Löydä kulttuuriohjelmaa

Tällä sivulla

Kulttuurikeskukset

Monipuolinen kulttuuritarjonta ei rajoitu Helsingin keskustaan. Keskustan ulkopuolella, eripuolilla kaupunkia toimii viisi kulttuurikeskusta: Kanneltalo, Malmitalo, Vuotalo, Stoa ja Caisa. Näiden lisäksi Helsingin keskustassa sijaitsee kansainvälinen konserttisali ja vierailunäyttämö Savoy-teatteri.

Kulttuurikeskuksien ohjelmaan kuuluu

  • konsertteja
  • teatteriesityksiä ja elokuvanäytöksiä
  • vaihtuvia näyttelyitä
  • yhteisöllisiä tapahtumia kuten iltapäivätanssit ja kohtaamiskahvilat.

Lippujen hinnat ovat edullisia, ja osa tapahtumista on maksuttomia. Tutustu ajankohtaiseen kulttuuritarjontaan sinua lähellä olevan kulttuurikeskuksen kotisivuilta.

Ikäihmiset Helsingin kaupunginmuseossa
Kuva: Katja Tähjä

Museot

Oletko kiinnostunut Helsingin paikallishistoriasta tai Suomen taidehistorian aarteista? Lähes kaikissa museoissa eläkeläiselle tarjotaan alennusta pääsylipun hinnasta. Osaan museoista on aina vapaa pääsy.

Kaupungin museoiden ajankohtaisista näyttelyistä ja aukioloajoista löydät tiedon niiden omilta verkkosivuilta. 

Lisätietoa pääkaupunkiseudun muusta museotarjonnasta löydät museot.fi -verkkosivuilta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kirjastot, työväenopisto ja palvelukeskukset

Kulttuuriohjelmaa ja tekemistä tarjoavat myös kirjastot, palvelukeskukset ja työväenopisto. Kirjastojen ovet ovat avoinna lähes päivittäin tiedon ja viihteen nälkäisille. Jos haluat päästä toteuttamaan omaa luovaa puoltasi käytännön tekemisen kautta, tutustu palvelukeskusten maksuttomiin kursseihin tai Työväenopiston kurssivalikoimaan.

Hae kulttuurikaveria seuraksi elämyksiin

Kulttuurikaverit ovat apuna kaikille, joille kulttuuritapahtumaan lähtemisen kynnys on korkea, joita yksin lähteminen ei houkuttele tai joille se on vaikeaa. Vapaaehtoiset kulttuurikaverit lähtevät seuraksesi tapahtumaan, varaavat liput ja tarvittaessa avustavat tai opastavat tapahtumapaikalle. HelsinkiMissio järjestää yhdessä Helsingin kaupungin kanssa kulttuurikaveritoimintaa.

Kulttuurikaverin seurassa maksat pääsylipustasi korkeintaan 5 euroa. Ilmaistapahtumiin pääset maksutta. Kulttuurikaverin seura ja opastus on ilmaista. 

Näin saat kulttuurikaverin

  1. Valitse mieleisesi kulttuuritapahtuma HelsinkiMission verkkosivuilta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).
  2. Soita numeroon (09) 23 120 375(Linkki aloittaa puhelun)(takaisinsoittopalvelu) tai lähetä sähköpostia osoitteeseen kulttuurikaveri@helsinkimissio.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman).
  3. Kerro mieleisesi tapahtuma, johon haluaisit osallistua.
  4. Kaveri varaa lipun ja soittaa sinulle. Sopikaa missä ja milloin tapaatte. Nauti kulttuurielämyksestä!