Työllistymisen tuki ja sosiaalinen kuntoutus

Tuemme hyvinvointiasi, arkeasi ja toimintakykyäsi. Järjestämme kuntouttavaa työtoimintaa ja avotyötoimintaa työttömille helsinkiläisille mielenkiintoisten tehtävien parissa.
Kuva: Jussi Hellsten

Sosiaalinen kuntoutus on sosiaalipalvelu, jonka tarkoituksena on tukea toimintakykyäsi. Kuntoutus perustuu aina yksilölliseen tarpeeseen ja toimintakyvyn arviointiin.

Sosiaalisen kuntoutuksen avulla pyrimme parantamaan kykyäsi selviytyä arjen haasteista ja vuorovaikutustilanteista sekä edistämään osallisuuttasi yhteiskunnassa. Kuntoutus voi sisältää esimerkiksi ohjausta, neuvontaa, vertaistukea ja ryhmätoimintaa.

Sosiaalinen kuntoutus voisi sopia sinulle, jos sinulla on vaikeuksia selviytyä arjen tilanteista ja tarvitset erityistä tukea sosiaalisen toimintakykysi vahvistamiseksi. 

Kuntouttava työtoiminta on sosiaalipalvelu, joka on suunnattu pitkään työttömänä olleille henkilöille.

Toiminnan tarkoituksena on vahvistaa työ- ja toimintakykyäsi, ehkäistä syrjäytymistä sekä edistää osallisuuttasi yhteiskunnassa. Samalla saat työkokemusta ja työllistymisen mahdollisuuksia. Kuntouttava työtoiminta onkin tärkeä osa aktiivista työmarkkinapolitiikkaa.

Kuntouttavan työtoiminnan palvelukokonaisuuteen kuuluu myös elämänhallintaa edistäviä sisältöjä. Työtoiminnan ohessa saat meitä tarvitsemaasi henkilökohtaista tai ryhmämuotoista tukea ja ohjausta.

Kuntouttavasta työtoiminnasta maksetaan sinulle työmarkkinatuen lisäksi kulukorvaus.

Tämän sivun löydät myös osoitteilla hel.fi/tyollistymisen-tukeminen.