Fasta kioskplatser

På den här sidan

Kioskplatser är försäljningsplatser som är avsedda för försäljning av glass, grillprodukter och andra livsmedel. Hyresavtalen för kioskplatser är tidsbegränsade. Kioskplatserna är konkurrensutsatts för åren 2022–2029. Vi meddelar om lediga platser och platser som blir lediga på den här sidan. Du får mer information om prissättning av försäljningsplatser i prislistan (pdf, på finska).

Uthyrning av kioskplatser för åren 2022–2029

Hyresavtalen gällande kioskplatser är för en viss tid och de har konkurrensutsatts för åren 2022–2029 på basis av priserbjudanden som getts vid en auktion på nätet. Platser som blir lediga utannonseras på den här sidan.

Staden hyr ut kioskplatser, som blivit lediga, för åren 2024–2029 på basis av priserbjudanden som getts vid en auktion på nätet. Auktionerna på alla objekt att bjuda på börjar den 8 mars 2024 och avslutas den 21 mars 2024.

Platserna som hyrs ut och villkoren i hyresavtalen presenteras på webbplatsen Huutokaupat.com(Länk leder till extern tjänst) när konkurrensutsättningen börjar. Den slutliga hyran för kioskerna utgörs av en minimihyra och ett belopp på basis av erbjudandena som getts under auktionen. Vid auktionen erbjuder man en månadshyra. 

Bra att veta om kioskplatser

  • Placering av en kiosk på en ledig kioskplats förutsätter alltid åtgärds- eller byggnadstillstånd. Läs mer om bygglov.
  • Du kan också sälja livsmedel från en smidig kiosk, alltså från en mobil livsmedelskiosk. 
  • Lokaltjänster hyr ut stadens affärslokaler.
  • Du kan säga upp ditt hyresavtal genom att skicka en skriftlig uppsägningsanmälan (pdf, på finska) till områdesanvändningen. 
  • Ta kontakt med kontrollanterna som hanterar markuthyrning om du behöver göra ändringar i ditt avtal.