Suoraan sisältöön

Ennakkotehtävä

Ennakkotehtävä 2019


PIENIÄ IHMEITÄ -kuvasarja 

Kerro kolmen kuvan sarjalla tai yhden minuutin videolla pienistä asioista, joita koet tai havaitset. Tällaisia pieniä ihmeitä voit löytää mistä vain, ja niitä on arkikin täynnä. Tarkastele esimerkiksi ympäristösi yksityiskohtia: valoja, värejä, tilanteita tai vaikkapa kohtaamisia. 

Huomioi, että kuvasi muodostavat kokonaisuuden, joka on yhtenäinen ja kiinnostava. Yksittäisistä kuvista tulee muodostua kuvasarja. 

Toteutustapa

Valitse seuraavista vaihtoehdoista yksi:

1. Kolme valokuvaa. Jokainen kuva on tulostettuna enimmillään kokoa A4. 

2. Kolme kuvaa vapaavalintaisella tekniikalla. Jokainen kuva on enimmillään kokoa A4 (esim. piirustus, maalaus, kollaasi, sekatekniikka, grafiikka).

3. Video, jonka pituus on enimmillään 1 minuutti. Vaihtoehtoiset tallennus- ja palautustavat ovat  H264-pakattu mp4 tai MOV- tiedosto muistitikulla (jota ei palauteta), You Tube-linkki tai Dropbox -linkki 

Ennakkotehtävä tuodaan pääsykoepäivänä koululle. Varaudu kirjoittamaan pääsykoetilaisuudessa lyhyt kuvaus ennakkotehtävän tekniikan valinnasta sekä työn suunnittelusta ja toteutuksesta. Vaihtoehdoissa 1. ja 2. ota huomioon, että työn on kestettävä käsittelyä eikä se saa sisältää irtoavia elementtejä. Jos kuvasarjan kuvat on liitetty yhteen, kokonaisuuden tulee olla taitettuna A4-kokoon. Tietokoneella tehdyt digitaaliset kuvasarjat tuodaan tulostettuina, ei muistitikulla eikä linkkinä. Digitaalisia kuvasarjoja ei voi tulostaa koululla.  

Tehtävä mittaa seuraavia taitoja: Kuvien sarjallisuus, ajatuksen välittyminen, kerronnan sujuvuus, näkökulman omaperäisyys, välineen hallinta ja tehtävään paneutuminen. 0-4 p  

Ennakkotehtäviä ei palauteta, joten tallenna, kopioi tai valokuvaa teoksesi halutessasi. JAA
31.01.2019 14:07