Korkeakoulut ja yliopistot

Korkeakouluissa voit opiskella sekä ammattikorkeakouluissa että yliopistoissa.

Tällä sivulla

Ammattikorkeakoulut

Opinnot ammattikorkeakoulussa tarjoavat käytäntöön suuntautuvan vaihtoehdon perinteisille yliopisto-opinnoille. Monipuoliset työelämäyhteydet turvaavat ammattikorkeakoulusta valmistuneille hyvän työllisyyden. Ammattikorkeakouluun käy pohjakoulutukseksi lukio tai ammatillinen koulutus.

Metropolia Ammattikorkeakoulu on pääkaupunkiseudun kaupunkien yhteisesti omistama koulu. Metropolia on kouluttaa kulttuurin, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan asiantuntijoita ja kehittäjiä.

Metropolia Ammattkokorkeakoulu(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Yliopistot

Yliopisto-opiskelu kehittää opiskelijoiden kykyä tieteelliseen ajatteluun, ja opiskelija voi yleensä suunnitella opintojaan itsenäisesti.

Yliopistossa voit suorittaa

  • kandidaatin tutkinnon eli alemman korkeakoulututkinnon
  • maisterin tutkinnon eli ylemmän korkeakoulututkinnon
  • jatkotutkinnon eli tohtorin tai lisensiaatin tutkinnon

Avoin yliopisto

Suomen yliopistot järjestävät kaikille avointa opetusta, johon voi osallistua iästä, pohjakoulutuksesta ja tavoitteista riippumatta. Opetustarjonta on koottu tietokantaan, jota voi selailla yliopistoittain, paikkakunnittain ja oppiaineittain sekä hakujen avulla.

Tiedot avoimesta yliopisto-opetuksesta Helsingissä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Helsingin seudun kesäyliopisto

Helsingin seudun kesäyliopisto toivottaa kaikki opinhaluiset tervetulleiksi opintojen pariin. Tarjolla on vuosittain yli 700 kurssia kaikille kiinnostuneille iästä, koulutuksesta tai muista opinto-oikeuksista riippumatta. Koulutus on ympärivuotista.

Kurssitarjontaa päivitetään jatkuvasti ajankohtaisten aiheiden ja koulutustarpeiden mukaan.

Helsingin seudun kesäyliopisto(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)