Etu-Töölön lukio palkittiin Suomen parhaana yrittäjyyskouluna

Palkinnon vastaanottivat yrittäjyysopettaja Jenni Korte ja vs. apulaisrehtori Joanna Ovaska 


Etu-Töölön lukio on palkittu Tallinnassa Suomen ainoana ja Suomen parhaana yrittäjyyskouluna 2017 (The Entrepreneurial School of the Year). Etu-Töölön lukion saama palkinto on jo toinen perättäinen yrittäjyyskasvatuspalkinto. Edellinen palkinto on vuodelta 2016. 

Palkinnot jaettiin Tallinnassa TES Awards 2017 -gaalassa 16. marraskuuta. Kaikkiaan gaalassa jaettiin 15 kansallista palkintoa, yksi kuhunkin maahan.  Palkinnon vastaanottivat Etu-Töölön lukion yrittäjyysopettaja Jenni Korte (kuvassa vasemmalla)  ja vs. apulaisrehtori Joanna Ovaska (kuvassa toinen vasemmalta). 

TES Awards palkinto jaetaan vuosittain, nyt kolmatta kertaa. Palkitsemisen kriteereinä ovat muun muuassa, että yrittäjyyskasvatuksessa on mukana useita opettajia ja opiskelijoita, koululla on visio ja suunnitelma yrittäjyyskasvatukselle ja siihen on kohdennettu erityisiä resursseja. Lisäksi painotetaan verkostoitumista ja yhteistyötä yritysten kanssa. 

Etu-Töölön lukiossa on ollut yrittäjyyspainotus vuodesta 2009 ja vuosittain koulun eri yrittäjyyskursseja suorittaa yli 200 opiskelijaa koulun 650 opiskelijasta. Yrittäjyyden ympärillä järjestetään erilaisia tapahtumia ja koulu on luonut oman yrittäjyyskasvatuksen mallin, jota kehitetään aktiivisesti mm. yrittäjyystiimissä ja opettajien johdolla.  

Etu-Töölön lukio tekee myös aktiivista yhteistyötä ympäröivän yhteiskunnan toimijoiden kanssa.  yhteistyötä on mm. Elisa Oyj:n ja  Aalto yliopiston kanssa. Koulu on myös ollut mukana Slushissa jo vuosia.