä oppilaan poistumaan koulusta lopputyöpäivän ajaksi ja tarvittaessa seuraavan työpäivän ajaksi.

Henkilökuntamme yhteystiedot

Runonlaulajantien toimipiste RUNO  
Runonlaulajantie 40, 00420 Helsinki
PL 42302, 00099 Helsinki  
puhelin toistaiseksi poissa käytöstä

Kanneltien toimipiste KANNEL
Kanneltie 1, 00420 Helsinki
PL 42303, 00099 Helsinki
puh. 0931082212(Linkki aloittaa puhelun) (kanslia) ma-ke
puh. 0931082469(Linkki aloittaa puhelun)(kanslia) to-pe

Kaarelan raitin toimipiste RAITTI 
Kaarelan raitti 1, 00430 Helsinki ja
Kaarelan raitti 3, 00430 Helsinki
PL 42304, 00099 Helsinki 
puh. 0931082212(Linkki aloittaa puhelun) (kanslia) to

Kuninkaantammen toimipiste TAMMI
Kuninkaantammenkierto 22, 00430 Helsinki
PL 42305, 00099 Helsinki 
puh. 09 310 21136(Linkki aloittaa puhelun) (kanslia) ma ja ke

Kohdevastaavat SOL

Pekka Turakainen (Runonlaulajan ja Kaarelan raitin toimipisteet)
puh. 0504335741(Linkki aloittaa puhelun), kv.kannelmaki@sol.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) 

Fanny Väisänen (Kanneltien toimipiste) 
puh. 040 563 5479(Linkki aloittaa puhelun), fanny.vaisanen@sol.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Samu Koistinen (Kuninkaantammen toimipiste) puh. 0504363166(Linkki aloittaa puhelun)

Ruokapalvelut

Palmia

Kanneltien toimipiste: Violeta Voca
Kaarelan raitin toimipisteet:
Kaarelan raitti 1: Papia Barua
Kaarelan raitti 3:  Morais Samson
Runonlaulajantien toimipiste:

Palvelukeskus Helsinki

Kuninkaantammen toimipiste
Ruokapalveluvastaava
Heikki Hietanen puh. 040610 2996(Linkki aloittaa puhelun)

kouluravintola.kuninkaantammi_toimipiste@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Palveluesihenkilö
Tuija Lundell puh. 0407640641(Linkki aloittaa puhelun) tuija.lundell@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Kansliat

Kansliat ovat avoinna pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin klo 8.30 - 15.00.

Koulusihteerit

Henna Lehtonen (Kannel ja Raitti maanantaista torstaihin) 
puh. 0931082212(Linkki aloittaa puhelun) henna.lehtonen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Sari Orasmaa (Kannel torstaista perjantaihin)
puh. 0931082469(Linkki aloittaa puhelun) sari.orasmaa@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Outi Virkkunen (Tammi maanantaisin ja keskiviikkoisin)
puh. 0931021136  outi.virkkunen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) 

Runon toimipiste:
toimistopalvelut.kannelmaenperuskoulu.luokat6-9@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
 

Rehtorit  

Kirsi Juuti
puh. 0931072028(Linkki aloittaa puhelun), 0505353276(Linkki aloittaa puhelun)
kirsi.juuti@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) 

Virka-apulaisrehtorit

Katariina Hämäläinen (Raitin ja Tammen toimipisteet)
puh.  0931025544, 0408675490
katariina.k.hamalainen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Pia Siljala-Kaskelin (Kanneltien toimipiste)
puh. 0931025890(Linkki aloittaa puhelun), 0406624660
pia.siljala-kaskelin@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Harjoittelujen yhteyshenkilö / contact person in internship

Tiina Sumelles (Runon toimipiste)
puh. 0931035441(Linkki aloittaa puhelun)0404894557(Linkki aloittaa puhelun)
tiina.sumelles@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Johtavat opettajat 

Kanneltien toimipiste

Hilkka Laeslehto
puh. 0931088757
hilkka.laeslehto@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Jere Ruohoranta
puh. 0931026676
jere.ruohoranta@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) 

Raitti

Kaarelan raitti 1
Antti Kalo
antti.s.kalo@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
puh. 0406615260

Kaarelan raitti 3

Hanna Sirkiä
hanna.sirkia@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Runo

Ama Eerola
ama.eerola@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
puh. 0931040332 / 0407231247

Nora Seppälä
nora.seppala@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
puh. 0408308699

Tammi

Minna Hovi-Gomez
minna.hovi-gomez@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
puh. 0408253181

Luokanopettajat ja -ohjaajat  2023 — 2024

sähköpostiosoitteet etunimi.sukunimi@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) 

RAITTI Kaarelan raitin toimipiste
Kaarelan raitti 1

1C Antti Kalo ja Ella Suomela

2C Anitta Leipälä ja Siiri Laine
2R Aija Roos ja kko Jemina Laamanen

erityisopettaja Tiina Kantonen

Kaarelan raitti 3

3C Taika Vuorenmaa ja kko Eveliina Viitanen

5A Jenni Joukahainen, Saska Karpansalo ja Kaisa Törrönen
5B Oona Hintikka, Anna Myllyniemi ja Hanna Sirkiä 
5-6C Janne Pirinen ja kko 
VALM3-5 Maemuna Akhter

erityisopettaja Julia Joki

TAMMI Kuninkaantammen toimipiste

1T Outi Laine, Laura Yrttimaa ja erityisopettaja Anna Pettinen  
1K Elina Partanen ja kko Eshete Firew

2T Maiju Finér ja Maryan Ali Mohamed
3T Minna Hovi-Gomez ja Marianne Ojala

4T Miia Holmila 

5T Petri Ihalempiä ja Niina Rahunen  

erityisopettaja Kati Valkonen
kko Maksim Konstantinidi  

Kanneltien toimipiste
Vuosiluokka 1 

1A Anniina Paasio, Leena Piispa ja kko Viivi Sievänen
1B Kreeta Laurivuori, Heini Kytömäki ja kko Maarit Kuuluvainen

Vuosiluokka 2

2A Lotta Vuorenmaa ja Petri Hynynen 
2B Anniina Kurki, Jasmin Mohamed ja Kaisa Vartiainen 

Vuosiluokka 3 

3A Hilkka Laeslehto, Anni Pöyhönen ja Laura Sinkko
3B Viena Nenonen
3-4P Helinä Hossa ja kko Jami Ahlsten

4A Miika Kabata ja Jere Ruohoranta 
4B Noora Korhonen ja Niina Tajakka
4J Jarmo Aarnio ja kko Jani Pulliainen

TUETTU 1-6 

Niina Tuomi, Heidi Hokkanen ja kko Mohamed Omar

erityisopettajat Paula Hosiaisluoma, Taina Nyman (virkavapaa) ja Jonna Virta

RUNO Runonlaulajantien toimipiste

VALM6-9 Aelita Fitisenko ja Minna Lamminpää
6A Emmi Helki ja Marika Ojala
6B Jesse Grönlund, Heli Quinonezi ja Anne Manninen 
6R Eemeli Rautiainen ja kko Venla Karusalmi

Erityisopettaja Sofia Silvo

7A Pia Kuparinen
7B Anne H. Mäkelä ja Mari Sundholm 
7C Jaana Häkkinen
7D Jussi Koivu
7E Anne Väre 

8A Niina Wiemers
8B Susanna Mäkinen
8C Vesa Hänninen
8D Raisa Kinnunen

9A Maria Martinas
9B Tommi Jalonen
9C Katja Markkula
9D Mari Martela

erityisopettajat Meeri Piipari ja Tiina Suomela

7-9O Meri Ongondo
7-9T Erika Tammisto ja kko Berkant Turkileri


Opettajamme aakkosissa:

Aalto Hawa oma äidinkieli (somali)

Akhter Maemuna VALM3-5 

Aarnio Jarmo erityisluokanopettaja 4J

Anttila Ida S2 1-4

Azzouzzi Abdelhai UI

Cederqvist Maria luokanopettaja (virkavapaa)

Eerola Ama erityisopettaja, johtava opettaja RUNO

Finér Maiju luokanopettaja 2T

Fitisenko Aelita luokanopettaja VALM5-9

Friman Laura opinto-ohjaaja

Grönlund Jesse luokanopettaja 6B

Hashi Mukhtar UI

Helki Emmi luokanopettaja 6A

Hintikka Oona luokanopettaja 5B

Hirvi Karoliina TEPPO- työelämäohjaaja 

Hokkanen Heidi erityisopettaja tuettu 1-6

Holmila Miia luokanopettaja 4T, LI 7-9

Hosiaisluoma Paula erityisopettaja KANNEL

Hossa Helinä erityisluokanopettaja 3-4P

Hovi-Gomez Minna luokanopettaja 3T, johtava opettaja TAMMI

Hynynen Petri luokanopettaja 2A

Häkkinen Jaana LI, TE lv 7C

Hänninen Vesa FY KE MA, lv 8C

Jalonen Tommi käsityö, lv 9B

Jokelainen Suvi TATU- opettaja

Joki Julia erityisopettaja RAITTI

Joukahainen Jenni luokanopettaja 5A (virkavapaa)

Kabata Miika luokanopettaja 4A

Kalo Antti luokanopettaja 1C, johtava opettaja RAITTI1

Kantonen Tiina erityisopettaja RAITTI

Karpansalo Saska luokanopettaja 5A 

Karppinen Mikael EN VE

Kauppinen-Vähä-Erkkilä Marianne BI GE (virkavapaa)

Ketonen-Mustakorpi Niina opinto-ohjaaja (virkavapaa)

Kinnunen Raisa KU, lv 8D

Koivu Jussi MA FY KE, lv 7D           

Korhonen Noora luokanopettaja 4B

Kuparinen Pia EN SA, lv 7A

Kurki Anniina luokanopettaja 2B

Kuuse Annika oma äidinkieli (viro)

Laeslehto Hilkka luokanopettaja 3A, johtava opettaja KANNEL

Lallukka Pinja luokanopettaja 6B (virkavapaa)

Lamminpää Minna luokanopettaja valmistava 5-9, RA

Laine Outi luokanopettaja 1T

Lakkahalme Saana opinto-ohjaaja

Laurivuori Kreeta luokanopettaja 1B

Lehikoinen Keijo S2, RUNO

Lehto Marjo MU 1-5

Leipälä Anitta luokanopettaja 2C

Loukomies Johanna S2 1-4

Luhulima-Salo Desiree oma äidinkieli (indonesia)

Maksymova Natalia resurssiopettaja TAMMI (virkavapaa)

Manninen Anne luokanopettaja  6B, BI, GE

Markkula Katja BI GE, lv 9C

Martela Mari SUK ilmaisu, lv 9D

Martinas Maria EN RU SA lv 9A

Myllyniemi Anna Maria luokanopettaja 5B

Mäkelä Anne käsityö

Mäkelä Anne H. RU EN, lv 7A

Mäkinen Susanna EN RA, lv 8B

Niinimäki Kirsi S2 RUNO

Norja Jukka MA

Nurkkala Tiina luokanopettaja (virkavapaa)

Nyman Taina erityisopettaja KANNEL (virkavapaa)

Ojala Marika luokanopettaja 6A

Ojalainen Veli-Matti HI YH

Oksman Mari erityisopettaja (virkavapaa)

Ongondo Meri erityisluokanopettaja 8-9

Paasio Anniina luokanopettaja 1A

Partanen Elina erityisluokanopettaja 1K

Peltomaa Paavo käsityö KANNEL, TAMMI, RAITTI

Pettinen Anna erityisopettaja 1T

Piipari Meeri erityisopettaja RUNO

Piispa Leena luokanopettaja 1A

Puukka Garcia Minna erityisluokanopettaja (virkavapaa)

Pöyhönen Anni luokanopettaja 3A

Rahunen Niina luokanopettaja 5T

Rantzos Dimitrios UO

Rautiainen Eemeli erityisluokanopettaja 6R

Roos Aija erityisluokanopettaja 2R

Ruohoranta Jere luokanopettaja 4A, johtava opettaja KANNEL

Räisänen Virva luokanopettaja (virkavapaa)

Seppälä Nora luokanopettaja, johtava opettaja RUNO

Silvo Sofia erityisopettaja vuosiluokka 6

Sinkko Laura luokanopettaja 3A

Sirkiä Hanna luokanopettaja 5B, johtava opettaja RAITTI3

Sundholm Mari erityisluokanopettaja 7B

Sundström Leena luokanopettaja (virkavapaa)

Suni Tiina SUK

Suomela Ella luokanopettaja 1C

Suomela Tiina erityisopettaja RUNO

Tajakka Niina luokanopettaja 4B

Tammisto Erika erityisluokanopettaja 8-9

Tanskanen Anton UE ET

Telanto Talvikki UR katolinen uskonto

Tuomi Niina erityisluokanopettaja tuettu luokka

Turunen Pirjo MA FY KE

Törrönen Kaisa luokanopettaja 5A

Valkonen Kati erityisopettaja TAMMI

Vartiainen Kaisa luokanopettaja 2B

Vesikko Natalia oma äidinkieli (ukraina)

Virta Jonna erityisopettaja KANNEL

Vuorenmaa Lotta luokanopettaja 2A (virkavapaa)

Vähäkangas Johanna KO

Väre Anne MU, ilmaisu lv 7E

Wiemers Niina LI TE, lv 8A

Yrttimaa Laura luokanopettaja 1T, ilmaisu

Opinto-ohjaajamme

Saana Lakkahalme puh. 09310 82252 (Linkki aloittaa puhelun) 
Laura Flemming puh. 0931021400

TEPPO työelämäohjaaja

Karoliina Hirvi puh. 0405265301

Monikielinen ohjaaja

Nilüfer Käzim (bulgarian, venäjän, turkin ja englannin kieli) puh. 0931022112 ja 0406824995
nilufer.kazim@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Kouluvalmentajat

Joonas Soininen puh. 0408092510
Joonas Soininen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Koulunkäynninohjaajat

Ahlsten Jami 3-4P
Al Shammari Zena 6-9 VALM
Firew Eshete 1K
Konstantinidi Maksim TAMMI
Kuuluvainen Maarit 1A
Laamanen Jemina 2R
Omar Mohamed Tuettu 1-6
Pulliainen Jani 4J
Rista Minna 7B
Sievänen Viivi 
Yarkina Elena 1B
 

Terveydenhoitajat

Mari Alkila (Kanteleen ja Tammen toimipisteet)
puh. 0407571428 

Johanna Seppänen (Kaarelan raitti 1)
puh. 050310 5618

Eeva Heikkilä (Kaarelan raitti 3)
puh. 0403545430

Tuula Häikiö (Runon toimipiste) 
puh. 040518 8373

Koulupsykologit 

Laura Kuikka (Kannel)
laura.kuikka@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)puh. 0931037599

Petra Laivonen (Runo)
petra.laivonen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)puh. 0931034723

Palvelu Raitin ja Tammen oppilaille toimipisteen virka-apulaisrehtorin konsultaation kautta.

Koulukuraattorit

Turo Karhu (Kannel, Tammi ja Raitti 1)
puh.  0931073569 , 0407258834, turo.karhu@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) 

Aamu- ja iltapäivätoiminta, kerhot ja harrastukset

Oppilaille on tarjolla monenlaista vapaaehtoista ohjattua toimintaa ennen ja jälkeen koulupäivän – mielekästä tekemistä ja kivaa yhdessäoloa turvallisessa ympäristössä.

Ennen oppitunteja järjestettävä aamupäivätoiminta on maksutonta. Se on tarkoitettu 1.–2.-luokkalaisille sekä 3. ja 4. vuosiluokan erityisen tuen oppilaille.

Järjestämme  aamupäivätoimintaa jokaisena koulupäivänä 8.15–9.50. Toimintaa järjestetään sään salliessa ulkona. Voit kysyä lisätietoa koulun aamupäivätoiminnasta rehtorilta.

Lisätietoja koulujen aamupäivätoiminnasta löydät perusopetuksen sivuiltamme.

Perusopetuksen iltapäivätoiminta on maksullista ja suunnattu 1.–2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille.

Lue lisää iltapäivätoiminnasta ja sen maksuista perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme.

Katso kouluamme lähimpänä olevat iltapäivätoimintapaikat:

Voit etsiä alueemme iltapäivätoimintapaikat palvelukartalta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Voit palvelukartalla syöttää kotiosoitteesi sille varattuun kenttään.

Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä Harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme löydät lisätietoa kerho- ja harrastustoiminnasta. 

Alla on tietoa meidän koulumme kerhoista ja harrastuksista.

Koulun kerhotoiminta lukuvuonna 2023-2024

Tulevan lukuvuoden kerhotoiminta päivitetään sivulle koulun alkaessa elokuussa 2023.

Harrastamisen Suomen mallin harrastukset lukuvuonna 2024 - 2025

Harrastamisen Suomen mallin maksuttomia harrastuksia on tarjolla 3.–9.luokkien oppilaille kaikissa Helsingin peruskouluissa.  

Uusi harrastuskausi alkaa 2.9.2024. Lukuvuoden 2024–2025 harrastukset julkaistaan Harrastukset-sivustolla osoitteessa harrastukset.hel.fi sekä tällä sivulla elokuun loppupuolella. Siirry Harrastukset-sivustolle(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 

Harrastukset on tarkoitettu ensisijaisesti oman koulun oppilaille. Voit valita myös jollakin toisella koululla järjestettävän harrastuksen. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen aikana.

Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Harrastusryhmät täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Olet tervetullut tutustumaan harrastukseen ilman ilmoittautumista, jos ryhmässä on tilaa. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä.    

Koulumme johtokunta

Peruskoulun johtokunta koostuu vanhempien ja henkilöstön edustajista. Kannelmäen peruskoulun johtokunnassa on 5 huoltajajäsentä, 3 opettajajäsentä ja yksi jäsen, joka edustaa muuta henkilöstöä. Oppilaat valitsevat lukuvuosittain keskuudestaan kaksi edustajaa. Johtokunta myöntää oppilaiden edustajille läsnäolo- ja puheoikeuden johtokunnan kokouksissa.
Johtokuntien tehtävät määritellään Helsingin kaupungin hallintosäännössä. Helsingin kaupungin hallintosäännön 2 luvun 24 §:n mukaan koulujen ja lukioiden johtokunnat toimivat kasvatus- ja koulutuslautakunnan oman kieliryhmänsä jaoston alaisina ja huolehtivat opetuksen ja kasvatuksen kehittämisestä ja tukemisesta sekä koulun tai lukion ja kodin yhteistyön edistämisestä.
Johtokunta hyväksyy vuosittain koulun opetussuunnitelmaan perustuvan toimintasuunnitelman, lukuun ottamatta vuotuisia työaikoja. Johtokunta hyväksyy myös koulun järjestyssäännöt tai antaa muut koulussa tai lukiossa sovellettavat järjestysmääräykset. Lisäksi johtokunta voi erottaa peruskoulun oppilaan enintään kuukaudeksi ja päättää, että erottaminen voidaan panna täytäntöön ennen kuin päätös on lainvoimainen.
Johtokunnan pöytäkirja tuodaan tälle sivulle kunkin kokouksen jälkeen heti, kun pöytäkirja on tarkastettu

Johtokuntakausi 1.10.2021 – 30.9.2025

Johtokunnan kokousten pöytäkirjat:

Lue 3.10.2022 pöytäkirja

Johtokuntakausi 1.10.2021 – 30.9.2025


johtokunnan esittelijä
rehtori Kirsi Juuti

johtokunnan sihteeri
virka-apulaisrehtori Pia Siljala-Kaskelin

jäsen Nina Stranden pj.  nina.stranden(at)gmail.com .
henkilökohtainen varajäsen Jenni Taikamäki

jäsen Susanna Ingström vpj.
henkilökohtainen varajäsen Karolina Lamroth

jäsen Heli Framelius
henkilökohtainen varajäsen April Fajardo

jäsen Karri Lehtiö
henkilökohtainen varajäsen Tino Lintunen

jäsen Sudhir Karki
henkilökohtainen varajäsen Oskari Vuori

opettajajäsen Kreeta Laurivuori
henkilökohtainen varajäsen Jere Ruohoranta

opettajajäsen Taina Nyman
henkilökohtainen varajäsen Antti Kalo

opettajajäsen Hanna Sirkiä
henkilökohtainen varajäsen Tiina Kantonen

henkilökuntajäsen Anneli Pukkila
henkilökohtainen varajäsen Minna Rista

 

Johtokunnan kokouksen pöytäkirja 9.3.2023. Lue tästä PDF-tiedosto.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

 

Helsingin kaupunki                                                                               kokous 2/2023

Kannelmäen peruskoulu                                                                          

Johtokunta

 

 

 

JOHTOKUNNAN KOKOUS

 

Pöytäkirja

Aika: perjantaina 24.3.2023 klo 8.00

Paikka: Teams

 

Läsnäolijat:

Kirsi Juuti                                         Esittelijä

Pia Siljala-Kaskelin                           Sihteeri

Tiina Sumelles                                  virka-apulaisrehtori, kutsuttuna

Nina Strandén                                  Puheenjohtaja

Susanna Ingström                            Huoltajajäsen

Heli Framelius                                  Huoltajajäsen

Karri Lehtiö                                       Huoltajajäsen

Sudhir Karki                                     Huoltajajäsen

Hanna Sirkiä                                    Opettajajäsen

Kreeta Laurivuori                              Opettajajäsen

Taina Nyman                                    Opettajajäsen

Anneli Pukkila                                   Henkilökunnan edustaja

 

10§ Kokouksen avaus

 

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 8.00.

 

11§ Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

 

12§ Esityslistan hyväksyminen

 

Päätösehdotus: Esityslista hyväksyttäneen kokouksen työjärjestykseksi.

Päätös: Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi.

 

13§ Pöytäkirjantarkastajien valinta

 

Päätösehdotus: Pöytäkirjantarkastajiksi valittaneen Anneli Pukkila ja Hanna Sirkiä.

Päätös: Ehdotuksen mukaan.

 

14§ Oppilaan määräaikainen erottaminen (Salassa pidettävä, JulkL 24 § 1 mom. 32.)

 

Päätösehdotus

xxx

 

Liitteet

1 Salassa pidettävä (JulkL 24 § 1 mom 32 k.)

 

Esittelijän perustelut

xxx

 

Päätös:

xxx

 

15§ Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 8.29.

 

Nina Strandén                                                                       Pia Siljala-Kaskelin

puheenjohtaja                                                                         sihteeri

 

 

Pöytäkirja on tarkastettu.

 

 

Hanna Sirkiä                                                                          Anneli Pukkila

pöytäkirjantarkastaja                                                               pöytäkirjantarkastaja

 

 

 

 

 

Kokousaika

Kokouspaikka

Läsnä

1. Kokouksen avaus

2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen

5. Käsiteltävät asiat

6. Mahdolliset muut asiat
 
7. Kokouksen päättäminen

Kokousaika

Kokouspaikka

Läsnä

1. Kokouksen avaus

2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen

5. Käsiteltävät asiat

6. Mahdolliset muut asiat
 
7. Kokouksen päättäminen

Koulumme sosiaalisessa mediassa

Kerromme Kannelmäen peruskoulun arjesta myös Facebookissa ja Instagramissa, otathan meidät seurantaan.

Facebook(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Instagram(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Sijainti

Runonlaulajantie 40, 00420 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)