Kotoutumista tukeva alkukartoitus ja sosiaalipalvelut

Saat meiltä sosiaalipalveluja kotoutumistasi varten.

Kotoutumista tukeva sosiaalipalvelu perustuu sinun tarpeisiisi ja tukee sinua ja perhettäsi kotoutumisessa. Kaiken toiminnan pohjana on sinun omatoimijuutesi tukeminen ja yhteiskunnallisen osallisuuden vahvistaminen.

Teemme yhdessä palvelutarpeen arvion ja suunnitelman, joka tukee kotoutumistasi. Suunnitelmaasi kirjataan tavoitteesi ja palvelusi. Voimme ottaa mukaan tarvittaessa myös muita viranomaisia ja järjestöjä. Sinun on mahdollista saada kotoutumista tukevia sosiaalipalvelujamme myös ryhmätoiminnassa sekä sähköisesti.

Tarvittaessa voit hakea taloudellista tukea täydentävänä tai ehkäisevänä toimeentulotukena.

Voit hakeutua myös kotoutumista tukevaan alkukartoitukseen, jos sinulla ei ole sosiaalipalveluiden tarvetta ja esimerkiksi hoidat alle 3 vuotiasta lastasi kotona tai olet töissä ja olet asunut alle 3 vuotta.

Voit olla meihin yhteydessä joko puhelimitse tai asioimalla Maahan muuttaneiden erityspalveluiden toimipisteessä arkisin kello 9-16 välillä. Toimipiste sijaitsee Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksessa osoitteessa Työpajankatu 14 A, 1.kerros.

Mikä on alkukartoitus?

Alkukartoituksen tarkoituksena on auttaa sinua löytämään tarvitsemasi palvelut kotoutumisen tueksi. Alkukartoitukseemme pääsevät kaikki ne maahan muuttaneet, jotka eivät ole työttömiä työnhakijoita. Voit olla työssäkäyvä, opiskelija tai esimerkiksi alle 3-vuotiasta lasta kotona hoitava. Olet asunut Suomessa enintään kolme vuotta.

Mikä on kotoutumissuunnitelma?

Kotoutumissuunnitelman avulla tuemme pääsyäsi yhteiskunnan yhdenvertaiseksi jäseneksi. Kirjaamme kotoutumissuunnitelmaan palvelut ja toimenpiteet, jotka edistävät suomen tai ruotsin kielen taidon oppimista sekä tarjoavat muita tarvittavia tietoja ja taitoja.

Palvelupisteet

Maahan muuttaneiden erityispalvelut, Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus

Osoite: Työpajankatu 14 A, 00580 Helsinki