Lukuvuosi 2020-2021 alkaa lähiopetuksena

Lukuvuosi aloitetaan kaikkien opiskelijoiden osalta lähiopetuksessa. Lukuvuoden aloituspäivä on torstai 13.8. ja opetus käynnistyy heti perjantaina 14.8 lukujärjestyksen mukaisesti.

Uudet 1. vuositason opiskelijat aloittavat koulun to 13.8. klo 9.30.

Toisen vuositason opiskelijat tulevat kouluun klo 10.00 ja 3. - 4. vuositason opiskelijat klo 10.30.

Kaikki opiskelijat menevät suoraan oman ro-ryhmänsä kotiluokkaan ryhmänohjaustuokioon, johon kaikkien tulee ehdottomasti osallistua.

Yhteisiä aloituksia juhlasalissa ei järjestetä, vaan 1. vuoden opiskelijat ohjataan jo ulkopihalla tai koulun aulassa suoraan omiin ro-ryhmiinsä ruuhkaa välttäen.

Kaikessa toiminnassa noudatetaan tarkasti voimassa olevia viranomaissuosituksia ja määräyksiä (kokoontumisrajoitukset, tilaväljyys, käsihygienia jne.). Hygieniassa ja siivouksessa noudatetaan THL: n ohjeisiin perustuvaa Kaskon hygieniaohjetta.

Kaikki turvallisuutta lisäävät ohjeet käydään läpi opiskelijoiden kanssa ensimmäisen koulupäivän aikana. Ohjeet löytyvät myös Wilman tiedotteista ja lähetetään koteihin Wilma-viestillä.

Matkustaminen juuri ennen koulun aloitusta (THL: n ohjeistus)

Jos saapuu Suomeen alla mainituista maista, suositellaan olevan 14 vuorokauden ajan omaehtoisessa karanteenissa:

Euroopan maat

Ruotsi, Espanja, Luxemburg, Portugal, Puola, Ranska, Tsekin tasavalta, Itävalta, Sveitsi, Slovenia, Bulgaria, Kroatia, Romania, Iso-Britannia ja Monaco sekä 10.8 alkaen Alankomaat, Andorra ja Belgia

Euroopan ulkopuoliset maat

Euroopan ulkopuolisista maista maahantulon rajoitukset jatkuvat kaikkien muiden maiden osalta paitsi: Georgia, Japani, Uusi-Seelanti, Ruanda, Etelä-Korea, Thaimaa, Tunisia, Uruguay ja Kiina

Sairaana ja oireisena ei saa tulla kouluun

Flunssaoireisena (yskä, kuume, kurkkukipu, päänsärky, vatsakipu jne.) ei saa tulla kouluun. Jokainen opiskelija on omalta osaltaan vastuussa koko opiskelijayhteisön turvallisuudesta. Kaikki poissaolot tulee ilmoittaa välittömästi ryhmänohjaajalle ja tarvittaessa rehtoreille normaalikäytänteiden mukaisesti. Koronatestiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä.

Tervetuloa lukuvuoden aloitukseen

Lämpimästi tervetuloa torstaina 13.8. aloittamaan uusi lukuvuosi Alppilan lukiossa.

Hyvällä yhteistyöllä ja oikealla asenteella onnistumme – YHDESSÄ!

 

Susanna Kalmari, rehtori

Saila Kalliokoski, virka-apulaisrehtori