Opintojaksot

Sibelius-lukion opintojaksoihin kuuluu sekä pakollisia että valinnaisia opintoja.

Sibelius-lukiossa tarjolla olevat opintojaksot on koottu opintojaksotarjottimelle. Lisäksi tarjoamme erityisen tehtävän mukaisia opintojaksoja musiikissa ja tanssissa. Opintojaksoja voit suorittaa myös verkkolukiossa.

Opintojaksojen sisältöihin voit tutustua opetussuunnitelmasta. Opintojakson alkaessa opettaja käy läpi opetettavan opintojakson suoritusohjeet ja arviointiperusteet.

Opintojaksoille ilmoittaudutaan Wilman kautta Wilman tarjottimien ollessa auki ja olemalla ensimmäisellä tunnilla läsnä.

Musiikki- ja tanssilinjan opintojaksot, jotka eivät ole Wilmassa, valitaan edellisenä vuonna ainevalintojen yhteydessä. Mikäli haluat vaihtaa taideainevalintoja kesken lukuvuoden, neuvottele asiasta aineenopettajan ja musiikin-/tanssinopinnonohjaajan kanssa. Näiden opintojaksojen opettajat ilmoittavat aineen omalla ilmoitustaululla ja/tai Wilmalla oppituntien ajankohdat.      

Sibelius-lukion opintojaksot

Ylioppilaskirjoitukset perustuvat pakollisiin ja valtakunnallisiin syventäviin kursseihin. Näin ollen syventävät kurssit on syytä valita suunnitelmallisesti pitäen mielessä ylioppilaskirjoitukset ja jatko-opinnot.

Helsingin kaupungin lukioiden opiskelijat voivat suorittaa lukio-opintoja kaupungin yhteisen tarjonnan kautta. Siirry Verkkolukion sivuille.