Suoraan sisältöön

Huoltajille

Kuva: Emily Pöyliö

Nuoren opiskelun kannalta kodin ja koulun välinen yhteistyö on tärkeää. Huoltajat saavat tietoa koulusta tutustumalla opinto-oppaaseen, jossa kerrotaan Helsingin kuvataidelukion käytännöistä. Koulun työ- ja loma-ajat sekä tapahtumat löytyvät lukuvuoden kalenterista.

Huoltajat ja opettajat kohtaavat vanhempainilloissa

Lukiolaistemme huoltajat ovat tervetulleita tapaamaan koulun henkilökuntaa: ryhmäohjaajia, opettajia, opinto-ohjaajia ja rehtoreita sekä vaihtamaan ajatuksia kanssamme vanhempainilloissa. Lukuvuoden 2019–2020 aikana järjestämme neljä tilaisuutta:
1. vuositason opiskelijoiden huoltajille elokuussa ja marraskuussa. Teemana opiskelu lukiossa ja opiskelun tukeminen. Tarkempi ohjelma osiosta ykkösten huoltajat.
2. vuositason opiskelijoiden huoltajille salitilaisuus avoimien ovien yhteydessä tammikuussa. Teemana ovat ylioppilaskirjoitukset pähkinänkuoressa ja valinnat lukio-opintojen loppupuolella: kohti jatko-opintoja. Tarkempi ohjelma osiossa “Kakkosten huoltajat”.
3. vuositason opiskelijoiden huoltajille marraskuussa. Teemana on ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen ja jatko-opintoihin hakeutuminen. Tarkempi ohjelma osiosta “Kolmosten huoltajat”.
Kodin ja koulun välinen tiedotus Wilmassa
Ryhmäohjaajiin, opettajiin ja opinto-ohjaajiin saa parhaiten yhteyden Wilman kautta. Wilmassa voi seurata myös opiskelijan opintosuorituksia, jotka päivittyvät jaksoittain. Wilmassa selvitetään opiskelijan poissaolot. Ohjevideo Wilma-tunnuksen luomisesta (4 minuuttia)

Opiskelijan poissaolot

Opiskelijoiden poissaolot selvitetään Wilmassa. Etukäteen tiedossa olevaan poissaoloon on anottava lupa kirjallisesti. Jos poissaolo kestää 1–3 päivää, lupa anotaan ryhmänohjaajan kautta. Jos poissaolo kestää yli kolme päivää, lupa pyydetään rehtorilta.Poissaoloanomuskaavake

Ryhmänohjaajat ja opiskeluhuolto tukemassa

Ensisijainen yhteistyölinkki kodin ja koulun välillä on opiskelijan ryhmänohjaaja. Huoltajat tavoittavat ryhmänohjaajan parhaiten Wilman, sähköpostin tai puhelimen avulla. Ryhmänohjaajaan, opinto-ohjaajaan tai opiskeluhuoltoon kannattaa ottaa yhteyttä, jos jokin seikka nuoren tilanteessa tai opiskelussa mietityttää. Katso lisätietoja opiskelijan tuesta tästä!

Vanhemmat vaikuttavat johtokunnassa

Johtokunta muun muassa hyväksyy vuosittain lukion opetussuunnitelmaan perustuvan toimintasuunnitelman sekä lukion järjestyssäännöt. Lue lisää johtokunnan toiminnasta täältä.15.08.2019 12:21