Luontotietojärjestelmä

Voit tutustua luontotietojärjestelmässä Helsingin monipuoliseen luontoon. Keskeisimpiä luontoaineistoja ovat luonnonsuojelukohteet ja sadat muut arvokkaat luontokohteet.

Löydät luontotietojärjestelmästä mm. arvokkaat kasvisto- ja kasvillisuuskohteet, linnustollisesti arvokkaat kohteet, arvokkaat geologiset kohteet, tärkeät lepakkoalueet, kääpäkohteet ja arvokkaat metsäluonnon monimuotoisuuskohteet.

Voit tarkastella valitsemiasi aineistoja erilaisten karttapohjien tai ilmakuvan päällä. Katso kohderaportista kohteeseen liittyviä tietoja ja lajihavaintoja. Hakutoiminnon avulla voit etsiä esimerkiksi tiettyä kohdetta.

Luontotietojärjestelmän yleisöversion tietosisältöä on suodatettu luonnonsuojelusyistä.

Luontotietojärjestelmän käyttö

Valitse aineistot

Luontotietojärjestelmän aineistot ovat Helsingin karttapalvelunHelsingin karttapalvelun aineistovalikon kohdassa "Ympäristö ja luonto". Voit valita kartalle haluamasi aineistot. Valikon yläosasta löytyy useita pohjakarttavaihtoehtoja.

Tutustu luontotietoon karttapalvelussa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Luontotietojärjestelmän demokartta 1
Kuva: kartta.hel.fi

Tutki kohderaportteja

Kohdetta kartalla klikkaamalla avautuu kohderaportti, jossa on tietoa kohteesta.

Karttapalvelun demokuva
Kuva: kartta.hel.fi

Kokeile laajennettua hakua

Hakutoiminnoissa olevalla laajennetulla haulla voi hakea kohteita tai lajeja. Kuvassa Helsingin harjut.

Luontotietojärjestelmän demokartta
Kuva: kartta.hel.fi

Luontotietojärjestelmän virkaversion kautta välitetään ympäristöpalveluiden luontotietoja niitä työssään tarvitseville rekisteröityneille käyttäjille.

Luontotietojärjestelmän tiedot ovat tarpeellisia suunniteltaessa mm. maankäyttöä, rakentamista, luonnonhoitoa tai luonnonsuojelua.

Käyttöoikeus

Voit saada käyttöoikeuden Luontotietojärjestelmän virkaversioon, jos tarvitset Helsingin luontotietoja esim. suunnitteluun, valvontaan, luonnonhoitoon tai tutkimukseen liittyvissä työtehtävissä, konsulttityöt ja kaupungin luottamustehtävät mukaan lukien. Käyttöoikeus haetaan verkkolomakkeella. 

Hae virkaversion käyttöoikeutta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Virkaversioon kirjaudutaan osoitteessa https://kartta.hel.fi/login(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Tämän sivun löydät myös osoitteella hel.fi/luontotieto.