Tytti Sandholmin maalauksessa kasvot on ympäröity pääsiäsimunilla.

Ihanaa ja hyvää näyttelyssä Triplassa

Kaikki hyvät ja ihanat asiat, rikkaat maut ja rakkauden kohteet. Värit ja muodot; kirjat, tarrat ja pelit; tee ja energiajuoma sekä luonto, historia ja matkustaminen. Kaikista näistä me pidämme.

Opiskelijoiden työskentelyn lähtökohtana ovat olleet asiat, joista itse pitää. Teoksissa omakuva on ympäröity hyvällä. Henkilöt näyttävät uppoavan ihaniin asioihin, omat kasvot rinnastuvat rakkaisiin lemmikkeihin, ja mukavat asiat muodostavat kasvojen ympärille kokonaisen maailman.

”Rakastan monimutkaisia tilanteita ja asioita, joiden ymmärtäminen vaatii asian pohtimista ja oman mielipiteen muodostumista. Pidän siitä, miten assosiaatiot joskus muodostuvat jopa toisiinsa sopimattomien asioiden välille.”

”Pidän kaikesta historiaan liittyvästä, kuten taiteesta, kulttuurista ja kansoista.”

Ei ollut helppoa päättää, mistä oikeasti pitää ja haluaa tehdä kuvia. Suhde mieluisaan asiaan saattoi myös olla ristiriitainen. Toisaalta ironinen suhtautuminen itseen ja asioihin, joista pitää, näkyy teoksissa. Omakuvan tekeminen vaatii nöyryyttä ja tarkkuutta.

”Tuntui oudolta nähdä omat kasvoni piirrettyinä väärin. Kun opin tekemään omakuvan, oli erittäin palkitsevaa tietää ne elementit, joista olemukseni koostuu.”

Näyttelyn työt ovat syntyneet PIMA5 Ihmisen kuvaaminen -opintojaksolla. Näyttely on osa viime vuonna alkanutta yhteistyötä Triplan ja Helsingin kuvataidelukion välillä.

“Pidän”
Mall of Tripla, 3. kerros
14.4–25.5.2022