Bibliotek

På den här sidan

Biblioteken i huvudstadsregionen

Biblioteket är ett hus med kunskap och berättelser som är öppet för alla och där du kan låna böcker, tidningar, filmer, musikmaterial, motionsredskap och e-material. Du kan njuta av utbudet gratis antingen i bibliotekets trivsamma lokaler eller låna hem material. Biblioteket erbjuder kunderna tillgång till kunddatorer och bokningsbara utrymmen.

Du kan få ett bibliotekskort på alla Helmet-bibliotek. Helmet-bibliotekskortet är ett gemensamt kort för stadsbiblioteken i Esbo, Helsingfors, Grankulla och Vanda. Du kan låna, boka och återlämna material till alla andra bibliotek i regionen och ditt närbibliotek.

Läs mer om biblioteken i huvudstadsregionen (Helmet.fi)(Länk leder till extern tjänst)

Beställ böcker hem

Är det svårt för dig att komma till biblioteket på grund av ålder, en sjukdom eller en funktionsnedsättning? Har du en rörelsenedsättning? Kontakta Hembiblioteket och berätta vad du är intresserad av i utbudet. Hembiblioteket levererar böckerna som kunden vill ha direkt hem. Tjänsten är kostnadsfri för kunden.


Fråga mer:
tfn 09 3108 5214(Link startar ett telefonsamtal) vardagar klockan 12-15.

Läs mer om hembiblioteket (Helmet.fi)(Länk leder till extern tjänst)

Ikäihmiset lukevat kirjastossa
Bild: Ants Vahter

Ljudböcker för dig med läsnedsättning

Du kan njuta av böcker även om du inte kan läsa på grund av en sjukdom eller ett funktionshinder. Celia-biblioteket har cirka 40 000 ljudböcker som du kan lyssna på gratis på internet. Du kan gå med i Celianets webbtjänst på biblioteket.

Celias ljudböcker (Celia.fi)(Länk leder till extern tjänst)

Evenemang och hobbygrupper

På biblioteket ordnas ett stort utbud av gratis evenemang, såsom författarbesök, föreläsningar och till och med karaoke. Förutom engångsevenemang samlas på biblioteket regelbundet hobbygrupper som är öppna för alla åldrar. På ditt närbibliotek kan du till exempel hitta kroppsvård eller stickning för seniorer till högläsning av romaner.

I evenemangskalendern på webbplatsen Helmet.fi kan du söka efter evenemang på ditt närbibliotek.

Evenemangskalendern (Helmet.fi)(Länk leder till extern tjänst)

Ikäihminen käyttää tablettia
Bild: Katja Tähjä

Digitalt stöd på biblioteket

Behöver du hjälp med att använda olika apparater, program och webbtjänster?

Du kan få digitalt stöd direkt på biblioteket genom att fråga eller vid särskilda evenemang. Alla bibliotek erbjuder digitalt stöd.

Använd datorn på biblioteket

På bibliotekets kunddatorer som har de vanligaste datorprogrammen samt tillgång till skanner och skrivare kan du arbeta och sköta andra ärenden. Boka en tid på plats på biblioteket eller på webben. Om du behöver hjälp med att använda datorn hjälper personalen dig gärna.

På biblioteket kan du också arbeta på din egen bärbara dator eller mobila enhet. Alla bibliotek har ett öppet och trådlöst nätverk som du kan använda gratis.

Boka en datortid (Helmet.fi)(Länk leder till extern tjänst)