Kävellen Uunisaareen - ponttonisilta asennetaan jalankulkijoille jälleen marraskuussa

Kaivopuiston edustalta Uunisaareen vievä kävelyponttonisilta asennetaan paikoilleen tiistaina 15. marraskuuta. Ponttonisilta on ulkoilijoiden käytössä perjantaihin 14. huhtikuuta 2023 asti säätilanteen niin salliessa.
Kuva Uunisaaren kävelysillasta vasemmalta katsottuna.
Ponttonisilta tarjoaa jalankulkijoille kätevän kulkureitin Uunisaareen läpi talven.

Jalankulkijoilla on pian jälleen suora reitti Kaivopuiston edustalla sijaitsevaan Uunisaareen, kun perinteinen ponttonisilta asennetaan Merisatamanrannasta Pohjoiseen Uunisaareen. Kävelysilta jalankulkijoille mahdollistaa Uunisaaren virkistyskäytön talvikaudellakin, katkaisten samalla saaren ja rannan välillä kulkevan veneväylän.

Kaivopuiston edustalla sijaitseva, noin kolmen hehtaarin kokoinen Uunisaari muodostuu toisiinsa yhdistetyistä pohjoisesta ja eteläisestä saaresta. Uunisaaresta kulkee myös kävelysilta viereiseen Liuskasaareen, mikä laajentaa kaupunkilaisten suosimien Kaivopuiston, Eiran rannan ja Merisataman virkistysalueita ympärivuotisesti.

Tällä hetkellä saaressa toimii yksityinen tilausravintola Uunisaari(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun), johon kävelysillan avaamisen jälkeen avataan viikonloppuisin myös kahvilapalvelut.