Kirjastot

Kirjasto on kaikille avoin tiedon ja tarinoiden talo, josta voit lainata mm. kirjoja, lehtiä, elokuvia, musiikkiaineistoa, liikuntavälineitä ja e-aineistoa.

Tällä sivulla

Pääkaupunkiseudun kirjastot

Kirjasto on kaikille avoin tiedon ja tarinoiden talo, josta voit lainata mm. kirjoja, lehtiä, elokuvia, musiikkiaineistoa, liikuntavälineitä ja e-aineistoa. Voit nauttia niistä maksutta joko kirjaston viihtyisissä tiloissa tai lainaamalla teoksia kotiisi. Kirjasto tarjoaa asiakkaiden käyttöön asiakastietokoneita ja varattavia tiloja.

Tutustu pääkaupunkiseudun kirjastoihin (Helmet.fi)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kirjastokortti ja lainaaminen

Kirjastokortin voit saada mistä tahansa Helmet-kirjastosta. Helmet-kirjastokortti on Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastojen yhteinen kortti. Voit lainata, varata ja palauttaa sekä kaikkien muiden seudun kirjastojen kokoelmista että omasta lähikirjastostasi.

Lue lisää kirjastokortista (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Tilaa kirjat suoraan kotiisi

Onko sinun hankalaa tulla kirjastoon iän, sairauden tai vamman takia? Oletko liikuntaesteinen? Ota yhteyttä Kotikirjastoon ja kerro, mikä kirjaston tarjonnassa kiinnostaa. Kotikirjasto tuo asiakkaan toivomat kirjat suoraan kotiin. Palvelu on asiakkaalle maksutonta.

Kysy lisää:
puh. 09 3108 5214(Linkki aloittaa puhelun) arkisin kello 12-15.

Lue lisää kotikirjastosta (helmet.fi)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Ikäihmiset lukevat kirjastossa
Kuva: Ants Vahter

Äänikirjoja lukemisesteisille

Kirjoista voi nauttia, vaikka lukeminen ei sairauden tai vamman vuoksi onnistuisikaan. Celia-kirjastosta löytyy noin 40 000 äänikirjaa, joita voi kuunnella maksutta verkossa. Celianet-verkkopalvelun käyttäjäksi voit liittyä kirjastossa.

Celian äänikirjat (Celia.fi)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Tapahtumia ja harrastusryhmiä

Kirjastossa järjestetään monenlaisia maksuttomia tapahtumia kuten kirjailijavierailuja, luentoja ja jopa karaokea. Kertaluontoisten tapahtumien lisäksi kirjastossa kokoontuu säännöllisesti kaiken ikäisille avoimia harrastusryhmiä. Saatat löytää lähikirjastostasi esimerkiksi senioreille suunnattua kehonhuoltoa tai neulontaa ääneen luettuja novelleja kuunnellen.

Helmet.fi-sivuston tapahtumakalenterissa voit halutessasi hakea lähikirjastosi tapahtumia.

Tapahtumakalenteri (helmet.fi)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Ikäihminen käyttää tablettia
Kuva: Katja Tähjä

Digitukea kirjastossa

Tarvitsetko apua erilaisten laitteiden, ohjelmien ja verkkopalveluiden käytössä?

Digitukea voi saada suoraan kirjastosta kysymällä tai erikseen järjestetyissä tapahtumissa. Jokaisessa kirjastossa annetaan digitukea.

Tietokoneelle kirjastossa

Voit työskennellä ja hoitaa asioitasi kirjaston asiakastietokoneilla, joissa on käytössäsi yleisimmät tietokoneohjelmat sekä skanneri ja tulostin.  Suurimmassa osassa Helsingin kirjastoja tietokoneita käytetään ilman ajanvarausta. Jos tarvitset apua koneen käytössä, henkilökunta auttaa sinua mielellään. Muutamassa Helsingin kirjastossa on myös varattavia työhuoneita, joissa on asiakastietokone. Näitä tiloja voit varata Varaamon(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta hakusanalla "asiakastietokone". Varaamo.hel.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kirjastossa voit myös työskennellä omalla kannettavallasi tai mobiililaitteellasi. Kaikissa kirjastoissa on käytössäsi avoin ja maksuton langaton verkko.

Asiakastietokoneet ja tulostaminen(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)