Tutustu ja hae

Luonnontiedelukiossa eli Hellussa on yleislinja ja luonnontiedelinja. Koulussamme on noin 950 opiskelijaa, joista syksystä 2023 lähtien puolet opiskelee luonnontiedelinjalla. Lukio siirtyi uusiin tiloihin Kumpulan yliopistokampukselle elokuussa 2023.

Luonnontiedelukiossa voit painottaa opinnoissasi luonnontieteitä tai esimerkiksi humanistis-yhteiskunnallisia aineita, kieliä tai taito- ja taideaineita. Valinnaisia opintoja on tarjolla runsaasti ja kaikissa oppiaineissa.

Luonnontiedelinjalla tavoite on perehdyttää opiskelijat luonnontieteelliseen ajatteluun ja luonnontieteiden tutkimusmenetelmiin. Luonnontiedelinja merkitsee

  • runsasta ja monipuolista opintotarjontaa luonnontieteissä (FY, KE, BI, GE) sekä matematiikassa
  • yliopisto- ja työelämäyhteistyötä erityisesti luonnontiedealoilla
  • opintoretkiä ja leirikouluja.

Luonnontiedelinjan valintaperusteena on lukuaineiden painotettu keskiarvo, jossa luonnontiedeaineilla ja matematiikalla on suurempi painoarvo.

Luonnontiedelinjalle ei ole erikseen pääsykoetta.
Luonnontiedelinjan alin keskiarvo vuonna 2022 oli 9,50 ja yleislinjan  8,42.

Avoimet ovet

  • ma 15.1.2024 klo 14.30
  • ke 17.1.2024 klo 14.30 ja klo 18
  • ti 27.2.2024 klo 14.30 ja klo 18

Lue lisää hakemisesta luonnontiedelinjalle.

Tutustu tarkemmin lukioomme

Luonnontiedelukion kansainvälisyysohjelma käynnistyi taas lukuvuonna 2022-2023.

Erasmus+

Lukuvuodeksi 2023-2024 on suunniteltu erilaisia Erasmus+ -rahoitettuja matkoja, mm. laajempi vaihto Ranskaan Alpeille ja kuukauden yksilövaihto Bretagneen.

Irlanti

Alppilan lukion ja Luonnontiedelukion yhteinen englannin kielen ja kulttuurin opintomatka toteutui huhtikuussa 2023. Asuimme hostellimajoituksessa Dublinissa ja vietimme päivän Belfastissa. Tärkeimpinä kohteinamme olivat mm. Trinity College, Titanic museo, ja Kilmainham vankila. Matkalla opittiin paljon Irlannin historiasta ja kulttuurista. Viimeisenä päivä kävimme Pohjois-Irlannin koillisrannikolla maailmanperintökohde Giant’s Causeway:ssa, joka koostuu noin 40 000 yhteen liittyneestä basalttipylväästä.

Tallinna

Maaliskuussa 2023 matkailumaantieteen opintojaksolla (GE07) vierailtiin aurinkoisessa Tallinnassa. Aloitimmme matkan aamuvarhain laivamatkalla, jolla nautimme runsaasta meriaamiaisesta sekä kauniista maisemista. Tallinnaan päästyämme liikuimme jalan ja ihastelimme vanhan kaupungin historiallisia kohteita sekä arkkitehtuuria. Vierailimme myös historiallisen museon Suurkillan talossa sekä Luonnontieteellisessä museossa. 

Katso lisää tietoja Hellu international -sivustolta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Helsingin luonnontiedelukio on kestävän tason Vihreä lippu -koulu, jossa toteutetaan aktiivisesti kestävän tulevaisuuden turvaamiseen liittyvää toimintaa. Opiskelijat voivat osalllistua koulun ympäristötoimintaan opiskelijajohtoisen Vihreän lipun opintojakson (BI16) kautta. Vihreä lippu toteuttaakin vuosittain runsaasti opiskelijoiden suunnittelemia ympäristötempauksia, kuten erilaisia kilpailuita ja hyväntekeväisyyskahviloita. Kestävästä tulevaisuudesta ja siihen vaikuttamisesta voi oppia lisää myös uudella monialaisella Kestävä tulevaisuus -opintojaksollamme. Tällä opintojaksolla pääset tutustumaan tärkeisiin ja ajankohtaisiin aiheisiin sekä luonnontieteiden, humanististen että taito- ja taideaineiden näkökulmasta. Opintojaksoon liittyy myös monialainen Hyytiälän leirikoulu keväällä 2023!

Opiskelijoiden kokemuksia Hellusta

”Lukion avoimuus ja hyvä yhteishenki”
”Aina löytyy joku samanhenkinen ystävä”
”Lukioon on oikeasti kiva tulla aamulla”
”Hyvä kurssivalikoima”
”Itsenäisyys”
”Rento tunnelma”
”Valinnanvapaus ja valinnanvara”
”Koska meitä on moneen lähtöön,
on koulussa suvaitsevainen ilmapiiri”
”Mukavat opettajat, opiskelu on sen kautta kiinnostavaa”

Kuva: Maija Astikainen