Opintojaksot

Helsingin medialukiossa opiskellaan lukion pakollisia ja valinnaisia opintoja. Omat opintosi valitset Wilman opintotarjottimesta, joka sulkeutuu aina pari päivää ennen uuden periodin alkua.

Pakolliset opinnot

Pakolliset opinnot ovat nimensä mukaisesti kaikille pakollisia. Riippuen matematiikan tasosta pakollisia opintoja on joko 94 opintopistettä (lyhyt matematiikka) tai 102 opintopistettä (pitkä matematiikka). A-ruotsia opiskelevilla on kaksi pakollista opintopistettä enemmän kuin B-ruotsia opiskelevilla.

Valinnaiset valtakunnalliset opinnot

Valinnaiset valtakunnalliset opinnot täydentävät ja syventävät oppiaineiden pakollisia opintoja. Opiskelijan on valittava näitä vähintään 20 opintopisteen verran. Ylioppilaskirjoitukset perustuvat pakollisiin ja valtakunnallisiin valinnaisiin opintoihin, siksi yo-tutkintoon kuuluvissa aineissa kannattaa opiskella pakollisten lisäksi myös kaikki valtakunnalliset valinnaiset opinnot.

Valinnaiset lukiokohtaiset opinnot

Valinnaiset lukiokohtaiset opinnot ovat valinnaisia, lukion painotusten mukaan tarjolla olevia opintoja. Niitä opiskelija voi sisällyttää opinto-ohjelmaansa haluamansa määrän. Myös joistakin lukion ulkopuolella tehdyistä opinnoista voi saada hyväksiluettua opintopisteitä. Kyseessä voi olla esimerkiksi aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen tai toisen oppilaitoksen opintojen hyväksiluku osaksi lukion oppimäärää.

Löydät lukiomme pakolliset ja valinnaiset opintojaksot lukion omasta opetussuunnitelmasta osiosta oppiaineet(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Huom. Pakolliset opinnot on Wilmaan merkitty vihreällä, valinnaiset valtakunnalliset oranssilla tunnisteella.

Mediapainotteisia ja yhteiskuntapainotteisia opintojaksoja on monissa oppiaineissa. Katso listoista uusimman opetussuunnitelmamme media- ja yhteiskuntapainotteiset opintojaksot.

Helsingin verkkolukion eri opintotarjottimet näkyvät opiskelijan Wilmassa. Helsingin verkkolukion tarjonta koostuu verkko-opinnoista, etäopinnoista, kaupunkitarjottimen lähiopinnoista sekä kesäopinnoista. Voit suorittaa opintoja myös korkeakouluyhteistyönä sekä Stadin ammattiopiston ja työväenopiston kautta ja lukea nämä opinnot osaksi lukiotutkintoasi.

Siirry Verkkolukion sivuille.