Kielten opiskelu verkkolukiossa

Kielten opiskelu Helsingin kaupungin lukioissa on monipuolista ja joustavaa! Voit opiskella kieliä oman lukiosi tarjonnan lisäksi Helsingin verkkolukiossa.
Etäopiskelu
Kuva: Jussi Hellsten

Helsingin verkkolukio tarjoaa usean eri kielen opintoja sekä etä- että verkko-opintoina. Verkkolukion etäopetus tarkoittaa opintojaksoa, jossa opiskelija osallistuu oppitunneille etäyhteyksien kautta lukujärjestykseen merkittynä aikana. Verkko-opetus on sen sijaan aikaan ja paikkaan sitomatonta opetusta. Opettaja tukee oppimistasi antamalla henkilökohtaista palautetta työskentelystäsi opintojakson aikana. Verkkolukion etä- ja verkko-opetuksen perusteet ja tarjonnan löydät sivuvalikosta. 

Voit käydä kielten opintoja myös Konepajan lukion ja aikuislukion kautta. Konepajan lukio ja aikuislukio tarjoaa useasta eri kielestä lähi-, verkko- ja etäopintoja omalla erillisellä opintotarjottimellaan. Konepajan lukion ja aikuislukion etäopinnot järjestetään ilta-aikaan, ja opiskelija osallistuu etäopetukseen etäyhteyksien kautta lukujärjestykseen merkittynä aikana. Verkko-opetuksessa puolestaan ei ole aikaan tai paikkaan sidottua opetusta, mutta suoritusaikataulu on sidottu aikuislukion periodeihin. Olet tervetullut myös Helsingin aikuislukion illan lähiopetukseen Mäkelänrinteeseen.

Myös kesällä järjestetään kielten opintoja. Voit käydä englannin ja ruotsin pakollisia, valinnaisia ja kertaavia opintoja kesäkuussa lähiopintoina Mäkelänrinteessä. Elokuussa voit valmistautua syksyn yo-kirjoituksiin kertaavien etäopintojen avulla. Voit käydä kesällä myös useita pakollisia ja valinnaisia kielten opintojaksoja verkko-opintoina  - viides verkkoperiodi järjestetään toukokuusta elokuuhun, joten joustava opiskelu kesällä useissa kielissä on mahdollista. 

Kaikki opintotarjottimen ovat näkyvissä Wilmassasi ja voit ilmoittautua niille ilmoittautumisen ollessa auki.  

Tervetuloa oppimaan kieliä!