Stugorna, villorna, basturna och tälten av trä på Fagerö och Rönnskär bokas på Varaamo

De populära stugorna och tälten av trä på Fagerö samt villorna och basturna på Rönnskär kommer snart att vara tillgängliga för alla Helsingforsbor på tjänsten Varaamo.
Punainen mökki Kaunissaaressa.
Bild: Maarit Hohteri

Stugorna och tälten av trä på Fagerö kan bokas på tjänsten Varaamo från och med tisdagen den 2 april 2024 kl. 10. Bokningen av mötesvillorna och basturna på Rönnskär öppnar onsdagen den 3 april 2024 kl. 10

Stugorna på Fagerö

Fagerö, som ligger i Sibbo skärgård, lämpar sig för friluftsliv, camping och fiske. På ön finns klippiga och steniga stränder samt fantastiska sandmarker. Du kan åka till Fagerö med förbindelsefärjan eller med egen båt. På ön finns kokskjul samt en restaurang och på sommaren betjänas besökarna av butiksbåten.
 

På Fagerö finns sju stugor och tre tält av trä som kan bokas på Varaamo. Du kan boka dem från och med den 2 april 2024 kl. 10. Stugorna och tälten av trä kan bokas för perioden 27 maj–1 september 2024. Stugorna kan bokas för en vecka, från måndag till söndag. Bokningstiden för tälten av trä börjar klockan 12.00 och slutar följande dag klockan 10.00. I bokningskalendern väljer man endast bokningens startdatum. 

Villorna och basturna på Rönnskär

Rönnskär ligger utanför Ärtholmen, cirka 10 minuter med båt. Det finns vattentrafikförbindelser till ön från Sjöhamnen och Gräsviken. Öns natur består av klippor, skogsdungar, lundar samt klipp- och sandstränder. Den mångsidiga naturen, det fina läget och de välfungerande tjänsterna har gjort Rönnholmen till Helsingforsbornas populäraste sommarön.

På Rönnskär finns två bastur och två mötesvillor som kan bokas. Du kan boka dem från och med den 3 april 2024 kl. 10. Villorna som lämpar sig för mindre fester och möten kan bokas för användning dagtid kl. 10.00–21.00 (27.5–1.9.2024). Bastutider kan bokas från tisdag till söndag (1.6–1.9.2024).

Det är lätt att göra en bokning på tjänsten Varaamo

Varaamo är Helsingfors stads lokalbokningstjänst där stadsborna kan boka offentliga lokaler och utrustning för eget bruk.  Gå till Varaamo(Länk leder till extern tjänst)

Varaamo har förnyats helt. Den nya tjänsten Varaamo finns tills vidare på adressen tilavaraus.hel.fi/sv. Den gamla bekanta adressen varaamo.hel.fi tas i bruk på nytt när övergången till det nya bokningssystemet är klar.

Inloggningen i tjänsten Varaamo har förändrats. Den nya tjänsten Varaamo kräver inloggning med stark identifiering, med till exempel bankkoder. I samband med inloggningen skapar du en Helsingforsprofil, om du inte redan har en sådan.  Vi rekommenderar att du loggar in på tjänsten Varaamo och skapar din Helsingforsprofil i förväg. Detta påskyndar sedan bokningsprocessen när du gör bokningar på tjänsten Varaamo. 

Stugorna och basturna är mycket efterfrågade. Ett stort antal besökare kan tillfälligt överbelasta bokningstjänsten. Vi ber i förväg om ursäkt för eventuella problem med att göra bokningar. 

Bokningssituationen kan ändras. För att hålla dig ajour med möjliga avbokningar kan du följa med bokningssituationen regelbundet i bokningskalendern.