Suoraan sisältöön

Digitaalinen viestintä

Filippa Jonassonin vektorigrafiikalla toteutetussa kuvassa kuvataan ilmastopakolaisuutta

Helsingin kuvataidelukion Digitaalinen viestintä opintojaksoilla syvennämme opiskelijan visuaalisen kulttuurin monilukutaitoa ja kielitietoisuutta. Opiskelija perehtyy erilaisiin digitaalisiin työkaluihin. Digitaalisiin työkaluihin tutustuminen laajentaa muun kuvallisen viestinnän näkökulmia.

Opetuksessa tarjotaan edellytykset digitaalisten työkalujen ja ympäristöjen monipuoliselle käytölle. Opiskelijaa kannustetaan välineiden ja ilmaisun keinojen kokeilemiseen sekä niiden luovaan soveltamiseen. Uudet teknologiat ja mediaympäristöt ovat sekä tutkittavia ilmiöitä että kuvailmaisun välineitä. Opiskelijat perehtyvät ajankohtaisiin digitaalisen visuaalisen kulttuurin ilmiöihin ja toimintatapoihin.

Digitaalisen viestinnän opintokokonaisuudet:


DIGI01 Visuaalisen viestinnän perusteet (2op)

Opintojaksolla tutkitaan monipuolisesti visuaalista maailmaa ympärillämme. Opit kuvankäsittelyn graafisen suunnittelun ja vektorigrafiikan perusteita. Kehität omaa kuvallista ilmaisuasi suunnittelemalla ja toteuttamalla digitaalisia kuvia.


DIGI02 Digitaalinen kuvankäsittely (2op)

Opi Photoshop kunnolla! Teemme hauskoja tehtäviä, joiden avulla opit monipuolisesti Photoshopin eri työkaluja tasoista monimutkaisiin maskaustekniikoihin.


DIGI03 Graafinen suunnittelu (2op)

Sinustako erinomainen graafinen suunnittelija? Osaat suunnitella näyttäviä julkaisuja, osaat valita fontit ja värit! Opit InDesign-julkaisuohjelman käyttöä. Opit tekemään taiteltavia esitteitä ja monisivuisia julkaisuja.


DIGI04 Digimaalaus (2op)

Opintojaksolla harjoittelemme maalaamista ja piirtämistä tabletilla ja kynällä. Teemme opettajan antamia harjoituksia sekä opiskelijoiden omia aiheita. Tutustumme digitaalisen piirtämisen ja maalauksen eri tyyleihin ja tekniikoihin sekä mahdollisuuksiin.

21.03.2022 14:34