Suoraan sisältöön

Huoltajille

Kolme opiskelijaa raitapaidoissa hymyilee iloisesti ykkösten ryhmäytymispäivänä.Kuva: Emily Pöyliö

Nuoren opiskelun kannalta kodin ja koulun välinen yhteistyö on tärkeää. Huoltajat saavat tietoa koulusta tutustumalla opinto-oppaaseen, jossa kerrotaan Helsingin kuvataidelukion käytännöistä. Koulun työ- ja loma-ajat sekä tapahtumat löytyvät lukuvuoden kalenterista.

Huoltajat ja opettajat kohtaavat vanhempainilloissa

Lukiolaistemme huoltajat ovat tervetulleita tapaamaan koulun henkilökuntaa: ryhmäohjaajia, opettajia, opinto-ohjaajia ja rehtoreita sekä vaihtamaan ajatuksia kanssamme vanhempainilloissa. Lukuvuoden 2020–2021 aikana järjestämme viisi tilaisuutta. Tulevat huoltajatilaisuudet tullaan pitämään todennäköisimmin etänä videoiden välityksellä johtuen koronasta.

Info-ilta korona-syksyn opiskelu- ja opetusjärjestelyistä kaikkien vuositasojen huoltajille ti 1.9.2020 klo 18.00. Info järjestetään digitaalisesti.

OHR:n oma info pidetään etänä ma 7.9. klo 17.30

Tilaisuus ensimmäisen vuoden opiskelijoiden huoltajille ti 3.11.2020: 

 • Lukio-opiskelu yleensä ja opintojen suunnittelu lukiossa, opinto-ohjaajat 
 • Opiskelun tukeminen, OHR lyhyesti
 • Arviointi lukiossa, rehtori  
 • Ryhmänohjaajien tapaamiset 

Tilaisuus kolmannen vuoden opiskelijoiden huoltajille ti 3.11.2020: 

 • Ryhmänohjaajien tapaamiset 
 • Valmistuminen ja jatko-opintoihin hakeminen, opinto-ohjaajat 

Tilaisuus toisen vuoden opiskelijoiden huoltajille 23.1.2021 (avoimien ovien yhteydessä): 

 • Ylioppilastutkinnon rakenne, rehtori  
 • Lyhyesti yo-arvosanojen merkityksestä jatko-opintoihin haettaessa, opinto-ohjaajat 
 • Ryhmänohjaajan tapaamiset  
 • Katso tilaisuuden tallenne tästä
 • Tilaisuus pidetään koulumme avoimien ovien päivän yhteydessä, jolloin päivän aikana voi halutessaan seurata oppitunteja, vierailla opiskelijoiden taidemyyntinäyttelyssä ja oppitunneilla. Tammikuussa 2021 vierailut tapahtuvat etäyhteyden välityksellä

Kodin ja koulun välinen tiedotus Wilmassa

Ryhmäohjaajiin, opettajiin ja opinto-ohjaajiin saa parhaiten yhteyden Wilman kautta. Wilmassa voi seurata myös opiskelijan opintosuorituksia, jotka päivittyvät jaksoittain. Wilmassa selvitetään opiskelijan poissaolot. Ohjevideo Wilma-tunnuksen luomisesta (4 minuuttia)

Opiskelijan poissaolot

Opiskelijoiden poissaolot selvitetään Wilmassa. Etukäteen tiedossa olevaan poissaoloon on anottava lupa kirjallisesti. Jos poissaolo kestää 1–3 päivää, lupa anotaan ryhmänohjaajan kautta. Jos poissaolo kestää yli kolme päivää, lupa pyydetään rehtorilta.

Ryhmänohjaajat ja opiskeluhuolto tukemassa

Ensisijainen yhteistyölinkki kodin ja koulun välillä on opiskelijan ryhmänohjaaja. Huoltajat tavoittavat ryhmänohjaajan parhaiten Wilman, sähköpostin tai puhelimen avulla. Ryhmänohjaajaan, opinto-ohjaajaan tai opiskeluhuoltoon kannattaa ottaa yhteyttä, jos jokin seikka nuoren tilanteessa tai opiskelussa mietityttää. Katso lisätietoja opiskelijan tuesta tästä!

Vanhemmat vaikuttavat johtokunnassa

Johtokunta muun muassa hyväksyy vuosittain lukion opetussuunnitelmaan perustuvan toimintasuunnitelman sekä lukion järjestyssäännöt. Lue lisää johtokunnan toiminnasta täältä.25.02.2021 12:58