Till fots till Ugnsholmen – pontonbron monteras för fotgängare 15.11.

Pontonbron för fotgängare från Brunnsparken till Ugnsholmen läggs på plats tisdagen den 15 november. Pontonbron är tillgänglig för fotgängare fram till fredagen den 14 april 2023 om vädret tillåter.
Pontonbron erbjuder fotgängare en behändig gångväg till Ugnsholmen under vintern.
Pontonbron erbjuder fotgängare en behändig gångväg till Ugnsholmen under vintern.

Snart har fotgängarna igen en direkt rutt till Ugnsholmen utanför Brunnsparken när den traditionella pontonbron läggs på plats mellan Havshamnen och Norra Ugnsholmen. Gångbron möjliggör rekreationsanvändning av Ugnsholmen även under vintersäsongen och avskär småbåtsleden mellan holmen och stranden.

Ugnsholmen ligger framför Brunnsparken och består av Norra och Södra Ugnsholmen, som förenats med en träbro. Området är cirka tre hektar stort. Det finns även en gångbro från Ugnsholmen till Skifferholmen, som ligger bredvid, vilket utvidgar rekreationsanvändningen av Brunnsparken, Eirastranden och Havshamnen, som är populära bland stadsborna, året runt.

På holmen verkar beställningsrestaurangen Uunisaari(Länk leder till extern tjänst), som erbjuder även kafétjänster under veckoslut efter att gångbron öppnas.