Hitta kulturevenemang

På den här sidan

Kulturhusen

Stadens mångsidiga kulturutbud är inte begränsat till Helsingfors centrum. Utanför centrum finns fem kulturhus i olika stadsdelar: Gamlasgården, Malms kulturhus, Nordhuset, Stoa och Caisa. Utöver dessa finns en internationell konsertsal och gästscenen Savoyteatern i Helsingfors centrum.

I kulturhusens program ingår

  • konserter
  • teaterföreställningar och filmvisningar
  • växlande utställningar
  • gemenskapliga evenemang såsom eftermiddagsdans och mötescaféer.

Biljettpriserna är förmånliga och vissa evenemang är gratis. Bekanta dig med det aktuella kulturutbudet på webbplatsen för ett kulturhus nära dig.

Ikäihmiset Helsingin kaupunginmuseossa
Bild: Katja Tähjä

Museer

Är du intresserad av Helsingfors lokalhistoria eller den finländska konsthistoriens skatter? Nästan alla museer ger pensionärsrabatt på biljettpriserna. En del museer har alltid fritt inträde.

Information om aktuella utställningar och museernas öppettider finns på deras webbplatser.

Mer information om museiutbudet i huvudstadsregionen finns på museot.fi(Länk leder till extern tjänst)

Biblioteken, arbetarinstitutet och servicecentraler

Kulturprogram och kulturaktiviteter erbjuds också av bibliotek, servicecentraler och arbetarinstitut. Dörrarna till biblioteken är öppna nästan dagligen för dig som törstar efter kunskap och underhållning. Om du vill ge utlopp för din kreativa sida genom att skapa med händerna, bekanta dig med de kostnadsfria kurserna vid servicecentralerna eller arbetarinstitutets kursutbud.