Pirta Luukkasen kuvakertomus meidän ajasta Egyptin kuvakulttuurin innoittamana

Turvallisesti ylioppilaskirjoituksiin

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat tiistaina 16.3. äidinkielen lukutaidon kokeella sekä suomi toisena kielenä -kokeella.

Koronatilanne edellyttää erityisiä järjestelyjä, jotta kokeet voidaan pitää mahdollisimman turvallisesti. Koetiloja ja vessoja siivotaan tehostetusti ja kokelaat ja valvojat käyttävät maskia ja huolehtivat hyvästä käsihygieniasta. Koetilojen istumapaikkoja harvennetaan, ja kokeisiin saavutaan porrastetusti koulun eri ovista.

Ennen koepäivää kokelaille lähetetään wilma-viesti, jossa kerrotaan mihin kellonaikaan ja mistä ovesta kouluun tullaan. Koulusta jo valmistuneille lähetämme sähköpostiviestin.

Ylioppilastutkintolautakunta julkaisi 25.2.2021 tiedotteen, jossa kokelaita suositellaan asettumaan omaehtoiseen karanteeniin 14 vuorokauden ajaksi ennen tutkinnon alkua. Jos kokelas on asetettu tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräämään karanteeniin, hän ei saa poistua karanteenipaikastaan, eikä olla kontaktissa muiden henkilöiden kanssa. Koululle ei saa tulla sairaana tai edes lieväoireisena.

Torkkelin Yo-info 2021 pdf

YTL:n tiedote 25.2.2021