Suoraan sisältöön

Koulun esittely

Tieto ympäriltäsi. Luovuus sisältäsi. Taide rajaton.


Helsingin kuvataidelukio – Torkkeli – on kuvataiteen ja visuaalisen ilmaisun erikoislukio. Opiskelijoiden opinto-ohjelmaan kuuluu vähintään 12 kurssia kuvataideaineita, kuten kuva- ja taidehistoriaa, maalausta ja piirustusta, taidegrafiikkaa, kuvanveistoa, keramiikkaa, tekstiilitaidetta, multimediaa, muotoilua ja arkkitehtuuria, digitaalista ilmaisua sekä valokuvausta ja elokuvaa. Koulussa on erilainen tuntijako kuin muissa lukiossa. Opiskelija saa vähentää kahdeksan kurssia valtakunnallisen tuntijaon pakollisista kursseista.

Lukion noin 580 opiskelijaa opiskelevat kahdessa eri rakennuksessa. Osoitteessa Torkkelinkatu 6 on päärakennus, jossa on tehty laaja perusparannus lukuvuoden 2015 – 2016 aikana. Päärakennuksessa on lukio-aineiden ja kuvataiteen luokkia. Taideaineiden erikoistiloja on Pengerkadun taidetalossa, joka on päärakennuksen välittömässä läheisyydessä. Taidetalossa on esimerkiksi keramiikan, valokuvauksen, tekstiilitaiteen, taidegrafiikan, kuvanveiston ja elokuvauksen opetustilat.  Monipuolisten opetustilojen lisäksi lukion sijainti mahdollistaa erinomaisesti myös koko kaupungin käyttämisen oppimisympäristönä.

Koulun arkea voit seurata eri kanavista: koulun Instagram-tililtä, Facebook-sivuilta sekä verkkolehdestä Hetkiä ja kuvakulmia.04.03.2021 14:52