Helsingin työväenopiston kurssimaksut ja alennukset

Kurssimaksu määräytyy opetustuntien mukaan. Kurssimaksusta myönnetään tietyille ryhmille puolet alennusta tai maksusta voi perustellusta syystä hakea henkilökohtaista alennusta tai vapautusta.

Kurssin hinta määräytyy opetustuntien mukaan. Opetustunnin pituus on 45 minuuttia. Jos ilmoittaudut kurssille sen puolenvälin jälkeen, on maksu 50 % normaalista - kuitenkin aina vähintään 14 euroa.

Opisto käyttää kurssimaksujen laskutuksessa verkkomaksamista. Saat maksulinkin sähköpostiisi noin viikkoa ennen kurssin alkua. Maksulinkki on aktiivinen 14 päivän ajan. Voit myös maksaa ilmonet.fi -palvelun kautta, omien tietojesi kohdasta "Maksut".

Mikäli sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, lasku tulee postitse kotiisi.

Saat kurssimaksun puoleen (1/2) hintaan, jos kurssille ilmoittautuessasi

- olet työtön työnhakija - olet varus- tai siviilipalvelusmies - saat äitiys-, isyys- ja vanhempainrahaa tai kotihoidon tukea - sinulla on voimassa oleva toimeentulotukipäätös - olet opiskelija, ja sinulla on voimassa oleva opiskelijakortti tai oppilaitoksen todistus opiskelusta - saat Kelan maksamaa kansan- tai takuueläkettä.

Alin kurssimaksu on aina vähintään 14 euroa. Alennus ei koske moniste- tai materiaalimaksuja.

Alennus myönnetään vain normaalihintaisista kursseista, eikä koske valmiiksi alennettuja kurssimaksuja, esim. seniorikurssit.

Huom! Todista alennusoikeutesi ennen kurssimaksun maksamista ja kurssin alkamista. Asioi palvelupisteessä tai lähetä alennukseen oikeuttava dokumentti osoitteeseen tyovaenopisto@edu.hel.fi. Emme myönnä alennuksia takautuvasti.

Alennusoikeuden osoittamiseen käy

- opiskelijakortti tai oppilaitoksen todistus opiskelusta - työttömyyskassan tai Kelan viimeisin maksutosite - työvoimapoliittinen lausunto - viimeisin päätös toimeentulotuesta - todistus varusmies- tai siviilipalveluksesta - Kelan päätös äitiys-, isyys- tai vanhempainlomasta, kansaneläkkeestä tai kotihoidon tuesta. - Oikeus alennukseen on todistettava joka lukukausi.

Opintosetelialennus 

Opintoseteliavustus tukee maahanmuuttajien, työttömien, yli 63-vuotiaiden ja eläkkeellä olevien opiskelua.

Opintosetelikurssit on merkitty oppaassa Opintoseteli-merkinnällä ja ilmonet.fi-palvelussa sanalla "Opintosetelialennus".

- Opintosetelialennuksen saajalle kurssin hinta on 14 €. - Opintosetelikursseille ilmoittaudutaan normaalisti ja niitä koskevat normaalit peruutusehdot. - Opintosetelialennusta ei myönnetä jälkikäteen. - Opiskelija voi saada yhden opintosetelialennuksen/lukukausi. Yli 63-vuotiaille alennus opintosetelikursseista myönnetään automaattisesti. Maahanmuuttajille suunnatuilla opintosetelikursseilla alennus myönnetään automaattisesti maahanmuuttajille, joilla on suomalainen henkilötunnus ja joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi. Muilla opintosetelikursseilla oikeus alennuksen pitää todistaa asiakaspalvelussa tai toimittaa todiste asiasta sähköpostitse osoitteeseen tyovaenopisto@edu.hel.fi.

Maahanmuuttajille suunnatut opintosetelikurssit löytyvät Ilmonet-palvelusta: ilmonet.fi > Tarkenna hakua > kohderyhmä: Maahanmuuttajat > Hae hakusanalla: opintosetelialennus.

Työväenopiston kurssi-ilmoittautuminen

Ilmonet, sähköinen kurssihaku ja ilmoittautuminen pääkaupunkiseudun kansalais- ja työväenopistoihin.

Asian käsittelyn eteneminen

Ilmonetin kautta voit hakea kursseja ainealan, opetuspaikan tai vaikka hakusanan avulla. Näet ajantasaiset tiedot kursseista sekä kurssipaikkatilanteen.

Kurssille ilmoittautuminen edellyttää ensimmäisellä kerralla tunnistautumista pankkitunnuksilla ja rekisteröitymistä. Sen jälkeen asiakas saa käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla voi kirjautua palveluun ilman pankkitunnuksia.

Linkit

Asioi verkossa

Ilmonet, sähköinen kurssihaku ja ilmoittautuminen

Vaatii tunnistautumisen.

Soita

Työväenopiston ilmoittautuminen

Puhelun hinta: maksuton

Palvelupisteet

Helsingin työväenopiston Opistotalo

Osoite: Helsinginkatu 26, Kallio, 00530 Helsinki

Kanneltalo, Helsingin työväenopisto

Osoite: Klaneettitie 5, Kannelmäki, 00420 Helsinki

Malmitalo, Helsingin työväenopisto

Osoite: Ala-Malmin tori 1 B, Malmi, 00700 Helsinki

Maunula-talon opetuspaikka, Helsingin työväenopisto

Osoite: Metsäpurontie 4, Maunula, 00630 Helsinki

Pohjois-Haagan opetuspaikka, Helsingin työväenopisto

Osoite: Näyttelijäntie 14, 1. ja, 2. krs, Pohjois-Haaga, 00400 Helsinki

Silkkikutomo, Helsingin työväenopisto

Osoite: Laivalahdenkatu 2b A, 3. krs, Herttoniemi, 00880 Helsinki

Stoa, Helsingin työväenopisto

Osoite: Turunlinnantie 1, Itäkeskus, 00900 Helsinki

Vuotalo, Helsingin työväenopisto

Osoite: Mosaiikkitori 2, Vuosaari, 00980 Helsinki