Suoraan sisältöön

Kansainvälinen yhteistyö

Kuva: Kirsi-Marja Kokkonen-Lozano

Helsingin kuvataidelukio osallistuu tekee vuosittain kansainvälistä yhteistyötä useiden oppilaitosten kanssa. Kumppanikouluja on Ruotsissa, Espanjassa, Ranskassa, Italiassa ja Portugalissa.

Thônes
Ryhmä torkkelilaisia aloitti yhteistyön keväällä 2015 Ranskassa Thônesissä. Uuden yhteistyökoulun opiskelijoiden kanssa on tehty yhdessä lyhytelokuvia. Käsikirjoitukset tehtiin valmiiksi ennen matkaa. Niiden perusteella aloitettiin maanantaina kuvaussuunnitelmien teko vatsat täynnä alppijuustoa. Kuvaukset alkoivat tiistaina sateisissa, mutta lämpimissä ja henkeäsalpaavan kauniissa maisemissa. Lue lisää torkkelilaisista Thônesissa koulun blogista Hetkiä ja kuvakulmia

Málaga I.E.S.Huerta Alta -koulu
 Syksyllä 2011 aloitettu projekti Espanjan Málagan liepeillä sijaitsevan kaksikielistä opetusta antavan I.E.S.Huerta Alta -koulun kanssa. Yhteistyön tavoitteena on tutustua vastavuoroisesti Espanjan ja Suomen kulttuuriin, taiteeseen ja ympäristöön sekä opiskella ja harjoitella käytännössä espanjan ja englannin kieliä. Vierailujen aikana opiskelijat ovat pitäneet esitelmiä kotimaastaan vierailukouluilla, työstäneet taideprojekteja omasta kotiympäristöstään, esim. maalamalla Suomi-muraalin ystävyyskoulun seinään syksyllä 2016 ja keränneet aineistoa uudesta ympäristöstä tutkielmiin ja vuosittain hieman vaihtuviin projektin teemoihin liittyviin teoksiin. Espanjassa suomalaiset opiskelijat ovat tutustuneet mm. Málagan kaupunkiin ja sen historiaan, museoihin, yliopistoon sekä muihin lähikohteisiin Andalusian maakunnassa. Projektia varten on työskennelty yhdessä eri digialustoilla, kuten Wikispacessa, ja Google Suite for Educationin eri sovelluksissa.

Kuva: Viljami Pakarinen

Cinéma, cent ans de jeunesse
Helsingin kuvataidelukio osallistui jo kolmannen kerran kansainväliseen Cinéma, cent ans de jeunesse -elokuvakasvatushankkeeseen. Le Cinématheque Francaisen järjestämässä projektissa nuoret ympäri maailman kuvasivat erilaisia harjoituksia yhteisen teeman pohjalta ja toteuttivat ryhmätyönä lyhyt- elokuvan. Tänä vuonna aiheena olivat erilaiset paikat ja tarinat.
Kesäkuussa torkkelilaisten ryhmä matkusti Pariisiin esittelemään lyhytelokuvansa The First  kansainväliselle yleisölle.

Comenius-projektin 'Nous sommes tous etrangérs'
Tammikuussa 2012 ovat alkaneet vierailut Comenius-projektin 'Nous sommes tous etrangérs' -projektin tiimoilta. Projektissa on mukana 5 maata, Suomen lisäksi Ranska, Italia, Portugal ja Turkki. Jokainen maa tekee oma taiteelliset projektinsa erilaisuus-teemaan liittyen. Helsingin kuvataidelukiossa on järjestetty erillinen taidekurssi, jolla matkalla kerätty materiaali on työstetty nykytaidepeleiksi. Lokakuussa 2012 Pariisilaisesta Lycée Turgot'sta on vieraillut ryhmä lukiossamme. Kuvataidelukiolaiset puolestaan matkasivat Lissaboniin samanaikaisesti Turkin Ýzmiristä tulevan Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi -lukion ryhmän kanssa. Portugalilaisen EPAD-lukion ryhmä Lissabonista saapui kuvataidelukion vieraaksi maaliskuussa 2013. Projektin loppuhuipennus on Pariisissa toukokuussa 2013, jonne kaikki osallistujamaat kokoontuvat ja tuotokset esitellään.
JAA
11.03.2019 16:54