Kirjastot

Tällä sivulla

Pääkaupunkiseudun kirjastot

Kirjasto on kaikille avoin tiedon ja tarinoiden talo, josta voit lainata mm. kirjoja, lehtiä, elokuvia, musiikkiaineistoa, liikuntavälineitä ja e-aineistoa. Voit nauttia niistä maksutta joko kirjaston viihtyisissä tiloissa tai lainaamalla teoksia kotiisi. Kirjasto tarjoaa asiakkaiden käyttöön asiakastietokoneita ja varattavia tiloja.

Tutustu pääkaupunkiseudun kirjastoihin (Helmet.fi)

Kirjastokortti ja lainaaminen

Kirjastokortin voit saada mistä tahansa Helmet-kirjastosta. Helmet-kirjastokortti on Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastojen yhteinen kortti. Voit lainata, varata ja palauttaa sekä kaikkien muiden seudun kirjastojen kokoelmista että omasta lähikirjastostasi.

Lue lisää kirjastokortista 

Tilaa kirjat suoraan kotiisi

Onko sinun hankalaa tulla kirjastoon iän, sairauden tai vamman takia? Oletko liikuntaesteinen? Ota yhteyttä Kotikirjastoon ja kerro, mikä kirjaston tarjonnassa kiinnostaa. Kotikirjasto tuo asiakkaan toivomat kirjat suoraan kotiin. Palvelu on asiakkaalle maksutonta.

Kysy lisää:
puh. 09 3108 5214  arkisin kello 12-15.

Lue lisää kotikirjastosta (helmet.fi)

Ikäihmiset lukevat kirjastossa
Kuva: Ants Vahter

Äänikirjoja lukemisesteisille

Kirjoista voi nauttia, vaikka lukeminen ei sairauden tai vamman vuoksi onnistuisikaan. Celia-kirjastosta löytyy noin 40 000 äänikirjaa, joita voi kuunnella maksutta verkossa. Celianet-verkkopalvelun käyttäjäksi voit liittyä kirjastossa.

Celian äänikirjat (Celia.fi)

Tapahtumia ja harrastusryhmiä

Kirjastossa järjestetään monenlaisia maksuttomia tapahtumia kuten kirjailijavierailuja, luentoja ja jopa karaokea. Kertaluontoisten tapahtumien lisäksi kirjastossa kokoontuu säännöllisesti kaiken ikäisille avoimia harrastusryhmiä. Saatat löytää lähikirjastostasi esimerkiksi senioreille suunnattua kehonhuoltoa tai neulontaa ääneen luettuja novelleja kuunnellen.

Helmet.fi-sivuston tapahtumakalenterissa voit halutessasi hakea lähikirjastosi tapahtumia.

Tapahtumakalenteri (helmet.fi)

Ikäihminen käyttää tablettia
Kuva: Katja Tähjä

Digitukea kirjastossa

Tarvitsetko apua erilaisten laitteiden, ohjelmien ja verkkopalveluiden käytössä?

Digitukea voi saada suoraan kirjastosta kysymällä tai erikseen järjestetyissä tapahtumissa. Jokaisessa kirjastossa annetaan digitukea.

Tietokoneelle kirjastossa

Voit työskennellä ja hoitaa asioitasi kirjaston asiakastietokoneilla, joissa on käytössäsi yleisimmät tietokoneohjelmat sekä skanneri ja tulostin. Varaa itsellesi aika kirjastossa paikan päällä tai verkossa. Jos tarvitset apua koneen käytössä, henkilökunta auttaa sinua mielellään.

Kirjastossa voit myös työskennellä omalla kannettavallasi tai mobiililaitteellasi. Kaikissa kirjastoissa on käytössäsi avoin ja maksuton langaton verkko.

Varaa aika tietokoneelle (helmet.fi)