Huoltajille

Kuva: Emily Pöyliö

Nuoren opiskelun kannalta kodin ja koulun välinen yhteistyö on tärkeää. Huoltajat saavat tietoa koulusta tutustumalla opinto-oppaaseen, jossa kerrotaan Helsingin kuvataidelukion käytännöistä. Koulun työ- ja loma-ajat sekä tapahtumat löytyvät lukuvuoden kalenterista

Huoltajat ja opettajat kohtaavat vanhempainilloissa 

Lukiolaistemme huoltajat ovat tervetulleita tapaamaan koulun henkilökuntaa: ryhmäohjaajia, opettajia, opinto-ohjaajia ja rehtoreita sekä vaihtamaan ajatuksia kanssamme vanhempainilloissa. Lukuvuoden 2018-2019 aikana järjestämme neljä tilaisuutta:

  • vuositason opiskelijoiden huoltajille ti 14.8 klo 18 ja ti 6.11.2018 klo 17. Teemana opiskelu lukiossa ja opiskelun tukeminen. Tarkempi ohjelma osiosta ykkösten huoltajat.(linkki tulossa) 
  • 2. vuositason opiskelijoiden huoltajille la 19.1.2019 klo 11-11.25 salitilaisuus avoimien ovien yhteydessä. Teemana ylioppilaskirjoitukset pähkinänkuoressa ja valinnat lukio-opintojen loppupuolella: kohti jatko-opintoja. Tarkempi ohjelma osiosta kakkosten huoltajat.(linkki tulossa) 
  • 3. vuositason opiskelijoiden huoltajille ti 6.11.2018 klo 18.15. Teemana ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen ja jatko-opintoihin hakeutuminen. Tarkempi ohjelma osiosta kolmosten huoltajat.(linkki tulossa) 

Kodin ja koulun välinen tiedotus Wilmassa

Ryhmäohjaajiin, opettajiin ja opinto-ohjaajaan saa parhaiten yhteyden Wilman kautta. Wilmassa voi seurata myös opiskelijan opintosuorituksia, jotka päivittyvät Wilmaan jaksoittain. Wilmassa selvitetään opiskelijan poissaolot. Ohjevideo Wilma-tunnuksen luomisesta (4 minuuttia)

Opiskelijan poissaolot 

Opiskelijoiden poissaolot selvitetään Wilmassa. Etukäteen tiedossa olevaan poissaoloon on anottava lupa kirjallisesti. Jos poissaolo kestää 1-3 päivää, lupa anotaan ryhmänohjaajan kautta. Jos poissaolo kestää yli kolme päivää, lupa pyydetään rehtorilta. Poissaoloanomuslomake.

Ryhmänohjaajat ja opiskeluhuolto tukemassa 

Ensisijainen yhteistyölinkki kodin ja koulun välillä on opiskelijan ryhmänohjaaja. Huoltajat tavoittavat ryhmänohjaajan parhaiten Wilman, sähköpostin tai puhelimen avulla. Ryhmänohjaajaan, opinto-ohjaajaan tai opiskeluhuoltoon kannattaa ottaa yhteyttä, jos jokin seikka nuoren tilanteessa tai opiskelussa mietityttää. Katso lisätietoaja opiskelijan tuesta tästä!

Vanhemmat vaikuttavat johtokunnassa

Johtokunta mm. hyväksyy vuosittain lukion opetussuunnitelmaan perustuvan toimintasuunnitelman hyväksyy myös lukion järjestyssäännöt. Lue lisää johtokunnan toiminnasta tästä!JAA
12.03.2019 12:49