Asunnottomien sosiaali- ja terveyspalvelut

Jos olet asunnoton, voit valita itse missä sosiaali- ja terveyspalvelua tarjoavassa toimipisteessä asioit. Saat sosiaali- ja terveyspalveluita myös asunnottomien yöpymis- ja asumispalveluyksiköistä.
Kuva: Kaisa Sunimento

Terveyspalvelut

Jos olet vailla vakinaista asuntoa oleva helsinkiläinen, voit hakea terveyspalveluita mistä tahansa Helsingin kaupungin terveysasemalta.

Terveysasemien lisäksi saat terveyspalveluita Hietaniemenkadun palvelukeskuksesta. Siellä sinun on mahdollista asioida ilman ajanvarausta sairaanhoitajalla ja lääkärillä. Palvelukeskuksessa toimii säännöllisesti myös eritysdiakonian ja jalkaterapeutin vastaanotot.

Sosiaalipalvelut

Myös sosiaalipalveluita voit hakea mistä tahansa aikuissosiaalityön toimipisteestä. Saat ohjausta ja neuvontaa asioittesi hoitamiseen myös useimmista asunnottomien yöpymis- ja asumispalveluyksiköistä sekä Hietaniemenkadun palvelukeskuksesta.

Lisäksi etsivän lähityön sosiaaliohjaajamme liikkuvat kaduilla, ostoskeskuksissa, asukastiloissa ja ruoka-apupisteissä. Voit mennä juttelemaan sosiaali- ja terveyspalveluiden tarpeestasi kuten muutoinkin tilanteestasi heidän kanssaan. 

Sosiaali- ja terveyspalvelumme ovat maksuttomia.