Kulosaaren asuinyhteisö

Kulosaaren asuinyhteisö (Kulis) tarjoaa tuettua asumista 18-40-vuotiaille asunnottomille helsinkiläisille.

Yhteystiedot

Svinhufvudinkuja 3, 00570 Helsinki Näytä esteettömyystiedot Näytä sijainti palvelukartalla
suomi
PL 8660, 00099 Helsingin kaupunki

Jos sinulla on koronavirustartunnan oireita ja tarvitset toimintaohjeet, soita Helsingin koronavirusneuvontaan p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8-18). Koronavirusneuvonnasta voit varata ajan koronavirustestiin. Sinut ohjataan myös tarvittaessa koronaterveysasemalle. Jos asia ei voi odottaa koronaneuvonnan aukeamista tai kyse on muusta kiireellisestä sairaudesta, soita Päivystysapuun, p. 116 117.

Ennen Kulikseen muuttoa pääset tutustumaan asuinyhteisöön, minkä jälkeen voit itse päättää, sopiiko tällainen asumismuoto sinulle. 

Kulis sijaitsee Kulosaaren paraatipaikalla metron läheisyydessä. Asuinyhteisö on pieni, 22-paikkainen kodinomainen yksikkö, jossa asuminen on solumuotoista. Työntekijämme on paikalla ympäri vuorokauden.

Laadimme Kuliksessa kanssasi yhdessä sosiaalityöntekijän ja omaohjaajan kanssa asumissuunnitelman. Sen tavoitteena on, että toivut omassa tahdissasi ja saat elämän haltuusi. Tavoitteesi määrittelet itse. Kuliksessa työntekijämme ohjaavat ja avustavat sinua kohti tavoitteitasi. 

Lauantaisin nautimme yhteisestä brunssista, jonka aamuvuorossa oleva ohjaaja valmistelee ja jonne kaikki ovat tervetulleita. Kesäisin grillaamme pihalla, pelaamme mölkkyä ja heitämme tikkaa. Kuliksessa on mahdollista osallistua myös pienimuotoisiin työtehtäviin, josta maksamme ahkeruusrahaa. 

Yhteystiedot

Nimi
Päivystyspuhelin

Nimi
Vastaava ohjaaja

Sijainti

Svinhufvudinkuja 3, 00570 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

 • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
 • Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Pääsisäänkäynti

 • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
 • Sisäänkäynnin yhteydessä on 1 porrasaskelma.
 • Sisäänkäynnin ovet ovat vaikeasti havaittavat ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi on raskas tai muuten vaikeasti avattavissa.
 • Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.
 • Tuulikaappi on ahdas.

Sisätilat

 • Toimipisteessä on 2 kerrosta.
 • Tilassa on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.
 • Tilan keskeisillä kulkureiteillä on vähintään 4 porrasaskelmaa, jossa on käsijohteet toisella puolella.
 • Sisätilojen ovet eivät erotu selkeästi seinästä. Lasiovissa on kontrastimerkinnät.